נכון שלא תמיד הבישולים יוצאים משהו?

RSPA

New member
קורה כל הזמן...

מי שלא עושה לא טועה, אף שלעיתי די מזומנות - שמתי לכך לב - הטעויות נגרמות בגלל מתכונים לא ברורים או לא מדוייקים, שגם אם אתה סופר דייקן (ואולי בגלל זה) משהו מתפקשש.
מעבר לכך יש ענין של טעמים אישיים - אצלי במיוחד בהקשר למליחות של מאכלים. אני משתדל לצמצם מאוד מלח (אף שלא מתנזר ממנו לחלוטין). יוצא שאתה ממליח כמו שרשום במתכון ואח"כ זה מלוח לך רצח. מעבר לזה לפעמים יש טעויות שבמקום כפית מלח אתה מוסיף בלי לשים לב כף שלמה. ואז זה נורא ומה עושים?
מחליטים לעבור לתבשיל לגדוד במקום לשלשה אנשים ומשלשים את הכמויות של הכל - חוץ ממלח. ואז מזמינים גם את החברים והשכנים לסעוד וכולם מרוצים.
אפשרות אחרת, תלוי בסוג התבשיל, היא לטחון הכל למשל, לחלק לשקיות ולהכניס לפריזר ואז בכל פעם שמבשלים משהו שנראה שניתן לשלב בו את התערובת הזו מוציאים שקית אחת, משלבים במתכון שעל הפרק ומשתדלים לזכור לא להמליח.
חוץ מזה יש גם פח זבל. בשביל זה המציאו אותו.


מעבר לכל זה היות ואני עושה גם הרבה נסיונות אני גם כושל בהרבה פעמים וזה פשוט לא הולך. אחת הדוגמאות שזכורות לי "חזק" זה נסיון ההנבטה של חומוס בקופסאות קרטון שנבט פראי אבל נרקב מהר בגלל עודף לחות וחוסר איוורור. ומטעויות לומדים לפעם הבאה.
 

ladybug6

New member
ובעקבותיך גם אני הנבטתי בקרטון

וגם לי התקלקל

אבל היי, אם לא מנסים גם לא מצליחים
 

יוספה 51

New member
החצילים עם הסילאן של ליידיבאג

הפכו בוורסיה שלי למשהו קטלני שעד עכשיו המשפחה שלי צוחקת עליהם. שלא לדבר על כל הקציצות שניסיתי והתפרקו, כשאת התסכולים העלתי כאן בפורום.
 

יוספה 51

New member
הקציצות מתקצצות נאה, אך הטראומה של

החצילים המקורמלים טרם פסה ולפיכך לא נוסתה בשנית.
 

יוספה 51

New member
חלילה, האשמה בטמפרמנט שלי, בעיית הקשב

וקוצר הרוח, שלא מאפשרים לקרוא עד הסוף. מה שקרה, זה שבשלב כלשהו לא הבנתי למה מתבשלים לי שני סירים, אחד עם תערובת תאנים מתקתקה, והשני עם מיני אורזים, ופשוט ערבבתי ביניהם, ורק אז המשכתי לקרוא והבנתי שלא כך היה צריך, שאחד למילוי והשני לתערובת בו מתטגן לו החציל. אז בלחצי כי רב דחפתי הכל לתוך החציל, ובגלל שהתערובת נגמרה הכנסתי לתנור ולא טיגנתי. אז תגידי את ליידיבאג המוכשרת - איך יכול להיות שאת קשורה לזה? הרי אין קשר בין המתכון שלך לביצוע המוטרף שלי..
 
למעלה