נמאס לי מהשגרה הזאת

א ס נ ת י

New member
נמאס לי מהשגרה הזאת ../images/Emo10.gif

אני בחופשת לידה וממש נמאס לי מהשיגרה הזאת של כל יום אותו דבר - להניק, להחליף, לעשות מקלחת, להרדים וללכת לישון מוקדם כדי שיהיו לי כוחות ליום המחר... אני כבר מתפוצצת מזה ועכשיו חורף ואי אפשר לצאת לשום מקום כדי שהקטן לא יתקרר ובכלל גם אם לא היה חורף לצאת מהבית זה מבצע שלם שעליו אני מוותרת מראש... אני כל היום לבד והבעל שלי בא רק בלילה. אני מתפוצצת!!!! לא רוצה להכנס לדיכאון, מה עושים???

בלינקה

New member
יוצאים. אז מה אם חורף?

לא מדובר על מינוס 10 מעלות. החורף הישראלי לרוב מאד נוח. עוטפים את הקטנצ'יק היטב, מצטיידים בעגלה ו/או מנשא, ויוצאים. לחברה, לבית קפה עם חברות או לבד, להסתובב בקניון (בבוקר, כשלא עמוס מאנשים). חופשת הלידה שלי ניצלה על ידי מפגשים כאלה עם חברות שהכרתי כאן ממש, בפורומים של תפוז.

א ס נ ת י

New member
זה חורף של ירושלים, קר בטירוף

מה גם שאין לי חברות פנויות, כל הזמן עובדות ולומדות ועסוקות ואין להן ילדים.

בלינקה

New member
אז יש פורומים

הנה, רק לפני כמה ימים היה מפגש של אמהות ותינוקות בירושלים, מפורום הורים לתינוקות. חוצמזה, בת דודה שלי מירושלים, ילדה לפני חודשיים פחות יום, ולא מוותרת על טיול בחוץ כשיש שמש בחוץ (מנשא, שמיכה על המנשא), ויצאה כמה פעמים לקניון. ז"א שזה בהחלט אפשרי, אפילו בירושלים חורף 2005.

yaelia

New member
מתעטפים היטב היטב

ומנצלים כל יום שמשי ליציאה קצרה. אצלנו בתלפיות, יש גינה מקסימה שכיף לשבת בה בבקרים לפגוש אימהות ומטפלות ולקשקש בנחת. צריך רק להתחיל.

יעל י

New member
הבנות של ירושלים

ויש פה ובפורום השכן "הורים לתינוקות" בנות מירושלים אפשר להיפגש כל פעם בבית אחר (מפגשוןנים) בקניונים לא קר בד"כ ומה עם לארח או להתארח אצל המשפחה?

היי אסנתי. האמת היא שהחורף השנה

מכה בנו הירושלמיות חזק... בעיקר הגשם אבל תנסי בכל זאת לחשוב על כמה חללים סגורים שאפשר להיות בהם ולא קניונים... יש עכשיו את המרכז החדש "מעגלים" ויש שם פעילויות לתינוקות והורים, יש את "תינוקימא" במבשרת ויש אותנו (למרות שסיימתי את החופשה השבוע) שנפגשות לעתים. איפה את גרה?

מעגלים זה מקום חדש בעמק רפאים

ותינוקימא זה במבשרת. לא הייתי בשניהם אבל שווה ניסיון www.maagal-im.co.il www.tinokima.co.il

../images/Emo41.gif מפגש ירושלמי ../images/Emo41.gif

סליחה אסנתי שאני מנצלת את ההודעה שלך, אבל נראה לי שזה במקום. כך תכירי בנות מהאזור שלך עם תינוקות ואולי אף חברות חדשות? מתאים? בכל מקרה, דובר על מפגש ירושלמי בשבוע השני של ינואר, הקרב עלינו לטובה. ואני אשמח מאוד לצאת מהבעסה של הנסיעה שלנו. אז קדימה, להציע רעיונות! לי לא אכפת אם זה עם או בלי הילדים. אני יכולה בכל יום חוץ מיום שלישי אחה"צ. מישהי היתה כבר במשחקיה של מעגלים? יש להם גם כל מיני "בית פתוח" וכאלו וזה ממוקם ליד עמק רפאים - מיקום מרכזי. או אולי מישהי רוצה להזמין אליה הביתה?

yaelia

New member
לא שמעתי על המעגלים הזה

נשמע נחמד. נבדוק אותו באחד הימים. לצערי בשבועיים הקרובים אני לא יכולה לקבוע כלום. יוצאים לנו שבועיים של אישפוזים ועניינים בריאותיים לרוב. פעם אחרת כנראה, ואז אני אשמח מאוד להזמין אלי.

1במיה

New member
הי גם אני מי-ם ומבינה אותך יופי../images/Emo140.gif

הבנות שלי הן ילדות חורף דצמבר וינואר ים-ם כידוע לך בוודאי היא לא עיר שמאירה פניה לעגלות - מילא חורף אבל גם בקיץ העיר (בחלקה) לא נוחה לאמהות עם עגלות (השכונה שלי היא אחלה) אני פשוט הסתובבתי איתן בקניון או שהלכנו לחברות , אמא ,חמה ולפעמים פשוט נסענו לאיזור המרכז איפה את גרה(באיזה איזור)

1במיה

New member
אה ראיתי עכשיו שאת מארמון הנציב

אני מגבעת משואה. אגב בכל פעם שיוצאת השמש החורפית אני מלבישה את הבנות טוב (וכך גם נהגתי שהן היו תינוקות) ואנחנו עושות סיבוב

משוש30

New member
גם אנחנו בירושלים ומתן גם נולד

בחורף אז מה? בטח שיצאנו ויצאנו המון. מלבישים חם ואופס לאוטו לבקר חברים וחברות. בימים בלי גשם קובעים עם עוד אמהות לטיול בחוץ 0מלבישים טוב טוב ומכסים עם שמיכה. לדעתי לשבת בבית כל היום זה פשוט סיוט. ממליצה בחום לא לוותר מראש אלא לעשות את המאמץ ולצאת כולם ייצאו נשכרים.

sipor

New member
כמו שאמרו לך פה.

הדבר הכי טוב שאת יכולה לאחל לעצמך זה טיול בחוץ, זה כל כך מאוורר ונעים. זה מצליח להפיק רוח חדשה במפרשים והחיים נראים הרבה יותר יפים. ממליצה לך לעטוף את הגוזל בחום וכמה בגדים ושמיכות ולטייל להנאתך. גם הבת שלי נולדה בינואר, חודש בבית הספיק לי להבין שאני יצא מדעתי. כל בוקר יצאתי לטיול, היא ארוזה בתוך עגלה מחוסה ששום רוח לא הפריע לה. שמיכת צמר מלמטה שעליה שכבה, 2 שמיכות מלמעלה ארוזה ומכוסה וחם לה היה מאוד, ישנה ורגועה, ואמא שלה מטיילת ברחבי העיר, נושמת אויר , בתי קפה, מדרחוב, קניונים, מה לא, כל בוקר לפחות שעתיים בחוץ, ומרוב התלהבות התחלתי גם לצאת אחרי הצהרים, זה מעביר את הזמן פלאים וגם נותן כח. תגשי לגינה קרובה תראי שיש עוד אמאות במצבך, תתחילי לדבר ותראי איך את מכירה אנשים. גם נשים שמסתובבות עם עגלות ברחוב על ספסל, יכולות לשמש מקור מהיימן להתחיל ממנו. בכל מקרה, לא טוב לשבת בבית- תצאי! זה נורא, החיים יכולים לראות נורא משם. תנוחי איתה בצהרים ואל תלכי לישון כל כך מוקדם, תהיה קצת עם בעלך. ועוד משהו, תזמיני בייביסיטר הורים שלך או שלו, ותצאו קצת זה נותן אויר. את יכולה לגם לצאת שהוא מגיע הבייתה לשאוף קצת אויר עולם לבד, אפילו שמאוחר.. אפילו ללכת לסופר פארם, לקניון , לפגוש חברה לשעה, כל דבר נותן כוחות... בסוף את תתרגלי לא תוכלי לחזור, תזכרי מה אני אומרת לך..

ו שתי

New member
מצטרפת לממליצות לצאת בכל זאת

ואצלנו בימים שקר מדי לגינה הולכים לטיול בן שעה במנשא, בקניון. בלי זה זה באמת קשה גם לי וגם לה. מה עם ללכת אחה"צ לשחק (או סתם לשכב על השטיח) אצל חברה?

א ס נ ת י

New member
אתמול הייתי ממש בדיכאון

הרגשתי שאני ממש רוצה לברוח, איפה החיים שלי הקודמים? רציתי להכנס לישון ולא לקום לשיגרה האין סופית הזאת. קמתי בחוסר חשק לגמרי ובעלי הלך לעבודה ואני מרגישה שכולם ממשיכים עם החיים שלהם, רק אני תקועה כאן בבית.

1במיה

New member
אני גם סבלתי מדיכאון כמו שאת מתארת

אחרי הלידה של רוני
את חייבת להתאפס על עצמך ולהתחיל לחיות. נכון, עם ילד קשה להיות ספונטנים אבל בכל זאת אפשר לעשות המון דברים מתוכננים חלקית ככל שיושבים בבית לבד כך שוקעים יותר חזק למה השחורה תצאי מהבית! שימי את הילדה בעגלה ותעשו סיבוב באויר הצח (פשוט תלבישי אותה בשכבות) אם את מרגישה ממש מדוכאת תפני לקבלת יעוץ מקצועי או תפני לאדם שאת סומכת ותשפכי את הלב זאת הבחירה שלך, את יכולה לשנות את מצבך צריך קצת להתאמץ שיהיה לך יום יותר טוב

למעלה