נחשפת...

ענתר

New member
אני שמחה שעזר לך

אני לא יודעת מה הבעיה שיש לך אז אני לא יודעת איך עזר לך הבעיה שאצלה כל הכאבים כואבים בעצמות ולכן כל דבר שמקל על כאלו שיש להם בעיות עם השרירים לא תקף לה אי אפשר להגיד לה איך לישון טוב כאשר הכאבים בעצמות האגן ושכל מגע בעור שלה כואב

שרון ל 1

New member
פלדנקרייז זו שיטה מעולה לסובלים מבעיות שלד

הרעיון של הפלדנקרייז היא יצירת דרכים חדשות לתנועה. הגוף לומד לנוע בדרכים שונות, ממש כמו שתינוק לומד לשבת, ללכת על ארבע, להחזיק בקבוק וכולי. ברגע שיש אופציות תנועה שונות, הגוף 'משחרר' לבד את המקומות שמוחזקים ללא צורך, משנה את מנח העצם והמפרק אחד מול השני. ברמה שאפילו בסוף שיעור הנשימה משתנה - כי הצלעות עושות משהו שונה. הפלדנקרייז בכלל מעולה לבעיות יציבה שונות - אני יכולה להגיד לך שהסיבה היחידה שהגב שלי זקוף ללא מאמץ כלל - היא פלדנקרייז. זה תהליך שצריך לעבור, זה לא הוקוס פוקוס. אני יכולה גם להעיד שלעתים הייתה לי רגרסיה בכאב, בגלל שקרו שינויים כ"כ גדולים במהלך שיעור אחד, שהגוף שלי פשוט לא ידע איך להתמודד איתם ביומיים הראשונים (אבל היו מעטים כאלה) אם לא ניסיתם עדיין - תנסו. זה פשוט חובה. תכנסי לאתר של איגוד המורים לפלדנקרייז, ותחפשי מישהו באזור שלך. וצריך שיעורים פרטיים, לא קבוצתיים. לפחות בהתחלה. לי לקח משהו כמו 3 שנים של טיפוליים פרטיים שעד הצלחתי להדביק את הקצב של השיעורים הקבוצתיים, שהיום הם מבחינתי גם חובה במסגרת הטיפולית (בקבוצה העבודה היא עצמאית. וזה מאד חשוב. בשיעור הפרטי המורה מזיז אותך, כדי ליצור דיוק רב בתנועה, וקורים דברים שונים לגמרי.) אגב, בת כמה הבת שלך??

שרון ל 1

New member
ולגביי הכאבים באגן -

פלדנקרייז בכלל מעולה לזה. עובדים המון על הפרדת התנועה בין הצלעות, לעצמות הירך והאגן. בתור מישהי שהלכה תקופה מאד ארוכה עם חגורת גב אסדו-מאזואית
אני יכולה להעיד שהאגן שלי היה כמו קרש! שום דבר לא זז. כל הגוף שלי זז ביחד. היום? יש לי תנועת אגן מאד חופשייה, (סקסית משהו
) והתנועתיות הזו מקלה מאד על הכאבים ועל יכולות התנועה של כל הגוף (חלק ניכר מהזמן דווקא האגן שלי הוא זה שכואב ומפריע)

ענתר

New member
בעניין שזה לא הכאב שלה

היא מאוד גמישה מרחב התנועה שלה מאוד גדול הכאב מרגיש בתוך העצם זה לא קשור להחזקת הגוף, או לתנועה התחושה שלי שמה שאת מתארת שונה לחלוטין ממה שהיא מתארת

שרון ל 1

New member
תקשיבי, אתן עדיין חייבות לנסות

גם אני מאד גמישה (מאד. יש לי גמישות יתר) אין לזה קשר. תראי, אני לא מורה לפלדנקרייז, אז אני לא יודעת להסביר ממש טוב. תקראי פה

ענתר

New member
שרון, מדוע קיבוע לך את הגב?

מדוע עברת את הניתוח הראשון? והאם קיבלת את האימל שלי?

שרון ל 1

New member
הניתוח הראשון...

היה בגלל שיש לי שבר בחוליה והחלקה של החוליה (ספונדילוליסטזיס), דווקא ברמה לא גבוהה. אבל הייתה לי החמרה מאד גדולה בתקופה מאד קצרה. מהר מאד החלה לחץ על השק התקאלי והצרות של התעלה. ראיתי שכתבת איפשהו שהרופאים לא הסתכלו על הפנים של בתך... אז אצלי דווקא היה ממש ההיפך, כשהגעתי לדר. לייטנר ממאיר (שגם ניתח אותי) הוא כל הזמן אמר שאני יכולה להגיד לו שהמצב בסדר, אבל הוא רואה איך אני זזה בכסא בלי מנוחה בגלל הכאב, והוא רואה את הפרצופים שאני עושה כשהוא בודק אותי... אז שאני לא יכולה לעבוד עליו

ענתר

New member
אשרייך שנתקלת ברופא טוב

תהיתי אם הקיבוע קשור לערמת מה שיש לקטנה שלי

לכל מילה!!!

פלדנקרייז עונה על הרבה דברים. ו... ענת, אני חושבת שאתן בשלב שאסור לפסול דברים. בטח לא דברים כאלה. אני יכולה להבין אם תאמרי שאת לא רוצה ללכת איתה לטיפול בחוצנים (כן כן , יש דבר כזה) אבל .. שנים אני ביטלתי ככה את ההפניות שהםנו אותי לפלדנקרייז, ואני אומרת לך כשהסכמתי כבר ללכת, זה פשוט היה מפתיע.

ענתר

New member
הנטיה הטבעית שלי

להגיד לך תודה ולסגור עניין. במיוחד שזה שרשור של משהי אחרת.

פלדנקרייז מצויין מאוד...

לחמי יש פרקינסון,ומאז שהוא עושה פלדנקרייז, הוא יותר טוב ביכולת התנועה שלו,והכאבים בגב נהיו יותר נסבלים. שיר.

שרון, גם במקרה של הבת של ענתר

לא ממש ידוע מה יש לה. לכן, כל ההמלצות על טיפולים, בלי ידיעת הגורם או סוג הכאב, זה בעייתי. ולגבי אייזנברג- אני מסכימה שהוא איש מיוחד במינו.

למעלה