נכות נוספת

gabigueta

New member
נכות נוספת

שלום דר כרמית אני אדם שסובל מ CP מלידה בצורה קשה, כאשר הפגיעה הגבילה אותי מאד ברגליים ובידי השמאלית, כאשר יד ימין תפקדה מצויין, למרות נכותי הקשה, הצלחתי לרכוש השכלה אקדמית, ולעבוד במשך למעלה מעשר שנים בשתי משרות ולהשתכר שכר גבוה. לצערי לפני מספר שנים הייתי מעורב בתאונת דרכים כנהג, ובה נפגעתי קשות בעמוד שדרה צוארי, הפגיעה מקרינה לידיים ובעיקר ליד הימנית ולרגל הימנית, וגורמת להיחלשות ניכרת, תחושת הירדמות, לפני התאונה נעזרתי בהליכה בקביים קנדיות, וכיום אני מאוד מתקשה בהליכה ועקב נפילות חוזרות ונשנות, לאחר אשפוז בבית לוינשטיין הומלץ לי להשתמש בכסא גלגלים ממונע, כי אין לי כח בידיים, והליכה טיפולית בקביים, כמו כן אני מאד מתקשה בכתיבה והקלדה, למרות התאמת סביבת עבודה על ידי מכון קרטן. מייצג אותי עורך דין, כאשר התביעה הוגשה בתחילת שנת 1999, וכיום אנו עדיין בשלב קדם משפט, לאחר הדיון האחרון בביהמ"ש, בו ננזף העו"ד, הוא פנה אלי והסביר כי הוא חושש שהוא לו מתאים לייצג אותי בגלל מורכבות העניין, והציע לי לפנות לעורך דין אחר, ואת חלוקת שכר הטרחה הוא יסדיר עמו, אציין כי נוירולוג מומחה שמונה מטעם בית המשפט, קבע כי 19.6% נכות נוספו בעקבות התאונה, כל עורך דין שפניתי אליו אינו רוצה לקבל את הטיפול בתיק כאשר יש עורך דין קודם. בנוסף ההוצאות עקב מצבי רבות, כסא ממונע שמשרד הבריאות סירב לממן, בטענה כי מדובר בת.ד. רכשתי מכספי (הלוואות וחסכונות), והתפשרתי על פונקציות על מנת לעמוד בתשלום, חברת הביטוח אינה רוצה לשלם מאום, אלא בתום ההליכים המשפטיים, בנוסף עלי לממן טיפולי פיזיוטרפיה, תרופות, מטפלת למשך 24 שעות ביממה ועוד. לסיום ברשותך אשאל 2 שאלות: 1. כיצד אתייחס ל"פחדו" של עורך הדין שלי, בכמה שפחות כאב ראש? 2. האם אני זכאי למימון הוצאות שוטפות לטיפולים וציוד מחברת הביטוח, עקב הפגיעה הנוספת שהיתה הקש ששבר את גב הגמל אצלי, שהפכה אותי מאדם עצמאי לחלוטין לתלוי מאוד, ומוגבל בפעולות בסיסיות, אם לא, כיצד אוכל לממן הוצאות רבות? בתודה, גבי

תשובות

במידה ועורך הדין שלך סבור שלא יוכל לייצג אותך- בקש ממנו שהוא יפנה אותך לעורך דין אחר. אם הוא סבור שהתיק שלך מסובך מדי בשבילו , כדאי להאמין לו ולא "להכריח" אותו להמשיך לטפל בתיק. אכן, רוב עורכי הדין אינם אוהבים לקבל תיקים שאחרים התחילו לטפל בהם, זה תמיד מעורר בעיות. הדרך שהצעתי לך כאן פותרת חלק גדול מהבעיות הללו. דרך אגב, העובדה שהשופט "צעק" על עורך הדין שלך איננה מצביעה בהכרח על כך שעורך הדין בלתי מתאים. למרבה הצער, לעתים שופטים עשויים להרים את קולם גם על עורכי דין העושים עבודתם נאמנה, שכן גם השופט הוא בן אדם. מאידך, אם עורך הדין אומר לך שהתיק קשה לו: כדאי להאמין לו. בהצלחה.

gabigueta

New member
תודה על תשובתך

דר כרמית תודה על תשובתך, אך הייתי מאד רוצה לקבל תשובתך לשאלתי השניה בעניין מימון ההוצאות הרבות בעקבות פציעתי. בתודה מראש גבי

מימון ביניים בתאונות דרכים

אמור להפתר באמצעות מנגנון התשלומים התכופים. אלא, שבמקרה הגרוע אם יוכרע בסוף שמה שקיבלת לא הגיע לך מחברת הביטוח - תצטרך להחזיר.

מסכימה עם חיותה

מסכימה עם חיותה כי הפתרון במקרה כזה הוא "תשלום תכוף". המטרה של תשלום תכוף היא להוות מעין "עזרה ראשונה" כלכלית לנפגע ולבני משפחתו.

למעלה