ניכתב מתוך יומן חיים לפני 15 שנים

ניכתב מתוך יומן חיים לפני 15 שנים../images/Emo7.gif

אמא אני כאן יושבת בחדר שלי אצל אחותך כבר נימצאת אצלה מאז שנהרגתם את אבא ואח שלי התיאום והיקר. היום סיימנו את החודש של האבל,חזרנו לפני כמה שעות מבית העלמין,עכשיו אני כאן יושבת חושבת עליך ועל מה היה יכול לקרות אילו זה לא היה קורה,ולמה בכלל כל זה קרה? מחר אני בת 14 וחודש- כבר ילדה גדולה ,אבל פתאום הכל ניגדע לי ככה. למה????? אולי את יכולה לענות לי?? ואם כן איך אני ישמע? תגידי לי איפה אני צריכה להיות כדי לשמוע אותך, להרגיש את האהבה והחום שלך של אבא של אח שלי. אני יושבת בוכה-נישארה לי משלושתיכם רק3 מצבות, וזה קשה לי ככה אמא – למה את עוזבת כשאני רק עומדת ליגדול? אני פוחדת – מלאה בפחדים שלא היו לי- לא מכירה אף אחד שיכול לעזור לי לראות אותכם שוב פעם—אפילו רק לכמה דקות. אני פוחדת אני מבולבלת. מחר אני צריכה לחזור לבית הספר חודש לא למדתי- זה גם כן מפחיד אותי שכולם כאן ישאלו עליכם- מה אני יענה? מה אני אמורה להגיד ? שיסתכלו עלי כמו איזו ילדה מסכנה, אני לא מסכנה רק איבדתי אותכם- קשה ורע ועצוב לי ככה לחיות אבל אני ימשיך הלאה, אין לי כבר ממי לשאוב כוחות... והיום מול המצבות שלכם- ראיתי את הקבר בוכה – ממש דמעות זלגו משם- אני בכיתי לא רציתי לחזור הביתה, אבל אח שלי הבכור והדודים שלי לקחו אותי בכוח- אמרו לי "אסור לך להיות כאן ,זה לא טוב בשבילך את עוד ילדה"... אז מה כן מותר לי? מותר לי לחכות לכם שתחזרו מהטיול למטה בתחנת אוטובוס ואז דודה שלי קוראת לי וכל הבית מתמלא אנשים שאני אפילו לא מכירה ואז למחרת לפנות בוקר אומרים לי " הם לא יחזרו יותר- הם נהרגו שלושתם" זה כן מותר לי לשמוע? אני לא ילדה בשביל זה? אני לא מפסיקה לשאול את עצמי למה הטיול המטומטם הזה שלקח לי את שלושתכם, מצד שני אם לא היה לי פחד גבהים והייתי מיצטרפת היה יותר טוב,שהייתי מתה יחד איתכם לפחות הייתי איתכם והייתי יכולה לראות אותכם עכשיו- ושאת אמא תחבקי אותי כמו תמיד ליד במיטה ותגידי לי שהכל רק חלום רע. אבל זה לא יהיה ככה מעכשיו ,הכל יהיה שונה ואני אצטרך להיתבגר יותר מהר – להראות לכולם שאני מיסתדרת ולשים מסיכה שמראה לכולם שאני כבר גדולה והכל בסדר. אבל משהו בלב שלי מת- כמו מיתר שניקרע וזה כואב הכי הרבה. למי אני יכתוב שירים? מי יכין לי לאכול אחריי הלימודים? מי ילטף אותי ויכסה אותי לפני השינה? מי ילך איתי לבית ספר וישמור עליי בהפסקות? כולם מחר ישאלו אותי "איפה אחיך"? או "אני משתתפת בצערך" לא רוצה שישתתפו איתי אני לא אחות שלהם- אני לא כלום בשביל אף אחד רק בשבילכם. אני פוחדת עכשיו כבר חושך אין לי תיאבון כאן לאכול אפילו, אין לי כוח להתלבש-אבל את העגילים שקנית לי החזרתי היום אמרו לי שמותר רק עגילים שאת ואבא קניתם לי לפני שנה- אני אשמור עליהם תמיד!!!! אמא בואי עכשיו תחבקי אותי – בבקשה, קשה לי ככה ותמיד נהיה לי יותר ויותר קשה- איך אני יחיה עם העובדה שאתם לא איתי?? שמעתי את הדודה שלי מדברת עם אישה זרה אחת שבאה לכאן – היא אישה מלשכת הרווחה- רק שלא יקחו אותי למוסד , או פנימייה אני לא רגילה- אני ילדה של בית, ותמיד רוצה להיות כזאת-ושוב אני בוכה עכשיו- והדמעות מטששות לי את הכתיבה. כל החודש הזה כתבתי ביומן שקנית לי , כשהוא יתמלא אני יפסיק אולי לכתוב. אני חייבת לגלות לך משהו אפילו אם תכעסי עליי- הצצתי היום ביומן של אחי ז"ל – לראות מה הוא כתב שם וכשפתחתי את היומן: הוא היה ריק, אז למה לא כתבת כלום? למה לא השארת לי שום זכרונות חוץ מתמונות? כל החברים שלך היו כאן אפילו אמא של גיל הביאה לך כדורגל עם החתימות של כל החברים- למה היא הביאה את זה? איך אני אתן לך את זה? מה היא חושבת לעצמה? שאם אני כאן אני יכולה לתת לך את הכדור? אני שונאת אותך שונאת אותך מאוד- רק לפני חודש אמרת לי שתמיד תמשור עליי-ביום ההולדת שלנו אבל לא קיימת את מה שאמרת, רק תמונה על הקיר שלי ושלך השארת לי- תתבייש אחי- אני כל כך שונאת אותך עכשיו, מי יגן עלי בהפסקות? עם מי אני אמורה לשבת בבית התלמיד עכשיו? מי יעזור לי בשיעורים? אתה לא כאן עכשיו.לא מספיק לי שאמא טאבא נהרגו בתיאונה – גם אתה היית צריך להיות שם ?? למה למה עשיתם לי את זה ? למה אני ישאר לבד עכשיו? לא רוצה את החברות שלי שבאות לשאול מה שלומי- ומביטות בי כאילו נפלתי מאיזה כוכב, רק רוצה שתחזרו. את המיכתבים האלו אני ישים לכם על המצבות כל פעם שאני יבוא- הם אפילו לא רוצים שאני יבוא עד שאני יגדל יותר, אני זוכרת איפה אתם נימצאים, יש אוטובוס ואני יגיע אחריי בית הספר או כדי שלא ירגישו הדודים כאן שאני מאחרת מבית ספר- אני יברח קצת לפני סוף היום ויבוא לבקר אותכם. עכשיו אני הולכת לישון מחר יום שישי- מחר יושבים בשולחן שבת וזה ממש מפחיד אותי לחשוב על השולחן הזה,אין את אבא שעשה קידוש- ואין אותך אמא שתגידי תמיד "אמן" ותגישי לנו לאכול, ותרמזי לנו עם העינים ש"תהיו בשקט- אבא מברך" ואתה אח שלי גם אתה לא תהייה שם לריב איתי על איפה אתה תשב ואיפה אני . אני רק יודעת דבר אחד: לעולם לא תשב לידי יותר- לא אתה ולא אמא ואבא. עצוב לי מאוד עכשיו-ואני אוהבת אותכם אפילו שאני כותבת שאני שונאת –אני מבולבלת לא יודעת מה לעשות, שוטפת פנים מיד והולכת לישון מחר חוזרת ללימודים אחריי חודש שלא הייתי אני פוחדת מזה – פוחדת מהשבת, מהתלמידים , פוחדת מהכל ואין לי מי שיגן עליי כמו תמיד, תתביישו לכם שככה עזבתם אותי בלי להתחשב!!!!! אלין.

ה מוזה

New member
../images/Emo7.gif

...."כשעצובים הולכים לים , לכן הים מלוח ".. ילדה שהים אוהב , אני מקווה שאותו ים שנמלא בדמעותייך עוטף אותך היום בגלים של חום אהבה ואושר . אפשר לחוש לפי תגובותיך למכתבי אחרים שאת מלאת חום אמפתיה ורצון להעניק מליבך , שמחה שאת פה איתנו.

נפש הים

New member
הכאב הענק שלך

גודל האובדן שלך גרם לי לצמרמורת. צר לי שנאלצת להתמודד עם חוויה כזאת בגיל כה צעיר. חייך מאז אינם כשל ילדה רגילה. היית צריכה לקבור את הוריך בטרם עת, אפילו עת מוקדמת מידי.היית צריכה להתמודד עם הכאב הטבעי עקב אובדן גדול כזה. 15 שנה עברו- יש משהו שאת רוצה לכתוב להם מהיבט רחוק? בטוחה שיש לך הרבה מה לכתוב להם. מחבקת אותך, ומעריצה אותך על שהרגישות שהייתה בך אז לכתוב מכתב כזה לא נעלמה לה עם השנים. מאחלת לך שאושר יעטוף את משך חייך ולא תדעי יותר כאב.

תודה למוזה ולנפש- בהחלט מעודדים../images/Emo24.gif

אנחנו אף פעם לא בוכים,זה אלוהים שמשתמש בדמעות שלנו כדי להוכיח שהעולם לא ממש מושלם!!! אוהבת תמיד ויותר מתמיד - תודה לשניי חברי היקרים מוזה ונפש הים (כמוני בדיוק9 ועו דדו אותי זה פורום עם טעם וכייף להיות כאן ,כאן אני מרגישה שווה או ככה בעצם כולם מקום להתפרקות ילדה שהים אוהב>>>>>>> אלין

Y A E LY

New member
כמה רגש

מדהים איך ילדה בת 14 וחודש מסוגלת להביע כל כך הרבה רגש במכתב. חבל שהעולם הזה כל כך רע שאנשים צריכים להתמודד עם גברים כל כך נוראים. אני מיבנה שהצלחת להתגבר, שתפי אותנו, המשיכי לכתוב, כולנו כאן בונים קהילה תומכת ואוהבת- ואת בהחלט חלק ממנה. שמחה על כך שהאובדן הנורא לא הרס לך את הרגש- תמיד תמשיכי הלאה ולעולם אל תתביישי לכתוב להם מכתב ולהשאיר להם ב"בית" החדש שלהם...

mirontsa

New member
בתגובה

נוגע ללב... האם זה סגירת מעגל? שהים ימשיך לאהוב אותך

mirontsa-זה אף פעם לא סגירת מעגל../images/Emo51.gif

קודם כל תודה לך שקראת ושהצלחת לעודד ואילו רק במילה אחת קטנה. זולא סגירת מעגל לא יכול להיות כזה דבר לעולם-הזיכרונות לא יכולות להיעלם, אני יחיה עם זה הלאה רק אנסה כמה שיותר קל- לחיות כי מגיע לי , לראות את הים כי הוא אוהב אותי, ולהיות כאן כדיי שאוכל לא לבכות לי לבד. אוהבת תמיד ויום מקסים. מותר לי לטעות- ואסור לי למות! "כשעצובים הולכים לים- לכן הים מלוח" <<< ילדה שהים אוהב<<<<< אלין.

../images/Emo7.gif אין מילים...

ב"ה המכתב שלך ממש נוגע ללב... ולמרות שעברו 15 שנה, רציתי להגיד לך שהם לא הלכו, הם איתך, מוות הוא רק פרידה של הגוף מהנשמה... ברור שזה רק נחמה מועטה, כל עוד הם לא נמצאים איתך ממש, באופן מוחשי... ממש כאב לי לראות מה אנשים בערך בגילי צריכים לעבור (אופס, הסגרתי את היותי ילדה קטנטנה בת 15...) אם מסתכלים על המוות בצורה קצת שונה, אפשר גם לקנא במתים. זה קורה לי לפעמים. למשל, כשאני חושבת על כל העולמות והדברים שמעבר לתפיסה שלנו, בתור אחת מאמינה אני מאמינה בעולם הבא ובקב"V, והרבה פעמים כשאני חושבת על זה אני פשוט לא מצליחה לתפוס כלום- כי אני נמצאת בתוך גוף, שמתכלה בשלב מסוים ותלוי בזמן ומקום. וכל עוד אני כאן יש כ"כ הרבה מגבלות שמפריעות לי להבין... במבט מסויים המוות זה רק ההתחלה של החיים. המוות או יותר נכון מה ש"אחרי" המוות, זה יותר מהחיים. ושמתי את המילה אחרי במרכאות כי זה לא קשור למושגים של אחרי ולפני, זה המהות שלהם. והמהות שלהם תמיד תישאר. בכל אופן שתהיי רק שמחה, מישי (אל תשימו לב לחתימה שלי... יש לי חתימות מטורפות מידי פעם שכלולות בהן בדיחות שלי עם אנשים מהפורום שלי...) אה, ושכחתי להוסיף- מוזה, מזלטוב על הפורום! רעיון

אני מכירה את הכאב שלך

גרמת לי לבכות נורא ולא יכולתי שלא לכתוב לך. אני מכירה את הכאב שלך,גם אני כתבתי מכתב כזה כשהייתי בת 18,יום לפני שאמי נפטרה ממחלה קשה.לצערי אין נחמה והגעגועים חזקים כמו ביום הפרידה. אני החייתי את אמי בתוכי בעזרת האהבה שהייתה ביננו.היא איתי כל הזמן,אני נוגעת בה,מחבקת אותה,צוחקת,בוכה,ומתייעצת איתה בדמיוני. עברו כבר 26 שנים שנים,יש לי 4 ילדים,שניים בצבא,והקטנה כמעט בת 14 והגעגוע אותו געגוע וכנראה שזה ילווה אותי עד יומי האחרון. תעשי כמוני,שמרי על חדוות החיים,ותחיי כל יום כאילו שלא בטוח שיהיה גם מחר,בדרך הזאת הצלחתי לשמור על שפיות,אופטמיות ותקוה. אני מחבקת אותך חזק ומאחלת לך שתתגברי כמוני,ושתמיד יקירייך יהיו חיים בדמיונך.

אלין...

אם לדמעות שלי היו מילים הייתי, יכול לצעוק את כאבך, את הרצון שלי לקחת ממך את כל הכאב ולהעלים אותו ממך, הייתי מסובב את הגלגל לאחרו אילו רק היה ניתן, אבל לא - לא ניתן מתוקה. כל מה שנשאר לי לומר שקראתי, ובכיתי, נחנקתי מדמעות. הלוואי שלעולם לא יפקוד אותך עוד הצער, אמן ואמן, ורק בשורות טובות בחייך. שלך באהבה הרעם הכחול

רעם- ראיתי אותך בוכה- מתוך שינה../images/Emo10.gif

הדבר האחרון שאני ירצה בחיים שלי זה לגרום לך לבכות- וגם כן אם זה כלול בחיים שלי ובזכרונות והעצב העצום שלי = שנשאר בי חלל פתוח וריק ששום דבר בעולם לא יכול למלא. בבוקר כשהתעוררתי כמו שראית - הרמתי את הראש לכוון המסך של המחשב ,א תה ישבת עם דמעות- ראיתי אותך בוכה!!! ניקרע לי הלב, חזרתי "לישון" ורציתי לבכות יחד איתך- לחבק אותך לומר לך שהכל יהיה בסדר, לרגע אפילו שאתי את עצמי שגרמתי לדמעות שלך להיתפרץ החוצה, אך כשהתעוררתי לאחר כמה דקות היית שם מול אותו מסך,עשיתי עצמי לא רואה שאתה כותב ומגיב לי את זאת התגובה, כאילו לא ראיתי אותך בוכה- כי הייתי עצורה חנוקה קפואה לא ידעתי מה לומר - אפילו לחבק אותך היה לי קשה. שמחה שאתה איתי - אוהבת אותך איש שלי יקר, מקווה שהדרך שלנו יחד רק תאיר לנו פנים ביחד ולא לחוד!!! כמה שאתה מבין אותי , רק אני יודעת.... מותר לי לטעות - ואסור לי למות! <<<<< אוהבת אותך תמיד> ילדה שהים אוהב>>> אלין.

הרעם הכחול-אתה אביר אמיתי../images/Emo34.gif

אני שמחה שאתה שם,ושאתה מבין מה עובר על ילדה שכולם אוהבים ביום המסוים הזה,אני שולחת לכם זר פרחים וגם ליצן שיצחיק אותכם כי מוכרחים לחייך , שכחתם שזה בוקר אחר ומיוחד !!!חבל שאני לא יודעת לספר בדיחות אבל אולי אתה כן???

אישה יקרה שלי-תודה משנינו מכל הלב../images/Emo23.gif

ההוא לבטח יענס בערב לפורום הזה ויקרא את זה ויגיב לך, הוא לא לידי כרגע. ובאמת רעם כחול : תודה ורגישה יש שאתה איתי איש יקר שלי !!!! תודה גם כן לך אישה יקרה את מקסימה בך עוצמה של עידודואהבה- תמשיכי ככה. מותר לי לטעות-ואסור לי למות! <<<<<<<< ילדה שהים אוהב>>>>> אלין.

אישה יקרה שלום.../images/Emo20.gif

באמת תודה על הכל, אני מקווה שבאמת הכל ובאמת הכל יסתדר רק לטובה ושהילדה היפה הזאת, "ילדה שהים אוהב" לא תדע עוד לעולם צער, כמו שאני יודע הזמן הינו תרופה לכל דבר, וכמו כן יש אנשים טובים באמצע הדרך. והלוואי שאלין תיפגוש רק באנשים הטובים שבדרך. אמן ואמן בהמון חום הרעם הכחול

הרעם הכחול-יש בך המון כוח../images/Emo34.gif

הרעם הכחול-יש בך המון כוח
אני קוראת שאתה יקר לה מאוד ויש בך המון כוח,אתה אחד האנשים הטובים באמצע הדרך,ובנכחות שלך "ילדה שהים אוהב" לא תדע יותר צער.

ה מוזה מחקה לנו את השרשור וכך ../images/Emo10.gif

ה מוזה מחקה לנו את השרשור וכך לא קיבלת את ההודעה האחרונה שלי בקשר לשם "ילדה שאוהבת את הים",שלחתי לך אותה במסר אבל כנראה שלא קיבלת אותה. אז כך ,כתבתי לך שהשם "ילדה שהים אוהב" מפחיד אותי ןאת כתבת שהפחד הוא רק בדמיון. ומה עושים בדמיון שקיים ומפחיד.אני חיה בעולם של עובדות ים כן לוקח ילדים ואנשים,יקרים ואהובים,שחלשים ממנו,אני מאוד אוהבת ים,את היופי,העוצמה,את השקט שלו,ולעומת זאת אני נשמרת ממנו מאוד,ומתחכמת לו מאוד,לומדת אותו היטב שלא יגבר עליי ויכשיל אותי.לכן אני מעדיפה לחשוב שאני אוהבת אותו מאשר הוא אוהב אותי. רחל הקטנה קיבלה נשיקה גדולה ממך,האמת שהיא הקטנה שלי,אבל היא בכלל לא קטנה,היא כמעט בת 14,והיא מדהימה ועצמאית,היא תלמידה מצטיינת,היא אופה ומבשלת,תופרת,ורוקדת,מקודם היא חזרה מקניית כפכף עם חברה,ועכשיו הלכה לפגוש בנים בשכונה,אני סיפרתי לה עלייך והיא קראה הכל,היא התעצבה מאוד וכמעט כתבה לך אבל היתה צריכה ללכת. אני עדיין קצת חולה ומעבירה את הזמן ליד המחשב וגולשת באינטרנט,מה איתך מה את עושה?האם מעניין לך בחיים? הפורום הזה עצוב מאוד,ויש לי תחושה שעושים שם תחרות מי יכתוב את המכתב העצוב ביותר,אני מקוה שאת מצליחה לעסוק גם בדברים שמחים,חייבים למלא מצבורים,אני קוראת איך את שם בשביל כולם,אז זה טוב, אבל חייבים גם לצחוק ולשמוח.מה את אומרת?

Snitch

New member
אני חייבת לציין... ../images/Emo88.gif

הכתיבה שלך מעולה. המכתב מרגש ומיוחד. המשיכי כך. אני בטוחה שאם הורייך היו רואים את הכתיבה המדהימה שלך הם היו מאוד גאים בך.

למעלה