ניסויים לתרופות

ronelalala

New member
ניסויים לתרופות

טוב אז חשבתי לפני כמה זמן... (כן גם לי זה קורה מידיי פעם :) ). הרי ניסויים לתרופות על בעלי חיים לא ממש יכולים לעבוד, מכיוון שהמבנה גוף של החיה שונה בעצם ממבנה הגוף של הבן אדם, מה שהופך את התפתחות הענף הזה לאיטית להחריד. אז למה לא לקחת אסירים שנידונים למוות או למאסר עולם, ולהציע להם במקום לרצות את מאסרם להיות בעצם שפני נסיונות אנושיים?, אני לא מדבר על להכריח או משהו כזה, אלא בעצם להציע להם בחירה שבה אם לאחר מכן הם ישארו חיים הם ישוחררו. ובכך הם יוכלו מצד אחד להחזיר את חובם לחברה, ומצד שני מדע התרופות יתפתח בעשרות מונים. :)) וכך מדינה עם עונש מוות כמו ארצות הברית תוכל בעצם להחזיר לעצמה את הממון שהיא משקיעה בהם כי הרי להחזיק אסיר עולה המווון כסף. מה אתם חושבים? :)))

shirabalter

New member
מזעזע לחתולין!!!../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif|ל

אני לא מבינה איך אתה בכלל יכול לחשוב על דבר כזה! אני עכשיו עצבנית מדי אפילו מכדי להסביר אם אינך מבין בעצמך! מחר כשאולי תהיה בי מעט יותר סבלנות ואהיה קצת יותר שקולה (עכשיו אני פוחדת שיסתננו לדבריי דברים שאתחרט עליהם..) אבוא במילים "נכונות" יותר. מ-ז-ע-ז-ע !!!!!!!!!!

Neta558

New member
*אהם* זכויות אדם *אהם אהם*

לא, זה לא שיעול מהמחלה... מה קרה לך? ניסויים אכזריים בבני אדם? אין דרך לעשות את זה בלי להכריח, ולכן תמיד תהיה כאן פגיעה ברורה בזכויות אדם! אסיר שנידון למוות לא בדיוק מחליט לפי בחירה חופשית, לא כשזהו הסיכוי היחיד שלו להינצל ממוות. נראה לי ברור שיהיו אסירים שיעדיפו להסתכן על מנת להציל את חייהם, בשיטה שאתה מציע. אולי גם ניצור משרה כזאת? אנשים יקבלו כסף כדי שנעשה עליהם ניסויים, בונוס מיוחד למי שנשאר עם כל החושים שלו תקינים אחרי חצי שנה! בההה!!! להחזיר כסף למדינה? אנחנו לא מדברים על קנסות מוגזמים לנהגים לא זהירים... אנחנו מדברים על מכירת הגוף שלך למדינה! ובכלל, עונש מוות? לא הייתי רוצה למצוא דרכים לנצל את קיומו, אלא לבטל אותו... (ואזהרה-אם יתחיל כאן שרשור
בעד\נגד עונש מוות הוא ימחק באכזריות כזו, שהייתם מעדיפים שיעשו עליכם ניסויים!
)

Sern

New member
כבר עושים את זה,

יש המון מעבדות בארה"ב ובאירופה שמשלמות לשפני נסיון אנושיים המתנדבים לכך. ואכן, מבצעים בהם גם ניסויים די אכזריים - נשימת עשן ממושכת, ניסוי סוגי הרדמה חדשים, שלא בהכרח פועלים, וכו´. כללית, אני חושב שביצוע הניסויים בבני אדם שמסכימים לכך (לפחות במידה זו או אחרת) היא הרבה יותר "נכונה" מביצוע אותם ניסויים בבעלי חיים שכל פשעם היה לחיות בשבי. בנוגע לביטול מאסר של אדם כדי שינסה תרופה... אם אני זוכר נכון העלו את השאלה הזו באחד הפרקים של הסדרה (המעולה) אוז. שרצו לתת לאסירים תרופה שתזקין אותם ב X שנים (X שווה למספר השנים שהם נידונו אליו). ואז עלתה השאלה "האם המאסר הוא עונש, כדי שתבזבז כמה שנים מחייך בגלל פשע. או האם השהייה בכלא אמורה לתת לך זמן להפוך לאדם פרודקטיבי יותר, שלא פושע?". אבל זה באמת לא כ"כ קשור, סתם אנקדוטה מעניינת בנושא. ארם.

enbalush

New member
את כנראה לא מבינה מה הם באמת

עוברים, אם הצעת את זה. זה לא סתם לקחת "אקמול" מסוג חדש...יש נסויים פיזים ללא הרדמה...יש נסויים טראומתיים, נפשיים, (הפרדה של תינוק שרק נולד מאימו, הרעבה לזמן ממושך מדי) וכל מיני רעיונות מעוותים שרק ראש מפלצתי ושטני יכול להעלות! לדעתי ההודעה שלך נובעת מרגשות נכונים אך מחוסר ידיעה בנושא.

aradori

New member
הי!! לי יש רעיון לניסוי!!! ../images/Emo62.gif

בואו ניקח את האסירים, נקבע להם את העפעפיים, ונקרין להם סרטים אלימים במיוחד. אז - נזריק להם חומר שיגרום להם הרגשה רעה. ככה - בכל פעם שהם ירצו לבצע פשע - הם ירגישו רע! דרך בטוחה להחזירם למוטב!!!! איזה רעיון משובח...! מה? מה אמרת? אמרו את קודם? לפני??? לא משנה. רונאל! אני ואתה, מותק! רוצה תפוז?
[בהוקרה להנהלת הפורומים]

ashmash

New member
רע מאוד!

א. אין להם בחירה חופשית כאשר הם בכלא - מופעלים עליהם מלא לחצים ועל אחת כמה וכמה על נידונים למוות. ב. במידה והניסוי יצליח, אני לא חושב שאדם שהחליטו שהוא צריך להיות מאחורי סורג כל החיים, ישוחרר. ג. עונש מוות גרוע מספיק, לא צריך גם להפוך אותם לשפני (או עכברי או חזירי ים) ניסיונות... ד. חלק מהניסויים כן מצליחים בבעלי חיים ואם מצמצמים את זה למינימום ההכרחי, ממזערים את הנזק והסבל לחיות ועושים זאת במידה, אז ניסויים רפואיים בבעלי חיים עלולים להציל ולשפר את חייהם של רבים.

MooN aka asdfgh

New member
איפה ג´ון?!

אני רוצה להבין מה ההבדל בין לקחת קוף ולהרעיב אותו בשביל ניסוי לבין לקחת אדם ולהרעיב אותו בשביל ניסוי? בעלי החיים לא שונים מהאדם! האם זו לא כל המהות של הצמחונות?!

aradori

New member
מה פתאום???

"בעלי החיים לא שונים מהאדם"???? החיות שאני (לא) אוכל - מעולם לא עשו לי רע, אני לא מכיר אותן בכלל. אם חיה תעשה לי רע, זה רק בגלל שהיא פוחדת ממני, או שהיא רעבה (במקרה והיא חיה טורפת). חיה לא תהרוג אותי בגלל מקום חניה. חיה גם לא תשפוך מיכל בנזין על הבת/בן-זוג שלה ותזרוק עליה גפרור. חיה לא תזרוק עלי אבנים במשחק כדורגל. אני לא רואה שום הצדקה לגרום סבל לחיות או להרוג אותן. בני-אדם???? זה כבר סיפור אחר לגמרי... איתם יש לי חשבון ארווווך-ארוך. (אבל אתכם? אוהב אתכם הרבה! לא לדאוג.)

ashmash

New member
באופן עקרוני אתם צודקים

אין כל הבדל בין אדם שסובל לחיה שסובלת. כולם חשים כאב באותו ברגע ושוכחים אח"כ... הסיבות הן שלחיות מעבדה יש אורך חיים קצר ולכן קל יותר לעקוב אחריהן וכן שאני רוצה לראות מישהו מעיז להציע ניסויים בבני אדם.

ashmash

New member
אה, ועוד דבר

אני משוכנע שכל אחד ואחת כאן, נהנה כיום מתוצאות של ניסויים שנעשו בעבר ונעשים כיום על בעלי חיים. בתור אחד שאבא שלו נפטר לפני כשנה מהתקף לב, אני מבין את היתרונות של ניסויים בבעלי חיים לצורכי רפואה על מנת למנוע צער מאנשים...

MooN aka asdfgh

New member
אבל למה אתה צריך להינות על חשבונה

של החיה?! אני לא מבין מה ההבדל בין לעשות ניסוי בקוף או באדם... שניהם סובלים אותו סבל, וזה פשוט יותר פוליטילי-קורקט לעשות ניסויים במישהו שלא יכול להגיד שכואב לו, אלא רק לצעוק לעזרה בלי שאף אחד יבין אותו. למעשה הם אותו הדבר!

Weird Eyal

New member
אני בעד

לא כל האסירים.. רק רוצחים ואנסים... להכניס אותם למעבדות כי רק ככה הם יכולים לשלם את חובם לחברה! לשבת בכלא זה כמו בית מלון בשבילם...

haleth

New member
מה שאתה אומר למעשה

הוא שהצער שלך עדיף בעיניך על הצער של אחרים. טוב, האמת שעם זה אי אפשר להתווכח. גם אני חושבת ככה. אבל מה, יש להבדיל בין העובדה שאנחנו במרכז העולם שלנו ובין הפעולות שנובעות מכך. אני משוכנעת שאתה לא הולך וגונב מאנשים מתוך מחשבה שהתועלת שתפיק מרכושם מעניקה לך את הזכות לעשות זאת. אתה בטח גם נגד ניסויים אכזריים בבני אדם. אז למה בחיות כן? כי הן נראות לך מחוץ לעולם שלך? אתה יכול להרגיש ככה - באמת אי אפשר להתווכח עם הרגשה, ובוודאי לא עם אבל על הורה - אבל אסור לפעול כך. ועוד לא נכנסתי לתועלת המאוד מפוקפקת שבניסויים בבעלי חיים, מבחינה מדעית. יש בפורום גאונים שיעשו את זה הרבה יותר טוב ממני.

למעלה