נימוסין והליכות

Boojie

New member
למה בדיוק?

למה שכל אחד יכתוב מה שבא לו בפורום שמישהו משקיע בו כסף ומאמץ? מי שרוצה לומר כל מה שבא לו, שיעמוד על ארגז בשוק וידבר. אנשים משקיעים בפורומים כסף ומאמץ כדי שהאיכות שלהם מלכתחילה תהיה קצת יותר גבוהה מזה. אני לא רואה סיבה למה צריך לאפשר להציף את הפורום בזבל חסר משמעות, כשיש כל כך הרבה נושאים בעלי תוכן שראויים הרבה יותר למקום הזה. אני - אישית - לא הייתי רוצה את זה. לא הייתי רוצה לקום יום אחד ולגלות שאני מוצאת את עצמי מדלגת על חצי מההודעות בפורום (מה שלמעשה אומר שיש לי רק חצי חומר קריאה/דיון רלוונטי ממה שהיה צריך להיות). לא תודה.

כי ה"מישהו" שהשקיע לא עשה זאת

מסיבות אלטרואיסטיות. אני עדיין מחשיב את תפוז כחייבים לי, אחרי ה קולולולולולולולו שלהם. והייתי תובע פיצויים, אבל מספיק הודעות נאצה לאורך מספיק זמן עשויות לאזן את החשבון ביננו, אז אני לא מתלונן. הסיבה שצריך לאפשר לכל אחד לכתוב מה שהוא רוצה בלי צנזורה א-פריורי, היא החלטה על הצורה העתידית של הפורום. אם מראש את קובעת מדיניות של מחיקת הודעות שלא נראות לך, מי לידי יתקע שהודעה עתידית בעלת חשיבות ושייכות, אך שמותחת ביקורת (אישית או אחרת) עלייך או על תפוז, לא תימחק? אם את קובעת את הכללים וגם מיישמת אותם (ובלי להזכיר את התקנון, בבקשה. חלק מההודעות שנמחקו בעבר עמדו בדרישות התקנון. הן נמחקו מסיבות אחרות), אין כל דרך לסייג מראש את כוחך. זו בחירה שלך איזה סוג פורום את רוצה כאן. פורום אליטיסטי, סנובי וגזעני, או פורום שיחס אות/רעש שלו הוא שלילי... אין פתרון אידיאלי, אבל קיצוניות לכיוון כלשהו לא בהכרח תשפר את המצב (ולפני שתקפצי עם זה שאני מקצין את הבעיה - את התחלת
)

גרומיט

New member
אוי, נו באמת

לא ייתכן שאתה רציני במה שכתבת. התפקיד של מנהלי פורומים הוא לסנן הודעות לא רצויות ולאפשר לכלל המשתמשים להפיק את מקסימום הסיפוק וההנאה שהפורום יכול לתת להם. פורומים הם בהחלט לא דמוקרטיה, אבל גם מנהלי הפורומים אינם דיקטטורים - רק מנהלים שבדרך כלל יש להם שיקול דעת סביר. נראה לך שלמפלצת הדו ראשית יש סגנון ניהול בלתי סביר? שלח תלונה לתפוז ונסה לשכנע אותם שאתה צודק. רק שמשום מה נראה לי שזו לא דעתך אפילו - סתם נסחפת במלים גדולות שכל קשר בינן לבין ניהול הפורום הוא מקרי בהחלט. אגב, אתה בטוח שרצית להשתמש במילה "גזעני"? איפה ראית כאן משהו כזה? פרט, הדגם ונמק, או סתם תקן את עצמך. ודבר אחרון - ממתי אליטיזם זה מילה גסה? אליטיזם אומר שלפורום יש נורמות גבוהות שמשתתפים חדשים צריכים להתאים את עצמם אליהן - ולא להיפך. זה מה שמאפשר רמת דיון גבוהה, עושר רעיוני ולשוני בהודעות שקוראים בפורום, וגם (ירחם האשם) - תוכן. זה לא אומר שצריכים להתנהג בגסות למשתתפים חדשים שלא מכירים את הנורמות, אבל אין גם שום סיבה לאפשר לכל אדם לזרוק בפורום כל פליטת מקלדת וכל רעיון אפוי למחצה שאי פעם יצאו מתחת ידיו.

לא הסחפות במילים גדולות, סתם הקצנה

גזעני? לא זכור לי בפורום הזה. זה משנה? כיום אין שום הגבלה על המד"ר מלהיות גזעניים. הסיבה שאין זה כי סומכים על המד"ר מצד אחד, ומצד שני זה בסה"כ, ועם כל הכבוד, פורום אינטרנט. אין לזה השפעה אמיתית על חיי אנשים, מעבר לשעות שינה מבוזבזות. וכמובן גם ההשפעה שיש למידע (טריוויאלי ככל שיהיה) על כל אדם באשר הוא אדם. זו הנקודה שניסיתי להעביר (בלי הצלחה, כנראה). זה בסה"כ מקום שאנשים באים כדי להעביר זמן בכיף. חלק נהנים מדיונים אקדמאיים, חלק מזיוני שכל, חלק מרכילות ופטפטת, וחלק מקריאת או השארת הודעות סתמיות. ומספר אנשים, אני חושד, משתייך לכמה קבוצות. כיוון שאנו מדברים על פורום באינטרנט, זה בדיוק המקום שבו אדם יכול לזרוק כל פליטת מקלדת או רעיון אפוי למחצה. איפה עוד אפשר לעשות אתה זה, מחוץ למעגל החברים הקרוב מאוד, שייתכן ולא יכול להאיר את הרעיון הנידון באור חדש? דווקא לזה, בניגוד לדיונים אחרים אותם ניתן לבצע במספר מסגרות מקובלות, אין אלטרנטיבה אמיתית מחוץ לפורום. כל עוד הכותב מוכן לקבל ביקורות ארסיות, או תגובות קטלניות מסוג אחר, לא רואה שום סיבה שהמד"ר תמחוק פתילים כאלו. אם הרעיון ביזארי מדי אף אחד לא יתייחס אליו והוא יעלם. אם הוא אפוי למחצה, אך מכיל תובנה מקורית, אני אישית אעדיף זאת על דיון מעמיק ותרבותי שלא מחדש לי דבר וחצי דבר. ומי יודע, אולי גם ה"אליטה" תלמד משהו חדש?

Boojie

New member
למה לא.

זה בדיוק המקום לכל רעיון לא אפוי, לכל שטות, לכל קשקוש. יהיה פשוט נפלא אם הפורום הזה יתמלא בהודעות בנוסח "היי, מה העניינים" ו"זיוית, צרי קשר בטלפון". אתה יודע משהו, אני גם לא מבינה למה המגבלה על מד"ב. הרי האנשים שבאים לכאן לא מתעניינים רק במד"ב, נכון? אז למה לא לאפשר להם לנהל פה גם דיונים על מתמטיקה, פוליטיקה, כלכלה, וסריגה במסרגה אחת? אם כבר חופש, אז עד הסוף. חוץ מזה, עכשיו שאני חושבת על זה, חלק מהאנשים שבאים לפה רוצים לא רק מד"ב, אלא גם לפרסם את אתר ה"הרווח הרבה כסף בגלישה באינטרנט" שלהם. מה, לא לגיטימי? למה לא לאפשר גם את זה? וכמובן, בוא נלך צעד אחד הלאה, למה לא פרסומות, קללות, תמונות עירום והסברים על תיקון צנרת? יאללה, בואו נזרוק את הכללים. כל מי שרוצה להשאיר הודעה אישית לזיווית - למה לא! שישאיר! ואם דיון אחד הולך לאיבוד בגלל זה - למה להיות קטנוניים? וכנ"ל לגבי מי שרוצה לדון בנושא לא קשור, מי שרוצה להשאיר הודעה ללא תוכן, מי שרוצה לשים פה פרסומת, קללה, או כל קשקוש אחר. אחרי הכל, חלילה לנו מלהגביל את חופש הביטוי של כל העולם ולהקתו. כל אדם ראוי לשטוח כאן את הקשקושים שלו, על חשבון פורטל תפוז, ולא משנה כמה בלתי קשורים, חסרי משמעות או טורדניים הם. הקץ לצנזורה המתועבת! הידד לפורומים המלאים בזבל!!!

preacher

New member
moderation

ככה זה נקרא באנגלית, נכון? וזו גם תכונה שצריך לשאוף לה. לא להרשות כל דבר בפורום אבל גם לא למחוק אוטומטית שגיאות של אנשים חדשים. פרסומות כמובן לא לגיטימיות ואסורות ע"פ כללי הפורום (אם זו הכוונה בדואר זבל). מחיקה צריכה להיות אמצעי אחרון לאנשים שלא מבינים שפה אחרת וכבר הוזהרו בעבר (או להודעות שעוברות על כללי הפורומים של תפוז) ולא כלי שמשתמשים בו בקלות.

Boojie

New member
בזה אתה צודק.

ולמקרה שלא שמת לב, נדיר שמוחקים פה הודעות מהסוג הנ"ל בלי אזהרה ומתן זמן לתיקון, במקרה הצורך. ואין לך מושג כמה הודעות זבל נמחקות מהפורום הזה. פרסומות, קללות, הודעות ריקות שמישהו החליט לפרסם בתור טסט או מתור שיעמום, ושלל שטויות אחרות, שאתה אפילו לא מספיק לראות...

Boojie

New member
על זה נאמר: "זבש"ך".

למה? כי במקום לחיות בעולם האמיתי אתה חי באיזו פיקציה פרי דמיונך. בוא אני אסביר לך כמה דברים קטנים: 1. כשאנשים מוציאים הרבה כסף על החזקה של פורטל, הם אוהבים לקבוע כללים. 2. כשאנשים, כמוני, מבזבזים שפע מזמנם על ניהול פורום, הם משתדלים להביא אותו לרמה איכותית. 3. כשלא קובעים כללים ונותנים ל"אבולוציה" לקבוע את מהלך העניינים, בסופו של דבר מגלים שאחוז גבוה מדי מהאנושות עדיין לא מבין למה זה טוב שיש צנרת ביוב, ולפיכך פתאום מוצאים ערימות קטנות של פרש אנושי בפינות. 4. אנרכיה, ובנקודה הזו אני מסכימה לחלוטין עם היינליין, זו צורת שלטון טובה כשבני העם כולם בני אצולה באופיים. כשבני העם (ובמקרה זה - משתמשי הפורום) מורכבים מאותו אוסף אנושי של אנשים נפלאים ואנשים מחורבנים, אנשים מנומסים ואנשים מחוצפים, אנשים אכפתיים ואנשים שכל מה שמעניין אותם זה מה שבא להם לעשות - בסופו של דבר מה שיקרה זה שאלה שמשתדלים לשמור על נימוס יהיו אלה שיידפקו הכי גרוע. כללים זה דבר טוב. הם שומרים עלינו מפני אלה שלא מבינים למה לחרבן בחצרות זה רע, ולמה למרוח את השם שלהם בגרפיטי על קיר הבית שלך זה דבר שהם לא אמורים לעשות. כל עוד יש כאלה, לא נוכל לחיות בלי כללים. מצטערת.

זוב"שתי

לא, אין לי וויכוח איתך. לא כי את צודקת, אלא כי נקודות המוצא שונות מדי. אבל, הערה לגבי בעלי הממון - את בטוחה שהם מעדיפים פורום קטן ואיכותי, על פורום עממי יותר ובעל מכנה משותף רחב יותר, כזה שיביא לחשיפה מוגברת לפרסומות שלהם?

Boojie

New member
מה שאני בטוחה שהם מעדיפים

זה פורום בינוני (לא באיכות, בגודל) עם כמה וכמה משתתפים קבועים ועוד די הרבה משתתפים מזדמנים על פני פורום עם כמות גדולה של הודעות בנוסח גרפיטי, שכל משתתפיו הקבועים עזבו מזמן למקום אחר כי נמאס להם מזה. ראיתי את זה קורה במספיק פורומים כדי לדעת שזו לא ממש שיטה יעילה לתחזק פורום.

firefist

New member
נראה לי שלא הבנת אותי.

לא התכוונתי לכל אחד. בטח שלא לגיטימי להתחיל לתת לכל אחד להציף את הפורום בהודעות זבל. הכוונה שלי הייתה למשתמש חדש לפורומים (ולא רק לפורום הזה), שלא מבדיל בין פורום לבין צ´אט באי.אר.סי, ששם כן מקובל להציג את עצמך בתור "היי:) אני חדש :)". לטעמי, ירידה בציניות על סוג כזה של משתמשי הפורום יכול להבריח אותם מהפורום ללא סיבה, רק בגלל שהיה חסר להם הידע הבסיסי התחילי על פורומים. דרך אגב - כמו שראיתי הודעות של "היי אני..." וכו´, שירדו עליהם באכזריות, ראיתי גם הרבה הודעות כאלה שקיבלו תגובות "מסבירות" (פנים וחוקים) - וזו אחת מהסיבות שאני נכנס לפורום הרבה (יחסית למספר הכניסות שלי לפורומים אחרים...)

Boojie

New member
אני לא לגמרי מסכימה אתך.

אדם שמתבטא במילים כתובות, בפורמט דיון שבו מילים כתובות הן אמצעי התקשורת הכמעט בלעדי, ולא רואה לנכון לטרוח ולהקל על האנשים שהוא מתקשר איתם באמצעים הבסיסיים ביותר (ולהעביר הודעה בספלר זה בסיסי מאד, ואני מכירה די אנשים שעושים את זה), למעשה אומר להם בזה "לא מספיק חשוב לי להתחשב בכם ולתקשר אתכם בצורה ברורה". אדם כזה בהחלט יכול לצפות לתגובות שליליות. אני מסכימה שעדיף שהתגובות הללו תהיינה מנומסות יותר, אבל עדיין, להתאמץ מעט כדי להפוך את הטקסטים שאתה כותב כדי לתקשר עם אנשים לקריאים יותר זה עניין של נימוס בסיסי, ואני לא רואה סיבה למה שאנשים לא יוכלו להגיב על זה כשזה מפריע להם. לשם דוגמה, אם מישהו כותב לך מכתב בעפרון מטושטש, בכתב יד זעיר ולא ברור ועל נייר מוכתם, לא תמחה על זה? לא תראה בזה אפילו עלבון, שזה לא מספיק חשוב לו לדאוג שהמסר שלו אליך יעבור בצורה האופטימלית? כתב היד שלי, לדוגמה, מחריד. נורא קשה לי לכתוב בכתב סביר. אבל אם אני צריכה לשלוח מכתב למישהו, אני אדאג - או להדפיס אותו, או להתאמץ מאד ולכתוב בצורה סבירה. למה? כי אני לא רואה שום סיבה לאלץ מישהו אחר להתאמץ מאד כדי לקרוא את מה שאני כותבת לו.

tsahee

New member
self improvement

is masterbation כן, מן הסתם ציטוט מתוך "מועדון קרב". אני כזה ואנשים יצטרכו ללמוד לחיות עם זה מה יש. כמובן שכשזו הגישה אני גם לא אמצע לנכון להעלב מאנשים שמתחילים לקטול אותי על שגיאות הכתיב שלי אבל זה כבר עניין אחר. באיזהשהיא צורה העברת ספלר על הודעה היא כמו ההתלבטות מול הארון מה ללבוש. לפעמים רצוי, אבל אני מסוגל לחיות עם זה יפה מאוד כשהבן אדם שמולי ממעט לייחצן את עצמו.

Boojie

New member
קודם כל, mastUrbation.

אם כבר לאונן, לפחות שתדע איך מאייתים את זה. שנית, איות נכון זה לא יחצנות. איות נכון זה נימוס והתחשבות בזולת. זה להשקיע תשומת לב בכך שאנשים יוכלו להבין אותך בקלות. אדם שמצפצף על השאלה אם אנשים יוכלו להבין אותו או לא, אומר בזה משהו מאד מאד בסיסי על היחס שלו לבני אדם אחרים. עכשיו, יכול להיות שזה אכן נכון לגביך - שאתה באמת שם פס על הרצון של אנשים להתחשב זה בזה, אבל אל תופתע אם היחס אליך יהיה בהתאם.

אם יותר לי לחזק את דברי בוג´י

לאיית נכון בפורום וירטואלי זה כמו לא לדבר בפה מלא בשיחה פנים אל פנים. אם אתה מדבר בפה מלא אתה גם משדר זיזול וחוסר נימוס אלמנטרי, וגם מקשה על בן שיחך להבין את דבריך. אף אחד לא יכעס במיוחד אם נתקע לך עלה פטרוזיליה בשיניים, או אם התפלקה לך פליטת מקלדת, אבל אם מדובר בתופעה עקבית וגורפת, אז אל תתפלא אם אנשים כועסים, או פשוט מסרבים לדבר איתך.

tsahee

New member
יחס בהתאם. מאמר (מצטער, ייצא ככה)

אם אנשים אחרים יתייחסו אלי בהתאם, דהיינו יחשיבו יותר את מה לעזאזל הם אומרים מאשר עד כמה זה מנפח את האגו שלהם אז אני אשמח. מי שיכול לכתוב בלי שגיאות כתיב, מי שזה עושה לו טוב להקפיד על גופים וייחוסים אז שיבושם לו. אני, בעיות כתיב אין לי מעבר לממוצע, אבל כשאנשים מתקנים אותי כשאני מדבר על "שלוש ספרים" אני פונה להדחקת רגשות אלימות. הבעייה היא לא מידה כנגד מידה. שני אנשים יכולים להסתדר מצויין אחד עם השני תוך זלזול מוחלט בכל מה שמריח כמו קליפה חיצונית (וכן, גם מראה חיצוני עד לרמה מסויימת זה עניין של התחשבות). לעזאזל, אני מניח שהם יסתדרו טוב יותר מאשר כל שני אריסטוקרטים ממוצעים. הבעייה היא שאדם שבאמת לא מוכן לזוז מילימטר מעצמו כדי שלאנשים מסביב יהיה נוח לא נתקל באנשים אחרים כמוהו, אלא באנשים שהוא זר ומאיים להם. העצמי והמזלזל לא ייתקל בזלזול אלא ברשעות. אנשים שלא מבינים אותו מרגישים שהם חייבים להוכיח כמה זה לא נכון לנהוג כמוהו ומתחילים בהערות שלא קשורות לתוכן השיחה אלא לצורתה החיצונית, במטרה הפשוטה להקטין את זה שבא מולם. מתוך ההגדרה שלו, בוויכוח כזה שנוצר סביב מעטפת ולא סביב תוכן ינצח המרושע פשוט בגלל שעמיתו לויכוח מעולם לא רצה ללמוד את הסוגיה (סוגית המעטפת). תראו, אני לא בא כאן להיות דרמטי או להתחיל בהאשמות נגד כולכם, ואני אישית עובר כמעט על כל הודעה שלי שלוש פעמים לפחות לפני שאני שולח אותה (בעיקר מטעמי ניסוח). העניין הוא שלא מקובלת עלי ההחלפה הזאת של "אדם עם שגיאות כתיב הוא לא מטומטם, אלא פשוט חסר התחשבות". יש בנאורות-עלק הזו של החלפת דעה קדומה בלוגיקה משהו מסריח, שנובע בבסיס מחוסר סובלנות. הפעם, סובלנות כלפי מי שלא ברורה לו האקסיומה הזאת שמה שמאויית נכון קל יותר להבנה. נ.ב"ים ------ *וואוו.. זה ייצא קצת דרמטי... נסיים בבדיחה: -כמה בלונדיניות צריך בשביל להחליף נורה? -שתיים, אחת שתחזיק את הדיאט קולה ואחת שתקרא לאבא. הייתי מוסיף קטעי הומואים ולסביות, אבל אז הייתם מתחילים להגיד שיש לי דעות קדומות ואין לי כוח לפתוח את הדיון הזה. (אז נכון שכרגע פתחתי אותו, אבל השארתי סיכוי לא רע גם לסיים אותו בדיוק כאן) *כן אני יודע שזה פורום מד"ב ושההודעה לא קשורה למד"ב. לעומת זאת, היא בהחלט קשורה להודעה ששירשרתי אליה, והיא קשורה לזה שזה פורום.

tsahee

New member
מי שאין לו כוח לקרוא הכל שיקרא עד ה

שורה רווח הראשונה. השאר זה נספחים.

Boojie

New member
קודם כל, כדי לעצבן כאן אנשים

(או לפחות אותי) אתה צריך להכניס בדיחות שוביניסטיות. כולם יודעים (נדמה לי) שאני פמיניסטית מיליטנטית, וכולם יודעים שכל הפמיניסטיות חסרות חוש הומור...
שנית, אני יכולה לדבר רק בשם עצמי, אבל לי אישית לא מפריע שלבנאדם יש שתיים שלוש שגיאות כתיב/הקלדה, ועל דברים כמו "שלוש ספרים" אני אעיר רק למישהו שנורא עיצבן אותי ובא לי לעקוץ אותו קצת... מצבים שמפריעים לי הם כששגיאות הכתיב ממש מקשות על הבנת הכתוב, והכותב לא מנסה אפילו להעביר את ההודעות שלו בספלר. יש אנשים כאלה, שמתוך אידיאולוגיה כלשהי מתעקשים לא להעביר בדיקת איות על מה שהם כותבים ("אני דיסלקט ותקבלו אותי כמו שאני"), ובעיני זה לא רק תמוה - בעיני זה ממש מעצבן. התפתחויות הטכנולוגיה המופלאות נתנו לך ספלר שיעזור לך לפתור לפחות חלק מבעיות האיות שלך ויעזור להודעות שלך להיות יותר קריאות - לא תשתמש בו? במיוחד לא ברור לי הקטע האידיאולוגי - לי למשל יש ראייה ממש גרועה, אז זה כאילו שהייתי מתעקשת לא להשתמש במשקפיים/עדשות, כי העולם צריך לקבל אותי כמו שאני (יעני, חצי עיוורת ולא מסוגלת לזהות אנשים ממטר). נראה לי קצת דבילי.

למעלה