נכון שלא תמיד הבישולים יוצאים משהו?

elin86

New member
נכון שלא תמיד הבישולים יוצאים משהו?

אחרי כמה חוויות אישיות אשמח שנחלוק
האם יצא שפספסתם חלק חשוב במתכון? לא שמתם לב? עבדתם כפליים?
שלא יחשבו שתמיד הכל יוצא מושלם..
מוזמנים לשתף

כמובן שטיפים יתקבלו בברכה

קרה לא מזמן

שהכנתי את עוגת הבננות-שוקולד צ'יפס לפי המתכון באתר של אנונימוס שיש בו (משום מה) גם טופו. מכיוון שאני לא בשלנית/אופה מדופלמת יש לי נטיה להצמד למתכונים. אבל באותה פעם פשוט שכחתי להכניס את הטופו. כשנזכרתי בזה, זה היה אחרי שכבר טחנתי הכל במעבד מזון. אבל אז נזכרתי גם שהיו כאלה שאמרו שהכינו את העוגה הזאת בלי טופו ורק הוסיפו עוד בננות, אז זה מה שעשיתי.

מהטופו שחתכתי לפני כן והיה מיועד לעוגה, עשיתי בסוף ממרח.

ladybug6

New member
אוי, לגמרי

הנה דוגמה מצוינת...

בולנטיין האחרון נורא רציתי להעלות לבלוג פוסט עם פרלינים במילויים שונים. תכננתי, רשמתי, הכנתי את המילויים (שיצאו מהמם!) אבל משהו בהמסה של השוקולד התפקשש לי והוא נדבק לתבניות בצורה שלא ניתן היה להוציא את הפרלינים בשום אופן. בסוף ריסקתי הכל וחפרתי עם כפית רק כדי לשחרר את עיסת השברים ולנקות את התבניות (אלו תבניות סיליקון לקרח.. אולי זה חלק מהבעיה, אני לא יודעת). זה היה כל כך מבאס ומלכלך שמאז לא ניסיתי לעשות פרלינים שוב, וכל פעם שאני רואה בשלנים "חדשים" משוויצים בפרלינים הטבעוניים שלהם הלב שלי נצבט קצת..

בפעם נוספת קניתי את החבילה הזו של חמשת הדגנים, תערובת שאמורה להיות מוכנה ורק מצריכה בישול קצר. לא יודעת אם זה המוצר או אני, אבל יצא כ"כ מזעזע שאפילו הכלבים עשו פרצוף, וכל הסיר נזרק כפי שהוא לפח..

ladybug6

New member
עוד כשלון חרוץ

וזה הנסיון הכושל שלי להכין עוגת רולדה.. (נראה לי שהעליתי את זה לא מזמן)
מיותר לציין שהמתכון עדיין בעבודה, אם כי הנסיון שרואים בתמונה יצא טעים וחוסל בכל מקרה..

elin86

New member
שמחה שאתם משתפים פעולה עם השרשור

עכשיו אספר למה פתחתי את השרשור..
מעבר לפאשלה הראשונית של להחליף עדשים ירוקות באפונה, ברגע של היסח הדעת, מה שגרם לאפונה להיות די קשה בסוף הבישול למזלי הצלתי את המצב כשטחנתי את כל התבשיל כך שיצא כמו מרק עם מרקם מעולה..
הפאשלה היותר מעצבנת ושעלתה לי בעבודת נמלים היתה בשישי כשניסיתי להכין את תבשיל הלוביה של נופר( שיצא מעולה! ואפילו נתתי היום לחבר'ה בעבודה לטעום והם הסכימו איתי ), איפשהו פספסתי את העניין שצריך לבשל את הלוביה בנפרד ואחרי ההשריה זרקתי אותה הישר לרוטב העגבניות.. התלבטתי מה לעשות, לא רציתי לבשל את רוטב העגבניות יותר מדי כי לא רציתי להרוס אותו.. אז התחלתי להוציא את הלוביה מהרוטב.. זה היה סיוט!!! לקח לי נצח.. ניסיתי להפריד בין חתיכות העגבניות והבצל ללוביה עצמה..

הצלחתי להוציא את הרוב ואז התחלתי לבשל את הלוביה בנפרד..

ממש מוכשרת בלא לשים לב לפרטים החשובים!

ladybug6

New member
טיפ להבא

יכולת להשאיר את הלוביה ברוטב, להוסיף הרבה מים, לכסות את הסיר ולתת לזה שעתיים שלוש של בישול (מדי פעם להוסיף מים אם צריך, ולערבב פה ושם)
אני מכירה איזו סבתא אחת שמבשלת לוביה ככה באופן קבוע.. :)

אבל ככה זה, מטעויות לומדים.. וממשיכים ללמוד כל הזמן. רק לפני כמה שבועות הכנתי איזה קרם שרציתי למרוח על מאפינז ואלתרתי כמה דברים ממה שהיה לי בבית ויצא די איכסי..

elin86

New member
האמת שהבישול אחרי ההשריה

לא היה ככ ארוך.. חצי שעה..
הצטערתי שלא התחלתי לבשל קודם.. ככה כל שישי בערב נמרחתי עם זה

RSPA

New member
ועוד טיפ

אפשר לקחת את הסיר להוסיף מ ע ט מים להכניס לתנור ולבשל בישול איטי (כמו חמין, או קדירה) על טמפרטורה של 90 מעלות כל הלילה.

בארוררר כאילו דא?

קטניות בנות זמני בישול שונים שחלק כבר מתפוררות טחלק כאבנים קטנות בתבשיל...
אורז שלא התרכך דיו
תבשיל מושקע להפליא שנשרף בקרקעית והלך כולל הסיר!
מלח בכמות לא סבירה...
חצילים מרירים שנשכו את כל מי ששם נפשו בכפו ובכל זאת טעם...
קייל בתבשיל שנתקל בהתנגדות גורפת מצד הסועדים שלא מבינים מה טוב בשבילם....
עוגה שיצאה דחוסה להפליא יותר דומה לגומי...
עוגה לא מספיק מתוקה...

להמשיך?
איזה טיפים? לקטניות לא לוותר על השריה ולמי שצריך בישול מוקדם, וכמו שגברת מנהל כתבה- להוסיף הרבה מים ולעבור לבישול ארוך
למלח וסוכר- לטעום, למי שנשרף לחשוב מה יכול להיתפס על הקרקעים ולפזר אותו מלמעלה ותמיד תמיד לבדוק באמצע מה קורה
ובעיקר- ענווה! יש דברים שלא תלויים בנו וכולנו מועדים לסלק סיבי ותפל או לסלרי שמסרב להתרכך ועוד כהנה וכהנה

ladybug6

New member
ברוכה השבה!

ואפרופו סלק סיבי.. הזכרת לי שפעם הכנתי פירה מתפו"א+בטטות והבטטות היו סיביות להחריד, כל הפירה היה חוטים חוטים.. החוויה היתה כ"כ טראומתית שמאז הפירה שלי נשאר עם תפו"א בלבד והבטטה נשארת בתנור

בוודאי ובוודאי

ראשית אין ספק שלסובלי צליאק קל לאין ערוך לטייל בארה"ב וקנדה מאשר בישראל.
לא היה לנו אף מקרה של גלוטן
בכל מקום ידעו בדיוק ממה להימנע וברוב המקומות היו תפריטים נטולי, לא כל שכן במסעדות שף שהכין עבורנו מה שקצינו נטול וגם צמחוני ואף טבעוני. פשוט תענוג.

שנית בישלתי הרבה וזה היה נהדר, כולל ליולדת שלא היכרתי, חברה של גיסתי שילדה מוקדם מן הצפוי ואחותה הגיעה רק שבוע אחרי.
היא ובני ביתה פונקו במרק ירקות וגריסים, קוביות טופו ששרו בתבלינים והוקפצו עם בצל ופטריות, אורז ופסטה שבושלו יחד עם מגוון תבלינים רלוונטיים לאחר לידה,סלק צלוי בתנור, טחינה עשירה בשום לימון ופטרוזיליה, תבשיל עגבניות ופלפלים מבושלים, סלט עגבניות עם הרבה כוסברה ומעט פלפל חריף, עוגת תפוחים על מיץ תפוזים עם מעטה פריך של קינמון וסוכר חום , לא זוכרת מה עוד.

בקראאון נתתי דרור ליצר הבישול, שלוש להבות גז עמדו לרשותי והכנתי הכל מכל וכול. טופו חגג במגוון תפקידים, קמח סורגום שימש בשמחה בפנקייק ובהדבקת לביבות ירק, סלטים וירקות מבושלים ככבו. עדשים כולל דל הודיים מילאו את לבבנו שמחה ואת בטננו שבע.

על הנופים אני לא מדברת, זה בלתי ניתן לתאור, אגמים בעלי עיני טורקיז למרגלות קרחונים, נחלים ונהרות בעלי גחמות מצב רוח החל במים שקטים ועד שצף קצף מתגעש, והעצים- הו העצים...

וץודה ששאלת

Gidi Shemer

New member

הטיול שלכם נראה פשוט נפלא. מקנא בכוח לקחת משפחה ולהרים טיול מדהים שכזה, אפילו שבחרתם בחוף הלא נכון

RSPA

New member
נשמע שנהנית כהוגן. איזה כיף...

(וכאן צריך להיות אייקון של קנאה)

פיקניק ליד האגם?

מדינת וושינגטון הנהדרת מציעה שפע מקומות לטבול, לקייק, לפקנק או סתם לצפות בנוף מרגיע ומפעים באותה עת והכל באויר רחוץ מאבק וצונן כיין

למעלה