משאבי מזון ותיירות
ניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות - תואר ראשון . הערה: מסלול הלימודים ב"ניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות" מוצע בשיתוף בין בי"ס למדעי התזונה והמחלקה לכלכלה חקלאית ומינהל. תלמידים העומדים בכל דרישות הלימודים יקבלו תואר "בוגר במדעי התזונה" B.SC.NUTR ובתעודה יצויין החוג "ניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות" והתמחות במדעי התזונה ובכלכלה חקלאית ומינהל. (פרטים בשנתון הפקולטה לחקלאות). מטרת הלימודים בחוג היא להכשיר בוגרים ברמה גבוהה למיגוון רחב של תפקידים בתעשיית המלונאות, המזון, התיירות ובתחומי ניהול שונים בסקטור הפרטי והציבורי. תוכנית הלימודים מקנה רקע תיאורטי רב תחומי בכלכלה ומינהל, מזון ותזונה וידע ספציפי בענפי ההארחה המלונאות והתיירות. מבנה הלימודים: הלימודים נפרשים על פני שישה סמסטרים ומבוססים על שילוב ייחודי בין שלושה תחומים עיקריים: א. לימודי מלונאות ותיירות - הכוללים קורסים כגון: ארגון ותפעול בתי מלון, ניהול ארועים ומסעדות, הקמת המלון, שיווק במלונאות ותיירות, משחק עסקים ומערכות מידע ויישומי מחשב במלונאות. ב. לימודי כלכלה ומינהל - הכוללים קורסים כגון: מבוא לכלכלה, ניהול פיננסי, ניהול משאבי אנוש, יסודות השיווק, התנהגות ארגונית, תורת המחירים, תמחיר וחשבונאות מינהלית והשקעות. ג. לימודי תזונה ומשאבי המזון - הכוללים קורסים כגון: תזונה ופיזיולוגיה, דיאטטיקה וייננות. עם סיום ההתמחות המעשית תוענק תעודה נפרדת מטעם משרד התיירות, התאחדות המלונות והאוניבריסטה העברית. הכשרה מעשית - במשך כשישה חודשים בבתי מלון חונכים, נדרשת במקביל לתוכנית הלימודים. הכשרה זו יחד עם סיורים בבתי מלון וסדנאות רבות בהן נוטלים חלק בכירי המנהלים בתעשיית המלונאות והתיירות, מאפשרים לתלמידים להכיר היטב את תחומי הפעילות המגוונים ולהשתלב בענף זה כבר במהלך לימודיהם. כרגע לאור מצב התירות הבקוש לעובדים בבתי מלון נמוך. הבוגרים משתלבים בחברות הסעדה-קייטרינג, מסעדות.