ניתוח השיר "צעד אחד לפני הנהר"

שרית7

New member
ניתוח השיר "צעד אחד לפני הנהר"

השיר צעד אחד לפני הנהר (הבנתי שאין לי אפשאות לרשום מלים אבל ציטוטים קצרים זה בסדר נכון?) בכל אופן אם מישהו יוכל לעשות קישור לאיזה אתר שיש בו את השיר הזה. בבית הראשון השיר מדבר על אדם שכמה להגיע לשאיפה שלו בחיים בכל תחום אם זה אהבה וזוגיות אם זה קריירה, והוא מרגיש שהנה אוטוטו הוא שם אבל עדיין לא. הדרך למטרה רצופה קשיים ומכשולים והרבה התייאשו וחזרו חזרה לנקודת המוצא, לא מאימינים שאי פעם יגיעו לרגע הנכסף. בבית השני יש התפתחות ומורגש שהדמות בשיר היא על סף הייאוש "הלב מתרוקן הכח אוזל" לעומתה הדמות המעודדת בשיר, פונה ואומרת "אל תכסה את פניך בצל זה לא יגמר לנו כאן לפתע" במלים אחרות אל תכנע אל תרגיש מושפל ומבוייש מה שבנינו ולאן שהגענו עד כה לא יתפורר בבת אחת. בבית השלישי יש כבר רמיזה ברורה יותר לכיוון האישי והרומנטי כאשר אנו מבינים שגם בזוגיות ובאהבה האדם מרגיש שהנה הוא אוטוטו או מצא את הקשר או עומד לפני שינוי (זוגיות חדשה, התמסדות, או אפילו מעשה האהבה עצמו) וכשהוא כמעט כבר שם הוא שוב נסוג לאחור וגם הפעם הדמות המעודדת פונה ואומרת עם כל זאת הרי נשאר ביחד הכוונה לא משנה מה יהיה ואני לא מבינה למה אתה מסתגר כי יהה אשר יהיה אנחנו נשאר ביחד.

נהדר../images/Emo45.gif../images/Emo39.gif

אחת השורות המעניינות בשיר היא:"דרכים קצרות הן קשות פי כמה".האם הכוונה היא שאם ננסה לעשות קיצורי דרך ולברוח מהדרך הארוכה והמייגעת נמצא את עצמנו עוברים מסלול קשה עוד יותר? זה מזכיר לי את "אם תמהר לא תגיע"... "רגעים עזובים,רגעים חסרי-אל" הם אותם רגעי משבר,אותן נקודות שבירה בחיים,כשנדמה לנו שנותרנו לבדנו מול הקשיים ותלאות החיים, מרגישים שאלוהים נטש אותנו והפנה לנו עורף,ואין מי שיתמוך בנו ויהיה לצידנו.

hilali1

New member
כמו שאמרת

הכוונה היא שהדרך הקצרה היא הארוכה בסופו של דבר.

שרית כל הכבוד../images/Emo70.gif

וואי איזו משמעות שונה נתת לי לגבי השיר, עכשיו אני מבין על מה הוא מדובר, ומבין את המשמעות
את המילים ניתן למצוא כאן אני בד"כ שאני שומע שירים לא ממש מתייחס למשמעות...
שרית כל הכבוד

שרית7

New member
אני מאוד מתייחסת למשמעות

והשירים של גלי בוחרת לשיר הם מאוד בעלי משמעות שירים עם עומק. באופן אישי אני חובבת ספרות ושירה ואלה היו המקצועות האהובים עליי בביה"ס והייתי פשוט מעולה בספרות. יכולתי לנתח את השיר לפרטי פרטים אבל העדפתי ניתוח מעמיק אך עם זאת לא לפרוטרוט על מנת לאפשר לכל אחד להוסיף משפט או שניים כמו שכתב רק אתמול וצדק מאוד בדברים שהוסיף.

hilali1

New member
איך אפשר שלא להתייחס למשמעות

של המילים? זה חלק בלתי נפרד מהשיר?

איזה שיר יפה , וניתוח שיר מדהים.

בחרת שיר יפה לניתוח, שיר מתוך הדיסק שאני הכי אוהבת . והניתוח שלך מאוד מעניין , את גדולה . אני הייתי רחוקה מזה.

10 הגרי

New member
וואוו...

ניתוח ממש יפה.לדעתי,את קולעת בדיוק למשמעות השיר.גם בשבילי השיר מסמל את אותה המשמעות,כאשר אני קוראת אותו. אני חושבת שכשגלי שרה,לא רק את השיר הזה אלא בכלל,היא מוסיפה למשמעות השיר עוד נופך,כי היא שרה עם רגש,ולא סתם מדקלמת מילים שנכתבו.

שרית7

New member
נכון וזו אחת הגדולות שלה שהיא ממש

יודעת להכנס לשיר להרגיש אותו ולהעביר אותו

hilali1

New member
אם אפשר גם להתייחס

קודם כל שתדעו שהייתי צריכה איזה פעמיים שלוש. כדי להבין לגמרי את הרצף הרעיוני. בכל מקרה נדמה לי שיש בשיר משהו מעט יותר קיצוני ממה שתיארת שרית. המשפט "צעד אחד לפני הנהר" יותר בכיוון של צעד אחד לפני שנופלים, מועדים, הולכים לבלי שום בלי דרך חזרה, חלילה מוות בין אם מכוון ובין אם לא. משום מה מצטייר אצלי הנהר כמשהו רע (ולא רק בגלל האסון במזרח). מתוארת חולשה נוראית של הרגש והנפש. אני חושבת שהבית האחרון שמדבר על אהבה נותן גם בעצם פיתרון. שבסוף, לא משנה מה, הביחד והאהבה מנצחים את הכל. של משנה מה קרה, מה נעשה, אפשר להתגבר על הכל. אשמח לשמוע התייחסויות, הילה

10 הגרי

New member
לי הנהר מצטייר בתור...

מכשול שאנו רוצים לעבור ולפעמים מתייאשים,כי איננו בטוחים שנצליח,או בתור מטרה שאליה אנו רוצים להגיע.

hilali1

New member
מכשול או מלכודת

אגב ראי מה כתבתי בביוגרפיה על המחברת. ועוד אגב אחרון - ראו כיצד מצטייר הנהר כאן. והנה מה שעדי כתב עד וההקשר שבו הושמע. רק שתשימו לב שהמחברת כאן היא רחל שפירא

10 הגרי

New member
לדעתי,זו חולשה נוראית שנגרמה ...

בעקבות הדרך הקשה שאנשים עוברים עד שהם משיגים מטרה מסויימת.

שרית7

New member
בדיוק הגדרה מדוייקת לגמרי

הנהר הוא המכשול שרוצים לעבור לחצות את הנהר ולהגיע ליעד הנכסף.

שרית7

New member
שירים כאמור אפשר לנתח בכל מיני

דרכים ואפשר למצוא משמעויות שונות. כשאני שמעתי את השם "צעד אחד לפני הנהר" עוד לפני שקראתי את מילותיו ובכלל שמעתי איך הוא נשמע, האסוציאציה הראשונה שעלתה לי לראש היא של אדם שעומד על גדת הנהר רגע לפני שהוא קופץ אל מותו... מה לעשות? זה הדבר הראשון שעלה לי בראש... אחר כך, (גם בגלל שאני יודעת שגלי היא אדם מאוד אופטימי ומאוד הישגי, ובהתאם לאופי שלה כך גם השירים שהיא בוחרת לבצע, וגם לאחר ששמעתי אותה מדברת בתכנית הרדיו כוכבים בזמנו על התקליט הזה), הבנתי שהכוונה היא צעד אחד לפני שחוצים את הנהר. והמשמעות היא שונה לגמרי. השיר מדבר על הפחד מההצלחה או יותר נכון הרצון העז להגיע להצלחה והמכשולים שבדרך. למרות שכאמור בהחלט אפשר לנתח גם אחרת. הבית האחרון בדיוק מדבר על זה שהביחד והאהבה מנצחים את הכל, כפי שכתבת. זה מה שיפה בספרות ובשירה אין שחור או לבן יש פנים רבות ודרכים רבות להתבונן.

למעלה