נחש שחור עם חום- אמאל'ה

HyperViper

New member
רגע רגע...

כנראה שלא הבנתי טוב את הבקשה, אתה הולך לגבות מהאנשים האלו כסף ולשלוח אותנו בחינם? זה לא ממש נראה לי... אני אשמח להציל את הנחשים אבל אני לא הולך לגבות כסף מאף אחד...

naja

New member
התנאי לקבלת הייתר לכידה-

לעבור איזו השתלמות מגוכחת של יום וחצי מטעם הרט"ג ומכללת הגליל המערבי. משהו בסיגנון "שילמת עברת". הקורס לא מכשיר אותך להבין בנחשים, או לדעת איך לוכדים אותם, אבל לאחריו הוא מאפשר לך לעסוק בזה בצורה חוקית......

נחש שחור עם חום- אמאל'ה ../images/Emo178.gif

ראיתי בגינה שלנו נחש בצבע שחור +חום לא יודעת מה לעשות . גם השכנים נתקלו בו. יש לנו הרבה ילדים קטנים בבניין וזה מסוכן. אם נזמין לוכד נחשים - הם יקחו כסף במידה והם מגיעים ולא תופשים את הנחש??

naja

New member
זו לא הייתה בקשה אמיתית.

אני לא שולח אף אחד ללכוד נחש ללא תגמול. אבל, מאחר ושניכם התנדבתם לעבוד בחינם, אז למה שאני לא אנצל את זה......

dreaming h

New member
זה כבר עלה כמה פעמים בזמן האחרון..

ראשית, העובדה שמסתובבים בחוץ חבר'ה שיש להם או אין להם היתר לכידה לא בהכרח אומרת שיש להם נסיון אמיתי וחיובי בתחום, ואני לא בעד לעודד אנשים שזה לא המקצוע או התחביב העיקרי שלהם ללכת לתפוס נחשים. שנית, אל לנו לחמוד בעבודתם של אלו שזה המקצוע שלהם (מאוד אובייקטיבי מצידי...
). מי שאין לו היתר - שיפסיק לחמוד את נחשיהם של אחרים. זה גם לא חוקי, וגם פעמים רבות מסוכן.

HyperViper

New member
בקשר ללחמוד בעבודתם...

...מסכים איתך ב-100% אבל כאן מדובר באנשים שלא מתכננים לקרוא ללכוד כל עוד זה עולה כסף, ואם הלוכדים המורשים לא מוכנים לעשות עבודות שירות לקהילה ויותר חשוב לנחשים אז מישהו צריך לקחת יוזמה.

הכל טוב ויפה אבל....

ברגע שישנה אפשרות לקבל את השרות בחינם גם אנשים אשר מעונינים בשרות של לוכד נחשים יעדיפו מן הסתם לנצל את "בית התמחוי" לארוחות.

naja

New member
עבודות שירות לקהילה?

אתה עושה עבודות שירות או עבודות חינם עבור הקהילה? יש כאן מישהו מהגולשים שעובד בחינם?(ואני מתכוון עובד בחינם במקצוע שלו, לא מתנדב במעון לגברים מוכים וכו'). תאמין לי, שרובנו עושים לא מעט הסברה בטלפון ובמיילים ללא תשלום. למה אנשים חושבים\מצפים מאיתנו לעבוד בחינם? הפירסום לא עולה לנו כסף? הדלק לא עולה כסף? הזמן שלנו לא שווה כסף? מה עם הניסיון והידע שלנו? זה לא שווה כסף? ביטוחים? , הוצאות שונות? וכו'..... ועכשיו שאלת הביצה והתרנגולת: אם אתה והחברים תתנדבו להציל נחשים אצל "אנשים שלא מתכננים לקרוא ללכוד כל עוד זה עולה כסף" כדבריך, כמה נחשים כאלה אתה חושב שתוכל להציל בשנה? 5? 10? אולי פחות? הבעיה היא, שככל שיהיו יותר חאפרים , כמוכם וכמו אנשים שגובים "סכומים סימליים", ככה יהיו פחות ופחות לוכדים מקצועיים ולטווח הארוך, על כל 5 נחשים שאתה תציל, יהרגו 100-200-300 נחשים אחרים, בגלל שאנשים לא יצליחו למצא לוכד נחשים מקצועי וזמין שיגיע לפתור להם את הבעיה, ולו רק מהסיבה שזה לא ישתלם לאף אחד לעבוד בלכידת נחשים.

HyperViper

New member
אז מה אתה מציע לעשות?

אני מסכים בגדול עם מה שאתה אומר אבל מה עושים במקרה הנ"ל? פשוט נותנים לתושבי הישוב לעולל לנחש מה שבא להם? חוץ מזה כפי שציינתי אם מדובר בצפע בוגר אני אשאיר את העבודה למקצוענים. למרות שלכדתי צפעים בוגרים בעבר (כשהייתי צעיר וחסר דאגות) אני לא מתכוון לחזור על זה בזמן הקרוב ואם זה הוא המקרה אני אזמין לוכד נחשים. אם יש לכם פיתרון טוב יותר, תציאו אני אשמח לשמוע באמת, אני לא הצעתי את עצמי למטרות רווח ובטח לא כדי לפגוע בפרנסה של אף אחד.

HyperViper

New member
אה וד"א אגב

ממש לא ציפיתי ממך לעבוד בחינם, אני חושב שאתה עושה עבודה חשובה ומסוכנת שאתה צריך לקבל תגמול עבורה... בסה"כ התייחסתי למקרים בהם ברור שהאדם לא מתכוון לשלם על השירות ואז ממילא לא אתה, לא הנחש ולא האדם שנתקל בנחש יצאו נשכרים...

Itamar Levy12

New member
שמע, אני נתקל בזה רבות.

אני גר במושב בעמק יזרעאל, ורבים מתקשרים אלי ללכידות, לרוב אני אומר לפנות ללוכד(אין הרבה באיזור ורובם די "חאפרים"). במקרים מסויים כאשר האדם במצוקה ואיננו מתכוון לפנות ללוכד(קרה לי לפני 3 ימים- חיכה לי צפע של 100 ס"מ מתחת למכולה בבית של חבר טוב), או אם מדבור בחבר אני קופץ-המקרה מסובך אני לא מסתכון בהקשה- אומר שימינו לוכד. אם מדובר בנחש לא ארסי והאנשים דיברו אם לוכד וזה או אני או טוריה- אני מיגע. אם זה נחש ארסי, אני בודק כמה קשה לי להוציא את הנחש מאותו המקום ורק אז מטפל בנושא(מכיוון שההוק שלי נשבר זה די בעיה ללכוד נחשים ארסיים כרגע... צריך להזמין אחד חדש!) איתמר.

naja

New member
אין לי פיתרון פרקטי.

ברוב המיקרים,מי שיעדיף להרוג את הנחש ולא לשלם ללוכד, יהרוג אותו בכל מקרה, ולא ימתין לך שתגיע אליו, כך שכל האיומים הללו לא ממש צרכים להטריד מישהו.

מסכים עם כל מילה ../images/Emo45.gif

זה אומנם יפה והומני מצידכם להציע לבוא ובעצם לקבל תצפית במתנה , בלי לבזבז יום טיול שלם . אבל יש כאן גם סיכון שאתם לוקחים אומנם בעיקר על עצמכם ,אבל עדיין סיכון ובנוסף גם מבצעים כביכול "עבודה" שמישהו אחר מתפרנס מלעשות אותה מה גם ש"המישהו" הזה הוא כמה חברים טובים פה מהפורום ,אז למה להרוס להם ? מה גם שרובם תורמים הרבה מזמנם ללא תמורה, לצורכי הסברה בנושא הזוחלים .גם פה בפורום . זאת דעתי לפחות .

קצת סדר בעניין

קודם כל לא כל מי שיש לו היתר ללכידה אכן מבין בנחשים יש לי חברים העובדים בעיריה במחלקת תברואה שעברו את הקורס רק בשביל העבודה בעירייה ואם רק יראו נחש יברחו כל עוד נפשם בם לעניין העבודה אני לוכד הקשור לעיריית פ"ת וזאת לא עבודתי אלא התחביב ואוי לאלו המסכנים המתפרנסים אך ורק מלכידת נחשים שהרי אם זה כך האוכל שיביאו הביתה הוא הנחש הלכוד בלבד אני יוצא ללכוד בבתים שיש נחש ואני יודע שאם לא אגיע בחינם הנחש ימות ע"י מעדר נעוץ בראשו וכן כבר שמעתי לוכדים שאומרים שאם בעלי הבית לא משלמים אז שילכו לעזזל הם והנחש ביחד ודבר אחרון אני מכיר כאלו ללא היתר ששמים בכיס הקטן גם בעלי היתר בנושאי לכידת נחשים ושמירת הטבע

דרך אגב אחד מהלוכדים

ללא היתר שמבין הרבה יותר מהרבה לוכדים בלי היתר הוא הבן שלי בן שבע מגיע איתי לרוב הלכידות מכיר את כל סוגי הנחשים בארץ ואוהב זוחלים

naja

New member
קרוב לוודאי שלוכד יגבה מכם כסף.

זה לפעמים קצת מפתיע אנשים, אבל לוכדי נחשים גובים כסף עבור השירות שהם נותנים. כדאי לך לברר עם המוקד העירוני של הישוב בו את מתגוררת אם את זכאית לקבל מהם את השירות הזה. בחלק קטן מהישובים אכן ישלחו אלייך לוכד נחשים. בשאר הישובים לא ישלחו לוכד על חשבונם, או שגרוע מכך, ישלחו מדביר כדי לצאת מידי חובה.

למעלה