ניסיון עבודה עם הופך הצ'פלונים של בוזוקיא

Eldad S

New member
ניסיון עבודה עם הופך הצ'פלונים של בוזוקיא

Karaj geamikoj, forumanoj kaj eksterforumanoj,
Jen nova mesagxo, kun kiel eble plej multe da "cxapleoj". Ni baldaux vidos, cxu la programo de Buzukja plenumas bone sian taskon. Mi skribas tiun cxi tekston kun cxiuj supersignoj necesaj, kaj antaux ol sendi gxin al la forumo - mi uzos la faman skripton

Nu, cxu gxi bone funkciis? Ni tuj vidos...

Eldad S

New member
לאחר שהתקנתי אתמול

את התוכניונת של בוזוקיא, הצלחתי להפוך את הטקסטים באספרנטו (עם "צ'אפלונים") לטקסט עם איקסים.
הייתה לי בעיה הבוקר עם הפיירפוקס, שנסגר כל הזמן, ואני מקווה שהתגברתי עכשיו על ניקוי התוכנה כך שהוא לא ייסגר שוב ושוב עם הפתיחה. אני מנסה שוב להעלות טקסט באספרנטו, ולבדוק מה קורה עם סימני השאלה:

La programeto ?apelono estis metita ?e Firefox, kaj nun mi provas ?in denove - tiufoje sen ?an?i la vortojn al la samaj vortoj en Esperanto kun iksoj. Mi volas vidi ?u ni povos pritrakti la vortojn poste, kiam la ?apelitaj literoj ?an?i?is al demandosignoj.

Eldad S

New member
באיזו תוכנית

אנחנו אמורים לטפל בטקסטים שהופיעו בפורום עם סימני שאלה במקום הצ'פלוי?
תוכלו להעלות קישור להודעה ספציפית?

מיכי 10

Member
האמת שבקושי הבנתי את השאלה הזאת שלך, וגם לא היה

לי כל כך ברור אל מי היא מופנית.
קראתי שוב ושוב, ונפל לי האסימון. כנראה שאתה רוצה את זה:

http://goo.gl/86yOLu

אז פשוט תנהג לפי ההוראות. אם לא תצליח - אל תתייאש. כי למרות שראיתי במקום מסויים שזה כן עובד, אצלי עם גוגל כרום זה לא הולך בפורום. אם יש לך פיירפוקס, אולי לך זה כן יעבוד.

Eldad S

New member
תודה,

דווקא הקישור הזה לא נפתח לי בפיירפוקס, ולכן גם ברור לי עכשיו מדוע לא התקנתי את התוכנית הזאת. מקווה שאמצא בקרוב מדוע זה לא נפתח, ואולי אנסה לבדוק אם זה כן נפתח לי בכרום.

בוזוקיא

New member
איזה מחשב יש לך?

יכול להיות שהוא ממש ממש ישן?
הסקרפיט לא יכול לגרום לקריסת הדפדפן אם לא לחצת עליו...הוא לא יכול לטעון את עצמו, כמו שכל דף במועדפים לא יכול פשוט לנווט על דעת עצמו לאתר שהוא מקשר אליו, חייבים ללחוץ עליו.
מה שכן, לאחר לחיצה על הסקרפיט הוא טוען את המילון בגודל 2.5 מגה לזיכרון, שזה די כלום במונחים של היום אבל אם יש לך מחשב ממש ממש ממש ישן אז אולי זה יכול להשפיע.
הדפדפן קרס לך גם לאחר הפעלה מחדש (של הדפדפן) ומבלי שלחצת על הסקרפיט?

בוזוקיא

New member
אה אופס...עניתי לך בטעות לגבי ההופך סימני שאלה

כמובן שההופך צ'פלוי לא טוען שום מילון לזיכרון.
אם כך לא הגיוני שהוא זה שגרם לקריסה של הדפדפן....צר לי

זה בסך הכל סקרפיט שרץ באופן חד פעמי ברגע שאתה לוחץ עליו ומחליף את האותיות בדף. אם תהיה בעיה שתרגום לדפדפן לקרוס זה יקרה בחלקיק שניה שאחרי הלחיצה על הסקרפיט.

DoronModan

New member
הי בוזוקיא

אמנם לא קשור לעניין שבו אתם דנים, אבל רציתי להזמין אותך אישית לפתור את החידה. מכיון שאתה עדיין לא מצוי כל כך ב-malantau la kulisoj de Esperanto, שזה 'מאחורי הקלעים של אספרנטו', חשבתי שיהיה לך כמעט בלתי אפשרי לפתור, אלא אם כן... אתן לך רמז ש'מאחורי הקלעים' של אספרנטו, קשור באספקט של תנועת האספרנטו. אם אתה רוצה לפתור, זה יהיה כרוך בקריאה/שיטוט באינטרנט, ואני מניח שיש סיכוי שתמצא. וגם אם לא, לא נורא בכלל. תוכל למצוא את ניסוח החידה בשרשור חידה מ"ז. אשרינו שהגענו למספר העגול הזה

בוזוקיא

New member
אהה עכשיו הכל מובן!!

ברור שאני מנסה לפתור את החידה! עד עכשיו פשוט לא היה לי קצה חוט אז לא כתבתי כלום.
אני אנסה לשבור את הראש עוד איזה יום יומיים ואם אני לא אצליח אני אבדוק בתשובות:)
&nbsp

Eldad S

New member
ואני באמת התכוונתי לשאול

על הסקריפט שהופך סימני שאלה!

אז אצטרך לבדוק איך ליישם אותו. מקווה שתוכל לעזור בעניין הזה.

Eldad S

New member
ניסוי נוסף:

בינתיים הגעתי למצב שפיירפוקס לא קרס במהלך עשר הדקות האחרונות.
אז אני מנסה לבדוק עוד את נושא צ'אפלון

Tiu estas serio de ?apelitaj literoj, kaj nun - ?u ?i funkcios?

Eldad S

New member
זה כבר שיא

בזמן: פיירפוקס כבר עובד(ת) כחצי שעה בלי להיסגר. האם זה אומר שצלחנו את הבעיה שגרמה לו להיסגר מהבוקר? אולי.
אז הנה שורה נוספת:

Tiu estas aro da ?apelitaj vortoj, kaj nun - ?u ?i funkcios?
זה עם סימני שאלה.
ועכשיו עם איקסים:
Tiu estas aro da cxapelitaj vortoj, kaj nun - cxu gxi funkcios?

Eldad S

New member
נשאר לי רק לבדוק כיצד להתקין

את הסקריפט שמפענח את סימני השאלה בעצמו (בהודעה שלעיל אני תיקנתי אותם ידנית).
&nbsp

בוזוקיא

New member
התקנה ידנית

מצורף קובץ הטקסט.
שים לב שהוראות השימוש טיפה שונות: צריך לסמן את הטקסט לפני שלוחצים על האייקון במועדפים.

Eldad S

New member
ניסיון בהעלאת טקסט עם סימני שאלה:

Tiu estas provo, kun ?apelitaj literoj, por vidi ?u eblas facile ?an?i ilin al normalaj Esperantaj literoj sur la ekrano.

מיכי 10

Member
סתם מתוך סקרנות, ניסיתי להיכנס לקובץ הטקסט.

אבל זה עושה פרצוף עצוב, וכותב: "השרת סגר את החיבור בלי לשלוח נתונים."

אז עשיתי לו פרצוף עצוב בחזרה. כזה:
.

Eldad S

New member
זה נכון. כרגע לא ניתן

להיכנס לקובץ הטקסט...
מקודם הצלחתי.

מיכי 10

Member
אולי זה מוגבל בזמן. כבר נתקלתי בדברים כאלה באינטרנט,

שכעבור זמן מסויים (די קצר), נסגרים.

Eldad S

New member
טוב, לאחר מספר בדיקות

החלטנו לרדת מהעניין. מסתבר שקובץ המילון יושב על אתר אחסון קבצים שכנראה נחסם אצל חלק מאתנו (אולי על ידי פיירוול או על ידי חברת האינטרנט), כך שאי אפשר להריץ את התוכנית באופן תקין. אז כולנו נשתדל להעלות את ההודעות לפורום או בתוספת איקסים או בתוספת הצ'פלוי - ולהריץ את Chapelon, התוכנית של בוזוקיא, לפני העלאת ההודעה לפורום, כך שהיא כבר תכיל איקסים במקום צ'פליטאי ליטרוי

למעלה