נמאס לי כבר להיות מושפלת

lance-knight

New member
דרך אגב

וסליחה שלא שאלתי על כך קודם. איך את מרגישה היום? מקווה מאוד שיותר טוב. מתפלל שבעתיד תכתבי רק הודעות שמחות.

אני מרגישה יותר טוב

כי אני מפסיקה לחשוב-החלטתי לשקוע לקרוא ספרים.....שבוע שעבר קראתי את "משחק מכור" של רם אורן. היום מהבוקר אני קוראת את "צל של ספק" של רם אורן. ויש לי עוד ספר על השולחן, במקביל שאני לומדת את הספר "בוחרים להרגיש טוב", הכל פתוח על השולחן ובין לבין לא מפסידה את הפרקים של "צוות לעניין", "וניקיטה", וכמה סרטים... אני לא נותנת לעצמי היום להתרכז לא בכאבים הפיזיים ולא בנפשי. בכאב הפיזי אני עושה מה שאפשר , בזהירות.....ואין הרבה מה לעשות. בכאב הנפשי-החלטתי לשים את מה שכואב לי בצד לכמה ימים.....לא לחשוב-נטו להעסיק עצמי כל רגע ורגע בטלויזיה , סרטים, אינטנרט, חברים מהחיים, התעמלות....רק לא לחשוב. בחיי מחשבות=מחלות. רחל-נשמה

lance-knight

New member
רחלי

ידעתי שאת חזקה. אבל הייתי מרגיש הרבה יותר טוב, אם הייתי שומע ממך שלא שאת מעסיקה את עצמך גורם לך לא לשים לב על הכאב. תאמיני לי, מאוד הייתי רוצה לשמוע שלא כואב לך באמת, שיותר קל לך, שאת מרגישה יותר טוב. גם נפשית וגם פיזית. ולמה שלא יתרחש נס כזה קטן בשבילך?
ולא רק בגלל שסבלת הרבה, ולא רק בגלל שאת עוזרת לכולם פה כל כך הרבה. סתם, מגיע לכל אחד להיות מאושר. ולך- בראש ובראשונה.

אביר-יקר

שוב לאמר מגיע לי כבר להיות בריאה , או אם אומר זה לא פייר, זה לא צריך להיות ככה-משפטי הצריך, המגיע אתמוטט!!!!!! אתמול בערב ממש בערב, שאלו אותי רחל מה שלומך-עניתי והרגשתי מצויין!!!!! אפילו במהלך היום דיברתי על זה עם אורחים, ועם מטפלת בבוקר שסוף סוף , חזרתי לדבר רגיל, בלי קוצר,והגרון בסדר, וטוב לי ואני רגועה. אתמול חצי שעה לפני השינה, התקשרתי למישהו הנחתי שרק אומר לילה טוב וזהו....אבל השיחה ארכה הרבה...הרגשתי בשלב מסויים שאני מתאמצת לדבר....אבל היה לי מצב רוח טוב המשכתי למרות שהגרון אותת....ואז ממש דקה לפני השינה נזכרתי שלא שתיתי כדורים שהיה רצוי לשתות אותם בערב.....קצת אחרי האוכל.....נראה לי אולי כמה שעות קודם. ואולי הפילטרים או הצנרת מלוכלכים פתאום-סטריליות, ואולי עשרים אלף סיבות אין לי מושג מה קרה...וההתקף הזה קרה כבר כמה פעמים בחודשים קודמים, ללא סימנים קודמים, ללא הרגשות קודמות. אני ישנה בלילה עם פלסטר-סוגר לי את הפה נוסף למסכות, כלומר אם הגוף שלי נחנק אין לו סיכוי לעולם להגן על עצמו ולהשתעל לבד-אלא להחנק למוות -או שמישהו חיצוני מהר יעזור לי בשניות ממש שניות....להעיף את הצנרת....להעיף את הפלסטר...להתישב.....(לקום מהשכיבה), ולהשתעל..הכל בשניות. אתמול כשעה אחרי השכיבה.....כנראה אין לי מושג מה.......באה הצטברה מתוך שינה ערימת ליחה בגרון....חסמה את הגרון.....חנקה אותי כמעט למוות.....הלב עד רגעים אלה צורח, ורמת החמצן נמוכה יחסית..ולצערי לא רק חרדה, לחץ חזק בבית החזה, כי אחרי ההתקף בלית ברירה, הכרחתי את הגוף להמשיך לשכב מחובר ולישון-והוא נאבק בלילה המסכן הזה...במקום לנוח עם המכונה נלחם, ועכשיו הוא תשוש......ברגע ראשון.....באתי לבכות לשאול למה..????? אלוהים לא מגיע לי?.....אני לא יודעת למה זה..כבר הרגשתי טוב......הדמעות בעיניים , אבל הם לא יורדות, זה לא יעזור....זה רק ימוטט אותי עכשיו.... כל מה שאני צריכה לקוות שהגוף ירגע, לשבת לנוח....לקוות שאצליח להגיע לרמות שאוכל לעשות מקלחת קלה....ולצפות שהרופא יקבל אותי דחוף היום.....והאמת?....ברור לי שלא יוכל לעשות הרבה.....מלבד אולי אנטיביוטיקה.....ומי שיצטרף לעבור את הימים הבאים או את הלילה הקרוב עם סכנה עד שהזיהום או מה שזה לא יהיה יעבור זו אני.... אצלי המגיע -היום שהלב שלי מרגיש מתחלף ב- אלוהים מה אתה אומר?-נעבור את זה גם, ואחזור לחייך לאמר מצויין?, או שנשבר לך מהשיחות האישיות איתי....יאלה תעזור לי גם הפעם. רחל-נשמה שגמרה לכתוב, לפני שהדמעות יזרמו.

lance-knight

New member
רחלי

חמודה, מאוד דואג לך. מצטער, היום נכנסתי לפורום מאוחר, לכן ראיתי את ההודעות שלך רק בערב. עכשיו הבנתי למה התכוונת בהודעה הקודמת. תודה נשמה. את צודקת בהחלט. אני אנסה לשחוב בצורה כזאת. רחלי, אם אפשר, תכתבי איך עבר לך היום. ומה היה אצל הרופא. אני מאוד מאוד מקווה שהכל הסתדר. אני מאוד מאוד מקווה שיבוא יום ותרגישי הקלה באמת ולא מדעי עוד שום כאב. מה, אין מומחה שיכול לעזור? רחלי, אני מאחל לך שתרגישי טוב. מה עוד אני יכול לעשות? אם הייתי יכול לעזור לך במשהו- רק מילה אחת ממך. אז בי בינתים מקווה שאת מרגישה יותר טוב היום, ומחקה לתשובה.

שירלי1

New member
נטע יקרה,

אני מאד מזדהה עם התחושה הקשה והנוראה שלך של השפלה עצמית שלא ניתן לשלוט בה או למנוע אותה. אני נמצאת במצב דומה מאד לשלך וגם אני סובלת מהתחושה הנוראה שאני הורסת לעצמי את הרושם של אנשים עלי במו ידיי ולא מסוגלת לשלוט בכך. זה נורא! מילא שאנשים אחרים גורמים לי נזק, עוד אפשר לחוש שלא אני גרמתי לכך אבל כשאנשים מנסים ליצור אתי קשר בדרך כלל מתוך התרשמות טובה מהופעתי החיצונית ואז כשאני מתחילה לדבר אני כל כך רומסת ומבזה את עצמי בהתרפסות ובביטול עצמי שהרושם החיובי הופך לתחושת מיאוס וגועל והם פשוט בורחים. זוהי תחושה ממש איומה. אני גם מסימה עם דברים שכתבת שזה לא מעודד לשמוע אנשים שאומרים שמי שלא מתיחס אליך יפה זה מראה עליו ולא עליך, פשוט משום שאותם אנשים שלא מתיחסים יפה למי שמזלזל בעצמו, יתיחסו יפה מאד למי שמעריך את עצמו ומכבד את עצמו. יש פיתגם מאד נכון שאומר: "אם לא תכבד את עצמך - לא תכובד ע"י אחרים". הבעיה היא איך משנים את ההתיחסות המתבטלת והמזלזלת להתיחסות של כבוד עצמי והערכה עצמית גבוהה. זה מאד קשה משום שלדעתי תחושות חוסר ערך עצמי וריגשי נחיתות לעומת אחרים מתפתחות בגיל מאד מוקדם עקב מסרים חולים ומעוותים שמועברים אלינו ע"י ההורים או ע"י דמויות סמכותיות אחרות או דרך פרוש מוטעה שלנו למסרים אותם אנו מקבלים. לדעתי הדרך היחידה אם כי המאד קשה וממושכת היא ללמוד להפנים דפוסי חשיבה אחרים, בריאים שיבואו במקום אותם דפוסי מחשבה חולים ומעוותים אותם אנו רגילים לחשוב. זה לוקח כאמור המון זמן משום שכמו שלוקח אלפי שעות להפנים צורת חשיבה חולה ומעוותת המושתתת על שינאה עצמית וביטול עצמי כך לוקח אלפי שעות להפנים צורת חשיבה חדשה המושתתת על אהבה עצמית ללא תנאי והערכה עצמית גבוהה, כמו שכתוב בספר הנפלא של ווין וו.דייר "אזורי המשגה שלך" אני מאד ממליצה לך לנסות דרך טיפול זו. אני מטפלת בעצמי כך במשך מספר שנים וחשה התקדמות משמעותית ביחס לעבר בו חשתי כמו אפס, זבל וחסרת חשיבות מינימלית. אני מאמינה בשיטת שטיפת המוח העצמית לשם החדרת והפנמת אופני החשיבה החיוביים. הדבר המשפיע ביותר לדעתי הוא לשנן לעצמי בכל בקר לפני שאני קמה לפחות עשרה דברים חיוביים על עצמי או שקרו לי או שאמרו עלי וכן להגיד לעצמי דברים חיוביים שאני רוצה להיות בלשון הווה, כאילו כבר השגתי אותם. כמו: אני חזקה, יש לי תקשורת מעולה עם אנשים, אני כריזמטית וכדו". אני חושבת שחשוב גם למצוא אדם שמקרין תכונות אלו של אהבה עצמית או בחיים או גם בסדרות טלויזיה וללמוד ממנו איך הוא מגיב בסיטואציות שונות וכדו´. אני מאמינה במשפט האומר שכל דבר שאומרים אותו מספיק זמן - בסופו של דבר מתחילים להאמין בו ולכן כה חשוב לחזור כמה שיותר על מסרים המושתתים על אהבה עצמית והערכה עצמית גבוהה. אני מאחלת לך בהצלחה רבה בכל דרך שתבחרי!

למעלה