נכנסתי היום לראשונה לאתר של העמותה

zeev2007

New member
נכנסתי היום לראשונה לאתר של העמותה

חשבתי להצטרף לעמותה הבעיה שלא מצאתי את "תקנון העמותה".. האם יש מישהו שיכול להאיר את עיני היכן נמצא התקנון?

No name for now

New member
העמותה

תקנון אני עדיין מחפשת אבל הנה הסברים על מטרות העמותה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=684&msgid=76899861

מתוך מטרות העמותה, בתקנון:

מתוך מטרות העמותה, בתקנון: "עמותה שתהווה כתובת ליתומי צה"ל בישראל, תסייע בהגדרת מעמדם הייחודי, בהשוואת תנאיהם של היתומים ללא הגבלת גיל, תסייע במתן פתרונות לבעיות היתומים"...

2005אורן

New member
בחודש האחרון עקבתי אחרי הפורום

של "צוות המאבק" בראשותן של נאווה ושולי. הגעתי למסקנה, הדבר הגרוע ביותר בשבילנו, היתומים, להצטרף לארגון בראשותן, פניתי אליהן מספר פעמים, במייל האישי, לא טרחו לענות לי, פניתי לפורום שלהן, נאווה ושולי לא התייחסו, וחברותיהן ניערו אותי. אין לנו מה לחפש בארגון שלהן, נלך לאיבוד בתוכו, הן נאבקות רק למען עצמן, לא איכפת להן מזכויות היתומים. יותר מכך, נתקלתי בפורום שלהן, לא מעט לגלול על מכתבים של יתומים. אם הן לא אויבות שלנו, לבטח לא ידידות שלנו.

No name for now

New member
בלי לחוות דיעה

על פורומים מקבילים ומועמדות לראשות ארגון אלמנות צה"ל לדעתי עדיף לנו לקחת את האחריות לידינו ולא להיות תלויים באלמנות צה"ל, עם כל הרצון הטוב אני עדיין חושבת שיתומי צה"ל בגירים יכולים לייצג טוב יותר יתומי צה"ל בגירים וקטינים וזה גם ישחרר אותנו מתדמית הילדים שאנחנו תקועים בה

2005אורן

New member
נכון,

הטוב ביותר בשבילנו, הוא ארגון משלנו, שאנו נדאג לצרכים שלנו, נחליט את ההחלטות שלנו בעצמנו, שנייצג את עצמנו, בקיצור, שנהיה אדונים לעצמנו. רק אנו יודעים מה טוב בשבילנו.

2005אורן

New member
אני בטוח שכולם משוכנעים

יש לדרוש מכל המתמודדות לארגון האלמנות, לצאת בהצהרה, שאין אנו חלק מהן, במקביל, לפעול להקמת ארגון משלנו, ממש, ולנהל מגעים עם משרד הבטחון, שכל ההקצבות המגיעות ליתומים, יועברו לארגון שלנו, ובמקביל לכך לשלוח לכל היתומים, פליירים עם המצע.

No name for now

New member
עושים את כל זה

זה לא כ"כ פשוט, מדובר בתקציבים מאוד גדולים מצד אחד לארגון אלמנות צה"ל אין אינטרס לאבד את התקציבים האלה מצד שני למשרד הבטחון אין אינטרס ליצור לעצמו עוד עבודה ע"י הכרה בארגון יציג נוסף וחלק ניכר מהציבור חושב בכלל שאנחנו מנסים לעשוק את הקופה הציבורית צריך לשכנע אותם כמה זה קריטי ועל זה ארגון יתומי צה"ל עובד לא קל

No name for now

New member
מצויין

אני מנצלת את ההזדמנות להדגיש כמה חשוב להירשם לעמותה כדי שלמשרד הבטחון יהיה מושג כמה יתומי צה"ל מזדהים עם מטרותיה (על מנת לקדם את הליך קבלת ההכרה כארגון יציג) ושתמיד יש מה לעשות למי שרוצה להצטרף לפעילות אקטיבית שבת שלום לכולם

No name for now

New member
דמי חבר שנתיים הם 150 ש"ח

לגבי פרטי עורך הדין של העמותה אנא פנה אל עדי, אני לא נוהגת לפרסם שמות ומספרי טלפון בלי רשות

אני1996

New member
רמת הבטחון והשכנוע ראויים להערכה

אבל הנה אחד שלא משוכנע כלל. מהכרות אישית (אולי אפילו אישית לוחצת) ישנם עוד כמה וכמה לא משוכנעים וכולם בגדר מתפקדים פוטנציאלים לעמותה המדוברת. לא, אני לא בטוח ש"אנחנו" אכן צריכים לייצג "אותנו". בל נשכח שישנו ציבור גדול למדי (לצער כולנו) שאינו בגיר, אינו בוגר מספיק וכן זקוק לייצוג הולם וזה בהחלט יכול וצריך להיות אמהותיהם. אני כן חושב שצריך להשתלב בארגון אחד המייצג אלמנות ויתומים ולייצג אותם נאמנה!! התנהלות נפרדת מול משרד הבטחון וגורמי השיקום השונים יכבידו על המערכת ויסאבו אותה. מאידך פעילות מאורגנת של יתומים בוגרים בתוך ארגון האלמנות והיתומים על מנת לשמר אינטרסים משותפים נראה לי "נכון יותר". אני חושב שעיקר המטרה היא שיקום ולכן יש חשיבות לשיקום כולל של התא המשפחתי שקרס על כל מרכיביו - יתומים ואלמנות. גם אחרי קריאה רביעית וחמישית של מטרות העמותה אני בהחלט מזדהה עם רובן אך חושב שיכולות להיות מושגות במסגרת של ארגון גג הפועל מול משרד הבטחון ולא בהכרח בנפרד. הבעיה העקרית אותה צריך לפתור בתיזה המוצגית לעייל היא ייצוג הולם בהנהלה והתנהלות ארגון הגג הנ"ל לכל הקבוצות החברות - אלמנות, יתומים קטינים, יתומים בוגרים.

No name for now

New member
כאן השכנוע עובר

להיות מול ארגון אלמנות צה"ל, פנינה כהן לדוגמא לא משתפת איתנו פעולה

No name for now

New member
עוד משהו

לפי הכרטיס האישי שלך אתה בן 41 משרד הבטחון לא מכיר בך יותר וגם לא ארגון אלמנות צה"ל, ייצוג יתומי צה"ל נתון בידי צעירים בין גיל 21 ל-30 אני לא אומרת שאין אנשים מתאימים אבל חלק עדיין בשירות צבאי, חלק לומדים, חלק בטיול, מדובר בטווח מאוד קצר ולדעתי גם יהיה קשה ליתומים צעירים להתמודד עם אלמנות מבוגרות יותר ובעלות ניסיון.

אני1996

New member
לא טענתי ש"הכול" טוב... רק חלק.

יש עדיין מקום להאבק ויש עדיין עוולות שצריך לתקן. השאלה היא מה המסגרת. כמו שכתבתי אני מסכים עם מרבית מטרות העמותה אבל אני לא מסכים למה שנאמר מעלה שצריך ייצוג עצמאי מול משרד הבטחון ושרק אנחנו יודעים ויכולים לדאוג לנו - כל אוכלוסיית היתומים על כל מרכיביה! יתום צה"ל הינו יתום עד יום מותו. נכון שיש משמעות לגיל בנושא השיקום אבל הוא עדיין יתום ויכול (ואולי אפילו עדיף) לייצג את כלל האוכלוסיה האמורה גם בגיל מאוחר. הייצוג לדעתי צריך להיעשות "יחד" עם אוכלוסיית האלמנות בשיתוף ותיאום תוך מתן דגש על שיקום חיי המשפחה על מרכיביה (האלמנה והיתומים). אפרופו, באותו הקשר לדעתי צריך להיות ייצוג משותף להורים ואחים שכולים. היום האחים אינם מיוצגים כלל.

למעלה