ניו יורק לעומת היו ג'רזי?..

John the Savage

New member
אז קודם כל

גם אני לא מת על העיר ניו-יורק, ובייחוד לא על אזור המיד-טאון במנהטן.

ושנית, לא יודע מה העלה הסקר הקצר שערכת לגבי עלויות הדיור, אבל יש הבדל משמעותי מהבחינה הזו. באזור מרכז ניו-ג'רזי (בסביבות איסט בראונזוויק) תמצאי דירה די מרווחת בכ-1300-1500 דולר לחודש. בנ"י תצטרכי לגור בדירת סטודיו קטנטנה או עם שותפים, במרחק של בין חצי שעה לשעה נסיעה מהעבודה בתחבורה ציבורית, ועדיין תשלמי משמעותית יותר.

ולמרות כל מה שכתבתי עד עכשיו, עדיין אני במקומך ובמצבך הייתי מעדיף לגור בנ"י ולא במרכז ניו-ג'רזי, ומעדיף לשלם יותר בשביל זה. וזה בגלל שכרווק/ה, החיים בעיר נ"י הם הרבה יותר עשירים ומעניינים והרבה יותר קל להשתלב מבחינה חברתית מאשר בפרבר מנומנם באמצע ניו ג'רזי.

nwperson

New member
נקודה מאוד חשובה, שבאמת לא חשבתי עליה!

תודה!
כיוון שאני לא מכירה בכלל את ניו ג'רזי, הנחתי שגם כאן מדובר על עיר גדולה ותיארתי לעצמי שזה אותו טירוף ועומס גם שם וגם שם (אני מושבניקית, אפילו עיר כמו רמת גן נראית לי עמוסה מאוד...)
מניחה שאתה צודק, שיהיה לי הרבה יותר כיף לצאת מבית הספר ולשוטט לי בניו יורק...

John the Savage

New member
זה לא רק לשוטט

אלא גם לצאת לבילויים. פאבים, בתי קפה, מסעדות, הזדמנויות לפגוש אנשים שמתאימים לך מבחינת גיל וכו'.

סתם לדוגמה, באחד הביקורים שלי בנ"י גיליתי במקרה שמוזיקאית שאני אוהב בדיוק מופיעה ב"קונצרט בית" באיזשהו בית פרטי בקווינס, עם ארוחת פוטלק. זה היה פשוט דירה פרטית שגרים בה שלושה שותפים, ומדי פעם עורכים קונצרט אצליהם בבית, וכל מי שרוצה יכול לבוא חינם (או לתרום כמה דולרים לכיסוי ההוצאות אם רוצים). אפשר למצוא דברים כאלו כל הזמן בנ"י אם רק מחפשים, וזה חלק מהחוויה של לגור במקום כמו נ"י.

nwperson

New member
ונשמע שזה באמת מה שאני מחפשת!

מה שתיארת, זה בדיוק מה שקורה לי כשאני יוצאת מהמושב ומגיעה לתל אביב. אני חיה בשביל הרגעים האלו.
ברור לך שבגללך שכר הדירה בניו יורק יעלה, כי גרמת לי לרצות להגיע לשם באופן סופי?

&nbsp
לא מושפעת, פשוט העלית כאן נקודות מאוד טובות, שמרוב כל הבלגנים של הראיונות ודאגה לשנת הלימודים הבאה, ותכנונים והכנות - לא יצא לי לחשוב על הדבר הפשוט הזה. האמת שזה קרה גם ממש מהר, כל ההצעות האלו. עד לפני ארבעה ימים הייתי בטוחה שזה יהיה בלוס אנג'לס, אם בכלל. אז לא רק שזה אכן קורה, אלו יעדים שבכלל לא לקחתי בחשבון.

למעלה