ניתוח השיר "צעד אחד לפני הנהר"

hilali1

New member
שווה גם להתייחס לביוגרפיה של המחברת

אסתר שמיר. כאן מתוך מומה. לרשימת השירים שכתבה ולשירים שהיא כתבה לגלי: אגב, יש לה לא מעט שירים שהיא מדברת על חולשה נפשית, שבאמצע הדרך, בחיים, נראה כאילו הגענו לדרך ללא מוצא ואין לאן להמשיך. אפשר לראות את זה בשיר הזה- אות משמיים (מבצעת דנה אינטנשיונל) ושוב בסוף הפיתרון הוא האהבה. בשיר עד קצה המסלול (יהודית רביץ)- גם שם היא מדברת על החמצה, על משהו שיש הזדמנות שיקרה עכשיו או לעולם לא. החלטה גורלית שצריך לקבל לפני שממריאים ויש משהו או מישהו שמונע זאת ומביא לחולשה נפשית. ותראו איך זה מקבל משמעות בשירה - עד הסוף. הליכה עד קצה גבול היכולת, מסירות עיוורת תוך רמאות, אימתנות ורשעות. אין לי ספק שיש איזשהו קשה בין השירים. ואתם יודעים מה זה אפילו מסתדר לי עם "חזקה מהרוח" שכביכול הוא אנטיתזה אבל למעשה הוא מענה לכל החולשה, עידוד עצמי, שיכנוע עצמי וחיזוק... והנה משהו שבעצמי לא ידעתי - אבל האם ידעתם שאותה אסתר שמיר היא היום מורה רוחנית שפיתחה שיטת ריפוי המשלבת עבודה קולית עם התפתחות רוחנית. אין לי ספק שהדברים קשורים אחד בשני.. הילה

hilali1

New member
נשמטו השירים שכתבה לגלי

והנה הם: ביום שאחרי, במקום איתך, חזקה מהרוח, מקום של אהבה, צעד אחד לפני הנהר, פעמון מצלצל, מקדש האהבה, אמצע ספטמבר, מפני כל העולם, אחריה. זהו נדמה לי

למעלה