נכי צה"ל.........-סכיזופרניה

rozgil

New member
נכי צה"ל.........-סכיזופרניה

שלום לכולם.........-האם ידוע לכם על אתר שקשור לנכי צה"ל שחולים בסכיזופרניה???........או/ו עזרה לנכי צה"ל חולי סכיזופרניה החל ממישפטית דרך עורך דין שיכול לעלות את אחוזי הנכות!!!!!-בתודה מראש-אני

smile2life

New member
מנסה להבין

אובחנה אצל הנכה סיכזופרניה בעבות הפציעה אבל לא הוכרה?

rozgil

New member
ל-מנסה להבין

הוכרתי כ"החמרה"אבל לא כ"גרימה" זאת אומרת חצי אחוזים שלי והחצי השני של משרד הביטחון ואני רוצה ל"השיג" את כול האחוזים---זאת אומרת "ניגרמה עקב וכתוצאה מהשרות הצבאי"---והם טוענים שהמחלה היתה פורצת "בכול מיקרה"(גנים וכו´)ואני טוען שלא ראיתי פסיכולג ,פסיכאטר ועוד לפני הצבא וגם לא היו לי אישפוזים פסיכאטרים ולא לקחתי כדורים פסיכאטרים וכו´ לפני הצבא

smile2life

New member
אם מישהו יוכל ליזור לחבר היקר

מבורך יהיה. אני קטונתי.

c a t c h 22

New member
יפנה לועדה תגובת קרב - חיים חזן../images/Emo96.gif

ועדה יושבת במחוז ת"א ארגון נכי-צה"ל בסניף יש שעות קבלת קהל

ominator

New member
הכרה בסכיזופרניה

´סכיזופרניה´ הינה הפרעה שכיחה וחשובה ביותר. מדובר על הפרעה נפשית הכוללת אפיונים רבים של הפרעות סכיזופרניות ויש להניח כי מקורה של המחלה הינו גנטי. אופייה של המחלה מתבטא בהפרעות ובעיוותים קשים בתפיסה, בחשיבה וברגש קהה ולא תואם. בדרך כלל אין פגיעה בצלילות חשיבה וביכולת שכלית, אולם לאחר זמן יכולים להתפתח ליקויים קוגנטיביים מסוימים. החולה סובר כי הוא הציר של הסביבה וכי הרגשותיו הפנימיות ידועות לסביבה. החולה סבור כי כוחות על טבעיים משפיעים על מחשבותיו ומעשיו בדרכים מוזרות. החשיבה מופרעת ודברים משניים מקבלים חשיבות ולהיפך, החשיבה הופכת מעורפלת ובלתי ברורה. למחלה סוגים שונים ואבחונים שונים ואין זה המקום להעמיק בהם. תובעים אשר לקו בסכיזופרניה במהלך שירותם הצבאי ביקשו להכיר במחלת נפש זו כמחלה שפרצה עקב השירות. ועדת הערעור ובתי המשפט בערכאות גבוהות יותר התחבטו רבות בשאלת הקשר הסיבתי בין השירות הצבאי לבין פרוץ מחלה זו. השאלה העיקרית אשר עלתה לדיון היא האם יש בתנאי שירותו של התובע הספציפי כדי לגרום לפריצת המחלה. עקרונית, בשנים האחרונות, בין השאר עקב מחקרים ברפואה, הוגדרה הסכיזופרניה או קבוצת הפרעות זו כמחלה אשר פורצת עקב נטיה גנטית. הכוונה היא כי יש צורך בנטייה גנטית לפריצת המחלה (רקע משפחתי כלשהו), על מנת שהמחלה תפרוץ. עקב כך, הסיכוי לקבל הכרה ב"גרימה" למחלה זו אינו גבוה במיוחד, ויש אף נטיה שלא להכיר בכלל (!), בחולים אלה. הכרה תינתן בדרך כלל על בסיס אירועים חריגים בתקופת שירות קצרה, אשר התלקחות המחלה הייתה בסמוך אליהם. זה לצערי המצב כיום, אולם כפי שציינתי לא פעם, ההחלטה ביחס לסיכויים במקרה זה או אחר הינם פרטניים ובאים על בסיס עיון בחומר רפואי ומשפטי של הפונה.

ominator

New member
חיים חזן...

וחבריו מן האירגון הינם אנשים יקרים, אולם עוסקים בדרך כלל בפגיעות בתר חבלתיות ולא במחלות נפש פר אקסלנס.

ominator

New member
העלאת אחוזי נכות...

ניתן להעלות אחוזי נכות, בהליך של בדיקות חדשות לפי חוק הנכים: חוק הנכים (תגמולים ושיקום)[נוסח משולב] תשי"ט 1959 37. בדיקות חדשות (תיקון: תשכ"ח) (א) קצין-תגמולים רשאי להורות אחת לשנה על בדיקת הנכה שנית אם לא הורתה הועדה הרפואית הוראה אחרת. אולם אם היה לקצין התגמולים יסוד להניח כי חל שינוי בדרגת-נכותו של נכה, רשאי הוא להורות על בדיקתו מחדש של הנכה בכל עת לאחר שחלפה חצי שנה מיום הבדיקה האחרונה. (ב) קצין-תגמולים חייב, לפי דרישת נכה, להורות על בדיקתו מחדש, עם עברו לפחות ששה חדשים מיום קביעת דרגת-נכותו לאחרונה. אולם רשאי קצין התגמולים להתנות את ביצוע הבדיקה בתנאי שהנכה יפקיד סכום הוצאותיה המשוערות, הכל לפי כללים שנקבעו בתקנות. (ג) הורה קצין-תגמולים על בדיקתו מחדש של נכה, יהיה הנכה חייב להתייצב, בזמן ובמקום שנקבעו לפי ההוראה, בפני ועדה רפואית ולהיבדק כל בדיקה שתידרש לשם קביעת דרגת-נכותו מחדש. (ד) הורה קצין-תגמולים על בדיקתו מחדש של נכה, והנכה לא מילא חובה מן החובות המוטלות עליו לפי סעיף-קטן (ג), ומיום קביעת דרגת-נכותו לאחרונה ועד מועד בדיקתו החדשה עברו לפחות ששה חדשים - רשאי קצין - תגמולים להורות על הפחתת תגמוליו עד אשר ימלא אותה חובה. (ה) הוצאות של בדיקה שקצין-תגמולים הורה עליה לפי סעיף קטן (ב) יהיו על הנכה, אלא אם הורה קצין התגמולים הוראה אחרת או אם קבעה הבדיקה כי חל שינוי בדרגת-נכותו; היו ההוצאות על הנכה, רשאי קצין-תגמולים לראותם ככספים שסעיף 16 חל עליהם. כפי שניתן לראות, בדיקה חדשה יכולה להתבצע על יסוד בקשת הנכה כל שישה חודשים ממועד הבדיקה האחרונה. לבדיקה חדשה רצוי לבוא מיוצג על ידי עו"ד העוסק בתחום, עם חוות דעת רפואית מתאימה.

siag

New member
מבקש עצה

איזה כלים יש ברשותי כדי לקבל מה שמגיע לי מהשיקום לפי החק שלהם. כי הרי הם מתכחשים גם למה שכתוב בספר שלהם. למשל במו אזני שמעתי מהמשקמת שאני צריך לקבל כ1440 ש"ח עבור דלק לרכב רפואי. כבר 3 חדשים שאיני מקבל זאת כי הם מתכחשים שמגיע לי זאת. מה עושים? למי פונים?

למעלה