נכנסתי היום לראשונה לאתר של העמותה

No name for now

New member
אני יודעת ../images/Emo13.gif

רק מנסה להוסיף אינפורמציה בכל מקרה מה שהכי חשוב לדעתי זה למצוא פתרון שידאג ליתומי צה"ל

אני לא מסכים איתך.

אני חושב שכאנשים בוגרים אנחנו בהחלט זקוקים וראוים ליצוג נפרד. האמהות לא צריכות ולא יכולות לייצג אותנו (אפילו שהן מאד רוצות). בדיוק כמו שארגון יד לבנים לא יכול לייצג את האלמנות והיתומים. וכידוע לך פעם הוא אכן יצג את כולם, עד שהכירו בעובדה שלקבוצות שונות יש צרכים שונים. ובדיוק מאותה סיבה (לאוכלוסיות שונות יש צרכים שונים) צריכים להיות ארגונים נפרדים לאלמנות, ליתומים, להורים שכולים ולאחים שכולים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=684&msgid=71395732 יש לנו בעיות אחרות. לא תמיד האינטרסים שלנו משותפים, ולכן אנחנו צריכים ארגון נפרד, שבמידת הצורך והאפשר ישתף פעולה עם ארגונים שכנים, ואם אין צורך או אי אפשר אז לא. וכמה נקודות פרטניות: א. אני לא פוחד שכך שזה יכביד על המערכת. המערכת צריכה להתמודד עם מה שיש, ומה שיש זה בפירוש אוכלוסיה שונה. ב. שיקום התא המשפחתי. כאן אתה לצערי מבלבל בין המטרה לדרך. שיקום התא המשפחתי הוא הדרך. המטרה היא שיקום אישי של כל אחד ואחת מאיתנו. לרוב האנשים זה יקרה באמצעות התא המשפחתי אבל יתכן בהחלט שזה יעשה גם בנפרד מהתא המשפחתי. המשפחה היא כלי ליצירת אושר אצל האדם. הכלי ולא המטרה. בהחלט יתכן ששיקום התא המשפחתי לא ישקם חלק מהפרטים שבו אלא יפגע בהם. בהחלט יתכן שחלק מהפרטים ישתקמו טוב יותר בלי התא המשפחתי. לאמהות, מעצם היותן אמהות, קשה יותר להבין את זה. (זה נכון אגב לכל מי שזקוק לשיקום, ולאו דווקא למשפחות חללי צה"ל). גם בגלל זה אנחנו צריכים ארגון משלנו.

אני1996

New member
זה כיף לא להסכים, זה מפרה את הדיון

ראשית אני חושב שהבנת חלק מדברי לא כמו שרציתי להעביר אותם ולכן אנסה להבהיר. אני לא חושב שהאלמנות (אימהות) צריכות לייצג אותנו (יתומים בגירים) אלא הארגון צריך להיות ארגון משותף עם ייצוג הולם בהנהלת הארגון לכל קבוצה. זאת משני טעמים עקריים: הטעם הראשון הוא שאין ניגוד אינטרסים בין שתי הקבוצות האלה אלא בעיקר אינטרסים צולבים ולכן שתי קבוצות המאוגדות בארגון גג אחד ישרתו טוב יותר את המטרות המשותפות ובנוסף לא יתפקדו רע יותר מכל קבוצה בנפרד במטרות הלא משותפות. הטעם השני הוא מורכב יותר. מי בעצם מייצג נאמנה טוב יותר את האינטרסים של יתומי צה"ל הקטינים? האם אלה אמהותיהם או יתומים בגירים שעברו או לא עברו תהליך דומה לשלהם? ואם לצורך הדיון נניח שיתומי צה"ל קבילים יותר לייצג את היתומים הקטינים הרי הם יצטרכו לעשות זאת בין השאר מול האלמנות שיטענו כנגד הייצוג הזה שלא נעשה מספיק על מנת לעזור לילדיהם... אגב טיעון דומה מתייחס לארגון הורים שכולים ואחים שכולים שלכאורה על ההורים מוטלת האחריות לשאר ילדיהם (האחים של...). אם ההורים, האלמנות כופרים באחריותם או מועלים בה מחובת העובדים הסוציאלים של אגף השיקום או אחרים לטפל בנושא אבל אז זה כבר בגדר חריג ולא בכלל. לנושא שיקום התא המשפחתי אני נוטה לקבל את הארתך - תודה. אכן המטרה היא שיקום כל אחד מחברי התא ולכן צריך לסייע באופן פרטני מתוך הנחה שהשבר הוא בתא המשפחתי. עדיין אני לא חושב שזו הצדקה ל"ארגון משלנו". זו הצדקה לייצוג הולם של צרכיינו - בהחלט כן. דרך אגב, סתם מחשבות פרועות לחריגים ויוצאים מן הכלל: מה קורה כשחייל צה"ל הוא בעל ואב מכה? מה השיקום במקרה כזה? האם השיקום הוא מהסתלכות האב או מהטראומה שנצרבה בהיותו בחיים?! מה קורה כשאב המשפחה בדיוק היה בהליכי גירושים? או אולי עזב את הבית ולא גידל את ילדיו? ואיך מיוצגים יתומים של גרוש? ומה אם הם קטינים? אין לי את כל התשובות וצערי אפילו לא את כל השאלות. לתחושתי הסיאוב שיווצר בריבוי ארגונים והתנהלות רב ערוצית מול הרשויות השונות רק יקשה עלינו וכולנו נצא נפסדים בעוד שתיאום והתדיינות בתוך ארגון מאוחד המייצג מס' קבוצות אינטרסים ישפר את מצבה של כל קבוצה. סכום החלקים קטן מהשלם.

No name for now

New member
אני יכולה לספר על

אלמנה שנישאה מחדש שהיא חברה של אמי יש לה בת יתומת צה"ל והיו לה בעיות מול משרד הבטחון, שהאשים אותה בהסתרת פרטים כדי להמשיך לקבל כספים (טענה מגוכחת לאור הנסיבות שלא אפרט). את ארגון אלמנות צה"ל זה ממש לא עניין כיוון שהיא נשואה ולמרות שהיא הסבירה שיש לה בת יתומה שתיפגע מכל זה, טרקו לה את הטלפון וזהו. אני בעד שגם יתומים קטינים ייוצגו ע"י יתומי צה"ל, אני לא חושבת שכל יתום צריך לחשוש האם יעזרו לו בגלל הסטטוס של אמו.

אני1996

New member
הצגת בעיה אבל הפתרון אינו יחיד

זה שארגון האלמנות והיתומים הקיים מנוהל שלא כראוי זו בעיה אחת. זה שבארגון האלמנות והיתומים יש נציגות רק לאלמנות ולא ליתומים זו בעיה שניה. זה שארגון האלמנות והיתומים עונה בגסות ומתחמק מאחריות זו בעיה שלישית. ואילו הבעיה האישית של חברתה של אימך היא רק ההמחשה לכל הנ"ל. פתרון אחד המוצע על ידך ודוברים אחרים כאן הוא להקים עמותה נפרדת ולהגיד לאלמנות שידאגו לעצמן ו"לא תודה" על עזרתן אנחנו נדאג לעצמנו. פתרון אלטרנטיבי הוא "לרפא" את ארגון האלמנות והיתומים ולהפוך אותו לארגון בריא המייצג את האלמנות והיתומים על כל רובדיהם ונותן להם ייצוג הולם בהנהלתו ופעילויותיו. ארגון שמתנהל כראוי הנותן שירות לציבור האלמנות והיתומים בנימוס ובנועם. ולסיפא של דברייך: כיתום איני חושש האם יעזרו לי בגלל הסטטוס של אמי כמו שאיני חושש האם יעזרו לי בגלל השתייכותי לארגון או עמותה כזו ואחרת. גם בעמותת היתומים יכולה (תיאורטית, לא עכשיו ולא כשאת או עדי נמצאים שם
) להיות הנהלה גסה ואינטרסנטית שתדאג "רק" ליתומים בגירים ולא לקטינים שאינם מיוצגים ואינם יכולים להיות מיוצגים בהנהלה. מה אז? במקרים כאלה אין ספק שאם היתום (האלמנה) תנהל את הדיאלוג מול העמותה של היתומים ותבקש את עזרתם והם עשויים "לנפנף" אותה. חייבים להפריד בין הטיעונים ולבחון באמת מה הפתרון האופטימאלי לכלל הציבור אליו אנחנו משתייכים על מנת להשיא את התוצאות עבור כולנו. אני עדיין לא השתכנעתי שאם יהיה ייצוג הולם של יתומים בארגון האלמנות והיתומים זה יזיק ליתומים ולכן לדעתי עקר המאבק צריך להיות מופנה לתוך הארגון ושיפור של התנהלותו.

תקנון העמותה אצל עורך הדין שלה

אם ברצונך לעיין בו ניתן לעשות זאת או אצל עורך דין העמותה בתל אביב או במשרד רשם העמותות אם הנך גרים בירושלים. במדה ואתם מעונינים צרו קשר 0522515500 עדי

אני1996

New member
אני חושב שאתה!

באתר העמותה בעת הצטרפות לעמותה אני נדרש להסכים לקיום התקנון ושמירתו אבל אני לא יודע מה הוא ומה הוא אומר ואיני יודע אם אני מסכים לו או לאו.... לטיפולך!

למעלה