נטל ההשתמטות.

S h a y D u

New member
נטל ההשתמטות.

קיראו את עדותו של פלג, באתר "הגדה השמאלית". מדובר בחבורת נערים אשר התפרצה למהלכו של כנס השקה של "הורים למען שוויון בנטל" שנערך לפני כחודשיים וחצי באולם של מלון שרתון בת"א. לאחר שמשכו את אש הקהל במחזם הפרובוקטיבי והמבויים, מצאו עצמם הנערים נמלטים מן האולם בעודם סופגים מכות ואלימות חריפה מצד ההורים הנוכחים אשר מנעו מהם לצאת החוצה. האלימות התבטאה בין היתר באחד מהאנשים בקהל, שהיה הוא השחקן שלמה וישינסקי, אדם קר רוח, חם מזג וסהרורי, אשר התנפל על אחד הנערים והחל לחנוק אותו בעוצמה ואף קרא לעברם "נאצים" (לאחר האירוע, טען שהם קראו לו כך). וכן בתגובות נאצה דומות מצד שאר ההורים, ואף בהגרופים ובעיטות שספגו מהם. התקרית תועדה בוידאו ע"י ynet, שאף טרחו לפרסמו באתר שלהם. אך למרבה האירוניה, היא תועדה באופן חלקי. וכל שפורסם היה רק החלק של המחזה, וללא האלימות החריפה וביטויי הנאצה המבישים של ההורים, שהתרחשו כאשר הנערים היו בדרכם לצאת מן האולם. אני לא יודע מה איתכם אנשים יקרים, אך לדעתי יצאתם מכלל פרופורציה בשנאתכם העזה לאנשים אשר מטעמים כאלו ואחרים הושמטו משירות צבאי. מה יכול להיות יותר מגוכך מלגנות אדם כ"נאצי" רק מפני שלא שירת בצה"ל?! לאן הגעתם?!

respecta1

New member
אדם מסכן אתה.

קודם כל אם אלו מקורות המידע שלך.. ב. אחד הנבלות האלה קראו לאבא שכול שהיה שם נאצי, ועל זה ובכללי על החוצפה שלהם מגיע להם שהעיפו אותם, גם אם בכוח.

S h a y D u

New member
לא ולא.

אותו האב השקול, הוא זה שקרא לעבר אחד מן הנערים "נאצי". ואין להתפלא מסילופה ההזוי של התקשורת, אשר דואגת להציג אנשים שהושמטו מצה"ל באור כה שלילי. ולסיכום, אני לא חושב שישנה הגדרה יותר מתאימה מפאשיזם, שיכולה לבטא טוב יותר את התנהגותם של משתתפיי הפורום "הורים למען שוויון בנטל" ואת מטרתו.

respecta1

New member
כן כן.

זה מילה של משתמט שמנסה לעורר פרובקציות לעומת מילה של אבא שכול - לא קשה לבחור המילה של מי יותר אמינה. ולסיכום, אין הגדרה יותר מתאימה מבורות, שיכולה לתאר את טימטומו של כל מי שקורא לאנשים האלה "פאשיסטים"

אתה מטעה

לא היית שם. זה ממש לא סילוף של התקשורת. כך היו הדברים. בלי קשר לשחקן יצאתי מזועזעת מהקריאות לעברנו.

שלמה וישינסקי שכל את בנו אם אינך יודע

בנו נהרג בציר פילדלפי . איך אתה היית בתור אב שכול מרגיש לנוכח המעשה של הנערים?? לנערים האלה אין שום כבוד כלפי חללי צה"ל והוריהם , אני יכול בהחלט להבין את הכעס של ההורים כלפי הנערים .

ממש לא נכון

השתתפתי באותו אירוע ומה שכתבת ממש אינו נכון. ישבנו באולם כאשר קבוצה התפרצה לאולם ובין היתר קראה לעבר הנוכחים ביטויי נאצה קשים. קבוצה זו לא הוזמנה לכנס והתבקשה לעזב. הם ממש לא עזבו מרצונם עד אשר הגיעו קב"טים.

S h a y D u

New member
אני פשוט נגעל מאנשים כאלה כמו ההורים

שנכחו באולם. זה מוכיח כמה שהחברה הישראלית נבובה. כל התרבות הישראלית מבוססת על כוחנות - כאילו שהכל שייך להם ויש להם לכפות על אחרים לעשות דברים שבניגוד לרצונם האישי. כך אני חש את החברה כאן במדינה. אולי לכו לאירופה וראו איך שם מתנהגים אנשים, לשם שינוי. ואגב, מעניין מאד מדוע הם אינם מביעים על אותו משקל גם מחאה על כך שערביי ישראל לא מתגייסים - מה הם לא אזרחים כמו כולם?! רק עצם היותם ערבים אומר שצריך לפסול אותם משירות בצה"ל?! חמור מכך, הרבה פעמים שמעתי כבר על מקרים רבים שפסלו ממישהו (יהודי) סיווג ביטחוני רק בגלל שלמד עם נער ערבי בתיכון. אז אני לא מוצא אפילו טיפת הגיון בפורום הדבילי והמפלה הזה.

S h a y D u

New member
עם כל הערכה שלי לאותם אנשים

אשר שירתו את המדינה ותרמו לביטחונה ואף חינכו ושלחו ילדיהם לקרבות, כך אני עדיין חש - שתרבות שלהם נבובה והכל מבוסס על כוחניות. והתחושה הזאת לא תורמת רבות כדי שאני ארצה להתגייס - כך שבמקום למגר את ההשתמטות, אתם רק מרחיבים אותה.

TheSimpsons

New member
מי שחושב שיש בעיות בצה"ל

צריך להתגייס ולנסות להשפיע מבפנים, לא להישאר בחוץ ולהגיד שלא בא לו כי הצבא מקולקל. תאר לך מה היה קורה אם כל אחד במדינה היה עושה מה שבא לו במקום להשמיע את דעתו.

S h a y D u

New member
אי אפשר להשפיע מבפנים.

חייל שנכנס למערכת הצבאית, ב- 99% אין לו עם מי לדבר. המערכת הצבאית אטומה בכלל, והמפקדים בפרט. ועל אחת כמה וכמה שהוא לא יוכל להשפיע מבנים. אם המצב היה כל כך פשוט, כולם היו מתגייסים.

TheSimpsons

New member
זו לא סיבה להשתמט

אתה מצביע בבחירות? הרבה יותר מ-99% שהבחירה שלך לא תשפיע כלל.

S h a y D u

New member
אין סיבה להשתמט.

אבל אנשים עושים את זה כי לא מתאים להם צבא. ולא, אתה לא מבין, בצבא זה לא כמו בחירות; בבחירות יש תוצאה. בצבא, אין.

ל שכזו

New member
לשנות מבפנים?

הצבא הפך להיות מערכת דמוקרטית ולא סיפרו לי?

S h a y D u

New member
זה לא עניין של דמוקרטיות...

כמובן שצבא חייב להיות גוף דיקטטורי. כי אחרת הוא לא יכול להתנהל. צבא לא דיקטטורי - הוא לא צבא. אך ההתייחסות שלי היתה לכך, שבצבא שלנו, כגוף מאד מגושם ומסורבל, דברים לא יכולים להשתנות בכזאת קלות. על אחת כמה וכמה שלא כתוצאה מעוד חייל בן 18 מגוייס.

respecta1

New member
כי לפי מה שאני רואה אתה מחפש תירוצים

אז זה ממש לא משנה להורים שכולים כאלה או אחרים, אם לא זה אתה תמצא תירוץ אחר. התרבות לא מבוססת על כוחניות, התרבות מובססת על תרימה חזרה על אהבת הארץ ועל תחושת לאומיות גדולה..

S h a y D u

New member
חחח... תירוצים... עאלק' ../images/Emo6.gif

בוא נאמר שאם היו אלה רק תירוצים, מצבינו היה הרבה יותר טוב. התרבות מבוססת על כוחניות - לגזול מאחרים! בדיוק כמו מלחמת השחרור, שבה גזלנו מן העם הפלשתינאי את שטחי מחייתו וצררנו ב בלי להחזיר שום תמורה. אני מעדיף לתרום במדינה אחרת מאשר כאן. ולא השבת לי על מה שאמרתי לגבי הסיווג הביטחוני - מדוע אזרחים יהודים שלמדו בתיכון בכיתה שלהם עם אזרחים ערבים נפסלים בו? מה יכול להיות יותר מגוחך מלהכריח אדם להתגייס לצבא כשהצבא פוסל אותו מסיווג ביטחוני ובעודו מרגיש שהוא הולך להיות חייל סוג ב'? תירוצים זה לא, אלו הן עובדות!

EizoTop

New member
בונאה י'אידיוט

על פי החלטת האום, הוחלט שהמנדט הבריטי ישוג מין מדינת ישראל, ושטח הזה יהיה למען העם היהודי. העם היהודי הקים את המדינה בשם מדינת ישראל..מתקפה אשר פקדה את ישראל ימים ספורים לאחר הכרזת המדינה, לא אשמתה של ישראל, הערבים תקפו את ישראל, ישראל התגוננה ויצאה למתקפת נגד. ועכשיו במלחמת השחרור אנחנו לא יזמנו שום דבר כנגד הערבים, הם תקפו אותנו... "מעדיף לתרום במדינה אחרת מאשר כאן" אתה מוזמן ללכת, אנחנו לא מחייבים אותך
"תירוצים זה לא, אלו הן עובדתו" עם זו עובדה אני מבקש שתביא לי את המקור, ולפי איך שאתה כותב את זה, זה נראה כדעה, "מדוע אזרחים יהודים שלמדו בתיכון בכיתה שלהם עם ערבים נפסלים בו?" - זו דעה, אני לומד בבית ספר עם ערבים, אחי למד באותו בית ספר עם ערבים, כולנו שווים, כל אזרח במדינת ישראל שווה. מה יכול להיות יותר מגוחך מלהכריח אדם להתגייס לצבא כשהצבא פוסל אותו מסיווג ביטחוני ובעודו מרגיש שהוא הולך להיות חייל סוג ב'? זו גם דעה, יש כאלו שמעדיפים לעבוד במשרד, למרות שרצו להיות בקרבי, אבל עדיין לתרום למערכת. המשך יום נעים

למעלה