נמאסתם

naf86

New member
לא כולם רוצים להיות עצמאיים

אנשים רוצים להיות שכירים כי יש לזה את היתרונות שלו כמו משכורת קבועה ואפשרות לראש קטן. הבעיה היא ש"האנשים הגדולים" מנצלים את השכירים. אנשים רגילים מסתכלים על השוק רק בחלק שנוגע אליהם. למה שיהיה אכפת לאדם רגיל מה מחיר הדירות באילת, וכמה מרוויח מנכל חברת שקר כלשהי? לו אכפת כמה הוא מרוויח והאם הוא יכול לחיות על סכומים כאלו. זה אחריות הממשלה לדאוג לאזרח הקטן כי לממשלה יש את היכולת להסתכל על התמונה הגדולה.

goldy

New member
האם האזרח הקטן מצביע בפתק שיעזור לו?

האם האזרח הקטן וההומלס מצליח להבין מה הקשר בין יום הבחירות למציאות היומיומית? "לו אכפת כמה הוא מרוויח והאם הוא יכול לחיות על סכומים כאלו." __האם אכפת לו כמה הוא מוציא? האם ראשו קטן מכדי להקטין את ההוצאה? מה עוזר לך הביטחון שבמשכורת הקבועה אם המשכורת הקבועה לא מספיקה? האם העבודה היא תירוץ בלבד למסגרת מחוץ לבית בה אומרים לך מה לעשות
האם לא משנה שאתה הומלס, מה שמשנה זה שיש לך עשייה מחוץ לביתך?

naf86

New member
יש לו את האפשרות לדעת למי הוא מצביע

ומה הוא מקבל בתמורה כי הרי הכנסת חייב להיות שקוף וזמין לכל. מי שרוצה לדעת איך הולך התקציב יכול בקלות להשיג עותק. בקשר לניהול פיננסי עצמי, זה כבר עניין של חינוך. אדם צריך לעקוב אחרי ההכנסות וההוצאות שלו. אדם צריך לדעת אם הוא יכול להרשות לעצמו לקנות דברים שהוא רוצה או שאין לו כסף. זה לא התפקיד של הממשלה, למעט ההמלצה ליישם לימודים כאלו בתיכון. זה כן עניין של הממשלה אם המשכורת מספיקה לחיים בכבוד כי זה משפיע על הממשלה אם אנשים פושטים את הרגל.

goldy

New member
האם האזרח מברר את המדיניות מראש?

"בדיעבד", אחרי שהנזק כבר נעשה: זה לא ממש כדאי. מה דעתך על אנשים שמאשימים אחרים בבעיותיהם, פשוט כי לא מסוגלים להודות בפני עצמם שהם טועים, והאגו שלהם מונע מהם מללמוד את הנושא באופן מסודר? הממשלה מייצרת את הכסף מכלום: היא לא באמת חייבת לגבות מיסים על כל דבר הכי קטן.

naf86

New member
יש את מצע הבחירות

וההיסטוריה של המפלגה. הרי נתניהו פעיל כבר המון זמן וכולם מכירים את ההיסטוריה והאמינות שלו. אם אני אלך לבחירות, מי מכיר אותי? הממשלה לא מייצרת את הכסף מכלום. הם לא יכולים להדפיס שקלים ללא הגבלה, כי אז הערך של השקל יירד. הם כן מסתמכים בעיקר על מיסים.

goldy

New member
אתה יודע מה לא עובד

למה שתצביע למה שאתה יודע שלא יעבוד? מה אתה מחשב? מסקנה: "כסף" לא עובד.

davidlev0255

New member
באמת פראיר מי שיש לו אוטו או הולך לפאב

אבל לא קשור זה שאת היית פראירית לא אומר שאנחנו גם כן

לילי301

New member
קראת 3 פעמים נושמת..ועונה לך..

אני בת 35 כמעט, עובדת מגיל 15, בעלת תואר ומרוויחה משכורת סבירה. נשואה בשנית ואמא לשני ילדים. חוסכת בכל חודש..ולא..אני לא גרה בת"א ולמעשה גם לא מתיימרת לעשות זאת. אבל עם הכסף שאני חוסכת כבר כמה שנים עם זוגי אני לא יכולה לקנות אפילו חדר וחצי!! נכון - יכולתי ללכת לבנק ולבקש משכנתא, אבל ממש לא בא לי לשלם לבנקים ריבית במשך עשור ורק אח"כ להתחיל לשלם את הקרן. גם הורי, בדיוק כמוך עבדו כמו חמורים כל חייהם כדי לשלם על וילה עם גינה ושתי קומות, גם הם חינכו למופת שלושה ילדים מוכשרים. אבל ההורים שלי היום צעד לפני 60 ועדיין לא סיימו לשלם את המשכנתא שלהם (נותרו להם בדיוק 3 שנים),הם לא מסוגלים לעזור לילדים שלהם ברכישת בית ואפילו לא בחתונה, הם חיים עם מינוס קבוע שרק גדל וכל זה בגלל שרצו להעניק לנו קורת גג משובחת. לא רוצה להיות כמו הורי וכן רוצה להינות בחיים האלה ולא להיחנק, רוצה להיות בעוד 30 שנים משוחררת מחובות ובעלת יכולת לעזור להורי ולילדי. אז אם "נמאסנו עליך" לי נמאס לראות אנשים שמתים בחוסר כבוד ובחוסר כל בגלל מדיניות ממשלתית כלכלית בלי רגש לחברה החיה בה, נמאס לי לראות אנשים שלא מסוגלים לקנות לילדים שלהם אוכל למרות שהם הולכים בכל בוקר למשרה ארוכה של 10 ו12 שעות, נמאס לי לראות את סבתא שלי שמחכה שילדיה יתקבצו ויעזרו לשלם לפיליפינית, נמאס לי לראות מילואימניקים שקורעים את עצמם כדי לללמוד,להתפרס ולפרנס את משפחתם, נמאס לי לראות חד הוריים שחיים מהיד לפה ונמאס לי מאנשים כמוך שחושבים שלהיכנס לחוב של מיליון שקל זה לגיטימי!! נושמת שוב..

goldy

New member
אבל זה בטוח!

מה הורג את הפחד טוב יותר ממסגרת מסודרת מחוץ לביתך בה אומרים לך מה לעשות?

Crimson Dawn

New member
אף אחד לא לקח לנו כלום?

אף אחד לא לקח לנו כלום? ואיך את קוראת למסים על הדלק, על המכוניות, על המזון על הנדל"ן? ואיך את קוראת לחברות עסקיות שלא מחזירות את חובותיהן ובמקום לשלוח את ההוצאה לפועל אלין ואל בעליהן שישבו בכלא מוותרים על חובותיהם? כל אחד עשה את מה שעשה במו ידיו ובדרך שלו? לשלוח לוביסטים שיקדמו חוקים אינטרסנטיים זה לא נקרא לעשות "במו ידיו". כמו "חוק החלב" להגנה על תנובה? זאת דרך שפלה, דרך שצריכה לגרור עונש.

חכמולוגית.

אם מחירי הדירות היום היו כמו שהם היו לפני 10 שנים אני הייתי יושבת עכשיו בקומה ה 20 במגדלי אקירוב. לפני 4 שנים מחירי הדירות היום 40 אחוז מהמחירים היום. את לקחת משכנתא של 2000 שח בעוד היום צריך לשלם 4500 שח על אותה הדירה. למה את חושבת שאת היחידה שעובדת וכולם סביבך ישנים?

למעלה