ניהול זמן

b o o l

New member
זו לא החלטה...

זו התבטאות מתוך כעס, ולא החלטה שאני מסוגלת להחליט - לצערי.

ענבל,זה היה ברצינות? בגלל המחשב?

אני אוכל לעזור לך,ולפתור לך את הבעייה,אם תחליטי שאת נשארת. ואני לא צוחק.

b o o l

New member
תודה רבה

מאוד נחמד מצדך. א. ראה תגובתי לעיל. ב. לא רק בגלל המחשב. אנשים מאוד מרגיזים אותי, בכול מקום, בכול מצב. ובמיוחד, ב מ י ו ח ד על הכביש ! יש אנשים מאוד לא סובלנים ולא נחמדים, ומשום מה אני נתקלת בהם כל הזמן, ואני לוקחת ללב. אז מצד אחד שום דבר (כמעט) לא זורם, ומצד שני אנשים מתנהגים בצורה מאוד לא תרבותית, ופוגעת (אני לא אגיד כמו חיות כי זה לא מנומס כלפיי החיות), ואלו האנשים שטוב להם בסופו של דבר, כי הם לא שמים על אף אחד ! סליחה שפרקתי עליך עול, ואשמח לשמוע איך אפשר לפתור את הבעייה עם המחשב..

ענבל ! ספקי לי פרטים נוספים במסר

שם ספק האינטרנט,כמה זמן את מנויה אצלו,אופי התקלה,כמה פעמים זה חוזר על עצמו מידי יום,כמה פעמים פנית אליהם למחלקה הטכנית,בערך,ואני ,לאחר שאקבל פרטים אלו-ארים אליהם טלפון אחד "קטן",ועד עכשיו זה עזר ...... רק במידה וזה נשמע לך הגיוני שאעשה זאת עבורך,אני לא מקושר בשום מקום. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה. וזה באמת לא מנומס להשוות לחיות....בכל מקום בעולם,לא רק כאן ! ערב טוב.

b o o l

New member
תודה על החידוד, אבל אני מעדיפה חמי

שה רגעים. לילה טוב.

b o o l

New member
עיוני ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אין שום בעייה עם העברית שלי. יש בעייה, מסתבר, עם הנימוסים שלך.

סליחה, בשביל זה יש מילון לשפות.

אין אפשרות להתווכח עם המילון. אינני יודע ממה נפגעת, אם מהמילה עיוני - אז משמעותה עין שלי, כלומר יקרה. אם זה לא מוצא חן בעינייך אני מתנצל, לוקח זאת ואעביר למי שראוי ורוצה בכך.

b o o l

New member
כן-

נפגעתי מה'עיוני'. כשמישהו שלא מכיר אותי כלל ועיקר, קורא לי 'עיוני' בו בזמן שהוא מבקר (מבקר- מביע דברי ביקורת) את העברית שלי - זה נושא בעיניי מטען שלילי (שלילי- דוחה, מבטל, שכלול בו לאו, הפך מן "חיובי"). זה א'. ב. לא רציתי להסביר עצמי, אך אעשה זאת: באמת לא שמתי לב (
-איבר חיוני- מרכז מערכת כלי הדם / מרכז, פנימיות האדם, מרכז הרחמים, המצפון והמחשבה), וזאת משום שבזמן שכתבתי את מה שכתבתי הייתי נתונה בסערת רגשות (רגש- תחושה נפשית). בזמן הכתיבה החלפתי את המילה "דקות" ב"רגעים" ולא התעמקתי במשמעויות השונות. הבנתי את ההערה הראשונה שלך, והודתי לך על ההסבר. ובכול זאת, התעקשתי על חמישה רגעים (רגע- ז', חלק קטן של זמן), כי צרם לי מה שכתבתי קודם: ואני לא אחזור על כך שנית (שנית- בפעם השנייה, ועוד, נוסף על הנאמר קודם). אתה יודע - אינטרנט זה מדיום זמני ולא איזה ספר או מאמר חשוב שצריך לבדוק בציציות. ג. אם תעיין בהלכות דעות לרמב"ם, תמצא אחת עשרה מצוות, וביניהן: שלא להלבין פנים = אל תלבין פני חברך ברבים.

michal66

New member
אין כמוך../images/Emo70.gif ואין עליך ../images/Emo70.gif ../images/Emo25.gif

הכל ענין של יחס והתיחסות לדברים

הכל נמצא בראש. צר לי שזו ההתיחסות שלך ושכך קבלת את הדברים. תיקון לשוני הוא לימוד, ואין בו הלבנת פנים. ההתיחסות שלי לאדם שמתקן לי טעות לשונית ואחרת היא תגובה של תודה על זה שלימד אותי שאתקן בעתיד. אם הוא אומר לי שאני יקר לו, עין שלו - אני מודה לו שבעתיים. אני בוחר בהתייחסות החיובית הזו. זכותך לפרש ולבחור את ההתיחסות השלילית שלך. הבחירה וההחלטה בידך. הנה סיפור ההחלטה בידך ההחלטה בידך את הסיפור הזה שמעתי במפגש של חברת ניקן : אדם פנה לחכם זקן ואמר לו : אני מחזיק בידי מאחורי גבי ציפור ושאלתי אליך היא האם הציפור שבידי חיה או מתה . האיש תכנן להראות לחכם שתשובתו לא נכונה : אם ישיב החכם שהציפור מתה , יושיט האיש ידו קדימה ויראה לו שהיא חיה . אם ישיב החכם שהציפור חיה , יהרוג האיש את הציפור שבידו מאחורי גבו ויראה לחכם שהציפור מתה. החכם לאחר מחשבה השיב : ההחלטה בידך .

אני נזכר כעת גם שכתבתי עיוני בהומור

בסגנון הגשש החיוור : אלומיניום עיוני.זו בהחלט טעות מצדי כשהדיון הוא במסגרת של אנשים שלא אוהבים גישה חיובית הומוריסטית כמו לני רביץ. אם לא חייכת היום לא היו לך חיים היום. יותר מוצלח מה ששושי כותבת, שושי, מה את כותבת?

b o o l

New member
../images/Emo35.gif לא ירדתי לסוף דבריך.

... לא משנה. גם אני יודעת לקבל תיקון לשוני, אבל האופן שבוא עשית זאת היה פוגע - לטעמי . מה גם שאיני מצויה במערכונים של הגשש. אני הבנתי את הדברים כמו שהבנתי אותם. אתה, אולי, התכוונת למשהו אחר. בוא נשכח ונפתח דף חדש.

../images/Emo24.gif לבול והערכה רבה

חיבוק של הערכה חיבוק של מבוכה חיבוק של חרטה על פגיעה שלא בכוונה זה קרה עובדה היא נפגעה היא גלתה הבנה גלתה רצון טוב גלתה כוונות טובות באצילות נפש פנתה ויש דף חדש דף הבנה סליחה ואהבה. מצורף הקובץ כוחו של חיבוק

b o o l

New member
../images/Emo39.gif

יש לי הרגשה שאם הייתי מכירה אותך קצת יותר, לא הייתי נפגעת מדבריך. אחת הבעיות במסרים כתובים היא העדר הטון- במיוחד באינטרנט, כי כאן המסרים הם ב ד ר ך - כ ל ל מסרים קצרים המחליפים דיבור. דברים הנאמרים באינטונציה אחת עלולים להתפרש אחרת לחלוטין באינטונציה שונה. וכאשר הדברים נקראים ללא אינטונציה כלל - יש מקום להשפעות חיצוניות (ופנימיות- של הנמען) כמו הלך הרוח של הקורא בזמן הקריאה, רגשי נחיתות, ועקבי אכילס למיניהם. אני מודה ומתוודה שאחרי שנכנסתי לאתר האינטרנט שלך וראיתי את זיו פניך הצטערתי מאוד על התגובה התקיפה שלי. לילה טוב, ענבל.

b o o l

New member
סיוט ../images/Emo4.gif

איך אפשר לנהל זמן כשהחיבור לאינטרנט מתנתק כול חמש רגעים, והספקים לא מספקים פתרון הולם ?! ובכלל, כול דבר הולך (לי) קשה פה (= בארץ); למרבה האירוניה, כשכתבתי שורה זו המחשב זרק אותי לחשוב על זה. ולענייני- למה יש כל-כך הרבה מכשולים, בכול פעולה יומיומית הכי פשוטה כמו טלפון לאיזה " "נותן שירות" ", שהופך למסע מפרך בין כול עובדי החברה... וחמש מאות אלף דוגמאות אחרות שאני לא זוכרת כרגע כי הסתנלתי לאחר שתי לידות !

למעלה