ניסיון עבודה עם הופך הצ'פלונים של בוזוקיא

מיכי 10

Member
טוב. ובעוד ימים אחדים, אולי יגיע הזמן

שיהיה עלי להציק שוב ל"תפוז" דרך פורום מנהלים.
אלא אם יקרה להם נֵס, והם ישתלטו בטעות בעצמם, על "המשימה-הבלתי-אפשרית" מבחינתם...

מיכי 10

Member
kaj nur por tute kompreni vin, mi skribos nun

kun kelkaj ?apeloj, kaj provos la "I don't Like Questioion Marks" de Buzukia: ?u ?i funkcios a? ne...

מיכי 10

Member
Do ne.

Gxi ne funkcias, kaj mi nun korektos la sekvanta (la neksta?):

kaj nur por tute kompreni vin, mi skribos nun
kun kelkaj cxapeloj, kaj provos la "I don't Like Questioion Marks" de Buzukia: Cxu gxi funkcios aux ne...

מיכי 10

Member
Eldad, cxu vi povas klarigi al mi ion de la vortaro

Kial en la granda vortaro de Murjxan, ne estas la vorto "neksta" (הַבָּא)
Cxu ne ekzistas tia vorto en E-o

Eldad S

New member
למיטב הבנתי, זאת מילה שנחשבת

ל"נאולוגיזם" (neologismo). אני חושב שממליצים לא להשתמש בה. המילה שבה משתמשים היא אחת משתיים:
sekva, sekvanta
או
venonta
&nbsp

מיכי 10

Member
תחדיש? תודה, אלדד.

כן, התכוונתי ל-next או the next באנגלית. הבא.
דווקא במילון מורז'ן הקטן, כתוב sekvanta, neksta.
ובמילון "לרנו!", כתוב (בתרגום ל-next):
sekvonta, post tio,venonta, proksima, poste,;sekva, sekvanta, sekvinta,plej proksima.

Eldad S

New member
האמת היא שאני לא בטוח

מה מעמדה של המילה הזאת באספרנטו המודרנית, ועד כמה משתמשים בה.
ייתכן שהיא נחשבת למילה פיוטית, שמשתמשים בה בשירה, אבל אני לא בטוח. אישית, אף פעם לא השתמשתי בה. בכל אופן, אני בטוח שאפשר לראות בה תחדיש, ושזמנהוף לא השתמש בה.
&nbsp
עכשיו בדקתי גם במילון המודרני, העדכני, של אספרנטו, Nova PIV (כלומר, NPIV), ומה את חושבת? היא לא מופיעה שם. אני מניח שזה מעיד על דעתם של אספרנטיסטים האמורים להיות מובילי דעה, שלא צריך להשתמש במילה הזאת, ושהיא לא רשמית.

מיכי 10

Member
בסדר. אז אני מוכנה להוריד אותה מהלקסיקון. שלי.

אבל אז למה היא במילון הקטן של מורז'ן? (למרות שהיא לא במילון הגדול שלו, הנקרא המילון השלם?)
האם הוא לא היה שלם עם עצמו, ולכן הכניס את המילה בכל זאת (רק) למילון הקטן?
Stranga. Cxu ne?

Eldad S

New member
?Strange, cxu ne

כן, בהחלט מוזר.
ותעשי בהחלט בצדק אם תוציאי אותה מהלקסיקון שלך

אין לי מושג מי מחבריי משתמש בה, כולל מי מבין חבריי הווירטואליים. אני מעריך שבעיקר גרמנים ישתמשו בה, או אולי גם דוברי אנגלית (שאולי לא מכירים היטב את השפה, וחושבים שהמילה הזאת לגיטימית).

מיכי 10

Member
Jes, strange, kompreneble. Dankon.

טוב, אם אפילו חבריך הממשיים והווירטואליים לא משתמשים במילה זו, מי אני שאשתמש בה...
כן, דוברי אנגלית יכולים לטעות בה, כי היא כל כך דומה למילה שלהם, אז אפשר להבין אותם.

למעלה