נחשף "שוד" קרקע של 2,000 דונם

ש מים

New member
להבהרת ס' 3

ככל הידוע לי יש תלות במיקום הגאוגרפי של המרעה (למשל: נגב מול רמה"ג).
אבל לא בדקתי. אני מסתמך על הגיון.

כמה שאתה צודק - צא ולמד את העובדות

לפעמים העובדות אינן תואמות את הדיעות שלנו (אז - כמו שאמרו חכמים: "או שנחליף את הדיעות או שנחליף את העובדות"...

1. ליהודים רשות המרעה מקצה שטחים קבועים למספר שנים (אינני זוכר לכמה) - יתכן והחוזה מתחדש מדי שנה. אבל נסה לקחת ממשהו את חלקתו אפילו שעדרו איננו "מסתובב" בשטח. החלקות הן מגודרות ושמורות ומהוות חלק מ"יהוד" השטחים.
2. אין ערבים ברשות המרעה למעט הרועים שיש להם התר להוסיף מספר ראשים משלהם לעדר היהודי אותו הם רועים וד"ל.
3. הכתבה שצרפת "יצאה רק השנה מהתנור" . גם היא מדברת על מענק בפעם הראשונה לבדואים
4. הנוהג לגבי הבדואים הוא מתן התרים זמניים, מדי שנה, לרעיה בשטחים פתוחים וביערות הקק"ל. הקף הרעיה והניידות מותנה בכמות המזון המצויה בשטח. לגבי הבדואים בנגב קובעים מדי שנה את גבול ניידותם צפונה.
5. כדי שתעבור על רשימת החברים ברשות המרעה ספק רב אם תמצא ביניהם כאלו שאינם מוגדרים כיהודים.

ש מים

New member
אני לא רק צודק. אני כגם מכיר את העובדות.

1. ההקצאה היא שנתית (פר-שנה), כמו שכתבתי.
2. נכון. אתה צודק (לגבי "לקחת למישהו את השטח"), אבל - מה לעשות שהעובדות מעט שונות מכפי שאתה סובר? (ולהלן פירוט חלקי: א: העדרים לא רובצים כל השנה באותו תא שטח. משום שלו כך היה, לא היה מתחדש הצימוח העשבוני. ב: יש בעיה עם לקיחת השטח, בעיקר כי יש מה שנקרא "חידוש עדר" - במידה ומדובר לעדר לבשר, כפי שזה ברוב המקרים, קיימים מצבי ביניים, בהם נמכר העדר הישן והרועה עומד לפני רכישת עדר חדש).
3. אני מבין שיש לך דיעות ועמדות פוליטיות מוצקות. חבל שהן משפיעות על דבריך, בכל הנוגע לאי-ראיית העובדות [מה לעשות, ואני מכיר הרבה רועים ובעלי עדרים ערבים ומוסלמים שקיבלו שטחים מרשות המרעה. בין היתר בתחום ריכוזי יהודים. למשל: בין בית חנניה לג'סר זרקא, או רועי טובא זנגריה, שקיבלו את השטחים שננטשו ע"י קיבוץ כפר-הנשיא (בגלל גניבות והתנכלויות חוזרות ונשנות שבוצעו עי"י תושבי טובא...
)].

כנראה שהדיון ביננו עקר, כי אני רואה שאי-אפשר לבלבל אותך עם עובדות, אז דברי מופנים לטובת מי מאנשי הפורום שמחפש עובדות.

אם אתה עובר למישור הפוליטי ולא העובדתי

חבל על כל מילה נוספת.

באשר לתפעול העדר - ברור שהעדר חייב להיות נייד בתוך השטח/ים, שהוקצו על ידי רשות המרעה. כמובן שרעיה רצויה חייבת להיות "רוטטיבית" על מנת שלא להגיע לרעיית יתר.
קיים גם מצב של השבחת המרעה ע"י שזרוע ואז חייבים להמתין עד שמגיעים לכסוי הצמחי הראוי לפני שהעדר עולה על השטח.

ש מים

New member
מצויין.

אז אני מקווה שהעובדות שהבאתי כאן סייעו לך לראות את התמונה ולעצב תפיסה אחרת מזו שהצגת עד כה.

(וזה בסדר. לא כולם מצויים ברזי רזין ובקיאים בפרטים. לכן אני כתבתי, כדי להביא את התמונה האמיתית גם בפני מי שלא בקיא, כי הסתמכות על תמונה חלקית גורמת - כפי שראינו - לעיוות ולהסקת מסקנות מוטעות).

ש מים

New member
והרי עובדות...

איתגרת אותי, אז ביררתי כרגע את הנקודה היחידה שלא ידעתי בוודאות (ולכן לא עניתי עליה):
יש ערבים במועצת רשות המרעה.
גם ערבים, גם דרוזים וגם יהודים.

למעלה