ניהול כלכלי של משק הבית- הצילו!

goldy

New member
כל אחת צורכת נתח שווה?

או שמה שלא צורכת אחת צורכת האחרת? עשי רשימה כמה כל אחד צורך בחודש.

נהנתנית

New member
מה שאנחנו עושים...

בימים שיש לי הרבה נסיעות, אנחנו מחליפים רכבים, ואני עושה את הסידורים עם הרכב של העבודה. ככה אנחנו חוסכים הרבה על דלק.

amazone

New member
הוא עובד שטח?

או שהרכב עומד בחניה של העבודה כל היום? ואם כך אז הרכב אכן לא מנוצל אכן יש סיכוי לחסוך במידה ותחיו בהתאם לרמת החיים שלכם - כלומר לא לגור בשכ"ד שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם, לחסוך בהוצאות חשמל [תתפלאו אבל אנשים חיו שנים בלי מזגן ולהדליק את הדוד כל היום גום לו נזק ובטוח שהתפר שלו יתפוצץ, כך שראוי שתגבילו לחצי שעה של דוד עבור כל מקלחת] תוותרו על הרגלים מגונים כמו סיגריות - החסכון החודשי המיידי והחסכון העתידי בתרופות יבוא לידי ביטוי. תצתמצמו ברשימת הקניות לסופר ולביגוד וכן הלאה. בנוסף לכל - האם אתם ממצים את יכולת ההכנסה שלכם?

dify

New member
מנסה לעזור

שלוש הצעות קטנטנות, בהנחה שאת לא עושה אותם היום: 1. לבדוק לגבי הוצאות החשמל- אולי אפשר להוריד בשימוש במיזוג, להקפיד יותר על שימוש בדוד חשמל (אולי משתלם יותר להתקין דוד שמש, אפילו שזו הוצאה חד פעמית גדולה וכד') 2. ביגוד לילדים- אני לא יודעת איפה את קונה היום ואני לא יודעת איפה את גרה, אבל בשווקים יש בגדים מדהימים לילדים במחירים של 30 שח לשמלה יפייפיה לילדה או ג'קט מחוייט לילד, ממש כמו הגדולים. מומלץ- השוק בראשון (ליד קניון הזהב) בימי שלישי. ממש גדול וממש זול. 3. לבדוק את הוצאות הטלפון הנייד, להחליט במודע שמקצרים בשיחות ככל האפשר ולא עושים שיחות לא הכרחיות. ולגבי המכונית, אם יש מכונית מהעבודה, אולי, צריך לברר אם זה טכנית אפשרי, להקפיץ את הבעל לעבודה בבוקר ואז להסתובב כל היום עם המכונית שלו ובערב שיחזור בטרמפ עם חבר, אוטובוס או שתקפיצי אותו. אני יודעת שזה נשמע לא הגיוני. אבל תכלס בימים שאנחנו היינו ילדים היו למשפחות רק מכונית אחת והסתדרו כך. אז זה אפשרי. אולי לנסות להגדיל הכנסות, לעסוק בטיפול בילדים של אחרים יחד עם שלך, או בבישול ועזרה לזקנים כמה שעות ביום וכד'.

להוסיף משכורת

למה את לא עובדת? אם את עם תינוק שלך בבית את יכולה לצרף בתשלום עוד תינוק, זאת הכנסה נוספת מצויינת. אם כל הילדים במסגרות אז על אחת כמה וכמה שאת צריכה לעבוד.

משרדית

New member
מרגיז לשמוע כי אתם נותנים...

חוגים לילדים, אבל אתם לא יוצאים לבלות. במקום לתת חוג לילדים, תעשי להם את חוג בבית, ואולי תביאי עוד שני ילדים וגם תגבי כסף כמו שמרטפיה. אסור להיות במינוס. למה אתם לא יוצאים ולא מבלים? אפשר לפחות אחת לחודש לצאת לסרט או הצגה, או ללכת לאכול לבד בלי הילדים א. ערב בבית קפה. אנחנו למשל מזמינים בקפה גרג, טוסט גדול = מתאים לשניים, + קפה הפוך בינוני פעמיים זה עולה 70 75 כולל הטיפ. ואם רוצים מים הם מביאים חינם כוס מים וקר ולימון. אתם יכולים יחד לשבת לשוחח ולהסתלבט על עצמכם. מאד קשה לא לצאת כלל אם יש שלושה ילדים. אם אין כסף לביביסיטר, אולי בן משפחה יכול לשמור על הילדים. אתם גם קונים צ'ופרים לילדים. מה פתאום? תאפי איתם יחד כעכים או פיתות ויהיה להם כיף. יחד עם גבינה וזעתר, כמו בטיול. הרכב הנוסף במצב שלכם נראה לי מיותר לחלוטין. אולי תזמיני מונית, ותראי שזה יצא לך לשנה הרבה יותר זול מאשר להחזיק רכב נוסף? תעשי חשבון כמה עולה לך הרכב לשנה = ביטוח, דלק, תיקונים וכד' בטוח שיותר זול במונית אם נוסעים יותר מאדם אחד בבת אחת. לבטל מייד החוגים, ואז אין צורך בכלל בהסעות. תתחילו לחיות ולא לחיות בשביל הילדים. שבת שלום מירי

לא מסכימה בעליל

בבת למשפחה מעוטת אמצעים יחסית, בילדותי תמיד סבלתי מהעובדה שמעולם לא הייתי בחוג ואני יודעת שיש סיכוי סביר שלו הייתי נשלחת לחוגים (מספיק אחד בשנה) הייתי ילדה מאושרת יותר וכפועל יוצא מבוגרת מאושרת יותר. ההורים שלי לא יצאו, לא בילו ולא קנו לעצמם בגדים ועדיין תחושת ההחמצה קיימת. אני זוכרת שבילדותי אמרתי שאני מעדיפה חוג על פני אוכל, שהרי לא היו מותרות אחרים שניתן היה לקצץ בהם, אני בטוחה שלו הייתי יודעת שנמנע ממני חוג ומצד שני ההורים שלי יוצאים לבלות הכאב היה מתגבר. ועוד משהו: על פערים בחינוך שמעתם? ככה זה מתחיל - חלק מהילדים זוכים להרחבת האופקים וחלקם לא. במילים אחרות, לדעתי, חוג לילד הוא לא המקום לחסוך, בטח שלא לטובת בילויים בחוץ.

משרדית

New member
לא מסכימה איתך כלל....

הורים צריכים "לנקות את הראש" ולצאת קצת ולהתאורר , אחרת הם לא מפתחים את הקשר ביניהם וזה יכול להיות גרוע בפני עצמו. חוגים בפרוש לא חובה. אם יש מחשב, היום יש הרבה עזרה עי המשחקים במחשב, ואם ילד לא הולך לחוג תקופה מסויימת לא יקרה לו כלום. מי שלא תכנן את אורח חייו , אז לא יכול לתת את כל מה שהוא רוצה לעצמו ולילדיו. גם אני לא הייתי בחוגים, וגם אף פעם לא בקייטנה, ולא קרה לי כלום. נכון, מאד חבל לי כי לא הייתי, אבל בילינו בקיץ בים, כי גרנו ליד הים, משחקים בגן שעשועים על הדשא בחבל ובקלאס, בכדור וכד' בפרוש, לא קרה לנו כלום. התקדמנו והתאמצנו ולמדנו וכל זה עם תכנון ומחשבה תחילה. בטוח חיים לפנסיה עשיתי בגיל 27, וכעת אני כפול בגיל. הבעיה כי בבתי הספר לא נותנים הכוונה למסיימי כתה יב, או בצבא למסיימי שרות צבאי, והרבה אנשים נופלים ומבזבזים את מיטב כספם, מבלי לדעת כי אם יחסכו ולו מעט, יעזור להם בעתיד. אני גם חסכתי מהרגע שהילדים נולדו, סכום לא גבוה לכל אחד, 100 שח לחודש לכל אחד, וכעת הבת שלי כבר גמרה טכניון והשתמשה בכסף, והבן שלי בצבא יהיה לו כסף ללימודים אם ירצה כאשר ישתחרר, וגם הבת השלישית קיבלה את הכסף שלה ועשתה איתו מה שבא לה. לא קניתי לי בגדי פאר ותכשיטים יקרים, וכל הזמן הייתי עם אצבע על הדופק שיהיה לי כסף בצד. גם היום אני ממליצה בפרוש לכל אחד. לפני שאתם עושים משהו, כאשר מקבלים משכורת, מייד להפריש 10% מינימום לחיסכון. כל טוב לכולם מירי

בוקר טוב לנהנתנית כולנו באותה סירה

אחרי 40 שנות נישואין יש לי עיצה אחת קטנה . לנהל יומן יומי פשוט .הכנסות מול הוצאות לפי נושאים .לוותר על כל הוצאה ש אינה חשובה מספיק לחשוב שאת רומא לא בנו ביום אחדואתם רק בתחילת הדרך והשמים הם הגבול ......... .לבזבז כ סף זה קל...לחסוך זה קשה כל שינוי מ.תחיל בצעד אחד קטן ותראו עד כמה זה פשוט . בהצלחה והמשך יום נעים

בנוגע למנויים למינהם

למשל סלולרי,חברת כבלים, ספקיות אינטרנט ותשתית אינטרנט שווה לפנות לחברות שאתם חברים בהם ולברר על מבצעים אחרים ולהשוות עם חברות מתחרות. פעמים רבות זה יכול להוזיל את העלויות במאות שקלים לחודש.

חיסכון במעבר דירה

לא לעבור דירה בתקופה של חג או בקיץ, אז המובילים גובים יותר. ריהוט לבית החדש ולתינוק : יד שניה, הלוחות מלאים רהיטים מצויינים במחירים נמוכים בעשרות אחוזים מחדש. ניתן לשלב את רכישת הרהיטים המשומשים עם ההובלה, לנו המוביל לקח עוד 100 ש"ח לכל נקודת איסוף שזה הרבה יותר זול מהובלה מיוחדת.

משרדית

New member
אם אין כסף בתקופה מסויימת..

יש להפסיק עם כל הטלפונים ולקנות כרטיס - טוקמן. יש להפסיק את הכבלים - לפחות לחצי שנה, לא יקרה כלום לאף אחד, וזה חיסכון עצום במלוא מובן המילה חשמל, הכל בנורות חסכוניות, זה גם טוב לאיכות הסביבה אפשר בהחלט להצטמצם, ואז מרגישים רווחה ונהדר וטוב. וכמובן תמיד יש צורך לחסוך לפחות 10% מהמשכורת ולא לשכוח זאת אף פעם. לא תצטערו שבת שלום מירי

נהנתנית

New member
תודה! ושאלה קטנה...

לגבי המובילים, כמה בערך עולה העברה? (זו פעם ראשונה שלי...) והם היית מרוצה מהמובילים ויש לך המלצה בשבילי?

dify

New member
לי היו מובילים מעולים :)

אנחנו הובלנו דירה שלמה ועמוסה (שלושה חדרים) כולל מקרר, מכונת כביסה, סלון וכו' קומה א לקומה א בתוך אותה עיר ב1200 שח... קיבלנו הצעות הרבה יותר גבוהות מאחרים והיינו ממש מופתעות מהמחיר הזה- הייתי בטוחה שברגע האחרון הם יעלו- לא רק שהם לא העלו את ההמחיר אלא אפילו הגיעו בזמן, עזרו לנו לגמור לארוז (פשלה שלי) ותקתקו את כל העבודה ב... כן.. שעתייים!!!) המלצות חמות חמות ופרטים נוספים אם תרצי, במסר :)

למעלה