פלדנקרייז זו שיטה מעולה לסובלים מבעיות שלד
הרעיון של הפלדנקרייז היא יצירת דרכים חדשות לתנועה. הגוף לומד לנוע בדרכים שונות, ממש כמו שתינוק לומד לשבת, ללכת על ארבע, להחזיק בקבוק וכולי. ברגע שיש אופציות תנועה שונות, הגוף 'משחרר' לבד את המקומות שמוחזקים ללא צורך, משנה את מנח העצם והמפרק אחד מול השני. ברמה שאפילו בסוף שיעור הנשימה משתנה - כי הצלעות עושות משהו שונה. הפלדנקרייז בכלל מעולה לבעיות יציבה שונות - אני יכולה להגיד לך שהסיבה היחידה שהגב שלי זקוף ללא מאמץ כלל - היא פלדנקרייז. זה תהליך שצריך לעבור, זה לא הוקוס פוקוס. אני יכולה גם להעיד שלעתים הייתה לי רגרסיה בכאב, בגלל שקרו שינויים כ"כ גדולים במהלך שיעור אחד, שהגוף שלי פשוט לא ידע איך להתמודד איתם ביומיים הראשונים (אבל היו מעטים כאלה) אם לא ניסיתם עדיין - תנסו. זה פשוט חובה. תכנסי לאתר של איגוד המורים לפלדנקרייז, ותחפשי מישהו באזור שלך. וצריך שיעורים פרטיים, לא קבוצתיים. לפחות בהתחלה. לי לקח משהו כמו 3 שנים של טיפוליים פרטיים שעד הצלחתי להדביק את הקצב של השיעורים הקבוצתיים, שהיום הם מבחינתי גם חובה במסגרת הטיפולית (בקבוצה העבודה היא עצמאית. וזה מאד חשוב. בשיעור הפרטי המורה מזיז אותך, כדי ליצור דיוק רב בתנועה, וקורים דברים שונים לגמרי.) אגב, בת כמה הבת שלך??