ניסוי כלים ראשון עם הצעצוע החדש

osprey

New member
ניסוי כלים ראשון עם הצעצוע החדש

בשעה טובה קיבלתי השבוע את הצעצוע החדש שלי - canon d20 + עדשה 400/5.6 של קנון. עדשה זו נחשבת לאחת העדשות הטובות ביותר לצילום ציפורים בתעופה, אם לא הטובה ביותר. ציפורי הגינה שלי היו הקורבנות הראשונים ובמשך יומיים שימשו כשפני ניסיון. בהתחלה עדיין זכיתי לשיתוף פעולה מלא מצדן, אולם, בשלב כלשהו, נמאס להן לשמש כמודלים כך שמצאתי את עצמי ניצב מול שוקת שבורה (נו טוב, אולי לא שבורה אולם ריקה מצפורים). הפסקת שיתוף הפעולה מצד דוגמני ודוגמניות הבית (סתם שפנים!) לא הותירה בידי ברירה כי אם ללכת ולחפש שפני נסיון חדשים, ואם בשפנים עסקינן הרי שאין כמו מדבר יהודה לשפנים חדשים.כך מצאתי את עצמי היום בבוקר, השכם בבוקר, נגרר עם טונה ציוד למדבר יהודה לחפש מודלים חדשים, רצוי מעופפים. תוצאות חלקיות לפניכם.

osprey

New member
ודוגמנית עם רגליים על הקרקע

טריסטרמית כמובן.

osprey

New member
לסיכום

המדובר בעדשת אוטופוקוס מהירה מאוד, המאפשרת לצלם כמעט כל מה שזז - אפילו את הסיסים. לדעתי, עם עוד קצת מיומנות ושיפור טכניקה אפשר להוציא תמונות אכותיות הרבה יותר. הדבר נכון במיוחד לגבי ציפורים בתעופה - כל צילומי הציפורים בתעופה וכן הטריסטרמית צולמו ללא חצובה. ללא ספק, שימוש בחצובה או במונופוד היו משפרים את איכות הצילומים. דוגמני הבית צולמו עם חצובה.

ש ע ר ר י ה תחזיר את הציוד מייד

תמונות שלא ראוי להעלות לפורום זו פשוט חוצפה מצידך אנשים הגונים משקיעים מזמנם וקוראים את מה שנכתב וגם רואים את מה שצולם ואת מעלה תמונות שלא ראויות לעיכול ! ללא פוקוס הצבעים נוראים וכדי לראות את ההציפורים צריך לקנות מיקרוסקופ בקיצור אל תעלה תמונות נוספות בפורום הזה בשבילזה יש את הפורום של החיזבלה תלך לחנות שקנית ותבקש את הכסף חזרה ברוח החג התחפשתי למפרגן ברכות על הציוד ותביא לנו כל יום מעט המשובח הזה

osprey

New member
מה דעתך על שינוי הניק שלך

מ"זקוקלטלסקופ" ל"זקוקלמיקרוסקופ"? עד לרכישת המיקרוסקופ אתה יכול להשתמש בזכוכית מגדלת - עולה פחות ועושה כמעט את אותה עבודה. אם תרצה יש לי אחת בבית, אומנם משומשת אבל תעשה את העבודה. חוץ מזה, ממך לא ציפיתי ואינני מצפה לפירגון ולו מהסיבה שאתה רוצה לשמור על בלעדיות בנוגע להעלאת תמונות איכותיות בפורום הזה. סוציומט ושמנדריק כבר אמרתי? בקיצור, אומנם פורים היום (בירושלים), אולם אין צורך בתחפושת - אתה יותר ממוזמן להוריד את המסיכה ולהמשיך לבקר, או במילים אחרות, ממך אני מצפה ליותר. אז יאללה, תן הערות ענייניות ומועילות (בפרטי). נ.ב., המחיר רק הולך ועולה, והמבין יבין.

nubijar

New member
עזוב אותך

תחזור לדיג'יסקופינג - היו לך תוצאות יותר טובות. אני מוכן בינתיים לשמור לך על הציוד החדש עד שתמכור אותו.

osprey

New member
איזה נשמות טובות יש בפורום הזה

מה הייתי עושה בלעדיך ובלעדי זקוקלטלסקופ?

RedBishop

New member
אחלה תמונות !

ברור שיש מקום לשיפור אבל תמיד יש כזה מקום והפוטנציאל ניכר בתמונות. אני מחכה בקוצר רוח לראות את "מלחמת הצילומים" שתתפתח בינך לבין זקוקלטלסקופ ! תענוג.

צלמניה

New member
תתחדש - ציוד מדהים

קודם כל רב התמונות טובות אם היית מעבד אותם בתוכנות כמו פוטושופ היית חותך את רב התמונה מסביב לציפור ומציג את רב התמונות ואז לא היו צריכים זכוכית מגדלת לראות את הציפור. תזכור שיש לך 8m לתמונה וגם אם תראה תמונה ב 3m (בגלל שחתכת את השולים) עדיין תהיה תמונה גדולה ואיכותית (ממלא מקטינים את התמונה באינטרנט) בכל מקרה, תתחדש, ציוד מדהים ותמונות טובות

למעלה