ניהול זמן

ניהול זמן

הקטע שהביא איציק, למרות שאני מכירה אותו, גרם לי לחשוב על ניהול הזמן בעסק שלי. הסתכלתי ככה אחורה, למה שהיה, למה שנהיה, למה שיש... ראיתי את "ניהול הזמן" או לא...שהיה ויש... וחשבתי לעצמי, שבעצם, שום דבר לא השתנה מלבד ההתיחסות לזמן. התיחסות לעבודה לאורך היממה, האם "בסדר" עכשיו או אח"כ, האם "נכון" עכשיו להיות במיטה לשעה, או לשבת בשקט בלי לעשות כלום כדי לנקות את הראש... מה הם הדברים החשובים לי שאני מכניסה לקערה ראשונים... מה אתם רוצים לספר על ניהול הזמן האישי שלכם. האם ההתיחסות לזמן שונה כשהיא מהבית? עשו את כל ההקשרים והקשרים האפשריים שעולים בדעתכם. וזה נוגע בכל אספקט של החיים. ערב טוב

yair24

Member
זמן = כסף...

איזה אימרה חכמה ונכונה... איך אני מנהל את הזמן שלי? בזמן האחרון כל הזמן אני רק חושב על כסף כסף כסף כסף איך לעשות כסף ועוד כסף ועוד כסף.... אין לי בעיה לשבת ולעבוד העיקר לקבל עוד כסף, אני עובד 10 שעות כל יום כשכיר ואחרי זה מגיע הביתה ויושב עוד 3-4 שעות בשביל להוסיף דברים לאתר שלי ( שאסור לי לפרסם פה
) כדי שיהיה לי מה להראות ללקוחות פוטנציאליים... ואז פתאום מגיע קטע כזה כמו שהביא איציק וגורם לך לחשוב... האם מרוב עבודה ומרוב הכמיהה לכסף אני לא מפספס משהו??? מעניין... פעם ראיתי את המנקות אצלינו שבאות ב8:00 והולכות ב16:00 ובדיוק המנכ"ל של החברה נכנס למשרד שלי, אז אני אומר לו: "יה אללה הייתי רוצה לבוא יום אחד לעבודה ב8:00, לקחת את המגב והסמרטוט לשטוף את הריצפה לעלות לקומה השניה לשטוף גם שם את הריצפה וללכת הביתה ב16:00. ולקבל את המשכורת של ה3000 שקל בחודש או השד יודע כמה הן מקבלות... ולהיות ראש קטן קטן קטן קטן... ואל תבינו לא נכון אני *אוהב* את העבודה שלי, אני אוהב להיות מהנדס תוכנה, ואני אוהב לבנות אתרים. כשהייתי סטודנט למדתי את המקצוע מתוך רצון ללמוד ונהניתי מהלימודים, והיה כיף, והייתי יוצא לטייל כל יום בשעה 16:00 לקניון בכרמיאל... פשששש... לטייל בשעה 16:00 לקניון בכרמיאל... נראה לי שכבר שנתיים לא טיילתי ב16:00 לקניון בכרמיאל... אולי אני באמת מפספס משהו... מי יודע... טוב, יאללה צריך לחזור לעבודה... יאיר

motyka

New member
החיים חולפים לידך, ולפני שתשים לב

הם יהיו מאחוריך. קבע לך מנהג קבוע. יום אאחד בשבוע, לא חשוב איזה, אבל תהייה עקבי לגביו. אתה מוגיע לבוס שלך שבאותו יום אתה לא יכול להישאר, (אתה מוכן בכל שאר השבוע, אבל לא ביום שני נאמר), באותו יום אתה משליט תענית מחשב בבית - לא פותח, גם לא בשביל לבדוק אימייל. וכמובן שלא עובד. זה היום לצאת לקניון, לסרט, לרדוף אחרי בחורות, לעשות משהו עבור עצמך.

yair24

Member
אני עובד 5 ימים בשבוע.

אז אני משער שאני לא יכול לעשות את זה... ובקשר לבחורות, ואיך אתה אומר תמיד? נראה לי שאשתי לא תהיה מרוצה אם היא תשמע שאני רודף אחרי בחורות ביום הזה...
יאיר

motyka

New member
גם ב5 ימי עבודה זה אפשרי

שישי בבוקר ממילא מוקדש לסק"ס (סידורים, קניות, ספונג'ה) אם תעבוד לטובת העסק שלך 4 ימים אחה"צ + מה שנשאר מיום שישי, ותקח את אשתך לסרט (שהיא תבחר) ביום הנותר - עשית למען עצמך לא פחות מאשר אם הית עובד באותו יום.

siv30

New member
מסכימה עם מוטי

לא חייבים כל יום לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה כדי להוכיח לכולם שאנחנו עובדים טובים. אפשר להיות עובד מסור, טוב ו~ר ע נ ן~ גם אם פעמיים בשבוע עובדים 9 שעות ולא 14. ממליצה לך לנסות בחום .

relax

New member
../images/Emo4.gif בוקר טוב וניהול זמן...

מאוד אהבתי את הסיפור שאיציק הביא. שמעתי אותו פעם ורק עכשיו הוא חילחל לגמריי. אני חושבת שהמושג ניהול זמן מקבל משמעות שונה כשמדובר בעבודה מהבית. כשאני עובדת במקום מסויים, הפסקות לא גורמות לי רגשי אשמה... להיפך. ואני נהנית מכל דקה כשאני עושה הפסקה. מצד שני, כשאני עובדת בבית, אני משתדלת תמיד להספיק כמה שיותר, כי הרי אני מחוייבת לעצמי ולעסק שלי, עד שלפעמים אני שוכחת אפילו להתיישר, להתמתח וללכת למקום חשוב... :) מצד שלישי, אני לא מוותרת בקלות על הזדמנויות לצאת פה ושם לבלות, לראות חברים, או סתם איזו תוכנית טלוויזיה. אז מסתבר שיש לי פיצול אישיות!... :) עדיין לא מצאתי את נוסחת הפלא לניהול זמן נכון.

ומה אם את לא עומדת בתוכנית העבודה,

בלוח הזמנים או ביעדים שהצבת לעצמך? ביעדי עבודה כמובן שחייבים לעמוד. אבל אם יש דברים כביכול פחות חשובים שנדחקים לפינה אני עשוייה למצוא את עצמי דוחה אותם שוב ושוב. מה עושים אז?

יונית א

New member
אני תולה את עצמי על העץ הקרוב

אחרי שקצצתי לי את כפות הידיים. אלא מה? בד"כ אני מוותרת לעצמי, מוצאת את כל ההנמקות הרציונליות למה בעצם לא היה צריך לעשות את זה, ולמה זה לא נורא שלא עמדתי בתוכנית, וכו. אבל..אני תמיד עומדת ביעדים שלי, כי אני נולדתי מושלמת כמובן.

יונית א

New member
עוד מפוצלת אישיות../images/Emo9.gif

חייבת לאמר שעקב אכילס שלי בעבודה מהבית הוא ניהול הזמן. היות ויש לי בלבול תחומים מוחלט מה שהיה תחביב ,הפך לעיסוק מרכזי. תחומי העבודה התפרשו ומצד שני התינוקות שלי קצת גדלו וכבר לא צריך בקבוק חלב כל 4 שעות... אבל- היות ואני מזמן החלטתי לא להלחם בעצמי, כי אני תמיד מפסידה. אני נותנת לדברים לזרום בשיטת היום (והלילה ) הגמיש. כל עוד אני עומדת בתוכנית העבודה שלי, בלוח הזמנים שהקצבתי לעצמי, ביעדים שלי- אין לי טענות לעצמי, בתחום זה.(אני ועצמי לא תמיד מסתדרות,אבל זה לא הנושא לפורום הזה
)

niya

New member
מבחינתי

זה אחד ה"עקבי אכילס" הכי גדולים שלי. אני פשוט לא יודעת לנהל זמן כמו שצריך, ויש לי עם זה בעיה מאד רצינית.

niya

New member
תודה

דווקא אני באוניברסיטה (בגלל זה יש לי זמן לאינטרנט...) שיהיה גם לך ולכולם יום נפלא

siv30

New member
למה לא לעשות חיבור מהיר לאינטרנט?

בעלויות של היום הרבה יותר משתלם, חוסך עצבים וכאשר זה כלי עבודה, ממש אין על מה לדבר.

b o o l

New member
זהו שלא

מדובר באינטרנט מהיר דרך הכבלים ! אמנם מהיר יותר, אבל באינטרנט הרגיל לא היו לי בעיות מהסוג הזה.

זה קרה לי לפני כמה זמן

בסערה הקודמת שהיתה... החשמל נותק וחזר, נותק וחזר, וכן הלאה ...עשרות פעמים... אחרי כמה זמן החלטתי שאני עוזבת את המחשב עד לשעות אחרי הצהריים (זה היה בבוקר), עשיתי דברים אחרים כמו ניירת, תיוק, תכנונים שונים וכן הלאה ושבתי למחשב אחר כך. ניהול זמן זה גם לקבל החלטה כשקורה משהו ולהמשיך כמה שאפשר בצורה מועילה. תהייה ומחשבה על "למה" לא תועיל, כי זה כבר נמצא. אז מה עושים למרות הכל?

למעלה