בית הרוחות - 3 ../images/Emo121.gif../images/Emo82.gif
חשבנו שהרוחות רודפות רק אותנו, את המבוגרים במשפחה. אבל אז זה התחיל להיות רע יותר, זה נגע גם בילדים. ביום גשום אחד, תום הקטן נכנס למטבח, איפה שאמו דברה נמצאת. תום ניגש אל דברה והשב את תשומת ליבה אליו: "אימא". דברה הסתכלה על תום ואמרה "כן חמוד, מה קרה?", תום ענה לה: "אממ…, חבר שלי נמצא בגשם בחוץ, אפשר להכניס אותו?" - אז דברה הגיבה לו בפרצוף מבולבל, "איזה חבר? באמת?", דברה הסתכלה מבעד לחלון. "כן, הנה הוא", אמר תום הקטן. דברה הסתכלה בחלון, לראות מי עומד שם בחוץ אך לא ראתה אף אחד. "אתה בטוח שהוא שם?", "כן, הנה הוא, על הנדנדה". דברה הסתכלה על הנדנדה, וראתה אותה נעה קדימה ואחורה, אך לא ראתה מישהו יושב עליה. "חמודי, זה הרוח מזיזה את הנדנדה, לא אף אחד אחר". אז תום עלה על השיש ודפק בחלון, כאילו קרא למישהו לבוא. תום ירד מן השיש ואמו שאלה אותו: "מה אתה עושה?", "הנה תראי", אמר תום. לפתע אמו של תום שומעות שתי דפיקות בחלון. נבהלה לרגע ואומרת לתום: "תום, זה הרוח דופקת בחלון", דברה ניסתה לשכנע את עצמה. "את לא רואה אותו?, אימא?" - "תום, תפסיק, אתה מפחיד אותי". בוא, שב איתי בסלון. ודברה ותום יצאו מן המטבח. אני לא יכולה לתאר איזה הרגשה הייתה לי באותו זמן, שתום ניסה לשכנע אותי שיש מישהו בחוץ. חשבתי שאני משתגעת. יום לאחר המקרה, אחה"צ, היה הרבה שמש. דברה ישבה במטבח עם 2 ילדיה, אמה ותום, כאשר הם ציירו בפנדה החדש שלהם. "אימא, אימה, בואי תראי מה ציירתי!", אמה קראה לדברה, אימה. דברה התקרבה לאמה עם הכסא והסתכלה בציור. "אוי, איזה יופי. את ציירת את תום". - "זה לא תום", אמרה אמה. - "אז זה אבא?", אמרה דברה. - "לא, זה ראלף". - "מי זה ראלף?", שאלה דברה בסקרנות. - "זה החבר החדש שלי. הוא פה". - "מה, במטבח?" אמרה דברה בפחד. - ואז ענתה אמה: "כן". הרגשתי לא טוב, כי בהתחלה חשבתי שזה סתם הדמיון שלהם, של הילדים, אבל זה היה אמיתי, זה היה רוח רפאים. אני יודעת את זה, כי הרגשתי פתאום שהמטבח מתחיל להיות קריר, במיוחד מתחת לשולחן. "את יכולה להגיד לי איפה הוא בדיוק, אמה?", אמרה דברה. - "ראלף נמצא עכשיו מתחת לשולחן, הוא מתחבא". דברה קמה מהר מהשולחן ושאלה את אמה: "ממה הוא מתחבא?" - אמה ענתה לה: "מאבא שלו". המשך עוד יבוא...