ניהול כלכלי של משק הבית- הצילו!

נהנתנית

New member
ניהול כלכלי של משק הבית- הצילו!

שלום לכולם/ן! אני ובעלי נשואים קצת יותר משנה, ועוברים בעוד שבועיים לבית חדש שקנינו, ומצפים לילד (חודש שישי ) עד היום הייינו מאד מפוזרים מבחינה כספית: מנוי כפול לאינטרנט, הוראות קבע ללא ביקורת, חשבונות מנופחים בגלל חוסר תשומת לב, קניות מוגזמות בסופרמרקט וכו'. נוצר מצב שבו שנינו מרוויחים משכורות יפות - ובקושי גומרים את החודש! לקראת המעבר לבית החדש והלידה הקרבה עולה הצורך בכסף נזיל ואנחנו די תקועים. אני החלטתי שביום שאנחנו עוברים לבית החדש אנחנו מתחילים עידן כלכלי חדש של חסכנות, יעילות וניהול כלכלי חכם. בינתיים מה שעשיתי זה לנאום נאום ארוך באוזני בעלי על כמה חשוב השינוי ו.. לכתוב הודעה זו. אני פונה אליכם כדי לקבל הדרכה/ טיפים לגבי ניהול ספרי החשבונות של הבית, ובמקביל לבקש את עזרתכם ברעיונות למעבר דירה חסכוני ביותר! אני מקווה שלא הטשתי אתכם עם אורך ההודעה... תודה מראש לעונים! מבטיחה לעדכן.
 

dify

New member
לחסוך בלי להרגיש :)

זה שאת יודעת לפרט איפה אתם מבזבזים- זו כבר התחלה! אני חושבת שאין סיבה לחכות למעבר הדירה, תתחילו להתנהל נכון- עכשיו!. איך? בתור התחלה תשבי ותבדקי את החשבונות הקיימים- את מדברת על זה שיש תשלומים כפולים מול מערכות מסוימות או דברים שהם בזבוזים ברורים- בדברים האלו אפשר לטפל במיידי- לצלצל ולהפסיק התחייבויות שאתם לא צריכים ולהפסיק קניות שהן לא הכרחיות. מה הייתי עושה הלאה? מתחילה לרשום הוצאות. במחברת או בקובץ אקסל (יש בפורום קישורים לקבצים שכאלה, אבל גם סתם בכתב יד זה מספיק) להתחיל מהיום לתעד כל הוצאה והוצאה- הלכת לסופר? לרשום, קניתם סיגריות וקפה בדרך לעבודה? לרשום, מילאתם דלק? לרשום- תרשמי את כל ההוצאות, כולל הוצאות המעבר... יש לך עכשיו שלושה חודשים לעקוב עד שיגיע הילד כדי לקבל תמונה כמה פחות או יותר עולה לכם לחיות. את תשימי לב שיש פחות או יותר טווח קבוע של הוצאות הכרחיות על אוכל, על אחזקת הבית, אחזקת רכב וכד'. עכשיו מתחילים לבדוק איפה אפשר לייעל- * אוכל? לקנות בחנות זולה וגדולה (מבררים איפה יש אחת כזו ליד הבית) ולא קניות קטנות ליד הבית. ואולי לשנות קצת את אופי הקניות- פחות מוצרי פינוק כגון גבינות יקרות ואלכוהול. * יציאות? אפשר להוריד את כמות היציאות, או לשנו תאת אופי היציאות (יוצאים למקום אחד בערב ולא לשלושה) או את ההוצאה עצמה (קונים נניח קפה ולא קפה עם סנדביץ ועם עוגה). * דלק? ממלאים בשירות עצמי * הוצאות גדולות כמו הובלה? ריהוט לתינוק? ביגוד? עושים סקר שוק! כן... יכולים להיות הבדלים של מאות שקלים כשקונים במקומות שונים, אותו מוצר! האם באמת צריך מיטה ממותגת לתינוק? האם קיבלתם חמש הצעות מחיר לגבי הובלת הדירה? * גם ביגוד לעצמכם- לכל חברה יש סוף עונה ויש חנות עודפים- אפשר לקנות כחצי מהמחיר הרישמי של החנות באמצע העונה, אז אולי קונים פה ושם משהו קטן, אבל את הקניה הגדולה עושים בזול יותר בסוף העונה. והיופי? את מקבלת את אותם מוצרים בפחות מחיר... כמובן שאפשר גם לקנות במקומות אחרים נוספים במחיר יותר זול, תלוי כמה את לחוצה וכמה את רוצה לחסוך. אני למשל לא מאמינה שצריך לבזבז כסף על בגדים, אז מבחינתי בגדים מהשוק זה מעולה, בטח בגדים לתינוק, ב10 ש"ח לפריט... שמינית ממה שעולה ברשתות מיוחדות לתינוקות... * טלפונים ואינטרנט- להשוות מחירים, לבדוק מה הצרכים האמיתיים שלכם- אולי אתם לא צריכים את עיסקת האינטרנט המהירה ביותר? אולי יותר משתלם לכם להחליף את חבילת הסלולר שלכם? ואולי גם לקצץ קצת בכמות השיחות... * חשבון חשמל- להתחיל לשים לב לחשמל... לכבות אורות, להפעיל דוד רק לפני שנכנסים להתרחץ, לא להפעיל מזגן בלי הגבלה (מאוורר לעונת המעבר זה ממש מספיק... אנשים מדליקים את המזגן כי אין להם מאוורר בבית...) מה שיפה בכל ההצעות שנתתי לך זה שאת אפילו לא צריכה לשנות את איכות החיים שלך כדי לחסוך את הכסף הזה... אם את לא במינוס, מספיק השינויים הקטנים הללו כדי לאפשר לכם לחסוך...
 

נהנתנית

New member
וואווו!!!!! תודה רבה רבה!!!

מפיך זה נשמע כל כך קל! (ואפילו כייפי) למען האמת יש משהו שהוא קצת חזירי באורח החיים שהיה לנו, (עברנו כבר שלב כזה של קיצוצים) ואם מתחילים 'להתקמצן' מעריכים יותר את המחוות הקטנות שיש אח"כ! אז ככה שאני בהרגשה טובה מאד לגבי העידן החדש!
 

ariri

New member
שלום נהנתנית

ניראה לי כי מצבך עוד קשה יותר ממה שאת מתארת. אתם זקוקים הרבה יותר מאשר טיפים בפורום, אתם צריכים ללמוד להתנהל נכון ובעיקר לשנות התנהגות. לטובתכם ולטובת הילד שבדרך הגיע הזמן שתשקיעו בעצמכם ותפסיקו להתנהל חובבני. אתם זקוקים ליעוץ ואימון, ויפה שעה אחת קודם.
 

נהנתנית

New member
אריק,

אני בהחלט מסכימה איתך, ויועץ היה יכול להוות פתרון מצויין, אבל לצערי אינני יכולה להרשות לעצמי מותרות מעין אלו- ואני חושבת שיש לי את הזמן והיכולת לבצע את התהליך בעצמי. תודה, בכל אופן.
 

ariri

New member
מותרות

האם גם להתייעץ עם עו"ד, מכון בדיקת רכב, רופא זה גם מותרות בעיינייך? יעוץ ואימון כלכלי איננו הוצאה כלל אלא השקעה במשפחה., וככול שהבור עמוק יותר תפיקי יותר מהייעוץ. השקעתך תחזור אלייך מהר מאוד ואז הרווח לכל חייך. חבל שלא לומדים מראש לא ליפול לבורות ומגיעים לייעוץ כשניבלע כרטיס האשראי, חשבון הבנק מעוקל ואפילו כונס נכסים מתדפק על דלתינו. איני רוצה להציג תמונה פסימית אבל הכל עינין של סדר עדיפויות. לאחר שתמלי את טופס ההוצאות המשפחתיות ותדעי כמה את מוציאה על כל נושא (מזון,ביגוד,סלולר,חשמל וכו') בדקי ברשימה כמה את מוציאה ללימוד " איך להפיק את המקסימום מהכנסתך"? וכנראה תגיעי למסקנה כי את משקיעה "0" שקלים ועדיין בטוחה בכישורייך לנהל את הכלכלה באמצעות "טיפים" בלבד. תשובתי אינה אלייך אישית בלבד אלא לכולם כנושא למחשבה. אשמח לקרוא תגובות
 

נהנתנית

New member
אני, תודה לאל, לא במצב שאתה מתאר.

אבל, נגיד ומשפחה כלשהי כן נמצאת במצב כלכלי עגום שכזה, מאין יהיה להם כסף לשלם עבור ייעוץ? ובכלל- מה עלות ממוצעת של ייעוץ כזה?
 

ariri

New member
../images/Emo49.gifלנהנתנית

קודם כל מגיע לך "שיהיה במזל טוב" שנית אני שמח שאת לא במצב. אני פונה למשפחות שלא רוצות להגיע למצב עגום ומכינים אותם מראש. לגבי משפחות הנימצאות במקום שאינן יכולות לשלם לכלום, יש את עמותת "פעמונים" התורמת למשפחה ייעוץ בתחום הכלכלי והמשפטי. למען גילוי נאות גם אני מתנדב שם ומייעץ למשפחות חינם אין כסף. לגבי עלות הייעוץ, מכיוון שאין זה "מוצר מדף" והוא תלוי בפרמטרים שונים ובמאמנים שונים המחיר משתנה.
 
יעוץ

באחת התגובות נאמר שההוצאה על לימוד הנושא וההתייעצות היא השקעה שמחזירה את עצמה מהר מאד ואני בהחלט מסכימה עם גישה זו. מאחר ונשים בדרך כלל נרתעות מהוצאות על לימוד ניהול פיננסי ומעדיפות להתמודד עם הנושא לבד, החלטנו לאפשר במסגרת קבוצות האימון לשגשוג כלכלי שפתחנו במסגרת הפורום לאפשר לנשים משתתפות לבקש את כספן חזרה אם לא הצליחו לחסוך ו/או את התשלום ששילמו עבור הקורס במהלך 10 המפגשים של הקורס.
 

אורן ג

New member
יש גישה של אלון גל שאני מאוד מתחבר

אליה.... נניח שהיו ממנים אותכם להיות אחראית על חשבון של חברה מסויימת. האם הייתם מנהלים אותו כך, בצורה כזאת? אני חושב שלא. הייתם מנהלים אותו באחריות. אז אני בראש ובראשונה תחליטו שאתם לוקחים אחריות על החיים שלכם, ועל הכלכלה שלכם. הדבר השני הוא להתחיל להתחבר לכל אמצעי המידע שלכם למעקב אחר החשבונות. אתר אינטרנט של הבנק, אתר אינטרנט של חברת האשראי וכיוב. שם תוכלו ללמוד מה מצבכם האמיתי. הדבר השלישי, הוא פשוט להתחיל ולרשום כל הוצאה שאתם מוציאים, בפירוט מלא. ולהעביר לקובץ אקסל. זה אומר הכל, כמה הוצאתם על אוכל יומומי, כמה על חשמל וכיוב. זה נשמע לכם מיותר, אבל יש לזה 2 סיבות: הראשונה היא לדעת איך מתפרשות ההוצאות שלכם, כדי שבשלב הבא תוכלו להתחיל לבדוק מאיפה אפשר לחסוך. הסיבה השניה היא פסיכולוגית, כשיש רישום או מעקב, מוציאים פחות. מנסיון. השלב הרביעי הוא לקחת את הרשימה ולבדוק על איזה תחומים אתם מוציאים הכי הרבה. לבדוק מאיפה אפשר לחסוך, ובעיקר מאיפה החיסכון יהיה משמעותי ויוריד אחוזים גדולים מההוצאות. בכל מקרה, אם מישהו מעשן, אז מבחינה כלכלית ובריאותית, שילך מייד לגמילה, זה שווה כל שקל...
 

אשנתי

New member
הגישה היא לא של אלון גל

היא של דייב רמזי שאמר כבר בתחילת שנות ה-90 (כשאלון היה בגן?) If you were the CFO of you incorporated, and you were managing the money for you incorporated the way you are managing your money today - would you fire you? אין עליו, גדול... תנו לו את הכבוד המגיע לו
 

נהנתנית

New member
לעשן כבר הפסקנו ../images/Emo13.gif מייד לאחר ההתעברות...

וזה באמת חוסך המון. ולכתוב את כל מה שמוציאים נשמע לי הגיוני, כמו בדיאטה של שומרי משקל.. ננסה את הכל.
 

SoundsOfSilence

New member
השיטה שלי ושל החבר

אנחנו מתיישבים כל 10 לחודש, בודקים כמה כסף יש לכל אחד בחשבונות הבנק + המשכורת הנוכחית (שנינו מקבלים אותה בצ'קים) ומתחילים לחשב תקציב: קודם כל מגיעות ההוצאות הקבועות פחות או יותר - שכר דירה וחשבונות, נסיעות וכו' (אצלנו למשל יש הוצאה קבועה כל חודש על תרופות ועל סיגריות). אח"כ אנחנו מוסיפים גם דברים שאנחנו יודעים שאנחנו הולכים להוציא החודש והם לא קבועים - למשל אם יש חתונה וצריך להביא מתנה או אם אחד מאיתנו מתכוון להסתפר. בסוף, יש את ההוצאות הגמישות - אוכל, טואלטיקה, קניות לבית (למשל עציץ או רהיט חדש) ומותרות (אוכל בחוץ, יציאות, ספר חדש וכד'). ההוצאות הגמישות מחושבות לפי כמות הכסף שיש לנו החודש ולפי הערכה של כמה אנחנו הולכים להוציא. אם אנחנו יודעים שנשברה מיטה וצריך חדשה (שאנחנו מוכנים להוציא עליה X שקלים), אנחנו מקציבים פחות למותרות ולאוכל. בסופו של דבר מחשבים הכל, רואים אם צריך להוריד (או אם אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להוסיף) ממשהו (אנחנו תמיד דואגים שיהיה מרווח של כמה מאות שקלים לפחות בין הכסף שיש לנו לבין הסה"כ שאנחנו מתכוונים להוציא, למקרה של הוצאה לא צפויה), עושים סה"כ, מדפיסים ותולים על המקרר. ליד התקציב, מודבקת על המקרר טבלת המעקב השבועית. השורות מחולקות לפי ימים בשבוע, הטורים מחולקים לקטגוריות הבאות: נסיעות, חשבונות, סיגריות, אוכל, אוכל בחוץ, יציאות, טואלטיקה ושונות. כל יום אנחנו כותבים כמה הוצאנו בכל טור (אם זה בשונות אנחנו כותבים גם על מה הוצאנו) וככה אנחנו מאפשרים לעצמנו מעקב פעיל על ההוצאות שלנו השבוע - אם הוצאנו יותר מדי אנחנו מצטמצים באותו שבוע (או בשבוע שאחריו) ואם יש לנו אקסטרה אנחנו מרשים לעצמנו לבזבז קצת. בסוף כל חודש אנחנו גם מחברים את כל ההוצאות ורואים אם עמדנו בתקציב בסה"כ ולכל קטגוריה ומתאימים את עצמנו בחודש הבא (גם מבחינה של תיכנון תקציב וגם מבחינה מעשית - אנחנו שמים לב יותר איפה אנחנו נוטים לבזבז). זה נשמע הרבה עבודה אבל מהר מאוד מתרגלים ועושים את זה בלי לחשוב ובינתיים זה עובד לנו יפה - בלי מינוסים בבנק ואפילו הצלחנו לשים כסף בחיסכון בלי להרגיש שאנחנו מונעים מעצמנו משהו.
 
שלום, הצצתי פה והתלהבתי...

הגעתי להציץ ויש כאן טיפים ממש טובים... את יכולה אולי לשלוח לי את הקובץ של הטבלה הריקה?? תודה!
 
נשמע ממש טוב- אפשר לקבל

אפילו במסר את טבלת המעקב? אנחנו זוג עם 3 ילדים.משכורת אחת רכב אחד מהעבודה רכב שלי שחייב להסעות. 2 ילדים נמצאים במסגרות פרטיות : אחד 600 ש"ח בחודש השני 500 ש"ח חוגים מינימלים- אחד לכל ילד קניות בערך 600 ש"ח בשבוע לא יוצאים לא מבלים לא מתפנקים קונים את ההכרח וקצת צ'יפורים לילדים ובגדי חורף כרגע וכל הזמן אנחנו במינוס. מאיפה לצמצם???
 

goldy

New member
"דברים קטנים שבכלל לא מרגישים"

אולי הרכב מהעבודה ישמש להסעות? קודם לעשות רשימת קניות.
 
בעלי יוצא לעבודה עם הרכב- חוזר מאוחר

כך שהרכב הזה לא מנוצל לצערי. 5 נפשות על 10,000 ש"ח ... בכלל יש סיכוי לחסוך? כלומר אולי זה הגבול?
 
למעלה