נישואי נוצרי/ה עם מוסלמי/ת מאחה קרעים

נישואי נוצרי/ה עם מוסלמי/ת מאחה קרעים

אני נולדתי וגדלתי בעיר נצרת (הכפר הגדול ביותר!!) במשך הישארותי בעיר היו לי כמה חברים מאד קרובים וביניהם חבר נוצרי, ,נפגשנו כמעט כל יום והפכנו לבני בית אצל שתי המשפחות. מעולם לא הדגשנו את עניין הדתות בינינו,ולא דנו מה המשותף או השוני בין שתי הדתות,לא בראש שלנו. ומאז נפרדו דרכנו,אני התחלתי ללמוד בחיפה והוא עבר לירושלים . בעשר השנים האחרונות התהפכו היוצרות,היו לא מעט התנגשויות בין שתי העדות,וגם כמה מקרי רצח!! ואז המוסלמי והנוצרי כאחד הסתגר בתוך עדתו,קונה,מתקן ומבלה רק אצל בני עדתו!! אני מכיר כמה מקרי נישואין מעורבים,המפורסם ביניהם ראש עירית נצרת המנוח תופיק זיאד,כתב בכיר באלגזירה, ,ושחקן כדורגל מצליח ,כולם נישואים לנוצריות. ויש סופר ומבקר ספרות מפורסם נשוי למוסלמית,וזמר מפורסם (מאד מקומי)שהתארס עם מוסלמית,והדבר לא נעשה בחטף והדבר מתקבל בטבעיות בחברה שלנו.וגם עמיתה שלי שהתחתנה עם נוצרי ,שהתאסלם!! נכון,שרוב המקרים הם שמוסלמי שמתחתן עם נוצרייה ,הדבר נעשה בשתי דרכים,לרוב היא מתאסלמת,או כל אחד נשאר בדתו. כל אחד ואמנותיו ועקרונותיו!! אני לא באתי כאן להטיף מוסר,או לשכנע משיהו לוותר על דתו,בכלל לא. אני צופה ועוקב בדאגה למצבנו העגום במדינה,מיעוט מפולג ששקוע בים של בעיות חלקן באשמת המדינה וחלקן באשמתנו,כן אנחנו אחראי שלא מתחילים לדון לעומק ובשקיפות,ללא מורא,את בעיותינו הבוערות. אני מציע שנעודד את הצעירים בינינו לבחור את שותפתו לעתיד בלי מגבלת הדת,לא יהיה מכשול להגשמת חלומם של שני צעירים שהחליטו לבנות קן משותף,נא לא לשים מקלות בגלגלים!! לא נכפה עליהם (להתאסלם,או להתנצר!!), ניתן לדת משקל שולי,ונדגיש שהדת היא בין האדם לבוראו,דבר אישי!,ניתן להם את ברכת הדרך ונתמוך בהם בבעיות שצצות בהתחלה. נתחיל להטמיע בהם,את הזהות שהם בראש וראשונה,ערבים,פלסטינים,ואזרחי מדינת ישראל (סוג ד`),ונדגיש את העקרונות ההומאניים שאנחנו בעיקר בני אדם שווים,ללא הבדל של גזע,מין ודת. ניתן לחגוג את חגי שתי העדות,ננסה,עד כמה הדבר אפשרי להיות אובייקטיבי בסכסוכים שקורים על רקע דתי ולא נרים את הסיסמה השקרית "האסלאם הוא הפתרון" או "הדת אצל אלוהים ,הוא האסלאם! אני לא אשכח לעולם את שכני הנוצרי,היינו תמיד, בימי שישי, נוהרים אליו כדי לצפות בסרט הערבי!! היום כל עדה חייה בתוך הבועה שלה. והניכור והשסע בין שתי העדות ילכו ויגדלו, וזו משאלתנו?

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo23.gif

כמה שאני אוהבת לדבר על אהבה בזמן האחרון
מסכימה עם כל מילה שאמרת. גם אני לא חושבת שעל אחד מבני הזוג להמיר את דתו בשביל האחר. הרי בתכלס זה בולשיט אחד גדול. סיפורי האהבה האלה תמיד גדולים מהחיים, הם אוהבים אחד את השני על אף ולמרות שהחברה והמשפחה לא מקבלת את הקשר. הם נלחמים למען האהבה, זאת שיאה של האהבה, לשים את האהבה מעל לדת, מעל החברה שמנסה לטרפד נישואין כאלה. בכלל אני בעד אהבה חופשית, לאהוב את מי שרוצים, ללא הבדל דת אם רק האנשים ישכילו להבין, לראות מעבר, ולא לטרפד או לדחות מהחברה אנשים אמיצים שהעזו... אחלה פוסט אבו כרואן
...

stubborn woman

New member
ערב לאוזן, ברצוני להתייחס לשתי נקודות

1. בדת האיסלאם אסור לגבר מוסלמי להתחתן עם נוצריה/ יהודיה עד שלא תמיר את דתה לדת האיסלאם. 2. אתה התייחסת לשכיחויות, ואני אחזק את טיעוניך שכן בנישואים מעורבים לרוב מדובר במוסלמי שנישא לנוצריה ובודדים הם אלו המקרים שבהם נוצרי נישא למוסלמית. ממה הדבר נובע? האם יראת האל היא הזו שעומדת מאחורי זה? האם למשפחה המוסלמית והמסורתיות יד בדבר? האם הדת היא הגורם העיקרי שעומד מאחורי הנתק והשסע שהולך ומתרחב בין שתי העדות? מה עם מנהגינו ומסורתינו? האם הם לא משחקים תפקיד מכריע בנושא הנדון?

מותר לי

New member
רוצה להתייחס לנקודה שהעלת כאן

בדת האיסלאם מותר לגבר מוסלמי להתחתן עם בת דת אחרת בתנאי שדתה מאמינה באל אחד. אף יהודיה/נוצריה לא חייבת להתאסלם כדי להתחתן בנישואים דתיים עם מוסלמי, וכל קאדי ישיא אותם. בודהיסטית, בשביל הדוגמא, כן תהיה חייבת להתאסלם.

אשמח מאוד אם אקבל תשובה מנוצרי/מוסלמי

אומנם מדובר ב2 דתות שונות לחלוטין. אבל ברמה הלאומית גם הנוצרים מגדירים את עצמם כערבים ולא רק בארץ אלה גם בחול- למשל הנוצרים המארונים בלבנון. אז למה יש שינאה בין נוצרים למוסלמים?

junior gong

New member
שינאה?

מילה אחת.............דת ! אומרים שדת היא דבר שצריך להביא שלום, אחווה, ושלווה, בינתיים כל מה שאני רואה שהדת מביאה איתה זה מלחמה הרג איבה ומחלוקת. או שהאנשים מטומטמים או שהדת מטומטמת. מוסלמים רוצים לשלוט על העולם שכולם יתאסלמו, נוצרים רוצים שכולם יתנצרו, ויאללה מלחמה, מוסלמים חושבים שנוצרים הם כופרים שדמם מותר, נוצרים חושבים שמוסלמים כופרים שרוצים להרוג אותם, אז הקם להורגך השקם להורגו, ויאללה לונה פארק.

junior gong

New member
נושא שקרוב לליבי מאוד.

אח שלי התחתן עם מוסלמית, הוויתור על הדת היה מין טקטיקה על מנת שיוכלו להיות ביחד, הוא וויתר על דתו מול ההורים שלה, ואחר כך כשהתחתנו, הוא חזר לנצרות והיא גם התנצרה, וכן, בחיים כמו בחיים הרבה פעמים צריך להיות גמיש וטקטיקן על מנת להגיע למטרה הטובה שלך בסוף, מלא אנשים מדתות שונות התחתנו, לפני שבוע הייתה חתונה של בנה של חברה של אמא שלי, נוצרי שהתחתן עם מוסלמית, אח אחר של חבר שלי התחתן עם מוסלמית, השכן שלי נוצרי שנשוי למוסלמית, ולאחרונה נודע לי על נוצריה שהתחתנה עם מוסלמי, שניהם גרים בכפר קטן, שזה עוד יותר קשה. ההבדלי דתות היום כמעט ולא משנים שום דבר, אין דבר שיכול לעמוד בין שני אנשים שרוצים אחד את השני, זה כוח שיכול להפיל צבא שלם, כמובן בתנאי ששניהם רוצים ושניהם מוכנים להילחם ולעמוד מול הגדודים שבעתיד ירימו מולם חרבות, אבל מהנסיון של אח שלי, אני יכול להגיד שזה אפשרי, עם קצת סבלנות והרבה הרבה עקשנות. גם לי יש בעיה עם נישואי תערובת אני חייב להודות, לא יודע משהו לא מסתדר לי איתם, למרות שהמציאות הוכיחה לי מזמן שזה אפשרי וזה יכול להיות יותר טוב מנשואין רגילים במקרים מסויימים, אולי המחשבות והמנטליות שגדלתי עליה קצת מפריעים לי להשתחרר, מה שאני אומר זה דבר כזה, הרי גם ככה בין בני זוג יש בעיות ואי הבנה והתנגדויות, לא הכל וורוד, יש הרבה דברים שיכולים לעמוד בין זוג מבחינת הידברות, בגלל זה כל אדם בעולם יוצא עם מישהי שמתאימה לו, מישהי שתהיה כמוהו מבחינת מחשבות, מבחינה מנטלית, מבחינת אידיאולוגיה, ואפילו יש אנשים שיוצאים עם בחורות שחושבות כמוהם מבחינה פוליטית על מנת שהזוגיות תהיה שלמה, אז נישואי תערובת זה בדיוק כמו להוסיף שמן למדורה, הרי אתה עם מישהי שמתפללת בדרך אחרת, יש לה מנטליות רוחנית אחרת, האמונה שלה זה לא כמו שלך, וזה עוד משהו שיכול לגרום לריבים והתנגדויות, וכידוע בזוגיות, התנגדות מכילה הרבה אגו, ואגו יכול להוביל לכאסח רציני, לכן לטעמי.......אם כבר להיכנס לזוגיות, אז להיכנס עם מישהי שהיא בדיוק כמוך, ואם אין בדיוק, אז הכי קרוב, אדם שלובש מידה 45, לא יחפש מכנסיים במידה 37, הוא יחפש במידה שלו בדיוק, מכנסיים שיגרמו לו להרגיש בנוח, לא ככה?

junior gong

New member
../images/Emo9.gif אללה יכליק ויחפזק

מתי עושים דו קרב עם NEED FOR SPEED CARBON? אני מחפש פרטנר, תביא ג'ויסטיק ותבוא.....ען ען עןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן אךךךךךך אמרתי כבר שהמחשב מחובר למקרן? אני משחק את המשחק הזה מוקרן על הקיר הכל בגודל טבעי........תענוגגגגגגגגג, אבל האיכות קצת לא משהו, חשוך קצת, ודי קרוב לי לעיניים, צריך להרחיק את המסך מקרן למינימום 4 מטר, ופה אצלי הוא רחוק ממני כמעט 2 מטרים שזה קצת מזיין את העיניים. טוב מה הקשר בין זה לבין נישואי תערובת לא יודע, פשוט כשראיתי את ריספקטה דימיינתי שאנחנו מתחרים עם למבורגיני.

תגובה מעניינת

תודה רבה על הפתיחות ,יישר כוח אני מעריך שזוגיות כזו מתרחשת בעיקר בתקופת הלימודים הגבוהים,במקומות עבודה מסויימים,או בעלי דעות זהות שנפגשים בתוך אותה מסגרת פוליטית. כלומר בעיקר יש זיהוי מעמדי,השכלתי,וגם בדעות לכן ההתקרבות היא פונקציה של זמן. במקרים נדירים נפגשים במקרה ובמבט ראשון מתאהבים!! וכאן אצטט מה שכתבה ידידה מלומדת "אשה שבוחרת בדרך זו לרוב היא אשה פתוחה, פמיניסטית, העומדת על שלה ויודעת מה הכי טוב בשבילה, יש לה את דעותיה והיא אשה עם אישיות מעוצבת" כלומר יש כמה תנאים הכרחיים (אני מורה למתמטיקה!!) להתחלת קשר כזה אבל לא מספיקים כלומר צריך להתמודד עם לחץ ההורים (להתנצר,להתאסלם),מה עם הילדים מה יירשמו בתעודת הזהות,ועוד ועוד אבל אם שניהם הגיעו למסקנה שזה/ו שאיתו/ה אמשיך את חיי,כל המכשולים מתגמדים בפני אנשים כאלה ולא נשכח את העובדה הקיימת שגם הנישואים מאותה עדה ,רבים,מתקוטטים,ומגיעים לגירושין.זה לא סוף העולם

junior gong

New member
פמיניזם ושוביניזם

העלאת נושא חדש. פמיניזם בעצמו נולד על מנת להשוות את האישה לגבר, אני נגד זה, גבר זה גבר אישה זה אישה, הגבול ברור, מי שמנסה לטשטש את הגבול ( פמיניסטיות בעיקר ) סובלות, ואני רציני לגמרי, מבעיה פסיכולוגית, לגבר יש תפקיד ולאישה יש תפקיד, אסור לערבב. פמיניזם = FAME צרפתית של פימייל = עדינות רכות, נשיות, ההגדרה הנכונה לפמיניזם ושוביניזם זה בדיוק כמו להגיד גבר ואישה, אבל לצערי לקחו את ההגדרה למקום בו הגבולות מיטשטשים וזו טעות. ולתגובתך, יש מלא בעיות עם ההורים, בדרך כלל הנושא הבעייתי ביותר בנשואי תערובת הם המשפחה והחברה, אם מסוגלים להתמודד איתם, זה יצליח, במידה ויש הבנה בין בני הזוג.

THE WIZARD 55

New member
אוהו מייק...

מה התפקיד של האישה ומה התפקיד של הגבר בעולם המושגים שלך? מה זה תפקיד ברור?..

junior gong

New member
אותך גידלו שגבר ואישה זה אותו דבר?

לא נראה לי, אבא שלך נראה לי גבר גבר ומהכרות איתו ואיתך אני יודע איך הוא גידל אותך, אז אל תיתממי ותגידי לי להגדיר ושמלהגדיר, זה משהו שזורם בטבעיות, כשנכנסים לזה זה בא טבעי בדיוק כמו שקנגרו נולד הוא יודע לזחול לכיס של אמא שלו ולגדול שם, איך הוא יודע את זה? הגדירו לו מה לעשות? לא ! זה אינסטנקטיבי טבעי לגמרי, זה מתיישב כמו כפפה ליד באופן נורמלי, אבל ברגע שאישה למשל רוצה לעבוד במפעל לברזל רק בישביל להוכיח את השיוויון בין גבר לאישה, או אם בא לה לצאת לשבת עם החבר'ה של בעלה עם שורטס ברגליים פתוחות כי גם לה מותר, אז זאת אישה שצריך להלביש לה מחבת עם שתי ביצים לפנים, אישה צריכה להיות מודעת לכבוד שלה ולמגבלות שלה, אישה לא צריכה להתנהג כמו גבר בדיוק כמו שגבר לא צריך להתנהג כמו אישה, למה אחרת כולנו נהיה קוקסינלים חסרי זהות, גם ככה העם הערבי מטושטש לא יודע איך להגדיר את עצמו, אז גם להוסיף לזה שנלבש צמוד ונתחיל להתאפר? די לדבר שטויות.

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

ברור שאישה שמכבדת את עצמה לא תעשה את זה אבל גם הגבר צריך לכבד את עצמו. מה שאתה דורש מאשתך מייק, תעשה גם אתה הגבר צריך לכבד את הרצונות של אשתו, בדיוק כמו שהוא דורש לכבד את רצונותיה. ואתה מכיר אותי איך אני מתעצבנת אם אתה לא עושה מיד מה שאני מבקשת
דווקא הגברים שצועקים שהם שובינסטים, הם החתלתולים הכי גדולים שיש...מיאו... אגב, אבא שלי אוהב אותך מאוד, לא יודעת למה, אבל בפעם האחרונה שהיית אצלינו, הוא אמר לי רק שיוריד את העגיל מהאוזן, והכל יהיה בסדר:)

junior gong

New member
להוריד אותו לאן?

לפיטמה ? העגיל הזה זה נדר, שמתי אותו בקטע של מרד, בימי קדם כשהגברים רצו לצאת למלחמה הם היו מתקשטים בעגילים וצמידים ונזמים באף, כששמתי את הזרקון באוזן, ושמתי את העגיל בגבה, מה שהיה לי בראש זה " WARRRRRRRRRRR " קודם כל לא צעקתי שאני שוביניסט, אז את המיאו שלך תשמרי לעצמך ( יהיה מאוד נחמד אם יהיה עלייך גם בייבידול וגרביונים בזמן שאת זוחלת על הריצפה במבט חתולי ) פשוט אמרתי שכן יש הבדל טבעי, מה שמותר לגבר אסור לאישה ולהפך, אם חשבת על מטלות ביתיות אז זה לגיטימי, כל גבר אוהב לטפל בבית שלו ולהכין אוכל מידי פעם, איזה גבר לא ידאג לאישתו ויפנק אותה, אתן מצד שני, תדאגו לגרום לגבר עצבים, לבוא תמיד בטענות, לדבר 5 שעות בטלפון, לבזבז 50 אלף שקל על סלון חדש, ואחרי הכל תנסו להוציא אותו אשם !

THE WIZARD 55

New member
בשבילי לא תוריד אותו?../images/Emo68.gif

בעיני אבא שלי הגבר גבר כמו שאמרת, עגיל זה נשי, פמיניסטי כזה..
בוא נדבר על האיסורים לגבר ולאישה ונגיע להסכמה מייק: לגבר ולאישה אין ידידים/ות מהצד? מסכים איתי?...וזהו... זה האיסור החמור ביותר!! ובקשר לבית, אתה יודע שאתה תנקה, תבשל, תגדל את הילדים ואותי וגם תעבוד בחוץ...וכן, אני אדבר בטלפון, אראה טלויזיה, אנוח לי כל היום בשביל שיהיה לי כח לשטויות שלך...

junior gong

New member
מותק

אצלי את תעבדי ! תהיה אישה בכל רמח איברייך, ואת תאהבי את זה ! כמו עכשיו
אין אצלי סנטימטרים לאף אחד, ואני לא רואה אף אחד מסנטימנטים !

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif

אני חושבת שאתה יודע מה אני מוכנה לעשות וזהו
אצלי אתה תעבוד! ובכיף... אתה לא תרצה לחזור הביתה מהעבודה, לראות בית מבולגן אין אוכל, הכל על הריצפה, כולל הילדים, אבל אני אשב על הספה מרוחה בקרם גוף אחרי מקלחת נעימה עם פן וציפורניים מסודרות...מאשר לחזור מהעבודה לראות בית נקי ומצוחצח, ילדים נקיים, יש אוכל, אבל אשתך נראית כמו עוזרת בית, עם מטפחת לראשה, מזיעה עם סינר מלוכלך...מה עדיף מותק? גן עדן נשמה שלי, גן עדן
יהיה לך איתי

למעלה