ניקיון מדרגות - מה הזכויות?

מצב
הנושא נעול.

no2much

New member

שלום רב, הנני עובדת כ-4 שנים בניקיון מדרגות בבית משותף. משכורתי החודשית הינה 300 ש"ח. את הכסף אני מקבלת מדי חודש באמצעות המחאה אך אינני מקבלת תלוש. יו"ר ועד הבית אמר לי בע"פ שמשולם עבורי ביטוח לאומי. שאלתי הינה: האם יש לי זכויות כלשהן (לאור הפרמטרים שהזכרתי לעיל) ואם כן מה הן? במידה ואני מתפטרת או מפוטרת - האם יש לי הגנה כלשהי? האם ביכולתי לבוא בדרישות כלשהן (פיצוי או משהו דומה)?

שיר ורד

New member
זכויות

שלום רב, הנני עובדת כ-4 שנים בניקיון מדרגות בבית משותף. משכורתי החודשית הינה 300 ש"ח. את הכסף אני מקבלת מדי חודש באמצעות המחאה אך אינני מקבלת תלוש. יו"ר ועד הבית אמר לי בע"פ שמשולם עבורי ביטוח לאומי. שאלתי הינה: האם יש לי זכויות כלשהן (לאור הפרמטרים שהזכרתי לעיל) ואם כן מה הן? במידה ואני מתפטרת או מפוטרת - האם יש לי הגנה כלשהי? האם ביכולתי לבוא בדרישות כלשהן (פיצוי או משהו דומה)?
זכויות
ביטוח לאומי - את יכולה לבקש מהמעסיק שיראה לך קבלה על תשלום לביטוח לאומי , (או לדרוש צילום של קבלה כנ"ל) כדאי לבדוק ששמך , שם משפחתך ומספר הזהות שלך מופיעים נכון. אפשר גם לפנות לביטוח הלאומי ולברר האם מופרשים דמי ביטוח לאומי בגין עבודתך. זכויות נוספות - ימי חופשה וימי הבראה - על פי חלקיות משרתך . הוצאות נסיעה בתחבורה ציבורית. שכר שאיננו נמוך משכר המינימום. פיצויי פיטורים אם תפוטרי . (ישנם גם מקרים של התפטרות המזכים פיצויי פיטורים, אם תהיה התפטרות רלבנטית כדאי שתשאלי אז ותפרטי את סיבות ההתפטרות ואז יהיה אפשר לבדוק זאת).

מצב
הנושא נעול.
למעלה