שיתוף
אז בתור ילד כזה אני אספר לכם על החוויות שלי. טוב, אני כבר מזמן לא ילד, בן 32, אבל פעם הייתי ילד. הימים היו ימי סוף שנות ה70 העליזות, והורי היו זוג נודיסטים (אני לא חושב שמישהו בארץ קרא לזה נטוריזם בזמנו) והיינו נוסעים לנואיבה בסיני פעם פעמיים בשנה. מבחינתי היה טבעי שהולכים לים ומתפשטים. משום מה אפילו לא הייתה לי את הדואליות של למה הולכים לנואיבה בלי בגד ים, אבל כשהולכים לים בתל אביב שמים בגד ים. אני זוכר שכשהייתי בן 5 נסענו עם זוג חברים של ההורים וילדתם בת ה6. הגענו לנואיבה, הקמנו את האוהלים, אני מתפשט ולא מבין מה פתאום נעמה (הילדה) נכנסת לאוהל, מתלבשת ולא רצה ישר לים כמוני. מה, את לא נורמלית? מה פתאום בגד ים... וכשפעם עברנו ליד הסחנה נורא רציתי להכנס, וההורים אמרו "אבל לא הבאנו בגדי ים" אז אמרתי מה פתאום צריך בגד ים, למה בנואיבה לא צריך? אז הם הסבירו שבסחנה אי אפשר. באסה. בכל מקרה כשהייתי בן 7 החזרנו את סיני למצרים, חופי הנודיסטים נעלמו כלא היו, וחוויותי הנטוריסטיות הוקפאו ל11 שנה, עד שלפני הצבא נסעתי לקפריסין והתחברתי שם עם חבורת גרמנים, אבל זה כבר סיפור אחר. אני לא יודע מה היה קורה אם לא היינו מחזירים את סיני, אני מניח שבגיל מסויים יכול להיות שזה פתאום היה מפריע לי, אבל לפחות עד גיל 7 עירום היה מבחינתי דבר טבעי לחלוטין. האם יש הפרדה בין עירום בים לעירום בבית? ככה ככה. לפחות אצלנו זה היה ברור שאפשר ללכת בבית עירומים, אני באמת לא זוכר מתי זה נפסק, אבל אני מניח שגם כן בסביבות גיל 7-8.