נכות נפשית/מחלות נפשיות במד"ב ופנטזיה

nick at noon

New member
אה נכון,

להם באמת היו בעיות מאוד ברורות. אני זוכר שבפרק הראשון איתם הם מציעים מספר דרכים להציל את הפדרציה במלחמה , אבל בסוף מחליטים שסטטיסטית אין לפדרציה סיכוי ולכן קו הפעולה הנכון הוא לתת לדומיניון לנצח מהר, ולכן הם כמעט בוגדים בפדרציה.

לאחרונה ראיתי את מסע בין כוכבים וויאג'ר ושם ברקלי מופיע בכמה פרקים. באופן מתאים בחלק גדול מהפרקים שלו מופיעה גם טרוי שצריכה לעזור לו (או לפחות לשכנע את השאר שהוא לא מטורף לחלוטין). בפעם הראשונה שהוא מצליח ליצור קשר עם הוויאג'ר כולם בוויאג'ר מאוד שמחים ואז הדוקטור שלהם מספר להם על הבעיות השונות שלו. ואותי הטריד שהוא לא ציין שיש מחלה שנקראת על שמו - זאת שבה מופעלים גנים עתיקים ונהפכים לאב קדמון גנטי. (פרק נחמד יחסית קרוב לסוף עונה 7 של הדור הבא)

Boojie

New member
אצל ניבן

יש סיפור על סכיזופרן פרנואיד שמבצע רצח ואחר כך נמלט בספינה לשד יודע איפה.
ב"הקוסמת" של וארלי אחד הגיבורים סובל מאיזו הפרעה ששכחתי מה היא.
ב"אנשי הכבשן" של דיוויד ברין יש מקרה מעניין של ריבוי אישיויות, אבל כל דבר שאומר על זה יהיה ספוילר.

(לא קראתי תגובות קודמות מחוסר זמן, ועכשיו אחזור לעבודתי).

Boojie

New member
וגם אצל ניבן

ב"עולם טבעת" יש בובן מאני-דפרסיבי.

ניימן3

New member
מצחיק. בחיים לא הייתי חושב על אנשי הכבשן

כעל הפרעה נפשית.

בעצם, אני גם לא יודע אם עכשיו אני חושב על זה כעל הפרעה נפשית. (אבל לא אתווכח כמובן על הגדרות של מחלות נפשיות מדומות. איש איש שיחלה באיזה מחלה עתידית דמיונית שבא לו. אני ליברל אמיתי :) )

Boojie

New member
אני מדברת על (ספוילר לאנשי הכבשן)

האישיות המפוצלת של ריטו, שמתבטאת באישיות החלופית שמופיעה אצלה כשהיא משתכפלת.
ריבוי אישיויות, בהנחה שקיים דבר כזה, היא סוג של הפרעה נפשית.

Boojie

New member
עוד שניים, נדמה לי:

ספוילרים ל"הדרור" ו"בבל 17":

ב"הדרור" של מרי דוריה ראסל, אמיליו, הגיבור, סובל מדיכאון ו-PTSD בעקבות מות כל חברי המשלחת (שהם פחות או יותר כל חבריו), האונס שעבר אחריו ואובדן האמונה שלו.

ב"בבל 17" זכור לי במעומעם שהייתה התעסקות עם מחלת נפש, אבל אני כבר לא זוכרת מה זה היה אז אני לא מתחייבת. אזא"מ, דילייני באופן כללי מתעסק עם גיבורים עם "בעיות", אם כי אני לא בטוחה עד כמה הוא הולך עם זה ברמה של להגדיר את זה "מחלת נפש".

אה, כן, ואצל אסימוב - וגם אצל וארלי ("חוף הפלדה") - היה מחשב-על עם דיכאון. זה נחשב?

בחוף הפלדה גם הגיבור/ה סובל/ת מאותו דיכאון.

ניימן3

New member
Rainbow Ends של ורנון וינג'.

לגיבור הראשי יש אלצהיימר. או יותר מדויק: הגיבור הראשי בתהליכי אחלמה מאלצהיימר כי זה מד"ב וכו'. ספר מצויין.

למעלה