ניסיון להעלאת תמונות מאצלי::

nick at noon

New member
איכס, חשופי צוואר

סתם, תמיד אהבתי את התרנגולות החשופות צוואר שלי באותה מידה. אבל לא אהבתי לגעת בהן. תמיד כשהייתי צריך להרים אותן מהביצים שלהן זה היה יותר מסובך כי יש להן פחות נוצות. תרנגולות ערומות כמובן הן הכי מטרידות מבחינה חיצונית. וואו, התמונות האלו מעלות בי נוסטלגיה עצומה. לא ידעתי שאני מתגעגע לתרנגולות שלי.

nick at noon

New member
למה הן מועדפות עליך?

בגלל שהן פחות סובלות מהקיץ הנוראי הזה?

לא......

יכול להיות שהן לא סובלות! אבל לאחרות יש דרכים לקירור! אתה לא חושב? לתת אבטיח ששה יום שלם במקרר לתרנגולות זה תענוג בשבילהם! להרטיב את רצפת הלול! יש עוד מלא דרכים-מאוררים וכו! כך שהם גם נהנים לא פחות! ועכשיו לעניין שלנו: האהבה לתרנגולות אלה החלה אצלי בהתחלת הגידול ! הבאתי דוגרת + ביצים מאצל דוד שלי והדגרתי! אחרי 21 ימים בקעו אצלי 7 אפרוחים אחד מהם היה נישרי-גלוחי צוואר! הוא התסכל עלי במבט כול כך ....אין לי מילה לדבר! שפשוט נהייתי חולה על הגזע! האפרוח הזה גדל -גדלה להיות תרנגולת יפייפיה! הצבע המועדף עלי שזה הוא כחול-אפור!! מדהים אותי! והיא גדלה כהאכלת יד! ממש נהייתי חולה עליה אף יותר! לפני חודשיים היא נטרפה על ידי כלבי רחוב היא ועוד כמה תרנגולות מיוחדות שלי.....לצערי! עכשיו אני מדגיר רק בשביל הגזע הזה! נתתי לחבר שלי ביצים למדגרה שלו והאפרוח הראשון שבקע היה נישרי! זה ממש שימח אותי!! אני ל א יודע מה איתכם אבל הם מאוד חמודים לדעתי! מקווה שמחר אלך לקנות לי כמה אפרוחים מהסוג הזה

nick at noon

New member
הכל תלוי במידת ההשקעה

אני לעיתים נתתי להם אבטיח שהתקלקל (לא ממש במצב נוראי, פשוט במצב שבני אדם מפונקים לא יאהבו אותו) אבל אני בטח לא הייתי קונה אבטיח רק בשביל התרנגולות שלי. אולי פעם אחת בקיץ. רצפת הלול שלי הייתה תמיד חולית. כשהכלי מים היה מאיזושהי סיבה שופך מים על הרצפה היה נעשה בוץ שאז היה מתקשה על הרגליים של התרנגולות שלי (שלא לדבר על זה שגם הביצים היו מתמלאות בבוץ). הלול שלי היה במקום שבו הייתי חייב להשתמש בכבל מאריך כדי לשים שם מאוורר וזה גם אומר שהייתי צריך להקדיש מאוורר באופן קבוע ללול. ועכשיו שאני חושב על זה זה די מעשי לעשות בקיץ (אני מניח שחשבון חשמל של מאוורר הוא לא גדול), אבל לא עשיתי את זה. בכל מקרה תרנגולות קטנות בכל מקרה לא סובלות יותר מידי, אלו המסחריות שסובלות באמת מחום. אבל בשרב רציני (אם אתה לא מקרר איכשהו) אפשר בטח לראות שהחשופות צוואר מאושרות יותר. אגב, יש רמות של חשופי צוואר (אני חושב שזה השם הרשמי, חוץ מזה "נשרי" גורם לי לחשוב על אוכלי נבלות) - אם תתן לנקבה חשופת צוואר כמו זו בתמונה להזדווג עם זכר חשוף צוואר אתה יכול לקבל תרנגולות שהצוואר שלהן יותר חשוף. כמו שציינתי יש גם תרנגולות שהן חסרות נוצות לחלוטין שהן בעצם החזירים של ממלכת העופות, כלומר אין להן כיסוי משמעותי, הן די מגעילות ויש להן בעיות כשרות אבל החלק האחרון הוא באמת די ללא סיבה. נ.ב. מצטער לגבי התרנגולות שלך שנטרפו.

אני:

לגבי הקירור ........למרות שאצלי לא ממש חם!! אני גר בהר-דאלית אל כרמל - במקום הכי גבוה בעיר שלנו ! כול מי שבא לבקר לא רוצה ללכת הביתה! כי אצלנו ממש נעים לשבת בחוץ בניגוד למקומות אחרים! אבל אמצעי הקירור שציינתי אני עושה כשממש חם חם! אבטיח נתתי השבוע - עבדתי יומיים אצל חבר טוב בקטיפת אבטחים! והוא נתן לי כ 10 אבטחים! כך שאני לא ממש מפסיד לגבי רמות חשופי צוואר! מה שאני יודע(בגזעיות כמובן!!) שיש את אלה שהצוואר ממש חשוף ויש כאלה שיש קצת שיער-נוצות על חלק מהצוואר! אצלי כמובן יש כמה שהתערבבו עם בלדי ויצרו נישריות עם זקן! החסרות נוצות לחלוטין הן תרנגולות שיצרו ! לא נבראו ככה!! אני זוכר בישראל באוניבירסיטה איפו שהוא! אני זוכר שקראתי על זה! הם לא הכי חמודות! הם עשו אותם ככה כדי להקל על גידול העופות לבשר!! כאשר התרנגולות ככה הם פשוט הולכות לשחיטה ישר! לא צריכים להוציא נוצות וכו! -ממש מזעזע!!!!!!!! ......וחוץ מזה התרנגולות האלה צריכות חימום כול יום בשנה! ולא ממש חסינות למחלות ולקרציות! תודה.....אבל עכשיו אני משתקם!!

לא יודע, אבל זה לא מלהיב אותי ../images/Emo4.gif

ובטח שבטח תרנגולת קרחת לגמריי בשביל שחיטה
בכלל כל שינויים שנעשו בשביל להקל על המגדלים זה דוחה בעיניי.

nick at noon

New member
לגבי חשופי צוואר

זה בדיוק מה שהתכוונתי. לגבי התרנגולות החסרות נוצות, זה ממש לא נכון. אף אחד לא יצר אותן. תרנגולות חסרות נוצות התגלו בארה"ב לפני בערך 50 שנה והיו בודאי צאצאים של מוטציה שהתרחשה במאה הזאת. אוניברסיטאות מסוימות שמרו על קו תרנגולות חסרות נוצות במשך עשרות שנים בעיקר כדי לשמר את התופעה ובלי שיהיה להם רעיון מה לעשות איתה. בעשור האחרון הובאו ביצים של חסרי נוצות לארץ מארה"ב מתוך כוונה לבדוק את עמידותם של תרנגולות אלו לחום לאחר שבענף הגידול תרנגולות המסחרי התחילה להיות בעיה גדולה של תרנגולות שהפסיקו לגדול או מתו מחום. אני זוכר שקראתי שבספרד לפני כמה שנים היה גל חום שהרג כ25% מהתרנגולות. זה כמובן לא בעיה שתקפה עבור מגדלים קטנים אלא רק בענף המסחרי שבו בעופות טופחו להיות גדולות במיוחד, לגדול מהר ומגדלים אותם בצפיפות. כשהעופות הובאו לארץ והתחילו להכליא אותם עם הזנים המסחריים (מפני שבמקור החסרי נוצות היו בגודל של תרנגולות ערביות) העניין פורסם בתקשורת ואז כמובן רוב האנשים שראו את זה קפצו למסקנה שהמפלצת הזאת (וכן החסרות נוצות נראות כמו מפלצות) נוצרו בהנדסה גנטית. כמובן שגם עלו טענות כמו מה שטענת, שהן לא חסינות למחלות, שזה שטות כי הרי הן הוכלאו עם תרנגולות רגילות, אז כמובן שאין להן כזאת בעיה. בכלל הטענה העיקרית נראה שהיא נובעת מהרעיון שהתרנגולות החסרות נוצות סובלות בגלל המצב הרגיל שלהן. זה די טיפשי כי בעצם הן ממש כמו חזירים שטופחו מחזירי בר עם פרווה ונהפכו לחזירים הורודים שאנו מכירים. יש שתי בעיות לגיטימיות איתם: אם שמים אותם עם תרנגולות מנוצות אז המנוצות אוהבות לנקר אותם (כשזה רק הן, הן לא מנקרות זו את זו) ויש להם בעיה להזדווג באופן טבעי מפני שהאחיזה של התרנגול על התרנגולת מסובכת בלי נוצות (זה בכל מקרה לא משנה מפני שבלולים מסחריים משתמשים קבוע בהפריה מלאכותית). כמובן שיהיה טיפשי לגדל תרנגולות כאלו באנגליה למשל ששם חלק גדול מהשנה קר. אבל באזורים טרופיים יותר זה הגיוני ביותר. תרנגולות מסחריות סובלות מהחום. תרנגולות ללא נוצות לא יסבלו מחורף כמו זה שיש בארץ, לא מסחריות בכל מקרה, מפני שהגוף שלהן יוצר חום כזה שהנוצות לא נחוצות. ונכון, הרעיון הוא שתרנגולות כאלו ילכו לשחיטה ולא צריכים להוציא להן את הנוצות. איך זה מזעזע? מה שממש מזעזע זה לראות את תהליך הוצאת הנוצות לתרנגולות. הן קשורות ברגליים ורגע אחרי שמתחילים לדמם אותן הן עוברות דרך מכונה שמורידה בערך את כל הנוצות שלהן ורובן מתות רק בתוך המכונה הזאת. אין לי אשליות לגבי החיים של תרנגולות מסחריות. ברור שזה חרא חיים שנוצרו על ידי טורפים מקצועיים שאוכלוסייתם גדלה לגודל כזה שבה הם לא יכולים לצאת לצוד אלא מגדלים את הטרף שלהם בתנאים רעים. אבל בכל זאת אין סיבה שלא לקוות שאפשר יהיה למצוא דרך להקל את המוות שלהן ואני משאר שלמות כשמוציאים לך את הנוצות זה מוות נוראי במיוחד.

nick at noon

New member
ועם קצת חפירה גם מצאתי כתבה על זה

בYNET קרא את תגובה 55 לעוד מידע ואת תגובה 88 פשוט כי היא חכמה.

כרמית46

New member
זוג חרסינה

איפה אני מוצא זכר ונקבה תרנגולי חרסינה?? אתה מכיר מישהו שמוכר או טלפון של מישהו??

antreprize

New member
וואו, זה משהו שלא רואים כל יום.

הלול והתנרגולות מרשימים מאוד.

תודה לך...ולאלרונד:

כאשר אתה מגדל עוף במחירים שכאלה אין לך סבלנות!! ....תאר לך שאתה צריך לחכות שנה שלמה עד שתקבל את הצבע הסופי של העוף! ......בדרך כלל כדי לראות אם הצבע יצא יפה או מרשים או יצא לא טוב! כי אם יצא לא טוב מחליפים זכר או נקבה ! הכול כדי להשיג את הצבע הסופי ואת הצאצאים החזקים

כן הבנתי את זה

זה נכון לכל גזע של חיות כשרוצים את המראה צבע וכו' אבל כנראה זה לא ההובי שלי לגדל כדי לקבל מראה מיוחד

Sweet Fantasy

New member
יפים מאוד ../images/Emo13.gif

למרות שאני מעדיפה יונקים (מחיות המשק הכוונה)

nick at noon

New member
חשבת על תרנגולות סיניות?

פתאום נזכרתי מכל הדיון הזה כאן שבשנתיים האחרונות שהיה לי לול אז היו לי שתי תרנגולות סיניות. התרנגולות האלו היו קטנות יותר מהערביות, הנוצות שלהן יצרו כיסוי לבן שנראה יותר כמו פרווה של כבשה והעור שלהן היה ממש שחור. גם הביצים שלהן היו קטנות יותר. הן לא נראו מאוד מרשימות אבל היו די חמודות. מה שהיה מדהים זה הצאצאים שלהן אחרי שהן התערבבו עם התרנגולים הערביים. יצאו מגוון של אפרוחים בצבעים שונים ומשונים.

למעלה