ניל ד. וולש - בעקבות האסון באסיה

גריני

New member
ניל ד. וולש - בעקבות האסון באסיה

במכתב השבועי האחרון של "שיחות עם אלוהים" פורסמה שאלה שהופנתה לניל דונאלד וולש בעניין האסון בדרום-מזרח אסיה. הכותבת, שריל מקליפורניה, ביקשה את התייחסותו של ניל לנושא והיא תוהה, בין היתר: "איך ייתכן שקורה אסון כזה אם יש אלוהים שכולו אהבה, אלוהים שרוצה עבורנו רק את מה שאנחנו רוצים עבור עצמנו, אלוהים היוצר עבורנו רק את מה שאנחנו רוצים ליצור עבור עצמנו – איך ייתכן שכל אותם אנשים בחרו בהתנסות הזאת עבור עצמם?" תשובתו של ניל: הוריקן, טורנדו, שטפונות ורעידות אדמה משאירים אותנו פעורי פה ובתחושת חוסר אונים מוחלטת. אין לאן להפנות אצבע מאשימה. איש מלבד הטבע, או אלוהים. ואם אלוהים עשה זאת, אז השאלה היא למה? זאת שאלה הוגנת למדי. הרשו לי לפתוח בהצהרה כי אין לי בעניין זה חוכמה יתרה או תובנה גבוהה. אינני יודע את התשובות לשאלות הגדולות ביותר בחיים. יש לי רק את התשובות שאני מאמין שניתנו לי. ניסיתי בכל מאודי להעביר תשובות אלה בדרך שתיראה הגיונית, בדרך שנשארת נאמנה למסר המקורי, בדרך המכבדת את הדחף הראשוני שהביא לתשובות אלה. אני מבקש מראש את סליחתכם אם אינני מצליח לשמר חוכמה עמוקה זו בהעבירי אותה אליכם. הנה מה שאני מאמין שנאמר לי: אלוהים אינו גורם להתרחשותם של אירועים. אלוהים איננו ישות הנמצאת בשמים או במקום כלשהו ביקום, המחליטה איפה ומתי לגרום להתרחשותם של אירועים "חיוביים" או איפה ומתי ליצור אסון וחורבן. החיים יוצרים את עצמם באמצעות תהליך בו אנרגיות החיים מבטאות את עצמן בתגובה לכוחות יצירתיים הנעים בתהליך החיים (במקרה זה נוכל לכנות אנרגיות אלה בשם "כוחות הטבע"). אני יודע שתשובה זו נראית מעגלית, אבל זה משום שמדובר בתהליך מעגלי. בבסיס היקום קיים תהליך של סיבה ותוצאה ולתהליך הזה אנו עדים מידי יום. המין האנושי מהווה גורם בתהליך הזה. תוצאות התהליך הזה מתגשמות בחיי היומיום, בהתאם לרמת המודעוּת של האנושות אליו. מודעוּת קולקטיבית יוצרת את ההתנסות הקולקטיבית של כלל האנושות. באופן דומה, מודעות אינדיווידואלית יוצרת התנסות אינדיווידואלית. למעט יוצאים מן הכלל נדירים, המודעות הקולקטיבית חזקה בהרבה ממודעות אינדיווידואלית וזוהי הסיבה לכך שגם אנשים בעלי מודעות אישית גבוהה מושפעים לעיתים ע"י המודעות של הכלל הנקרא אנושות. במקרה אלה, נדמה שהדברים קורים בניגוד לרצונם של אנשים מסויימים. הם גם בניגוד לרצון המין האנושי כולו. גם ברובד המודעות הקולקטיבית איש לא יוכל לטעון שהאנושות יצרה בכוח הרצון שלה הרס כזה כמו רעידת האדמה והצונאמי. אם כן, מה קורה כאן? האם אנחנו באמת בני תמונה חסרי-אונים חשופים ל"קליעה למטרה" של גורל זוועתי? במובן אחד – כן. זאת משום שרק לעיתים רחוקות ההשפעה המצטברת של המודעות הקולקטיבית מוכרת לקולקטיב עצמו, פחות מזה למישהו מתוך חבריו האינדיווידואליים. זהו דבר לו כולנו עדים ביחד, לעיתים בזעזוע. קיימת גם האמת על פיה כל דבר חי הינו חלק מהמודעות הקולקטיבית. כבר נאמר שהאדמה, למשל, הינה אורגניזם חי. אבל, כמו כל החיים, אורגניזם זה אינו עושה את מעשיו מתוך כעס או שמחה. היא בפשטות מגיבה לגירויים של החיים עצמם. החיים הם תהליך המודיע לחיים על החיים באמצעות תהליך החיים עצמו. משערים שאנשים בעלי מודעות טהורה ועוצמה אדירה, כמו ישו, יכולים ליצור או למנוע תוצאות מסויימות של תהליך החיים שנוצרו כתוצאה מגירויים שונים של אנרגיות קולקטיביות. אבל אפילו ישו הבין שישנם דברים שהוא איננו יכול להבין עד הסוף. אפילו לישו קרו בחייו דברים שניתן לומר שאותם הוא לא יצר ולא רצה בהם, הלא כן? במילים אחרות, גם ישו הבין שישנם דברים אותם הוא לא יכול להבין במלואם, ובכל זאת אין דבר בו לא היה לו חלק ביצירה. הוא ידע שהחלק ממנו הקשור אל השלם (whole) היה אחראי ברמה כלשהי על כל מה שקורה. אם אנחנו חושבים על מוות כעל האפשרות הגרועה ביותר שיכולה לקרות לגוף או נשמה, שום דבר מהנאמר כאן אינו נראה הגיוני. רק אם נאזין לדברי אלוהים ונבין שמוות הינו השחרור הגדול, ההימלטות הגדולה, ההתנסות הנפלאה ביותר אותה נוכל לתאר, רק אז נוכל להתחיל לגעת בקצות האירוע הזה ולמצוא משהו להאחז בו. יש לי עוד הרבה מה לומר בעניין זה, אבל נראה לי שבמהלך כתיבת תגובה זו אני כותב ספר חדש, אז אני מבקש מכם להרהר במה שנכתב כאן היום ואמשיך לדון בנושא זה בשבוע הבא. ההפסקה בת השבוע בדיון בנושא תאפשר לכולנו גם מעט התנתקות רגשית לה אנו זקוקים כדי לחזור לראייה בהירה מסביב להתנסות כמו זו. בינתיים אני מבקש מכולכם להתגייס להושטת עזרה לכל אלה שנפגעו עמוקות ברעידת האדמה הזו ובאסון הצונאמי. *************** רוצים להגיב? לחשוב ביחד

לקשמי

New member
מוות

לא מזמן קראתי חלקים מספר שנקרא "החיים שאחרי החיים", ספר שמתעד את חוויותיהם של אנשים שהיו במצב של "מוות קליני" והם מתארים את חווית המוות שלהם. כמעט כולם מתארים את חווית המוות כתחושה של שלווה בלתי רגילה, תחושה נפלאה. לא המשכתי לקרוא את הספר כי למרות התיאורים הנפלאים, זה הפחיד אותי. בעצם לא למרות, אלא בגלל. וגם כאן ניל מנסה לומר שמוות הוא לא דבר רע ואולי אפילו דבר טוב שמביא שחרור. וזה מפחיד להגיע למצב שאני אאמין ככה. טוב, בעצם אני די מאמינה בזה, אבל זה מפחיד. כי אם אני מאמינה שמוות הוא דבר טוב ושליו, אז אני עלולה, במקום לחיות את החיים, אני עלולה לחשוב על המוות ואפילו לייחל לו. כשקראתי את אותו ספר שהזכרתי, חשבתי גם על כך שהספר הזה עשוי לעודד התאבדויות, כי הרי המוות בספר מתואר כדבר נפלא ומלא שלווה. אז כמובן שאני לא אתאבד, אבל אני תוהה, על פי התיאוריה הזאת, שאומרת שהמוות כל כך נפלא ושליו, למה לא להתאבד?

שרiןבן

New member
טוב או רע ?

העניין עם מוות הוא שהוא בסך הכל עוד תהליך. הוא לא טוב באותה מידה כמו שהוא לא רע. זו הסיבה שהתאבדות לשם השגת טוב תהיה מיותרת מאחר ותיאור השלווה שלאחר המוות ניתנת להשגה בעודך בחיים. התיאורים שמספרים אותם שחזרו מן המתים, לא אמור לעודד אותך להתאבד אלה להראות לך כי קיימת אפשרות למצוא את השלווה המיוחלת בעודך בחיים. ואם לא, בסופו של דבר היא תגיע.

שרiןבן

New member
וגם..

וגם,, הרי מוות הוא לא סוף אלה שינוי צורה. את הרי לא יכולה למות גם אם תתאבדי. החלק שכן מת הוא הגוף, ובגוף מתרחש מוות בכל יום כל הזמן. אנשים לא מתאבלים על תאי שיער, עור שמתחלף, שיניים שנושרות, ציפורניים וכ'ו. אנו נמצאים פה בתהליך צמיחה. כולנו אחד. החלק שמאפשר לנו לראות עצמנו כנפרדים, הוא החלק שמאפשר לנו להתפתח. הרגשת השלווה שלאחר מה שאנו מכנים מוות, היא החזרה לאחדות שאנו כה כמהים לה. התאבדות לא תהרוג אותנו אלה תחזיר לחלק שממנו באנו. אנחנו פה מרצוננו וסביר להניח שנרצה לחזור גם לאחר התאבדות כדי לפתח את מה שאנו מנסים לעשות במשך אלפי גילגולים. לכן ברגע שנפסיק לפחד מהמוות, נפסיק לפחד מהחיים והתאבדות לא תהיה עבורנו פיתרון לבעיותנו. אנו קרובים יותר מתמיד להשגת המטרה שלשמה באנו. ניתן להשיג את אותה שלווה בעודנו בחיים, בואו ננסה, מה כבר יש להפסיד ..

לקשמי

New member
זה הגיוני..

ואני גם מאמינה שזה אפשרי. אבל בכל זאת זה נשמע לי מפחיד. מפחיד ומעודד ביחד. לא יודעת, זה מוזר, כי בכל זאת, מעודד לחשוב שהמוות הוא בעצם דבר טוב ונפלא אבל מצד שני דווקא זה מה שמפחיד. דווקא המחשבה על כמה נפלא המוות. תמיד באיזשהו מקום היתה לי אמונה שהמוות הוא לא הסוף. (וזה עוד הרבה הרבה לפני שהתחלתי את התרגול הרוחני שלי). אבל מה המהות של החיים ושל המוות כחלק מהם, אני יכולה לקרוא על זה ולשמוע ועוד ועוד... אבל אני מניחה שרק על ידי חקירה עצמית אוכל לדעת באמת את התשובה, גם אם זה יקח זמן. ואם נחזור לנושא המקורי, שזה הצונאמי, עדיין אני תוהה מה היתה התוכנית האלוהית של 150 אלף איש שנהרגו? גם אני כששמעתי על זה, חשבתי על כל אותם אנשים שנהרגו ולמעשה עושים עכשיו דרך אחרת או יותר נכון ממשיכים את הדרך שלהם. אגב: סתם מחשבה בעקבות זאת: אני שומעת על אנשים שסובלים מהידרופוביה, כלומר פחד ממים. בפעם הראשונה ששמעתי על התופעה הזאת זה נשמע לי ממש מוזר, מה יש לפחד ממים? עכשיו אני חושבת, יכול להיות שמדובר באנשים שבגלגולים קודמים שלהם מתו מטביעה...

גריני

New member
לא היתה "תוכנית אלוהית"

עפ"י התגובה של ניל, האסון הזה (כמו גם אסונות אחרים) אינם מה שאנחנו קוראים "תוכנית אלוהית", משום שלדבריו אין בכלל מושג כזה. לדבריו, מה שקרה הוא תוצאה
תוצאה של מה? לא יודעת... כנראה משהו אנרגטי, משהו שקשור במודעות הקולקטיבית שלנו כבני אנוש, כחלק מהשלם שנקרא יקום, או לפחות כדור הארץ.

ש ו נ י

New member
אני אישית מאמינה בתוכנית אלוקית או

ביד ה' העושה/מכוונת דברים לא אומר שזו לא תוצאה ישירה של "יצירה" אנושית אבל אין שום סתירה בין ה 2 כי בסופו של דבר, התוכנית האלוקית מושפעת רבות ממה שאנחנו עושים לטוב ולרע ובעצם... כשאנחנו חושבים אומרים ופועלים קולקטיבית; זה משנה את התוכנית האלוקית, כי תכלס רצון ה' כפי שאני מבינה אותו הוא בהבאת האנושות למצב של קיום אידאלי (העתיד להתקיים בימות משיח) אם הדברים קורים בדרך טובה, אחלא אם הדברים קורים בדרך כואבת, לא אחלא לנו, אבל התוכנית ממשיכה לדהור לכיוון שלה כך אני רואה את הדברים עכשיו השאלה שלי היא (ואין לי תשובה) איך הארוע הזה שמבחינתנו (האנושות) הוא אסון תורם לקידום התוכנית האלוקית הזאת לא..., כי לי אין מושג כך אני רואה את הדברים ולהזכירנו שוב שהאלוקים הוא לא איזה מן דבר כזה נחמד בחוץ שהוא נפרד מאתנו ופועל בלי שום קשר אלינו שתמיד נשמע בשורות טובות

לקשמי

New member
קראתי שלוש פעמים

את ההודעה שלמעלה ועדיין אני לא בטוחה שהבנתי. למה הכוונה במודעות קולקטיבית ואיך היא קשורה לאסון הצונאמי?

גריני

New member
תודעה קולקטיבית

תודעה אינדיווידואלית - זה מה שכל אחד ואחת מאיתנו חושבים/מאמינים וכו'. תודעה קולקטיבית נוצרת כתוצאה מסך כל התודעות האינדיווידואליות במקום ואו בזמן נתון. איך זה קשור לאסון הצונאמי
את זה הוא לא הסביר בצורה מפורשת. אני חושבת שכדאי שנמתין בסבלנות שבוע, ונחכה ל"פרק ב'".

שרiןבן

New member
לא מדוייק.

תודעה אינדיווידואלית זהו מצב בו הפרט (אני, את, הוא) יוצר או מזמן לעצמו אירוע כל שהו או חוויה. תודעה קולקטיבית היא תודעה שבה יותר מאדם אחד באותו הזמן יוצר \ יוצרים להם יחדיו חוויה. השלמת מניין בבית כנסת, שווה לתודעה קולקטיבית. התווצרות מדינה, שווה לתודעה קולקטיבית, וכך משואה ועד צ'ונמי. למחשבות יש כח יצירה. לא צריך להיות חכם גדול או מתקשר על תקן קבע עם אלוהים כדי לזהות שיש מספיק שינאה בכדור שלנו שתספיק לכסות שטחים נרחבים של צחנה אנושית. אנו פונים לאלוהים בשאלה: מדוע בכוחו העז הוא מזמן לנו ארועים שנהרגים חפים מפשע, בעוד אנו עצמנו הורגים במוחנו הדל אמצעי הבנה וחמלה מזה אלפי שנים אנשים חפים מפשע. ואנו ממשכים לעשות זאת גם עכשיו. שיעור אחרי שיעור ואנו מתקדמים בצעדי צב.

לקשמי

New member
אני לא יודעת אם זה נכון

אבל גם אם כן, אז דווקא זה עוד יותר מוזר שזה קרה דווקא במזרח אסיה. הדת הדומיננטית שם היא הבודהיזם, שמבוסס על אהבה קוסמית, נתינה, חמלה, סובלנות ואי אלימות.

שרiןבן

New member
מלבד שמדובר בנשים ?

אם אהבה קוסמית, נתינה, חמלה, סובלנות ואי אלימות תקפה כל עוד לא מדובר בניצול הכאוס לאינוס נשים וילדות, אז כנראה שאת צודקת. לצערנו לא כך הדבר.

לקשמי

New member
איפה שמעת על כך?

הודו ותאילנד, הרבה יותר רוחניות מארצות המערב והאהימסה (אי פגיעה) זה אחד מהכללים הנעלים ביותר בבודהיזם, הדת שבה מאמינים שם. אחותי היתה בתאילנד לא מזמן והיא מספרת שהתאילנדים הם אנשים מקסימים שנותנים הרבה כבוד לדת ולרוחניות. אני לא אומרת שאין שם גם יוצאים מהכלל (שאונסים וכו') אבל למרבה הצער כאלה יש בכל מקום.

The Warrior

New member
גם בשואה התעוררו מאוחר

לפני מלחמת העולם השניה, היו אנשים שהזהירו ממה שיקרה עקב עליית הנאצים לשלטון, אך היהודים המשיכו כהרגלם. בודדים עשו משהו. לא רוצים להאמין שיקראו אסונות. כאן בפורום הזהרתי כבר כמה פעמים שכדור הארץ עומד להשתנות במהרה, כי זו התכנית האלהית. ישנה אפשרות להתחבר לאלהים ולשרוד, או להמשיך בדרך הרגילה ולנצטרף אל המתים. לא אמרתי שמוות זה רע, אך הרוב לא ישרדו. לא שזה משמח, אבל זה המצב. בענין המודעות הקולקטיבית, אז ידוע שכולנו חלק ממנו (מאלהים), ובודאי יש לכל אחד מאיתנו השפעה על כל מה שקורה. כמה השפעה? - זה תלוי בדרגת המודעות של כל פרט כחלק מהכלל. כיון שאלהים הוא במודעות הגבוהה ביותר, כי הוא יצר את הכל, והוא הינו הכל, הרי שלוּ היינו אלהים, היינו מחליטים כמוהו, ומביאים את אותם האסונות. אנו היום במצב נתון שהעולם משתנה. בחג המולד התחיל שלב נוסף והולך להיות הרבה יותר גרוע. במקום לשאול למה אלהים עושה את זה, עדיף לו כל אחד ישאל את עצמו: "האם אני מספיק עם אלהים?" אישית בתקופה הזו בשל השינוי הגלובלי אני חש דוקא יותר באהבתו של אלהים ובהוויתו בכל מקום, והקשר שלי איתו התאמץ. נראה לי שזו דוקא הזדמנות מעולה היום לכל אחד ואחד להתקרב אליו יותר, שכן במגביל לאסונות, אלהים מגלה יותר ויותר את אהבתו למי שפתוח לקלוט אותה. פרסמתי מסרים שונים מאלהים, הן פרטיים עבורי (כי אפשר ללמוד מכל דבר) והן הנוגעים לתקופה, בבלוג שלי "העולם העתידי" והם מרוכזים במדור "נבואות/מסרים". ניל ד. וולש הוא עדיין לא אלהים ונראה לי שמי שמחפש תשובות, טוב יעשה אם ישאל את אלהים בעצמו. מאחל לכולנו שנה אזרחית חדשה משמחת
בברכה,

גריני

New member
וואללה עיצבנת אותי

ניל לא אלוהים, זה נכון, גם אתה לא ....
אז פירסמת "נבואות" שקיבלת.... נו
גם נוסטרדמוס פירסם... והעולם היה אמור להחרב בשנת 2000.... לפרסם נבואות כלליות שהולך להיות הרבה יותר גרוע - אתה יודע מה? משחר ההיסטוריה היו נביאי זעם כאלה.... ולבוא אח"כ ולהגיד "אמרתי לכם"... למי יוצא משהו מזה שאמרת? אמרת למישהו שהולכת להיות רעידת אדמה בתאריך מסויים באזור מסויים
אם כן - אז אני מסירה בפניך את הכובע, אם לא - אז עשה לי טובה ותרד מהעץ הזה... ולרמוז כאילו מי שמתקרב לאלוהים יינצל - זה שם אותך בדיוק באותו המקום, עם כל החבר'ה ה"גאונים" - שמודיעים לכולם שהצונאמי פקד את האזור שפקד משום שיהודים מעשנים שם סמים, שלא שומרים שבת וכו'.... בחייך ...

The Warrior

New member
כן.....

אמרתי מראש שזה יפרוץ בחג המולד, אם כי לא ידעתי איך זה יתבטא בדיוק. הנה ציטוט ממכתב שקיבלתי, עותק ממכתב שנשלח לדן חרל"פ, אדם שמפענח את הצופן התנ"כי, והעברתי אותו לכמה אנשים לפני . תאריך: יום שני 06 דצמבר 2004 19:14 נושא: prophecy from Budapest Dear Dan Harlap, You might remember that some years agao you have received information about a prophetic person living in Budapest. Her name is Elisheva. It is my duty to let you know that she is receiving prophecies again since 29/09/2004 every day. In the new prophecies the Almighty Lord let us know, that the judgement starts on the Earth this Christmass. אותה נביאה, אלישבע קיבלה גם נבואה שדיברה על תחילת האינטיפאדה הנוכחית שהתחילה ב-29/09/2000. היא כונתה בנבואה "הסערה הגדולה". לפי הנבואה ניתן היה לחשב את התאריך המדוייק ועשיתי את זה. העברתי את התאריך מראש לכמה אנשים. שאר הנבואות הן ללא תאריך, אלא מדברות על זמן קצר מאד. גם לך סיפרתי אז על אלישבע, אבל לא קיבלת....זכותך. בברכה

גריני

New member
זה עדיין מאוד כללי

האם מישהו יכול היה להבין מהנבואה הזו מה יקרה ואיפה
ואני שואלת שוב: מה התועלת בהפצת נבואות שכאלה, שאף אחד לא יודע מתי ואיפה זה יקרה
אז כתבת שזה מתחיל בחג המולד, ועכשיו אתה גם "מבשר" לנו שההמשך יהיה עוד יותר גרוע.... ומה אני אמורה לעשות בדיוק עם המידע הזה

The Warrior

New member
מה אמורים לעשות

כל אחד אמור ביתר שאת לבדוק את עצמו, ולשאול את אלהים מה עליו לעשות. מה התועלת? אני לא יודע! מה התועלת בנבואות? יש ענין שאלהים (במימד הזמן) רוצה לספר לנו מה יקרה במה שעבורנו זה "עתיד". ככה נדע טוב יותר איך לחיות בהווה. מנבואה זו בלבד אי אפשר להבין, אך מנבואות אחרות כן, אם מחברים את החלקים. איך זה יתממש בעולם החומרי, נרגיש רק כשזה יקרה, אך זו דרכה של נבואה, שכל אחד מבין אותה בכליו. כך גם מה שרשום בתנ"ך כל אחד קולט בכליו. יותר מזה. את ההווה הנגלה לעין כל אחד רואה ומפרש אחרת, אז איך נתאר בודאות את העתיד? "הדין" מתואר בנביאים שלנו ובחזיונות יוחנן בברית החדשה (Revelation) ישנם תאורים מהממים של מה שיקרה, אז עכשיו נביאה בשם אלישבע קיבלה נבואות בין השאר באותו נושא, והיה בי לפרסם חלק מהן. שאלת לגבי זמן או תאריך, לכן הזכרתי 2 נבואות (היחידות הידועות לי) בהן אלהים אמר מראש זמן, וזה קרה באותו יום. בשתי הנבואות אלהים לא אמר יותר ממה שהוא אמר. את האינטיפאדה הנוכחית אלהים כינה "הסערה הגדולה" ואת מה שהתחיל בחג המולד אלהים מכנה "תחילת הדין על פני כדור הארץ". האם דניאל דייק יותר? האם שאר הנביאים דייקו יותר? אלהים נותן לנביאים מה שהוא רואה לנכון לתת.

גריני

New member
תוצאה "חיובית" אחת לאסון:

כותרת של מאמר בידיעות-אחרונות, מהיום: "אסון הצונאמי שחרר עוצמות רבות של חמלה ונתינה בכל רחבי העולם: תרומות במזומנים, מזון ומצרכים, זמרים ויוצרים שנרתמים למופעה צדקה ואיסוף כספים" בואו נדבר על זה, על כך שרק במצבים כאלה אנחנו, כבני-אנוש, מתגייסים לעזרה וחושפים את החמלה שבנו...

../images/Emo182.gifהיבט נוסף בנושא הצונמי../images/Emo182.gif

צונמי ורעידות אדמה בממדים תנ"כיים
מאת לי קרול
קשה לומר דברים מרגיעים בזמן של טרגדיה נוראה. בספר הראשון, קריון דיבר על עזיבה של עד אחוז אחד מהאוכלוסייה, כפוטנציאל של השינויים בכדור הארץ בזמני הקץ הללו. מאוחר יותר הוא אמר שהמספר הזה שונה ושוב אינו כה גבוה, אך הנה זה קורה. עבורנו, המספרים גבוהים מאוד. הוא גם אמר שהתודעה שלנו משנה זאת, ולכן אין זה בלתי צפוי, ועוד יבוא (לדברי קריון). זה חלק מהשינוי שרבים חזו שכולל רעידות אדמה, התפרצויות הרי געש, וכן... אירועים מעשה ידי אדם גם כן. היה זה מוטיב חוזר בספרים של קריון.
רבים מתקשים לקבל את מציאות האסון, אבל אין זה חדש. רעידות אדמה במאה שלנו גבו עד לעשרת אלפים חיים לאירוע בודד. אבל אנחנו שוכחים, או אנחנו המומים מהעוצמה ואיננו יכולים להבין את האובדן. עכשיו, מאירוע בודד זה, יותר מ-70,000 (פלוס) עזבו את הפלנטה ומספר הגופות ממשיך לגדול בכל יום.
בתרבות שלנו, אנו עוקבים אחר כל אדם נעדר ומתייסרים בגין כל מוות. לעתים קרובות איננו מסוגלים להבין כאשר עלינו להתמודד עם סוג כזה של טרגדיה. עם אוכלוסיית העולם הגדלה ואנשים רבים חיים ליד האוקיינוס, אירועים מסוג זה אינם בלתי-צפויים. במשך עשורים, מדענים הזהירו אותנו מפני האפשרויות, אך עדיין קשה להבין את העצב וההלם שמשפיעים על אלפי חיים כאשר זה מתרחש. עבורנו, אנו סופרים את החיים אחד בכל פעם.
חלק מהתהליך האנושי הוא לכבד ולהוקיר את החיים באופן כללי. אחד מהמוטיבים של קריון למן ההתחלה היה שדברים אלה מתרחשים, כדור הארץ משתנה, ולכן אלה שעוברים, וחוזרים מיד, עושים זאת מתוך הבנה שהם מסייעים לפלנטה בדרכים שאיננו יכולים לעשות בחיים. בכנות, מעטים מאוד רוצים למות כדי לסייע לפלנטה. כולנו רוצים להישאר ולעזור לפלנטה. חלק מהדואליות הוא אי הידיעה לאיזו דרך נתתם רשות. לכן, ברכו את האנשים שברמה מסוימת, ידעו על הפוטנציאלים האלה והעניקו רשות לעזוב. אבל ברגע זה, ברכו את אלה מאתנו שבוכים עבורם.
קריון אמר לנו שיש הולמות בכל הדברים, אפילו בדבר מסוג זה. ב-11 לספטמבר בעודנו מלאי צער, הוא ביקש מאתנו להבין את עזיבתם של 3000 חיים. עכשיו הוא מבקש מאתנו לעשות זאת גם כן עם אותם אלה שמתו בימים האחרונים. הוא אומר: "פרצופים מאושרים רבים נכנסים ברגע זה (מדבר על החוזרים הביתה). הזקוקים לטיפולכם הם אלה שנשארו לשאת בנטל הצער. יש כאן יותר מכפי שהעין האנושית יכולה לראות, ויש תכלית ואפילו אצילות בטרגדיה האנושית לכאורה הזאת".
"במקום שבו אינכם יכולים לתפוס, מתרחשת מסיבה", על פי קריון. אבל לעת עתה, אנו אוספים את השברים כיוון שאנו רואים בכל אבדן חיים עולם הרוס. אולי יבוא יום שבו תהיה לנו חכמה גדולה יותר שתרגיע את רגשותינו בעתות דומות? אני לא חושב כך, ואני מקווה שלא. הניחו לאלה מהצד האחר לנחם אותנו, אבל חלק מהאנושיות שלנו כולל התפרצות של אהבה ועזרה לאלה שגרים במדינות האחרות שאינם מדברים כלל את שפתנו. אנו זקוקים לזמן של אבל. הוא מסייע לאלה שנאבקים ואפילו לאלה שאינם. כיוון שהקרבה בינינו גדלה.
אלה שאבדנו בימים האחרונים הם חלק מתהליך גדול של התקרבות, צעד נוסף בתהליך ארוך וקשה של הבאת שלום לכדור הארץ. לי קרול

למעלה