ניקיטה

blackwolf

New member
עטלפים אה?

לאחרונה גיליתי זן מיוחד ש... טוב, למה גלות, נפתיע את כולכם :) אני אישית לא חושבת שניקיטה היא מד"ב ובטח שלא פנטזיה, אבל יש שם טכנולוגיה מעניינת שעד כמה שאני יודעת לא קיימת באמת ( או לפחות לא ידועה לציבור הרחב ), ומעניין אותי לדעת האם יש דרך ליצור כזו טכנולוגיה ומה דרוש בשביל זה.

ניקיטה וטכנולוגיה

אין בניקיטה טכנולוגיה מעניינת. יש שם טכנולוגיה קיימת (מייקל מקיש קוד/לוחץ על מפסק, והמיקרופונים בחדר מפסיקים לעבוד, איזה פלא) או טכנולוגיה לא קיימת (AI אמיתי, שוטף מוחות, קריוגניה שאישה אחת הוחזרה ממנה, ואף תפקדה עצמאית לחלוטין (לא הייתה צמח) וכו´) שמנסים למכור כטכנולוגיה שגם אם לא כאן, אז מעבר לפינה. בכל מקרה לא מתייחסים לשום פן של מחקר הטכנולוגיה הזו (כמה זמן ואנשים עבדו על פרוייקט מנהטן? בניקיטה קבוצות טרור שאינן נתמכות רשמית ע"י אף ממשלה מצליחות היכן שמעבדות המחקר הטובות ביותר נכשלו במשך שנים, וכל זה בלי שהמומחים הראשונים במעלה בתחום אפילו ידעו על כך), לא מתייחסים להשפעה על החברה שיש לטכנולוגיה כזו, אין המשכיות טכנולוגית (טכנולוגיה שהיוותה את מוקד הפרק לא תוזכר כלל בפרקים הבאים) ואין ריאליזם בהנחת היסוד של הסדרה. בכל סוכן מושקעים כמה מאות (לפחות) שעות אימון והכשרה. ואז אותה סוכן נחשב, ממשימה א´, ל expendable. כל ההשקעה הזו אינה שיקול כלל בהחלטה אם סוכן יוצב במשימת התאבדות או שיוענק לו מיגון מינימלי. מצד אחד טוענים שלרגשות אין השפעה, המשימה היא הכל, מצד שני בפועל מנהל משימות אובייקטיבי לחלוטין היה מגן על השקעתו הרבה יותר טוב. שיקול כלכלי מקצועי קר, ולא קשור בכלל לסנטימנטים.

preacher

New member
ולא לשכוח - 90% מהמאמץ ביחידה

מושקע בתככים פנימיים בין חברי היחידה, שגם מנסה לגייס במיוחד אנשים עם כמה שפחות נאמנות ליחידה.

הייזל

New member
על מה את מדברת?!

מי אמר שיש פה חופש ביטוי? תראי לי איפה זה כתוב. ולהבהרה:הדגש|כאן חופש הביטוי מוגדר לפי ההגדרות של בוג´י ושלי!! אני מודה בפה מלא: כאן זו דיקטטוריה. לא ראיתי כאן מישהו פוגע וגם לא ראיתי כאן מישהו נפגע אז על מה בעצם כל המהומה. כפי שכתוב בברור במכתב המנהלת (נחשי מי כתבה אותו?
) ביקורת של "חלף עם הרוח הוא ספר מצויין" לא מקובלות ולא יהיו מקובלות כאן.

Josephin

New member
ממש סליחה.

אין לכם מושג כמה אני מצטערת שהצתתי את האש הזו. לא התכוונתי לפגוע באף אחד, או לחלל שום חוק של הפורום. בסך הכל רציתי לשמוע את דעתכם על הסדרה "ניקיטה"- שבתמימותי הכללתי כמד"ב. כנראה שיכולת ההבחנה שלי בין מד"ב ופנטסיה לשאר סוגי סדרות וספרים לא ממש מפותחת. סליחה, ואשתדל לא לחזור על הטעות בעתיד!

preacher

New member
בלי סליחות!

למה את צריכה לבקש סליחה? פגעת במישהו? כולה פורום מד"ב, אז זה לא ממש און טופיק, ביג דיל. תשארי, יהיו קטעים
ואפילו שזה לא ממש מד"ב... אני רוצה לשאול אותך משהו, בתקווה שאת מבינה בסדרה הזו. לא מעט פעמים ניסיתי לראות את הסדרה הזו, ותמיד אני מרגיש שחסר לי איזה מידע יסודי, מה זאת בדיוק היחידה הזו שכולם עובדים בשבילה, זו יחידה אמריקאית סודית? של האו"ם? ארגון פרטי? מה זה בדיוק?

blackwolf

New member
יש עד כמה שידוע לי

6 מדורים "רגילים" והשביעי מפתח ילדים עם יכולות טלפטיות או משהו כזה. מדור 1 הוא הראשי עם הכי הרבה פעילות. המדורים כפופים "למרכז" שכפוף למיסטר ג´ונס. למי הוא כפוף? הוא טוען שלאף אחד. מ השכן זה בן לאומי לא אמריקאי. מייקל למשל הוא צרפתי ויש שם כמה בני ארצות אחרות, למעשה... ספויילר... מדור 1 היה ממוקם במשך המון המון זמן בפריז עד שהוא הושמד והועבר למקום אחר ( לא ידוע איפה ). וחלק מהקטע של הסדרה זה חוסר הידיעה. היו פרקים שהיה ספק אם הם בכלל פועלים לצד ה"גוד גייז". זה הרגיש ממש מוזר להגיד "מדור" ו"מרכז", אני חושבת את השמות באנגלית. בעברית זה נשמע אפילו יותר עלוב כמה שזה עלוב בדרך כלל.

לא יודע אם זה בכלל קשור או רלבנטי

אבל ניקיטה זה סרט צרפתי מעולה. כל קשר בינו לסדרה מקרי בלבד.

blackwolf

New member
הם גנבו את הרעיון מהסרט

( שדרך אגב לא ראיתי ), אבל אני מניחה שרק הקו המנחה הוא מהסרט. כלומר- השם שלה והרעיון של "סקשין 1" ( בקשר לשם אני בטוחה בקשר לשאר, לא ). מה שכן, בתחילת כל פרק רשום שהסדרה מבוססת על הסרט.

לא הסדרה, רק הדמות של ניקיטה.

מייקל מבוסס בחופשיות רבה על המנייק הפסיכופת שמאמן את ניקיטה בסרט, ומילת הקוד ג´וזפין משום מה נשארה. כל השאר כבר מזמן פיתוח עצמאי לחלוטין. וזה גם אחד המקרים הבודדים בהם סדרה הרבה יותר טובה מהסרט אם מחשיבים את הסרט האמריקאי המבוסס על ניקיטה כמקור. אם לא, הסרט עדיין טוב יותר.

Josephin

New member
תודה

ותודה ל- tika על שהגנה עלי. אני אכן חדשה ולא מכירה את חוקי הפורום- בדיוק כפי שאמרה.

למעלה