ניסוי כלים ראשון עם הצעצוע החדש

osprey

New member
תודה וקצת סבלנות

התמונות הובאו להתרשמות ראשונית בלבד. עם השיפור במיומנות ובאיכות הצילומים יבוא גם העיבוד בפוטושופ, לרבות הגדלת התמונות. כרגע איכות התמונות רחוקה מלהשביע את רצוני (זקוקלטלסקופ, לפחות על משהו אחד יש ביננו הסכמה), כך שלא השקעתי יותר מדי בעיבוד התמונות. דרך אגב, התמונות צולמו, עדיין, ב- Jpeg ולא ב- Raw.

תמונות נהדרות - כה לחי !!!

ולכל מי שרוצה לצלם סיסים - אם יש לו ציוד מתאים - מוזמן בתקופה הנוכחית לגבעתיים. "תצוגת האופנה" נערכת פעמיים ביום: בבוקר בין 08:30 - 06:30, ואחה"צ בין 16:00 ועד לשקיעה. עדיף בבוקר, כשיש יותר אור לצילום, כשהשמש ממזרח. פשוט מדהים לראות כיצד הם מתמרנים בקבוצות בין הבנינים תוך צהלות השמחה האופייניות להם. השנה הבחנתי לראשונה ב"תמרון שעשוע" חדש ובו הם גולשים מס' שניות בקו ישר, ללא תנועת כנפיים, תוך שהם מרימים את כנפיהם באלכסון ויוצרים את האות V, כשל מטוס ה"צוקית" המפורסם. osprey - אתה מוזמן, עם ציודך כמובן.

שחיין

New member
מילא גבעתיים אבל בסמטאות של צפת

זה כבר ממש דורש מיומנות תמרון גבוה והם עושים את זה מדהים. תחשוב איך שהבתים הרבה יותר קרובים אחד לשני ואין טווח כמעט אז כל הזמן צריך לתמרן ובמהירות מדהימה...

הסיסים הם אלופי הטיסה.

נקודה. אין כל ספק שאם ירצו לתכנן את כלי הטיס בעל התימרון האולטימטיבי, כל מה שפשוט יזדקקו זה להעתיק את האוירודינמיקה שלהן ולחקות את תנועותיהן. פשוט מדהים ! והקולות שהם משמיעים זה משהו מרגש בפני עצמו.

DY1119

New member
המצלמה והעדשה החדשות

יבוא יום ותסתכל על תמונות אלו בנוסטלגיה ובחיוך. הציוד שהיום ברשותך יכול להוציא תמונות ברמת נשיונל גיאוגרפיק. אתה זקוק למכפיל 1.4 טוב, לסלוטייפ שקוף (להדביק 3 פינים כדי שיהיה לך AF ) ואז יש לך מכונה רצחנית שיורה 5 תמונות בשניה באורך מוקד של 896 מ"מ. ואתה חייב, פשוט חייב לעבור ל- RAW . תתחדש ובהצלחה ותעלה לנו תמונות. דרור

osprey

New member
אין לי ספק שאתה צודק לגבי איכות

התמונות. הדבר מזכיר לי את הביקור של זקוקלטלסקופ אצלי לפני כשנה - הבחור הגיע עם התותח שלו לצלם צופיות במתקני ההאכלה המפוזרים אצלי בגינה. אחרי כמה שעות צילום ומאות רבות של תמונות, הברנש חזר לו לביתו שמח וטוב לבב בהיותו בטוח שהצילומים בנשיונל גיאוגרפיק יחווירו לצד הצילומים שלו. חיכיתי כל היום בקוצר רוח לראות את פלאי התותח, ותאמינו או לא, כאשר התמונות הגיעו סוף סוף בערב, התברר לי לתדהמתי כי התמונות שלי באמצעות דיגיסקופינג היו יותר טובות. תראו לאן הוא הגיע מאז ולאן אני.... אשר למכפיל - קניתי גם מכפיל 1.4 של קנון, סלוטייפ שקוף גם יש, מה שנשאר זה להבין איך הופכים באמצעות הסלוטייפ את העדשה לעדשת אוטופוקוס (העדשה מאבדת את האוטופוקוס עם חיבור המכפיל).

DY1119

New member
הדבקת סלוטייפ

אנא התבונן בתמונה. יש להדביק על שלושת הפינים השמאליים שעל המכפיל. בהצלחה דרור

osprey

New member
תודה על ההסבר

הדבקתי את הסלוטייפ עפ"י ההסבר, והתוצאה - הפוקוס משתולל הלוך וחזור, לעיתים ננעל ולעיתים לא. קצת מוזר בהתחשב בדברי elro ב- dspot, לפיו על גבי ה- d20 הפוקוס עובד מצויין: http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=23451&hl=סלוטייפ אנסה שוב לאור יום.

Blackstart

New member
רק השערה

אין לי כמעט ניסיון עם הציוד הנ"ל (לצערי), אבל אני מניח שלמעשה אתה גורם למצלמה להתעלם באופן כלשהן מהמכפיל - ייתכן שמגבלת הפוקוס האוטומטי נובעת מיכולת המצלמה לפקס בצמצם של 6.3, אליו הורדת את העדשה כשהוספת מכפיל. כיוון שציינת שהפוקוס הולך 'הלוך חזור' אני מניח שזה באמת מה שקורה, למצלמה פשוט קשה להתמקד אוטומטית בערך צמצם כזה. אז אמנם פיזית המנגנון עובד, אבל לא נראה לי שהוא יפעל במהירות סבירה לצילום ציפורים. תתחדש! אני מחכה לראות תמונות נוספות.

למעלה