לא מסכימה איתך כלל....
הורים צריכים "לנקות את הראש" ולצאת קצת ולהתאורר , אחרת הם לא מפתחים את הקשר ביניהם וזה יכול להיות גרוע בפני עצמו. חוגים בפרוש לא חובה. אם יש מחשב, היום יש הרבה עזרה עי המשחקים במחשב, ואם ילד לא הולך לחוג תקופה מסויימת לא יקרה לו כלום. מי שלא תכנן את אורח חייו , אז לא יכול לתת את כל מה שהוא רוצה לעצמו ולילדיו. גם אני לא הייתי בחוגים, וגם אף פעם לא בקייטנה, ולא קרה לי כלום. נכון, מאד חבל לי כי לא הייתי, אבל בילינו בקיץ בים, כי גרנו ליד הים, משחקים בגן שעשועים על הדשא בחבל ובקלאס, בכדור וכד' בפרוש, לא קרה לנו כלום. התקדמנו והתאמצנו ולמדנו וכל זה עם תכנון ומחשבה תחילה. בטוח חיים לפנסיה עשיתי בגיל 27, וכעת אני כפול בגיל. הבעיה כי בבתי הספר לא נותנים הכוונה למסיימי כתה יב, או בצבא למסיימי שרות צבאי, והרבה אנשים נופלים ומבזבזים את מיטב כספם, מבלי לדעת כי אם יחסכו ולו מעט, יעזור להם בעתיד. אני גם חסכתי מהרגע שהילדים נולדו, סכום לא גבוה לכל אחד, 100 שח לחודש לכל אחד, וכעת הבת שלי כבר גמרה טכניון והשתמשה בכסף, והבן שלי בצבא יהיה לו כסף ללימודים אם ירצה כאשר ישתחרר, וגם הבת השלישית קיבלה את הכסף שלה ועשתה איתו מה שבא לה. לא קניתי לי בגדי פאר ותכשיטים יקרים, וכל הזמן הייתי עם אצבע על הדופק שיהיה לי כסף בצד. גם היום אני ממליצה בפרוש לכל אחד. לפני שאתם עושים משהו, כאשר מקבלים משכורת, מייד להפריש 10% מינימום לחיסכון. כל טוב לכולם מירי