נימוסין והליכות

vonagut

New member
נימוסין והליכות

נכון שאנחנו בפורום ספרותי, שמקדש את המילה הכתובה, ועם זאת דחיל ראבק!! לפעמים מתפלקת לאנשים טעות הדפסה /כתיב, אם מתוך סערה ריגשית או דיסלקציה (כמו שיש לאחותי) והם + רעיונותיהם נקטלים למוות בשל כך,ולפעמים מדובר ברעיונות טובים/אנשים מבריקים שלא יחזרו לכאן.אפילו משרד החינוך כבר משחרר לחץ בעניין,אז עם כל הכבוד לחשיבות השפה,אם חייבים-תקנו בעדינות ולא בקטנוניות.

Boojie

New member
אפשר לשאול במה מדובר?

נראה לי שהסניליות השתלטה על מוחי ואני לא זוכרת על מה אתה מדבר.

tsahee

New member
העניין הוא

שכל מי שמפרסם הודעה בפורום עם יותר מדי שגיאות כתיב נתקל במקום או בנוסף לכמה תגובות ענייניות בקיטונות של עטלפים מיותרים וחסרי טעם לחלוטין. יש מי שצריך להבין שיש מי שקשה לו ולא צריך לדרוש ממנו לשבת עם בודק איות על כל הודעה מסכנה שהוא רוצה לפרסם. בעצם על אף הודעה, מסכנה או לא.

דרגורן

New member
פה אני לא כל כך מסכים......

לדעתי טעות מקלדת זה קביל ובסדר אבל הודעה שלמה זה מעצבן בעיניים, מה גם שלפעמים לוקח לי שעה להבין אותה ורק אז את הרעיון מאחוריה.... אני משתדל לא "להכנס" בטעויות כתיב כי מה לעשות כולנו אנשים, אבל הייתי מעדיף שאנשים יעבירו את ההודעות שלהם דרך ספלר.... אני עושה את זה כאשר אני כותב הודעות באנגלית, וזה הרגל שאין בו שום דבר רע... (בדיוק כמו ההרגל שלי לסמן את כל ההודעה ללחוץ Ctrl+C ורק אז לשלוח...)

Boojie

New member
אני קצת מסכימה וקצת לא.

אני מסכימה שאין טעם והגיון לרדת על מי שכותב הודעות עם שגיאות כתיב, וכבר ביטאתי את העמדה הזו כמה פעמים. אדם דיסלקט, עולה, צעיר או שקשה לו לאיית מכל סיבה אחרת הוא בעל זכות ביטוי בדיוק כמו כל אדם אחר. א-ב-ל - אדם שכותב עם שגיאות, ולא מעביר ספלר על ההודעות שלו, צריך לקחת בחשבון שאין מה לעשות, הודעה עם שגיאות כתיב נראית פחות רצינית מאשר הודעה בלי שגיאות כתיב, כמו שדיבור עילג נראה פחות רציני מאשר דיבור רהוט. ומי שמתקשר עם הרבה שגיאות כתיב, צריך לצפות לזה שיתפשו אותו כפחות אינטליגנטי, כי זה הרושם שמתקבל. שזה לא בהכרח הרושם הנכון? נכון מאד. הרבה דיסלקטים הם אנשים מאד אינטליגנטיים. אבל אין מה לעשות שזה הרושם שנוצר. מעבר לזה - הודעה עם הרבה שגיאות יותר קשה לקרוא, וזה מקשה על האנשים שרוצים לדון עם אותו אדם. כל אדם שיש לו איזושהי מגבלה עושה לעצמו את החשבון כמה הוא מוכן להשקיע כדי להתגבר על המגבלה הזו או לעקוף אותה. יהיו אנשים שיגידו "יש לי שגיאות כתיב, אני יודע את זה, אני לא רוצה להקשות על אנשים לקרוא את מה שאני כותב או שיתפסו אותי כפחות אינטליגנטי ממה שאני, אז אני אדאג להעביר את ההודעות שלי תמיד בספלר" (ואני מכירה כמה וכמה אנשים שזו הגישה שהם נוקטים), ויהיו אנשים שיגידו "לא אכפת לי, שיקבלו אותי כמו שאני". שתי הגישות לגיטימיות, אבל מי שבוחר בכל אחת מהן צריך להיות מודע לתוצאות האפשריות ולקבל אותן. אחת התוצאות האפשריות של הבחירה לא להתעסק עם ספלר כל פעם, היא שאנשים ירצו פחות לקרוא את אותן הודעות (כי זה מייגע לקרוא הודעות עם שגיאות כתיב), ויתפסו את הכותב כפחות אינטליגנטי. בעיני, הגהה בסיסית על הודעות היא עניין של נימוס כלפי המכותבים. אני לא שולחת הודעות מלאות בשגיאות הקלדה (שגיאות כתיב אין לי כל כך) כי זה נראה לי לא מנומס. כל אחד והגישה שלו.

tsahee

New member
ולכן:

נכון, מי שכותב הודעה מלאת שגיאות כתיב צריך לקחת בחשבון שפחות אנשים ייקראו אותה ושייתייחסו אליה אחרת. זה לא הופך את אותם אלה שמעלים את הודעות ה"וואוו כמה שגיאות כתיב יש לך, לך תלמד לכתוב" ללגיטימיות יותר. אדם מכוער צריך לקחת בחשבון אנשים שלא יאהבו את המראה שלו, וזה לא תירוץ לילדים קטנים לרוץ אחריו ברחובות ולצחוק עליו. קשה לך עם שגיאות כתיב של מישהו? אל תקרא. אל תשאיר תגובה שלא תעזור לאף אחד.

ygantman

New member
צחי, תודה! ../images/Emo39.gif

מכול אילו שלא יכולים להרכיב הודעה שלמה אחד ללא שגיות כתיב ומכול אילו שאין להם מוסג מזה ספלר ומכול אילו שנמעעס להם לשמוע תגובות משמיצות ולא קשורות לעינין ומימני תודה.

vonagut

New member
צחי, סכיזופרן ../images/Emo109.gif

דוקטור צחי משאיר הודעה בזכות הסבלנות ואחוות המין האנושי ומר צחיהייד מכסח משתתף חדש שעוד לא קלט את הראש בפורום וספק אם יחזור סחתיין- התקבלת לבית הארקונן

tsahee

New member
-אני לא סכיזופרן!

-כן אני כן. טוב, בסדר, אז זה לא היה מקורי. תבע אותי. העניין הוא שכל מי שבא להוסיף לדיון (או לפחות להגיד משהו, כל דבר שהוא שקשור במרוחק לפורום) יתקבל בברכה, וכל מי שבא לצעוק "אני חדש אני חדש" יתקבל במטר עטלפים. עד כדי כך פשוט.

vonagut

New member
דווקא התחלתי לחבב אותך

בזכות הדיעה על מלחמת הכוכבים,ועוד כמה מצד שני - אומרים שגם ניטשה היה חרא טיפוס

tsahee

New member
-אני לא חרא טיפוס!

-כן אני כן! טוב, הבדיחה הזאת מיצתה את עצמה... בערך לפני עשרים שנה לא נורא. לא כולם חייבים לא לאהוב אותי. תראה לעומת זאת איזה יופי של בן אדם אני, איך אני נמנע מלהתחיל לרמוז דברים בחזרה עליך. וואוו. כמה שאני בוגר. אני אלך שניה לטפוח לעצמי על השכם....

Boojie

New member
כאן אתה טועה לחלוטין.

כשאתה נכנס, נגיד, לכיתה חדשה שמעולם לא היית בה, שיש בה קבוצה מגובשת של אנשים שכבר היו די הרבה זמן ביחד, האם אתה קופץ לאמצע החדר ופורץ בצעקות? (רמז, לא ממש, אלא אם כן אתה מזוכיסט שלא יודע איך להתנהג). כנ"ל בפורומים. אדם שחדש בפורום - וזה לפחות מה שאני עושה - מציץ קצת סביבו לקלוט את רוח הפורום לפני שהוא פולט קשקושים חסרי תוכן רק כדי להכריז על הגעתו. רצוי גם קורא את הכללים, ודברים כאלה. ואדם שמציג את עצמו כחדש בפורום, מן הראוי שגם יטרח, באותה הזדמנות, לספר קצת על עצמו ("היי! אני חדשה כאן! קוראים לי בוג´י, אני אוהבת מד"ב קשה וחברתי כאחד, כמעט לא אוהבת פנטזיה, מתה על בבילון 5 ורוצה לעזור לילדים רעבים ולהביא שלום עולמי.") הודעה חסרת תוכן, שתופסת מקום מיותר בפורום, שקולה, פחות או יותר, להתפרצות לכיתה שאתה לא מכיר, לאמצע השיעור, התייצבות באמצע וצריחה "אני חדש! אני חדש!". לא מנומס, לא יעיל. צחי צדק.

firefist

New member
כמעט מסכים

כל מה שאמרת נכון בקשר למי שיודע "קצת" על פורומים. אבל מה לעשות, וידע על כללי התנהגות בפורומים הוא לא ידע בסיסי בחברה כמו הידע על כללי התנהגות של ילד חדש בכיתה, ולכן ייתכן שהודעות בסגנון "אני חדש! אני חדש!" יכתבו ע"י אנשים שמעולם לא ראו פורום לפני שנכנסו לפורום זה, ולא יודעים שהם דוחקים פתיל ישן ומעניין לטובת הודעה חסרת תוכן. או במילים אחרות - הם לווא דווקא יודעים שהם צריכים להסתכל, להריח ולקרוא את הסביבה של הפורום לפני שהם כותבים בו - וזאת מהסיבה הפשוטה שהם מעולם לא היו בפורום - וכלל זה לא נראה להם ברור מאליו כמו שהוא נראה לך. האם במקרה זה נכון לרדת עליהם בצורה צינית חריפה?

זה ויכוח מיותר. למה? כי למד"ר יש

מקל יותר גדול. היא היחידות שיכולה למחוק פתילים. במצב כזה, אין טעם להלין על כללי נימוס נאות או חופש דיבור והבעה עצמית או אחרת. זה פשוט מיותר. בגדול - דעתי, אני חושב, ידועה. שכל אחד יכתוב מה בראש שלו, אבלוצויה תעשה השאר. מי שנהנה לכתוב הודעות שאפ´חד לא מגיב להן (כמוני) ימשיך. בלי תגובה ההודעות לא יעלו למעלה. מי שרוצה בתגובת אחרים ישנה את צורת כתיבתו, או ינסה לברר מדוע לא מגיבים. מצד שני, זכותו של כל אחד אחר להגיב באיזה אופן שרוצה, כולל בצורה בוטה וגסה. אם אין לכותב עור עבה, והוא נפגע מכך, שוב האבולוציה תנצח. הוא פשוט לא יחזור. אז בסה"כ זה מתאזן, והויכוח מיותר

firefist

New member
מצוין....

אני נאלץ לחלוק על הדרך שבה החזק מנצח... עד כמה שאני יודע זה נקרא בריונות... ובכל מקרה, אם הכלל היה מיושם במציאות, אז מצבי כנראה לא היה מזהיר ביותר. השוואה: מותר לכל אחד לתת מכות למי שהוא רוצה... ואם השני יכחד - האבולוציה תנצח :) בכל מקרה - מקווה שלא נשמעתי עוין - זאת לא הייתה הכוונה. אני סיימתי.

מציאות / וירטואלי - כללי משחק שונים

בריונות זה פנים מול פנים. איזה מן השוואה זה מכות להודעות כתובות בפורום וירטואלי? לפי ההשוואה הזו, אם מישהו קורא לרצח ראש ממשלה, הוא אשם בדיוק כמו מי שלחץ על ההדק. במחשבה שניה, במדינה שבה זו כנראה הדעה הרווחת, מי יודע...

firefist

New member
צר לי אך...

אם אתה חושב שסוג האלימות היחיד שקיים הוא פיסי, אז באמת שאין לנו מקום לדיון... אני מאמין גם באלימות מילולית כדבר שלילי. כמובן שאלימות מילולית פחות חמורה מאלימות פיסית בכמה דרגות, אך זה עדיין לא עושה אותה תקינה. ומה זה משנה אם האלימות המילולית היא בפורום וירטואלי או בפורום מציאותי???

אין לנו מקום לדיון...

במידה רבה כן. סוג האלימות היחיד הוא זה שפוגע, ואלימות פיסית פוגעת תמיד. אלימות מילולית פוגעת רק אם החלטת להיפגע, או לא החלטת שלא להיפגע. זה הלא סתם הבדל בדרגות, זה הבדל עקרוני. אתה יכול להיעלב כמו דוד לוי, או אתה יכול להתעלם. יש הבדל? אם אתה לא מבדיל בין פורום וירטואלי, בו הדעות השונות עשויות להיות מלאכותיות, שנוצרו ע"י בוט, או דעות מפוברקות בכוונה תחילה לעורר תגובה מסוג מסוים, לבין פורום מציאותי בו בן שיחך הוא בפניך, בו שפת הגוף, ורגשות, וכן כוונת הדובר ניכרים מיידית, אז אתה בבעיה.

firefist

New member
להחליט להיפגע...

בוא נניח שעקב סוג של אלימות מילולית - דמגוגיה - נשאר בחור כלשהו בלי אנשים שיארחו לו חברה. מה שכמובן פוגע בו קשות נפשית. האם כאן האלימות המילולית פגעה באותו הבן אדם? האם הוא יחליט להחליט שלא להיפגע ואז הוא הוא באמת לא יפגע מהתוצאה של האלימות המילולית? (ואל תגיד שזה מקרה נורא נורא קיצוני - אני יודע :))... ובקשר להבדל בין פורום מציאותי לפורום וירטואלי - אני כן מבדיל - אבל לא עד כדי כך שאני אחליט להתעלם פה מחוקי מוסריות בסיסיים ולהשתלח בכל מי שבא לי בלי לדפוק חשבון. העובדה שאמצעי התקשורת הוא שונה מהמציאות, לא נותנת לגיטימציה לאיבוד האישיות שלי לטובת אישיות הרבה פחות סימפטית.

תבדיל. להשתלח בפורם זו החלטה שלך

ומי שייפגע מכך, זו גם תהיה החלטה שלו. לא טענתי לרגע שההבדל נותן לגיטימציה. רק כיוון שאין חוק האוסר עלי לברך מוכר בחנות ב"לך תזדיין" או קללה אחרת, אין זה אומר שאעשה זאת. מוסריות בסיסית ניתן ליישם בכל מקום, אבל להיפגע מאי שמירה עליה כאן, נראה לי טיפשי. לגבי הדוגמא הקיצונית, קודם כל אתה צודק - אותו אדם אכן ייפגע. אבל אם אתה רוצה לנתח את אותה דוגמא מעט לעומק אז: א) כל אחד שהאמין לדמגוגיה ובחר לא להתארח, בחר לא להתארח. ב) האם לאותו אדם באמת עדיפה חברתם של אלה שהערכתם אליו כ"כ נמוכה, עד שיאמינו לדמגוגיה ש(לפי רוח הדוגמא, כיוון שלא פרטת) אינה נתמכת ע"י עובדות? דרך אחרת להתייחס למצב כזה יכולה להיות "תודה לך דמגוג יקר. בזכותך אני יודע מי חבריי האמיתיים", בלי טיפת ציניות. לא דרך שרוב האנשים יבחרו, אבל דרך אפשרית, ניתנת לבחירה. וזו הנקודה העיקרית של המלל המיותר הזה.

למעלה