נמאס לי כבר להיות מושפלת

נמאס לי כבר להיות מושפלת

לתת לאנשים לעשות ממני סמרטוט ולהשפיל אותי. וההשפלה הגרועה ביותר היא שאני משפילה את עצמי. כבר לא בטוחה שיש טיפול או משהו אחר שיעזור לי.

ומסתגרת בחדר ובוכה

ומשתדלת מאוד שלא לבכות עם קול. שלא ישמעו איך אני משפילה את עצמי.

רז.

New member
נטע ....

נטע מתוקה, אני חושבת שתמיד אפשר למצוא משהו שישפר את ההרגשה . קחי אותי לדג´ - אתמול הייתי במצב ממש קשה, עד שאיכשהוא לקחתי את עצמי בידייים ... והמשכתי... אנחנו כאן כולם כדי לשמוע ולנסות לתת פתרון , או לפחות להקשיב. תאמיני לי כשאני אומרת שאני יודעת מה הכונה לייאוש מהסוג שאת מתארת ואם רק תתני הזדמנות אולי נוכל כן להקל ולו קצת על התחושה הזו. ולתת לך להרגיש שאת לא לבד עם כל זה, לפעמים זה קצת עוזר... שולחת לך חיבוק...

תודה על התגובות

הן באמת מחזקות ומשפרות ולו במעט את ההרגשה. אבל אני פשוט כבר מתביישת לכתוב איך שוב הושפלתי. איך שוב אני נותנת לאנשים לעשות ממני סמרטוט. ואם אכתוב בפירוט מה קרה, מה אז? פשוט יבואו תגובות בנוסח: לאף אחד אין זכות להתנהג אלייך ככה. או: את חייבת להגן על הזכויות שלך. או: אני במקומך לא הייתי נותנן/ת יתייחסו אליי ככה. ואתם יודעים מה? עמוק בפנים אני יודעת את זה אבל כשקורה משהו, כל מה שאני יכולה לעשות זה להסתגר בחדר ולבכות. גם אם אני עונה או מנסה להגן על עצמי, זה רק עושה אותי חלשה יותר. במקרים כאלה אני חושבת שהמוות הוא המקום היחיד שאוכל לברוח אליו. שם אף אחד לא ישפיל אותי ולא אצטרך להאבק. שם אוכל לנוח לנצח. אבל אין לי נטיות התאבדות, אז אין צורך להבהל משתי השורות האלו. מכיוון שאני לא מסוגלת להתאבד, אני רק מקווה שכבר יהיה משהו שיגרום לזה.

נטע אני מבטיחה לך

תגובה מסוג שונה ואני הולכת להפתיע אותך......כי קראתי משהו מעניין על זה.......(למדתי פרק להרגיש טוב שדיבר על סיפור דומה...השבוע). בואי תנסי אולי אפתיע אותך.......ספרי לנו מה קרה...הכל חופשי....ונראה ...מה את אומרת? אבל תנסי לפרט ככה: 1-עובדות הסיפור. 2-מה חשבת בזמן שהדברים קרו. 3-מה הרגשת בזמן שהדברים קרו. נעשה דיון-ואולי נלמד יחד כולם משהו מהמקרה? המון אהבה רחל-נשמה

נטוש!

אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב!
מי שעושה ממך סמרטוט פשוט לא שווה אותך!!!!!!!!! מקסימה!!!!!!!!!!!! אוהבת נורא מרגישה ילדה

נטע אני מצטרף להצעה של רחל ../images/Emo24.gif

לכי על זה זה רעיון טוב!!! בבקשה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני מצרף גם
בתקווה שזה יחזק את דעתך

נטוש!!!

לא יודעת מה לומר, אבל היה לרחל רעיון טוב, אולי תוכלי לשנות כמה מהדברים לפי הפירוט כי אז תביני יותר. מקווה שתרגישי טוב. אל תוותרי, גם אם את חושבת שזו הדרך היחידה. אני.

מצטערת אבל...

פשוט לא מסוגלת לכתוב עכשיו. אני קוראת את התגובות שלכם ובמקום לענות אני מתחילה שוב לבכות. לא יכולה לכתוב או לדבר במצבי הנוכחי.

hope_29

New member
נטע יקרה

מקווה שתרגישי טוב יותר ובהקדם. בטוחה שמי שגרם לך צער רב כל כך (אותם האנשים שהרגשת כי השפילו אותך) לא שווים את זה. אז התעודדי..ואם תרצי לדבר...אשמח. איתך hope

lance-knight

New member
נטע, בבקשה

לא כדאי לבכות. אני מכיר את ההרגשה כאשר עושים ממך סמרטוט. אני מכיר הרבה אנשים שראו ממני רק טובות, ואני יודע- ספרו לי- שמאחורי הגב הם צוחקים ממני. פשוט ככה. ולסרב להם כשהם מבקשים ממני משהו- אין לי כח. אבל אני בכל זאת משתדל. ולפעמים אני מצליח. באמת, אני עושה להם מה שהם מבקשים, והם עוד ישפילו אותי בגלל זה? אז לפעמים אני כן מסרב (לעתים רחוקות מאוד), ותאמיני לי- לא קורה כלום. אני משתדל לא להיות תלוי באישור חברתי. טוב, עדיין אני לא כל כך מוצלח בזה, אבל אני מנסה. כשאנשים רואים שאתה מנסה לרצות את כולם- מהר מאוד הם מתלבשים על זה. תאמיני לי, אם בן אדם לא נחמד כלפיך- אי אפשר לגרום לו להיות יותר איכפתי רק על ידי כך שתעשה כל מה שהוא מבקש. הוא לא יאהב אותך בגלל זה יותר. זה רק יראה בעיניו כאילו הוא בעל חשיבות גבוהה. ואליך ימשיך להתייחס כמו קודם (וזה במקרה הטוב). ואפילו אם הוא יתייחס אליך אחרת- ברגע שפעם אחת תסרב לו, הידידות תתנדף מהר מאוד. אז אולי תנסי גישה אחרת?

אביר-יקר

אתה אומר "אני מכיר את ההרגשה כאשר עושים ממך סמרטוט. אני מכיר הרבה אנשים שראו ממני רק טובות, ואני יודע- ספרו לי- שמאחורי הגב הם צוחקים ממני. פשוט ככה" למה זה שאנשים שראו ממך טובות, ומאחורי גבך צוחקים ממך, עושה ממך סמרטוט?, או גורם לך להרגיש רע בכלל?

lance-knight

New member
רחלי

זה גורם לי להרגיש רע בגלל שאני לא מבין מה הסיבה לכך- שהם מתייחסים אלי בצורה כזאת. ואני מרגיש סמרטוט בגלל שאני לא משנה את התייחסות שלי אליהם, וממשיך כאילו שום דבר רע בינינו לא קורה. במקום להגיד להם מה שאני מרגיש. אז כנראה שאני עדיין מפחד להיות דחוי על-ידי חברה (אף על פי שאם הם מתייחסים כלפי בצורה כזאת- זה כבר קרה, אבל לפחות לא בצורה גלויה).

רגעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע

להרגיש רע בסדר, .....אבל למה אתה סמרטוט?.....לסמרטוט אין ערך חוץ מהכמה שקלים שהוא עולה...מה אתה שווה כמה שקלים? הצמדת תויות-אתה יוצר לעצמך דמות שלילית זוכר את ד"ר דויד ברנס-"בוחרים להרגיש טוב"-פרק 3-חשיבה שלילית=הרגשה שלילית ?רק אנחנו אחראים על הרגשות שלנו, נשנה את המחשבה לגבי אותו סיטואציה, תשתנה ההרגשה בהתאם. "הצמדת כינוי בשל התרחשות מסוימת היא חסרת הגיון לחלוטין.חייך הם זרם בלתי פוסק ומשתנה של מחשבות,רגשות, ומעשים, ....יש אותך ויש את שטף הפעולות שאתה מבצע,אינך מכונה על שם פעולותיך האם תקרא לעצמך טיפש בגלל שאתה לא יודע יפנית? זו שטות, וזה עלול להיות מכאיב כשאתה קורא לעצמך סמרטוט בגלל שאתה ממשיך להתיחס אליהם רגיל.אז אולי בנוגע אליהם, לפי דעתך אתה לא נוהג נכון, אבל אתה עדיין לא סמרטוט. ורגע..........למה אם הם צוחקים עליך ונניח דוחים אותך, אתה דחוי על ידי החברה? העצמה-טריק המשקפת-אתה חושב על פחד או חיסרון שלך, וישר מנפח את עוצמתו. יו עכשיו החברים שלי צחקו עלי, עכשיו הם דוחים אותי, בטח עכשיו כולם ידעו על זה, הדבר הזה יתפשט, כל מקום שאלך כבר ירגישו וידחו אותי, זה כאילו יהיה כתוב לי על המצח אני דחוי, אני אקרין את זה כמו קרני שמש ממני. וואו זוית הראיה שבחרת להסתכל על הפחד שלך, או על החיסרון הזה שלך לבטא את מה שאתה מרגיש מולם, גרמה להם להיות מפחידים, גדולים, סיוט, כל החברה תדחה אותך. הכללה מוגזמת-דחו אותך בעבר, ואולי ידחו אותך עכשיו אם תואמר להם מה שאתה מרגיש, אז זהו...כל פעם שתואמר לחברים מה שאתה מרגיש ידחו אותך? גזרת על עצמך מהיום דום לרגשות, דום להתבטאות? למה אתה כותב בפורום מה שאתה מרגיש, אולי נדחה אותך? רחל-נשמה שמקווה שלא פגעה....רק מנסה לגרום להבין משהו ....לי , לך , ולכולם הקצנתי בכוונה -לא לפגוע חלילה-אלא תרגול של הספר שגם אתה קראת...ויעזור לך בחייך..

lance-knight

New member
תודה, רחלי

בהחלט לא נפגעתי. אבל זה לא שהם נראים עכשיו מפחידים בעיני- זאת פשוט הרגשה לא נעימה כזאת. אתה בסדר איתם, עוזר להם- ופתאום מתגלה שהם מרכלים עליך, צוחקים עליך. וזהו. אתה כבר לא יודע על מי אפשר לסמוך. טוב, אבל אולי הם פשוט אנשים כאלה שמנסים להראות גיבורים גדולים על חשבון אלה שלא יודעים להחזיר. לא, את צודקת- פה אני כותב על הכל, לא מתבייש לגלות מה אני מרגיש. כן, אולי זה רק מה שאני חושב על עצמי בנוכחותם גורם להם להתנהג ככה. אבל כמה זה קשה- לשנות את המחשבות.

אביר-שים לב

לא הבנת מה כתבתי -ואני אסביר שוב....! כתבתי "זוית הראיה שבחרת להסתכל על הפחד שלך, או על החיסרון הזה שלך לבטא את מה שאתה מרגיש מולם, גרמה להם להיות מפחידים, גדולים, סיוט, כל החברה תדחה אותך." מפחידים -התכוונתי לא לחברים אלא הפחד או החיסרון שלל במקרה הספציפי הזה. אם היית מסתכל על הפחד או החיסרון הזה, בזוית ראיה אחרת זה לא היה מפחיד אותך שהחברה כולה עכשיו תדחה אותך. אם למשל היית אומר לעצמך :אני בסדר עם החברים האלה שלי, אני עוזר להם-ופתאום מתגלה שהם מרכלים עלי וצוחקים עלי. אבל יש לי חברים למשל בסהר-שאני בסדר איתם , אני עוזר להם, אני מקשיב להם, ום לא מרכלים עלי ולא צוחקים עלי. אז פשוט אותם חברים לא מתאימים לי, הם לא מכבדים אותי אני יודע את ערכי, ואני מחליט לעזור להם כי אני אדם טוב, וזה שהם צוחקים עלי, אולי זה כי אותם חברים לא יודעים להעריך קבלת עזרה.....אבל יש הרבה אחרים שיודעים להעריך את עזרתי, ולכבד אותי..... האם היית מרגיש מדוכא , סמרטוט? האם היית מרגיש כבר שכל החברה תדחה אותך? האם היית מרגיש שאני כבר לא יודע על מי לסמוך? האם היית עדיין חושב שמהיום זה רק יהיה ככה כולם "אנשים"-הכללה יצחקו מאחורי הגב שלי וידחו אותי? כמובן שאני מניחה שלו.....אז מה קרה פה? הנסיבות, העובדות לא השתנו, מה שכן השתנה מצב הרוח שלך מאותו מקרה, כי השתנו המחשבות שלך , לגבי אותו מקרה, ויתרת על ההכללות המסוכנות, ויתרת על ניבוי העתיד , מה יקרה כל פעם שתתקל בסיטואציה כזו, ויתרת על הצמדת תויות לעצמך אני סמרטוט. רחל-נשמה שמרגישה רע מאוד -קרה משהו מסוכןןןןןןןןן בלילה

למעלה