אורית של החמישיה
New member
ניסיון הסברה ראשון
היי,
אני טבעונית קרוב לשנה.
בתקופה הזאת נשאלתי כמה פעמים מה הסיבה. הסברתי די בקיצור,כי לא היתה התעניינות מצד אלה ששאלו.
גם לא הרגשתי צורך לשכנע אנשים אחרים להיות טבעונים,בוודאי שלא כאלה שהם לא בכיוון בכלל.אוכלים ג'אנק,לא עושים ספורט וכו'.
אולי אני אגואיסטית,לא יודעת. מרגישה שאני עושה את שלי, ולא צריכה/רוצה להיכנס לאחרים לעניינים שלהם.
היום, בחדר כושר,אחרי האימון, ישבתי לדבר קצת עם המדריכה. הצטרף אלינו איש האחזקה של המקום.
איש נחמד מאוד,נראה בן 50+.
הוא ארגנטינאי במקור,סיפר שעבר התקף לב,יש לו לחץ דם גבוה,ועוד כל מיני..
מפה לשם הגענו לטבעונות. הוא שאל למה והסברתי.
הוא אמר שהפרות חיות בזכות זה שאנשים צורכים את הבשר שלהם. אם לא היו צורכים לא היה צורך בפרות,או משהו כזה.
אמרתי לו שהן כן היו חיות,והיו להן חיים הרבה יותר טובים.
שאלתי למה הוא אוכל פרה וחתול הוא לא אוכל?
הוא אמר שחתול זאת חיית מחמד ופרה לא.
כאן עצרנו,כי כבר הייתי באיחור גדול והייתי חייבת ללכת,אבל- ברור לי שהשיחה תימשך. אני רואה אותו שם כמעט כל יום ויש לי איזו הרגשה שאני צריכה לשכנע אותו. בגלל שהוא ארגנטינאי
, בגלל הבריאות שלו.
איך הייתם ממשיכים? אני לא כל כך חזקה בענייני התיאוריה,לא זוכרת כל מיני עובדות ומספרים וכו,
אני מאלה שחושבים אחרי,"הייתי צריכה להגיד ככה וככה וכו'"
בקיצור-אשמח לעזרה קטנה
תודה

היי,
אני טבעונית קרוב לשנה.
בתקופה הזאת נשאלתי כמה פעמים מה הסיבה. הסברתי די בקיצור,כי לא היתה התעניינות מצד אלה ששאלו.
גם לא הרגשתי צורך לשכנע אנשים אחרים להיות טבעונים,בוודאי שלא כאלה שהם לא בכיוון בכלל.אוכלים ג'אנק,לא עושים ספורט וכו'.
אולי אני אגואיסטית,לא יודעת. מרגישה שאני עושה את שלי, ולא צריכה/רוצה להיכנס לאחרים לעניינים שלהם.
היום, בחדר כושר,אחרי האימון, ישבתי לדבר קצת עם המדריכה. הצטרף אלינו איש האחזקה של המקום.
איש נחמד מאוד,נראה בן 50+.
הוא ארגנטינאי במקור,סיפר שעבר התקף לב,יש לו לחץ דם גבוה,ועוד כל מיני..
מפה לשם הגענו לטבעונות. הוא שאל למה והסברתי.
הוא אמר שהפרות חיות בזכות זה שאנשים צורכים את הבשר שלהם. אם לא היו צורכים לא היה צורך בפרות,או משהו כזה.
אמרתי לו שהן כן היו חיות,והיו להן חיים הרבה יותר טובים.
שאלתי למה הוא אוכל פרה וחתול הוא לא אוכל?
הוא אמר שחתול זאת חיית מחמד ופרה לא.
כאן עצרנו,כי כבר הייתי באיחור גדול והייתי חייבת ללכת,אבל- ברור לי שהשיחה תימשך. אני רואה אותו שם כמעט כל יום ויש לי איזו הרגשה שאני צריכה לשכנע אותו. בגלל שהוא ארגנטינאי

איך הייתם ממשיכים? אני לא כל כך חזקה בענייני התיאוריה,לא זוכרת כל מיני עובדות ומספרים וכו,
אני מאלה שחושבים אחרי,"הייתי צריכה להגיד ככה וככה וכו'"
בקיצור-אשמח לעזרה קטנה

תודה