ניכוי ימי מחלה

• פותח הנושא eepp
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

eepp

New member
ניכוי ימי מחלה

ניכוי ימי מחלה
שלום, מישרתי מוגדרת בשעות עבודה חודשיות. בתחילת חודש, עברתי ניתוח שחייב שבועיים החלמה. בשאר החודש, עבדתי בהיקף של כ- 75% מהמישרה. המעביד ניכה לי 14 ימי מחלה (כל הימים שנעדרתי). האם אני זכאי לפיצוי כלשהו ? במידה והייתי מבצע 100% מישרה, למרות ההעדרות הזמנית, האם גם אז יכול לנכות לי את כל ימי המחלה שנעדרתי ? תודה

r66

New member
יום ראשון נכוי מלא, שני ושלישי נכוי

ניכוי ימי מחלה
שלום, מישרתי מוגדרת בשעות עבודה חודשיות. בתחילת חודש, עברתי ניתוח שחייב שבועיים החלמה. בשאר החודש, עבדתי בהיקף של כ- 75% מהמישרה. המעביד ניכה לי 14 ימי מחלה (כל הימים שנעדרתי). האם אני זכאי לפיצוי כלשהו ? במידה והייתי מבצע 100% מישרה, למרות ההעדרות הזמנית, האם גם אז יכול לנכות לי את כל ימי המחלה שנעדרתי ? תודה
של 62.5% בכל יום ומהיום הרביעי והלאה נכוי של 25% מעלות יום עבודה, כחוק. אם חל הסכם קיבוצי על מקום עבודתך, אז החישוב צ"ל בהתאם.

israelsze1

New member
באותו עניין...בעבודה

של 62.5% בכל יום ומהיום הרביעי והלאה נכוי של 25% מעלות יום עבודה, כחוק. אם חל הסכם קיבוצי על מקום עבודתך, אז החישוב צ"ל בהתאם.
באותו עניין...בעבודה
של אישתי, משרה חודשית, לא משלמים על 4 ימי מחלה ראשונים ואח"כ משלמים 75% מה אומר החוק בנידון? האם הנאמר למעלה תופס כאן?

r66

New member
החוק, כמו שאמרתי, אומר

באותו עניין...בעבודה
של אישתי, משרה חודשית, לא משלמים על 4 ימי מחלה ראשונים ואח"כ משלמים 75% מה אומר החוק בנידון? האם הנאמר למעלה תופס כאן?
החוק, כמו שאמרתי, אומר
שאת היום הראשון לא משלמים ועל השני והשלישי על המעביד לשלם 37.5% מיום עבודה ומהיום הרביעי והלאה 75% מיום עבודה. אין פחות מזה, יכול להיות רק יותר. או שלא נצברו מספיק ימי מחלה

israelsze1

New member
מה זה אומר ניכוי? אז משלמים?

אם מנכים יום מחלה אז משלמים תמורתו, הבנתי נכון?

r66

New member
הבנתי שאתה מקבל שכר חודשי, אז

אם מנכים יום מחלה אז משלמים תמורתו, הבנתי נכון?
אם החסרת אתה לא זכאי לשכר מלא, לכן מנכים בתשלום את החלק שהמעביד לא חייב לשלם. שכחתי לציין שכל עובד זכאי ליום וחצי על כל חודש, 18 בשנה ומקסימום 90 יום בחמש שנות ותק ומעלה...אז קודם תבדוק שאתה זכאי ואח"כ תחשב. ואם אתה מקבל שכר יומי/שעתי אז צריך לשלם לך ימי מחלה לפי החוק או לפי צו ההרחבה

r66

New member
אופסססס..זה לא אתה ../images/Emo52.gif

אם החסרת אתה לא זכאי לשכר מלא, לכן מנכים בתשלום את החלק שהמעביד לא חייב לשלם. שכחתי לציין שכל עובד זכאי ליום וחצי על כל חודש, 18 בשנה ומקסימום 90 יום בחמש שנות ותק ומעלה...אז קודם תבדוק שאתה זכאי ואח"כ תחשב. ואם אתה מקבל שכר יומי/שעתי אז צריך לשלם לך ימי מחלה לפי החוק או לפי צו ההרחבה
אופסססס..זה לא אתה

שיר ורד

New member
תבקש מהמעביד שיסביר לך איך חישב

ניכוי ימי מחלה
את הניכוי. לפי חישוב גס שעשיתי הוא היה אמור לנכות משכרך בגין 8-9 ימי עבודה. הניכוי בעד השבועיים הראשונים צריך להעשות על פי חוק ימי מחלה. הניכוי בעד השבועיים הבאים יכול להעשות בשתי דרכים - על פי חוק ימי מחלה, או העדרות של מספר שעות מיום עבודה רגיל. יתכן והמעביד ניכה ביתר, בגלל שאישורי המחלה שלך לא היו לכל תקופת העדרותך, או שלא צברת מספיק ימי מחלה.

eepp

New member
לא הבנתי...

את הניכוי. לפי חישוב גס שעשיתי הוא היה אמור לנכות משכרך בגין 8-9 ימי עבודה. הניכוי בעד השבועיים הראשונים צריך להעשות על פי חוק ימי מחלה. הניכוי בעד השבועיים הבאים יכול להעשות בשתי דרכים - על פי חוק ימי מחלה, או העדרות של מספר שעות מיום עבודה רגיל. יתכן והמעביד ניכה ביתר, בגלל שאישורי המחלה שלך לא היו לכל תקופת העדרותך, או שלא צברת מספיק ימי מחלה.
לא הבנתי...
אם עבדתי בשארית החודש 100% שעות של המישרה, האם הוא חייב לנכות לי 14 ימי מחלה ולשלם לי שעות נוספות דמי מחלה, או שבגלל שביצעתי כל המישרה - יכול שלא לנכות לי אף יום מחלה. בכל מקרה, אם הבנתי נכון, לא יתכן מצב בו גם ניכה הימים וגם לא שילם תמורתם ?

r66

New member
כל דבר לגופו

לא הבנתי...
אם עבדתי בשארית החודש 100% שעות של המישרה, האם הוא חייב לנכות לי 14 ימי מחלה ולשלם לי שעות נוספות דמי מחלה, או שבגלל שביצעתי כל המישרה - יכול שלא לנכות לי אף יום מחלה. בכל מקרה, אם הבנתי נכון, לא יתכן מצב בו גם ניכה הימים וגם לא שילם תמורתם ?
כל דבר לגופו
ימי מחלה - מתחשבנים אתם ומנכים מהצבירה. שעות נוספות - מחשבים בהתאם לתעריף גם אחרי מחלה ממושכת אתה יכול להיות במצב של שכר כמעט כמו של חודש עבודה מלא + תשלום דמי המחלה, בגלל השעות הנוספות.

שיר ורד

New member
לא הבנתי כלל את שאלתך

לא הבנתי...
לא הבנתי כלל את שאלתך
אם עבדת 100% שעות בחלק מהחודש לא מגיעים לך שעות נוספות על אותם ימים. אם היית בחופשת מחלה, המעביד זכאי לנכות משכרך באותה תקופה בגין ימי המחלה על פי החוק (כל היום הראשון, 62.5% משני ימי המחלה הבאים ו 25% משאר הימים). אם מיצית את כל חופשת המחלה שצברת ואתה עדיין חולה, המעביד רשאי לנכות את מלוא שכרך בגין יתרת ימי המחלה. אם קבלת אישור רפואי לעבוד 75% משרה, המעביד רשאי להעסיק אותך 75% משרה ולשלם בגין 75% משרה. אם עבדת 100% משרה למרות האישור, תקבל שכר רגיל. אם המעביד איננו יכול למצוא לך משרה של 75% הוא יכול לא להעסיק אותך, ולשלם לך שכר ימי מחלה (כלומר 75% מהשכר עד למיצוי ימי המחלה הצבורים, לאחר מכן איננו חייב לשלם כלל). המעביד איננו רשאי להעסיק אותך יותר שעות מאשר כתוב באישור הרפואי, אך אם אתה מיוזמתך עובד יותר שכרך ישולם בהתאם להיקף עבודתך בפועל ולאישור הרפואי אין השפעה על שכרך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה