ניו יורק לעומת היו ג'רזי?..

nwperson

New member
ניו יורק לעומת היו ג'רזי?..

כשטיילתי בניו יורק, לא התחברתי..
עכשיו, יש לי ראיונות לבתי ספר בשני הערים, בתור מורה לשנתיים (מניחה שזה יהיה בויזה j1, עוד חסרים לי פרטים).
ההגיון אומר לי שהמחיה בג'רזי תהיה זולה יותר, אבל מסקר קצר אני רואה שלפחות בתחום הדיור, אין כל כך הבדל.
בהנחה שהשכר (60k) דומה, ישנה לי איפה להיות?
אה כן, רווקה, לא שומרת כשרות, מעדיפה להוציא את הכסף על בירות אוכל וספרים מאשר בגדים..

liviur

New member
איטליה מול ספרד?

השאלה ״טיפה״ כללית מדי.
יש איזורים בג׳רזי שהם כנראה בין היקרים בארה״ב (חפשי Alpine NJ הידועה גם בתור Most expensive zipcode in the US) ויש איזורים סופר זולים.
וכנ״ל בניו יורק...
&nbsp
איפה הבתי ספר?
את רוצה דירה? בית?
&nbsp
בגדול המחירים בג׳רזי יותר זולים - גם באיזורים היקרים לדברים מקבילים במנהטן.
לעומת זאת אם את משווה איזורים מסוימים בקווינס או ברוקלין - יש איזורים מקבילים במחיר וברמה בג׳רזי ואף יקרים יותר.
&nbsp
אז ... אפשר יותר ספציפי? :)

nwperson

New member
אויש, מעופפת שכמוני

בנין ג'רזי מדובר ב East Brunswick.
בניו יורק בית הספר נמצא במנהטן,אבל אני מניחה שזה לא משנה לי יותר מדי?..

liviur

New member
אוקיי :) עכשיו יותר קל...

East Brunswick כמו שג׳ון אמר זה פרבר מנומנם בג׳רזי שגם לא קרוב כ״כ לעיר.
עם מה שתיארת לגמרי הייתי מעדיף את מנהטן.
&nbsp
מכיוון שברור שהמחירים במנהטן הם סוג של טירוף - יש אלטרנטיבות סבירות יותר ב״מעטפת״.
יש איזורים דיי מגניבים בברוקלין בימינו כמו וויליאמסבורג בצד הזה של הנהר ויש את הובוקן שגם לא רעה בצד השני של הנהר.
&nbsp
כמובן יש גם איזורים במנהטן קצת יותר רחוקים מהמרכז שבמחירים סבירים יותר - אך לדעתי עדייון מאוד גבוהים לשכר של 60 אלף...

nwperson

New member
אני אוהבת אנשים שמחייכים!

רושמת לעצמי את שמות השכונות שאמרת.
למרות שאני רואה שזה לא בלתי אפשרי למצוא דירות סטודיו ב 1400-1600, אפילו בהארלם עצמה... אני ממש לא מפונקת. רק צריכה פינת עבודה ומטבח..
&nbsp
אתה חושב שלאור העובדה שבויזה הזו (J1) אני לא אמורה לשלם מיסים (לפחות את רובם, אני עדיין לא מצליחה למצוא תשובה חד משמעית) - אוכל לחיות בכיף (בירות!!), לטייל ברחבי ארה"ב ואולי אפילו קצת לחזור עם חסכון?

liviur

New member
אני פחות יודע לעשות חישוב ליחיד וזה תלוי

זה תלוי גם בדברים כמו עלות הביטוח הרפואי שתקבלי או שתאלצי לשלם מכיסך.
&nbsp
בגדול מאוד - לדעתי זה תקציב מאתגר לטיולים וכו.
לקיום הגיוני ברמת היחיד בצורה לא פאנסית מדי ובלי גנים , ילדים ורכב - זה נשמע בסדר - כל עוד את מחוץ לעיר ואכן שומרת את העלויות שכירות ברמות שאת מדברת עליהם.

nwperson

New member
ביטוח רפואי?

חשבתי שבכל מקרה יש תשלום ביטוחי... כמה זה כבר יוצא? 200-300 דולר בחודש? שלחתי לבית הספר שאלה, מניחה שאקבל על זה תשובה היום.
תודה רבה!

Boston Guy

New member
את מודעת לכך שחלק מהארלם עדיין די מסוכן למגורים?

בעיקר לבחורה שמתכננת לחיות שם לבד?
לא חושב ששווה לשלם "רק" 1,500$ לחודש עבור דירה שאת מפחדת ללכת ברחוב שהיא נמצאת בו אחרי חשיכה.

liviur

New member
... לכן המלצתי על שכונות נחמדות מחוץ לעיר

כמו איזור הובוקן או וויליאמסבורג שאלו יותר ״חיים״ ועדיין קרובים מאוד לעיר ברמת הלצאת לבלות לבירה במקום נורמאלי במרחק הליכה / סאבוויי

ליאת59

New member
וויליאמסבורג יקרה כמו / יותר ממנהטן

כי כל ההיפסטרים זורמים לשם.
&nbsp
ממליצה לחפש סטודיו קטן וזול באפר איסט / ווסט. בניין בלי מעלית, קומה 4-5 יכול בהחלט להיות בתקציב סביר. כשאת רוצה לטייל שימי את הדירה באיירביאנבי ולא רק שזה יכסה לך שכ״ד- זה גם ייצור לך הכנסה לא רעה.

liviur

New member
זה לא המחירים שאני מכיר מחברים

יש לי כמה וכמה חברים באיזור , ממש לא מחירי מנהטן.
למעשה המחירים דיי מקבילים / נמוכים בקצת מהאפר ווסט.
&nbsp
That said הUpper east בתחושה שלי ומהאיזורים שאני מכיר שם זה איזור מאוד רדום ומשעמם , הווסט קצת יותר טוב באיזורים מסוימים.
&nbsp
אבל לפי מה שסיפרה נשמע שהיא מחפשת איזור היפסטרי נחמד כזה שאפשר לרדת למטה ברגל לשבת על איזה בירה ולראות קצת אנשים...
&nbsp

nwperson

New member
לא לא לא..

אני לא בקטע של people watching ברחוב, אלא יותר להתחבר למי שיושב לידי, ובדרך כלל זה קורה על הבר, לא מחוצה לו.. וממה שאני חוויתי כאן בארץ לפחות, היפסטרים הם די.. חד גוניים.. לא יותר משיחה נחמדה ומנומסת..
אלא אם בניו יורק כל זה אחרת...

ליאת59

New member
גרת פעם בניו יורק?

כי כל מה שכתבת לא נכון.
&nbsp
וויליהמסבורג מאוד יקרה. אולי פחות ממידטאון מנהטן, אבל בהחלט יותר מאפר איסט/ווסט.
אפר ווסט יותר יקרה מאפר איסט כי האיזור קצת יותר מטופח, אבל הרבה פחות שוקק. יותר מגורים ומשפחות. אפר איסט מלאה מסעדות וברים. קח את מרכז ת״א ותוסיף עוד קצת. ועכשיו עם הרכבת החדשה האיזור עוד יותר נגיש. רדום ומשעמם? :) הצחקת אותי...

liviur

New member
אני גר בצד השני של הנהר

אבל בהחלט עובד עם חברים שגרים ברחבי ניו יורק ויש לי גם חברים מקומיים.
כולל חברים שעברו לוויליאמסבורג כדי להוריד חלק מהעלויות שהיו להם באפר ווסט.
לא פוסל שאלו מקרים פרטיים - אבל זו לא היתה ההתרשמות שלי.
&nbsp
לגבי ההבדלים בין האיסט לווסט - זה מהתרשמות שטחית ומחברים שגרים בשני הצדדים.
אם אני טועה לגבי זה - סבבה.
&nbsp
יש לציין - שלא חיפשתי בעצמי מגורים בשכונות האלו בשום שלב.

nwperson

New member
מממ..

מקווה שלא אגיע למצב שאצטרך להשתמש באיירביאנבי כדי להרוויח כסף.. אני יודעת שזה גם ככה בעייתי בניו יורק, ועל אחת כמה וכמה אחת לא-אמריקאית כמוני, שמעריכה את ההזדמנות שנותנים לה בארה"ב ולא רוצה להסתבך עם החוק..
&nbsp
רושמת לי לחפש שם. תודה!
&nbsp
והיפסטרים זה ממילא לא בשבילי.. אני יותר מתחברת לחבר'ה השחורים, שלפחות מהנסיון שלי בניו יורק - הם אלו בדרך כלל שמחים יותר ועושים בלגן..

ליאת59

New member
ה״בלגן״ שהם עושים באיזורים מסוימים של הארלם הואלא הבלגן הטוב

אנחנו התגוררנו ממש על הגבול עם איסט הארלם והרבה פעמים הייתי הולכת ברגל צפונה לחנויות הזולות על רחוב 103-106. באיזורים הללו היה עדיין נחמד. אבל באחת הפעמים שהיינו צריכים לאסוף u-haul (רכב הובלות שאת שוכרת בעצמך) באיזור רחוב 127- היה כבר ממש לא נעים ללכת ברחוב.
&nbsp
בכל מקרה הייתי מציעה לך להגיד פיזית לניו יורק ורק אז להחליט. אל תתפתי לדירות בהארלם בלי שראית את המקום ואת השכנים, לא משנה כמה הן זולות וכמה בעל הבית מבטיח לך שבטוח שם. וזה מבלי להזכיר דירות לא קיימות שאת משלמת מקדמה ומגיעה רק כדי לגלות שעבדו עליך. בקיצור, קחי מלון / איירביאנבי לכמה זמן ותעשי קצת עבודת רגליים בעיר.

nwperson

New member
אני דווקא בעד לנסות דברים חדשים

סתם, ברור שאני גם לוקחת את זה בחשבון, ומתכוונת לעשות דאבל צ'ק עם גוגל וחברה של חברה שגרה שם בניו יורק..
&nbsp
תודה על האזהרה!

עברנו מניו יורק קויינס לפייר לן ניו גרזי

ואנחנו דיי מאושרים.
שכונה משפחתית כזאת נעימה עם אנשים מחייכים
נשמח לעזור לך בקליטה
אשר

liviur

New member
כן נו ... אבל דירת סטודיו בפיירלון לרווקה שבאה להנות?

הקומפלקס היחיד שאני מכיר הוא דיי על הצד הרחוק יחסית מהעיר וגם באיזור דיי ישנוני (יש לציין אבל שאני לא מכיר את פיירלון מעולה , גר אבל לא רחוק , ועובר למאוד קרוב במהלך הקיץ)
&nbsp
למשפחה? בכיף.
גם החינוך לא רע ומי שמחפש קהילה ישראלית בהחלט לא רע.
אבל לא הייתי כ״כ ממליץ למטרה הזו - זה נשמע קצת כמו כסף שיזרק.
&nbsp
יש גם עוד ערים יותר קרובות עם קומפלקסי מגורים מול העיר.
אני פחות מכיר אבל.

nwperson

New member
יואו, איזו הצעה מחממת את הלב!

תודה תודה תודה!
לא מובן מאליו להציע ככה, במיוחד למישהו שלא דיברת איתו לפני.
אבל כן, החלטתי ללכת על ניו יורק...
שוב תודה!

למעלה