קודם כל, תודה על ההתייחסות.
אני מסכימה אתך, אבל אנחנו קצת אבודים פה עם כל המערכת הרפואית. והקיסרי נקבע ליום שני הקרוב כך שאין עוד המון זמן. בסה"כ, הייתי מעדיפה לידה רגילה. אני בטוחה שלרופאים יותר נוח ויותר בטוח ככה. אבל עד לא מזמן הרופא שלי דווקא היה בעד לידה ואגינלית, גם בהנחה שהילד יהיה גדול. שבוע שעבר עשו לי אולטראסאונד של שבוע 38 להערכת משקל, ובעקבות התוצאות הוא שינה את דעתו. . ההערכה גבוהה בערך כמו בילד הקודם שיצא 4.1 ק"ג (הערכה בשבוע 37.5 - 3.8 ק"ג, והוא אמור לגדול עוד עד הלידה). בילד הראשון זו הייתה בהחלט לידה קשה, עם רופא פרטי (שלקחתי מראש, כי ידעתי שהוא אמור להיות גדול), ונעזרנו בואקום בסוף. אולטרא סאונד לא נותן הערכות מדוייקות מאוד, אבל זה מה שיש להם ועל זה הם מסתמכים. במקרה הנוכחי, באולטראסאונד יצא שהקף הראש דווקא סביר (אחוזון 95) אבל דווקא הקף הבטן גדול (אחוזון 99), ומסתבר שאם זה אכן המקרה זה מסובך במיוחד. הם מפחדים ממקרה שבו הראש יוצא והגוף לא (בניגוד לבד"כ, שברגע שהראש יוצא, כבר כל הגוף יוצא). ואז, לדברי הרופא שלי, אם מושכים את הראש, עשויה להיות פגיעה בעצבים שעוברים בצוואר, ואחת הסכנות השכיחות זה זרוע מדולדלת. בנוסף, זה עשוי לגרום למצוקה עוברית. רופאה אחרת (אם כי מאותה קבוצה, אז סביר שיש להם אותה מדיניות), אמרה שעל סמך הידוע מראש, ניתן לנסות ללכת ללידה רגילה, אבל אם התינוק לא יצא בקלות מעצמו, הם לא יעשו שום דבר לעזור לו לצאת (כגון ואקום, מלקחיים וכו') כי הם מפחדים שהם יצליחו להוציא את הראש ולא את יתר הגוף, ואז יצטרכו לדחוף אותו חזרה פנימה, או משהו כזה. ואז הסיכוי למצוקה עוברית גדל. מכיוון שכנראה הילד גדול, ועל סמך ההיסטוריה שלי, (ולמרות שזו לידה שניה), לא סביר שזו תהיה לידה קלה. כנראה לכן הם מעדיפים להתחיל ישר מקיסרי. בכל אופן, הייתי רוצה עוד אולטרא סאונד, לוודא את התוצאות של הקודם, אבל הניתוח הוא כבר ביום שני, ולא נראה לי שאני אספיק בכלל להבין איך משיגים דבר כזה פה [ יש לי ביטוח רפואי HMO, אז דרך הביטוח, הכל צריך להעשות בעקבות הפנייה של הרופא, ולא סתם לפי רצוני, אלא אם אני משלמת הכל מכיסי ]. החשבונות שהם כאילו שולחים, תמיד כ"כ גבוהים, שמפחיד אותי להחליט על דעת עצמי שפנות לרופאים, בלי כיסוי של הביטוח.