נדמה לי שאתה קצת מבלבל.
בחוק חופשה שנתית נקבע כי לאחר 14 ימי הודעה מוקדמת ניתן לנצל את יתרת החופשה. לדוגמא: אם אתה אמור לתת חודש הודעה מוקדמת, עליך לתת לפחות 14 ימי מההודעה המוקדמת בפועל בעבודה ואת היתרה ניתן לנצל כחופשה. אם יש לך רק 5 ימי חופשה לא מנוצלים, תצטרך לעבוד את מה שנותר מחודש ההודעה המוקדמת. שים לב, יש לנו על זה ויכוח בפורום על נושא זכות ניצול החופשה בתקופת ההודעה המוקדמת. החוק קובע שלאחר 14 ימי הודעה מוקדמת שניתנים בפועל, ניתן לנצל את ימי החופשה ביתרת תקופת ההודעה המוקדמת. הויכוח שלנו בפורום נוגע לשאלה האם ניצול החופשה לאחר 14 יום מחייבת את הסכמת המעסיק או לא. שיר ורד חושב שהעובדה שזו ההזדמנות האחרונה לניצול חופשה לא משנה ושגם בתקופה זו על העובד לקבל את הסכמת המעסיק ליציאה לחופשה. אני חושבת שניצול חופשה בתקופת ההודעה המוקדמת הוא שונה, מאחר וזו ההזדמנות האחרונה לצאת לחופשה ומאחר ולא איפשרו לך לנצלה במהלך תקופת העבודה, ניתן לנצלה לאחר 14 יום. מאחר וזה ויכוח שאין עליו ממש הכרעה, אני לא ממליצה להסתבך עם המעסיק רק בגלל שלי יש דעה שונה. אם המעסיק לא מאפשר לך לנצל את החופשה, אל תסתבך. בסופו של דבר יש לזכור שבמהלך תקופת העבודה קביעת מועד חופשה היא זכות של המעסיק ולא של העובד.