ניסויים לתרופות

מורנא007

New member
אריות

אריות טורפים גורים של אריות אחרים למרות שהם לא רעבים ולא עשו להם כל רע [הם רק גורים של האריה הלא נכון].

Veggie John

New member
אני כאן אני כאן

ויש לי כמה דברים לומר: א) אורי, תולעת שכמוך! "רק בתנאי שהם אוכלי בשר"?? זה המשפט שלי!! *מצליפה בו בשוט שבעת הפרגולים* ב) אני לא חושבת שבני אדם ובעלי חיים הם זהים (מה עשו לי החיות רע שאחשוב כך?), אבל ללא ספק הזכות הבסיסית לחופש ולחיים (וכל מה שמשתמע מכך) שותפה לכולנו. בתכל´ס, ניסויים מדעיים הם הכרח, עד כמה שאני מבינה. וכשהאופציה היא בין חולדה או קוף חסרי אונים שלא עשו רע לבין אנס ורוצח (וקרניבור) סדרתי, אז כן, בפירוש, אני אקח את האדם כשפן נסיונות! אם לכל בעלי החיים, ואנחנו בכללם, יש את אותם זכויות, אז מדוע אתם מזדעזעים כל כך מהמחשבה הזו?? בני האדם, כמין, עשו יותר רע לכדור הארץ מכל המינים האחרים ביחד. הגיע הזמן להוריד קצת את האף. אני לא אומרת שזו שיטה מושלמת, להפך. גם אני לא ממש בעד עונש מוות, והקונספט, אפעס.. מזעזע לא מעט גם אותי. אבל המצב הקיים גרוע בהרבה, וזו השורה התחתונה.

guruyaya

New member
הדיון הזה פשוט ממחיש בצורה הכי חזקה

את הטיעונים הישנים והשחוקים (והנכונים) כנגד ניסויים בבעלי חיים. אנחנו לא מוכנים לעשות לגרועים שבפושעים, את אותו הדבר שבשרירות לב אנחנו עושים לשפן שפשעו העיקרי הוא שנולד בכלוב ולא בטבע. לא, אני לא תומך ברעיון. לדעתי, הבעיה של ניסויים בבעלי חיים, היא עצם זה שאנו מסתכלים על חיה כאובייקט (בכך אני מתנגד לדעתו של סינגר, שהצביע רק על הסבל). הפיתרון המוצע כאן, הוא להפוך גם חלק מבני האדם לאובייקטים, בעיקר במקרה של עונש המוות \ ניסויים. במקום לפתור את הבעייה, ע"י הפיכת בעלי החיים למטרות בפני עצמם, אתה מוסיף אליהם גם בני אדם, ובכך מחמיר את הבעיה. יאיא

sheda0ktana

New member
שהרופאים/חוקרים ינסו על עצמם!

אם זה עובד בקומיקס, זה יעבוד גם בעולם האמיתי. אבל ברצינות רגע. מצחיק אותי שדווקא בפורום של צמחונים-טבעונים, אחרי שכולכם התבטאתם כל כך יפה נגד הרוצחים אוכלי הבשר, אין לכם בעיה עם ניסויים בבעלי חיים ואתם מוצאים לזה כל מיני הצדקות. אבל תדעו שלא תמיד זה היה ככה - קחו למשל את כל תחום הרפואה האלטרנטיבית - אלפי תרופות שפותחו במשך אלפי שנים, ונוסו קודם כל ע"י הרופא שהחליט שהן טובות, ורק אח"כ על החולים. במקרה של תרופות באמת אין שום הצדקה לניסויים על בעלי חיים, כיוון שהפיזיולוגיה שלהם כל כך שונה משלנו, שיש תרופות שטובות לאנשים ומאד מאד רעות לחיות ולהפך. שי מפורום זכויות בעלי חיים יכול להרצות לכם יותר טוב ממני עם דוגמאות במולטימדיה בנושא. ובנוגע להצעה שלי מהכותרת - אני בכל זאת רצינית. אם הרופאים היו יודעים שהם יהיו הראשונים שצריכים לנסות את התרופה, הם יהיו יותר זהירים ומחושבים גם בפיתוח שלה, וגם בתיכנון הניסוי. כי כשזה לא שלך (היד שלך, הפה שלך, המוח שלך) - מה אכפת לך לעשות "עוד אחד בשביל הסטטיסטיקה"?

מורנא007

New member
אם תחלי

אולי תבקשי מהשדים תרופה ולא מרופאים. מה זה עוד רופא בפיתוח תרופה חדשה? עשרות שנות לימוד ומחקר אפשר לשיטתך לזרוק לפח.

lilithmm

New member
למה לא?? אני כן מוכנה!

רוצחים, אנסי ילדים, אנסים בכלל, זבאללאס שהיכו זקנים ע"מ לגזול מהם את הקצבה, את כל אלה הייתי שולחת לניסויים מכל סוג, ובעדיפות לניסוים אכזריים. אז איפה זכויות אדם פה? לא מעניין אותי.

Neta558

New member
אז את בטח גם תומכת...

בהמתה מיידית של כלב שנשך ילד, למשל?

lilithmm

New member
תלוי בנסיבות

אם זה כלב שנשך כמה פעמים ללא סיבה אז כן, אבל לא ע"פ חוק. אם הבעלים שלו מוכן להתחייב שזה לא יקרה שוב, ז.א. שהכלב יסתובב רק עם מחסום ורצועה, אש וודאי שאין צורך להמית אותו. אבל אם זה כלב שנשך פעמים חוזרות והבעלים ויתרו עליו, ז.א. השאירו אותו בהסגר העירוני, אני לא רואה אפשרות למסור אותו למשפחה אחרת.

למעלה