נישואים או לא?
אני רק אבקש דבר אחד מראש, אני כרגע במצב מאוד רגיש. אנא חשבו פעמיים לפני שליחת התגובה מאחר ואני לוקח כל תגובה ברצינות. כמו כן, הייתי מעדיפה תגובות של אנשים (ובעיקר נשים) שהיו בסיטואציות דומות בעבר ו\או בטווח הגילאים שלי.
אני בת 27, בן זוגי בן 29. אנחנו כבר 5 שנים במערכת יחסים שבאמת תומכת ומאזנת אחת את השני. סוג של הפכים שיודעים להשלים את החסר בכל צד. בקיצור, מאוד טובים אחד אל ועם השניה. כשיוצאים לבלות בהחלט מבלים ונהנים ואני סומכת עליו במליון אחוז שיגבה אותי כשצריך, ומקסימום אם באמת לא הייתי בסדר- יגיד לי את זה רק בצורה פרטית. בעיה אחת איתו זה אופי אדיש, שעם זה כבר דיי השלמתי וכאמור, מפאת השלמה ואיזון בין הצדדים, למדתי לראות את האהבה דרך דברים אחרים ואני לא מדברת רק על הוצאות כספיות אלא על כך שאם משהו קורה לי הוא יהיה הראשון לחבק. בחור דואג, אכפתי שאחרי שנתיים שלוש של הקשר כבר הבנתי שמדובר בגבר שקורץ מחומר לבעל וחבר לחיים.
אנחנו גרים ביחד כבר שנה וקצת. לא רק לאחרונה, אלא כבר תקופה של ממש, בערך כחצי שנה, אני מאוד מוטרדת מעניין החתונה. כרגע, לפחות אחד מאיתנו מבוסס (במקרה הזה הוא..) ואני שרק עכשיו מסיימת את התואר, מתחילה גם עבודה במשרה מלאה במקום טוב לטווח ארוך עם תקווה ללימודים בהמשך. על פניו, אין שום סיבה שלא נתחתן.
כבר דיברתי איתו בעבר על הנושא (עבר זה יותר מפעם אחרונה ופעם אחרונה לפני חודש). הוא מצד אחד אומר שאם לא היה רוצה לא היה מבזבז את הזמן ופשוט היה מסיים את המערכת יחסים. מהצד השני, אני לא באמת רואה איזושהי נכונות מצידו להתקדם הלאה.
אני מאוד מפחדת שאני מבזבזת את הזמן מאחר ואני לא ממש הופכת לצעירה עם הזמן (עדיין לא בנג'מין באטן, למי שמכיר). אני מאוד בדילמה מה לעשות מאחר ואני ממש ממש אבל ממש לא רוצה להכנס לנישואים מתוך כפייה- זו הדרך הכי גרועה ואני לא רוצה לקבל טבעת, גם אם היא הכי מושלמת בעולם... בידיעה שאני הכרחתי אותו לקנות אותה... ולהיכנס איתי לחופה שלא בלב שלם.
אני דיי מפחדת שאני הופכת לסיפור קלאסי של אלו שיוצאות שנים עם גבר ולא מתקדמות... נפרדות ואז שומעות אחרי שנה שהבחור התחתן עם מישהי אחרת.
מה שגם התחושות האלו כר גורמות לי להרגיש שאולי אני מתחילה לחשוב מחשבות שווא שהוא לא האחד כי הקשר לא מתקדם לשום מקום.
ידוע שהאויב הכי גדול של נשים זה לשבת לבד ולחשוב, ככה מפתחים את התסריטים הכי גרועים..... לכו תדעו, אולי הוא בכלל תיכנן להציע נישואים היום בערב ועוד שיחה כזו שאולי תפעיל לחץ רק תרחיק אותו מהעניין
אני שוב רוצה להדגיש שאני ממש לא רוצה נישואים בכפייה... אבל כן הייתי שמחה לשמוע דעות של אנשים ניטרליים מהצד (רק שיחשבו פעמיים על התגובה הרצינית שלהם ולא תגובות בסגנון "הוא לא אוהב אותך, תיפרדי ממנו").
מבחינתי לפרק קשר על דבר כזה זה טמטום, ידיד קרוב שלי אמר שזו סיבה מאוד רצינית ולא מטומטמת. אני לא מפרק מערכות יחסים בקלות ראש ואם מערכת יחסים מסתיימת- היא מסתיימת לתמיד גם אם יום אחרי הוא יבין את הטעות וישלוף טבעת... אני מסיימת מערכות יחסים רק כשאני כבר מבינה ומשלימה שאין לי יותר מקום בה. אז בלי יד קלה על ההדק בבקשה......