ניצול מרות זה אונס ?

gov בר

New member
ניצול מרות זה אונס ?

יחסי מין בין בוגרים (מעל גיל 18) שהתקבלו כתוצאה מניצול יחסי מרות ביניהם שווים לאונס ?

תשובה

מבלי להיכנס לפרטים לעומקם, למשל למה כוונתך: "...יחסי מין...שהתקבלו כתוצאה מניצול יחסי מרות...", או מה קרה בפועל ואיך? מי הוא ומי היא? ועוד ועוד, על-פי חוק העונשין "הבועל אשה שמלאו לה שמונה עשרה שנים תוך ניצול מרות ביחסי עבודה...דינו מאסר שלוש שנים".

gov בר

New member
מהם שיקולי הביקורת לסנקציה הכבדה הזאת ?

3 שנים על ניצול מרות. אני מניחה שיש ביקורות לזה (שאולי הושמעו בהצעת החוק על ידי חברי כנסת). מה הביקורות אומרות על הטלת עונש על ניצול מרות שהינו עונש כבד יחסית לעונש שמקבלים על אינוס ?

תשובה

העונש בגין אינוס נע בין 16 ל - 20 שנה תלוי בנסיבות המקרה. לגבי מאמרים וביקורת תתחילי לחפש בגוגל ומשם למאמרים ספציפיים ועוד. כמובן שגם דברי ההסבר יכול ויעזרו לך. בהצלחה.

gov בר

New member
תשמע, לא הייתי רוצה להיאנס

על ידי מי שיודע את החוק מפני שאין סיכוי שאצא בחיים. ואני חושבת שהביקורת על החוק שקופה מאוד. לדעתי, החוק מעודד פושעים (פורצים, אנסים ושאר הפושעים) לרצוח את קורבנותיהם, העיקר שלא יהיה מי שיעיד. ואם זו נאנסת, העדות שלה תסכן את האנס להישלח ל 20 שנות מאסר אז החוק מעודד אותו לרצוח אותה (ואולי גם להעלים את גופתה...)

gov בר

New member
לא מעלה ולא מוריד

עדיין החוק נראה לי די מעוות, כזה שפושע רציונאלי ידע לעשות את החושבים בצורה נכונה ויגיע למסקנה שעדיף לרצוח (טוב נו, להרוג "בלי כוונה", טוב נו לדרוס את הקורבן
)

תשובה

אני לא מכיר הרבה אנשים שחושבים לפני המעשה כי הם יתפסו בביצועו ולכן קשה לחשוב על "פושע רציונאלי" שיחשב לעצמו את שנות המאסר הכדאיות לו בטרם שייצא לבצע "פשע" שלאחריו הוא אמור להיתפס ולרצות את עונשו.

למעלה