ניצול השואה על ידי הימין הקיצוני

One Echoe

New member
לכל אלה שטרחו

להזכיר שהשמאל התחיל עם זילת השואה, אתם רק מראים כמה אין לכם שום כבוד לשואה, זה משנה מי התחיל? אתם מתנהגים כמו תינוקות. אפילו גינוי לא ראיתי. כל מי שמשווה לנאצים ומזלזל בשואה הוא אפס מבחינתי. ימין, שמאל, צהוב, כחול, לא מזיז לי בכלל. אתם מגעילים... אתם צבועים. תלמדו קצת מה זה ערכים, בלי לסובב אותם כל הזמן ע"מ לצאת צודק. תהיו חכמים, לא צודקים. ואם תרצו להיכנס, נדון באמת מי התחיל עם זה.

לא גיניתי, לא שיבחתי.

ציינתי עובדות יבשות. לגבי טענה שיקרית. "זה החל זמן קצר לפני ההתנתקות על ידי לבישת תלאי צהוב ולבישת מדי אסירים בסגנון מה שהיה בזמן השואה." ואני מניחה שגם רוב האחרים לא באו להגיד לו הה- אתם התחלתם. אם הוא היה אומר - למה השימוש בשואה? לא הייתי מגיבה. אבל זה לא נכון לתקוף תגובות על הודעה שבכוונה תחילה, מביעה עמדה שדורשת תגובה מסויימת ולתקוף את התגובה. הוא רוצה לפתוח שרשור אמיתי? שיכתוב אותו ענייני ואובייקטיבי, ואז התגובות יהיו שונות. אבל במקרה של פתיחת השרשור הזה... להגיד זה משנה מי התחיל? כן! משנה.

אין בעיה...

פעם הבאה שאני אפתח שרשור על השואה אני לא אראה שאני נגד, אני אהיה אובייקטיבי...נו באמת...

One Echoe

New member
זו עדיין התפלספות.

אם באמת היית רואה את מה שהמתנחלים עשו כזלזול בשואה - לא היית טורחת להיכנס לדקויות כאלה.

אמרתי כבר מזמן.

קשה לי לגנות אותם, וקשה לי להזדהות. אישית שמעתי כמה ניצולי שואה שהשוו את זה בעצמם. לא, לא רק ניצולי שואה מהגוש! ניצולת שואה מאוסטרליה. לא אחת שראתה את זה בעיניים של תושב הגוש. ראתה בעיני הCNN. אז אני באמת לא יודעת מה להגיד. אבל אני חושבת שזה לא הוגן לדרוש לגנות בכל תוקף משום פגיעה ברגשות הניצולים. זה הוגן לדרוש ממני לא להתערב - כן. כל המדובר כאן - נוגע לתושבים עצמם. לגבי מי שלא תושב... אולי אני אגיב אולי לא. מועדים לשמחה.

One Echoe

New member
מועדים לשמחה.

את שוב נכנסת לדקויות. אני שמעתי על כמה ניצולי שואה שהשוו, ואותם אני יכול להבין. עכשיו את תשאלי למה, ותחשבי שאני סותר את עצמי. אז, לא. אני פשוט חושב שהמתנחלים היו מעורבים במקרה שמאוד כאב להם, והיו להם רגשות מעורבים. אבל אין להם את הזכות להשוות את זה לשואה, בשום פנים ואופן. זה הוא זלזול גמור בכל ניצול\נרצח\הרוג מהשואה. לא משנה, יהודי, או לא.

הימין שעושה את זה אינו קיצוני.

לגבי מגורשים וניצולי שואה המשתמשים בזה, הגבתי - זה לא העסק שלי. אבל חבר'ה, עם כל הכאב וההזדהות (אני פונה אליכם, אנשים פשוטים כמוני, ימנים - קיצוניים לא קיצוניים, מה שתרצו), אני חושבת שאין לנו הזכות להשוות! בשואה הביצוע לא היה על ידי יהודים. בשואה נלקחו יהודים לתאי מוות. בשואה הושמדו יותר מששה מליונים של יהודים. ברוך השם, אנחנו נמצאים היום בארץ, ונכון שעכשיו כל המגורשים זרוקים להם, ובאמת אין להם פתרון. אבל יש להם כאן מדינה של העם שלנו! ויש להם חלק מהעם שעוזר להם! בלי שאף אחד יהרוג אותם. המניעים של מי שעשה את זה, לא היו כדי להרע להם, בפרנציפ. אולי מתוך אדישות, התעלמות, חוסר התחשבות. אבל מכאן ועד לשואה... רחוק. אפשר להשוות לשואה בדבר אחד - זה חלק ממהלך של הקב"ה, ואנחנו צריכים לברך גם עליו. ואפשר גם לקוות שיצמח מזה טוב, כמו שמהשואה צמחה לנו מדינה. האזכור של השואה לא תורם בכלל. לא תורם לאחדות בינינו, לא תורם לנו בהרגשה הכללית. אז זה מה שאני חושבת. ושוב(אקו, במיוחד בשבילך), לגבי ניצולי שואה, ומגורשים- אל תדון את חברך, עד שתגיע למקומו. אני מדברת כאן עלינו, הפשוטים. מועדים לשמחה, רותם

One Echoe

New member
../images/Emo45.gifתודה רבה לך רותם.

אני מצטער שאני נכנס לדקויות, אך גם למתנחלים אין שום זכות להשוות את מה שעשו להם לשואה.

sauce1

New member
להערכתי בחלק מהדברים הם עשו שימוש

מבית מדרשו של הסמול הבואש בצדק אמר פעם באבא שריד כי הנאצים עשו טרנספר וגרשו יהודים מאדמת אירופה,ואף מישהו השווה את צה"ל לצבא נאצי כי הוא מגרש ערבים מאדמתם,אז מה הצבוע הזה אדריכל תאקט מלין?? זה בדיוק מה ששרון הורה לעושי דברו לעולל והרי מוריו והבאבות של תאקט השתמשו באותם סמלים כדי להבאיש את צה"ל

מגורשת

New member
בהזדמנות, וכמה יותר מהר,

אני ייפתח הודעה, וייסביר לכם למה השואה כ"כ דומה למצב היום בארץ,אפילו יותר גרוע משואה. וד"א מי שמווה את המצב היום בארץ לשואה, משווה את כל המצב, ולא דווקא את הגירוש.

למעלה