נמאס לי מתדמית ה"דתי"

Carl Freeborne

New member
נמאס לי מתדמית ה"דתי"../images/Emo70.gif

בתור אדם דתי (שרק לאחרונה נעשה דתי מלא) והוא שמאלני (לא קיצוני), ומאוד ליברל ונגד כפייה נמאס לי מהתדמית שכל הדתיים הם שובניסטים, פאשיסטים, לאומניים וימנים קיצונים - וגם אם יש הרבה זו עדיין לא סיבה להכליל...

בת יפתח

New member
אני איתך. ../images/Emo13.gif

פחות או יותר. לי נורא נמאס , שרוב האנשים חושבים את הדת המדהימה שלהם ( היהדות) לדת גזענית , פאשיסטית, שוביניסטית , פטריאכלית וכו'. הדת מבוססת על עקרונות של אהבה , צדק חברתי, שיוויון, כבוד הדדי, סובלנות ועוד רבים וטובים. אם למישהו לא מתאים לקיים את המצוות האלה בדרך של הדת , ובחר לקיים אותן בצורה אחרת , בבקשה , אבל שלא יעשו הכללות ויפילו את הבעיות על הדת. ( והיו כאן הרבה התבטאויות כאלה שנובעות מבורות וחוסר ידע.) כמו שאמרתי, הדת מושלמת , החברה לא. קארל, לא משנה מה ההשקפה שלך , כל עוד אתה מקיים את מצוות הדת באהבה ( בינך לבין הזולת , ובינך לבין הקב"ה.) אתה חוזר בתשובה ? ( או , בעל תשובה כבר?) אתה לא חייב לענות על זה אם לא בא לך.

בת יפתח

New member
תחליק אותה אחשלי ../images/Emo45.gif

וקודם היית חילוני...? ( אם אני קרציה , אני מתנצלת.)

אוי סלחי לי יקירתי.

אוי בת יפתח, סלחי לי על מה שאני הולכת לומר ואני יודעת שרוב דברי מקוממים אותך אבל זכרי שלמדתי בבית ספר יסודי דתי ואפילו באולפנה בחטיבה ולכן אם אני אומרת משהו בקשר לדת כנראה שיש לזה בסיס. וכשאני טוענת שהדת שובניסטית אני יודעת מה אני מדברת. שיעורי אמונה רבים דנו בזה, ושיעורי אמונה רבים המורה הייתה מביאה לי פסיקות של רבנים שמוכיחית את ההפך ממה שאני טוענת, בסוף השנה סיכמתי למורה שכל הפסיקות של כל אותם רבנים נשמעות לי כמו פיתרון שנמצא לאותן נשים שהחלו לקרוא לשאול ולהתריס, זה מעין פיתרון שנועד לסתום לנו את הפה. בכל אופן בת יפתח את מייצגת זרם מאוד ספציפי ומסויים ביהדות, עלייך להבין שאמנם ערכי הדת שלך מושטטים על אהבה, צדק חברתי, שוויון, כבוד הדדי, סובלנות (זה רק אני או שזה מתחיל להישמע כמו קמפיין של מרצ?..) אבל לא כולם כאלה. (ושוב את לא יכולה לטעון שההתבטאויות שלי מקורן הוא חוסר ידע ובורות כי חייתי במציאות הזו המון זמן ואני מבינה דבר או שניים בקשר לזה..) דתיים רבים ואפילו מתונים נוהגים על פי דת שונה לחלוטין שכל קשר בינה לבין היהדות הוא מקרי בהחלט. בכל אופן לזה הם קוראים יהדות ולזה רבים קוראים פשיזם, שובניזם, גזענות וכו'. אין דבר שאת יכולה לעשות כנגד כזה וכנגד העובדה שקיימות סטיגמות והכללות, הדבר היחיד שאת יכולה לעשות הוא להימנע מהם בעצמך. בהצלחה!

בת יפתח

New member
יהל נשמתי,

את רוצה מכות ?!
הרי כבר אמרתי , הדת מושלמת . החברה , לא. יש כמה רבנים , פה ושם ( לא כולם!) , שמה לעשות , לפעמים הם טועים. בני אדם. לא חייבים להסכים איתם. שנאמר, " 70 פנים לתורה" ( או משהו כזה ) כולן אהובות וכולן מקובלות על הקב"ה. קאפיש?

אוי צדיקה שלי (בלי ציניות)

ידעתי שתתרגזי עלי.. לא חשוב, לדעתי מיצינו את הנושא, ולכן אני גם אמנע מלהגיב. האמת שאני עכשיו די מדברת איתך בטלפון אז בכלל אין לי מושג למה אני כותבת את ההודעה המיותרת הזו אבל שיהיה.

rock lover

New member
מה עם...

1. עניין הגירושין, בו האישה לא יכולה להתגרש מבעלה, ורק לבעל יש את הזכות להתגרש מן האישה. כול מה שהבעל צריך לומר זה "הרי את מגורשת" שלוש פעמים (נראה לי, תקנו אותי אם אני טועה). 2. לא ממש לעניין, סתם עניין אותי אם כבר את מתמצא בנושא, למה בנות עושות בת-מצווה בגיל 12 ולא בגיל 13? הרי כיל 13 זה אחד מן המספרים "הקדושים" בעוד 12 לא (אני חושב).

בת יפתח

New member
נכון אבל...

אם האישה רוצה להתגרש אז בעלה חייב להסכים. לפי סיפורים ששמעתיהיום ברבנות מתייחסים לעילות הנשים לגירושין בצורה קצת מזלזלת וניסיון לפיוס והגעה לשלום בית. כמובן שהאישה בסוף תקבל גט, אם הפיוס לא יעבוד. בעבר אם בעלה לא היה נותן לה גט בצורה נעימה אז היו מביאים גוי שיכה אותו עד שהוא יסכים , או עד שאישתו תהיה אלמנה
( בלי הרבה נסיונות שידול לפיוס.) כך שלאישה יש זכות בענין כמו לגבר. בקשר לבת מצווה ובר מצווה , לא נראה לי שיש קשר למספרים. ו 12 הוא גם מספר טיפולוגי (קדוש) : 12 השבטים 12 חודשים...

rock lover

New member
אבל

זאת החברה, שמטפלת בבעל. לפי ההלכה, הרי שהבעל לא חייב לתת גט. כך, שבמקרה הזה החברה היא לא שובניסטית, בעוד שהדת כן, לא?

rock lover

New member
אז

למה האישה לא יכולה לתת גט? למה היא צריכה לבקש מן הבעל להתגרש? למה היא לא יכולה לומר 3 פעמים "הרי אתה מגורש"

בת יפתח

New member
כי לדברים האלה יש גם...

פן רוחני, שבו אתה לא מכיר, כמו חברה שלי. ( אני לא כל כך מבינה בזה אז אני לא מפרטת , אבל אתה יכול לשאול איזה מקובל אולי או משהו כזה .)

מתנדב

New member
יהל קן ראש העין, את שמת לב למה

שכתבת? ואני מצטט את מה שכתבת וכשאני טוענת שהדת שובניסטית אני יודעת מה אני מדברת. שיעורי אמונה רבים דנו בזה, ושיעורי אמונה רבים המורה הייתה מביאה לי פסיקות של רבנים שמוכיחית את ההפך ממה שאני טוענת, בסוף השנה סיכמתי למורה שכל הפסיקות של כל אותם רבנים נשמעות לי כמו פיתרון שנמצא לאותן נשים שהחלו לקרוא לשאול ולהתריס את טוענת שהמורה הביאה לך פסיקות של רבנים שמוכיחות ההפך ממה שאת טוענת, ובגלל זה את טוענת שהדת שבוניסטית? בגלל שאת טענת ההפך? ואת ממשיכה לכתוב בסוף השנה סיכמתי למורה שכל הפסיקות של כל אותם רבנים נשמעות לי כמו פיתרון שנמצא לאותן נשים שהחלו לקרוא לשאול ולהתריס, אז שוב את כותבת שזה נשמעות לך, ורק לך, האם לפי איך שזה נשמע לך את יכולה לקבוע בגלל זה שהדת היא שובניסטית?

בת יפתח

New member
אני עונה בשמה

כי מרוב וויכוחים איתה אני כבר יודעת מה היא תענה . לדעתה אלו תרוצים מכיוון היא לא רואה את הפן הרוחני של האדם. למשל , ידוע שנשים ברמה רוחנית גבוהה יותר מגברים לכן בעזרת הנשים הן יהיו למעלה ויסתכלו על הגברים, בעוד שהגברים יהיו קרובים לארון הקודש ואסור להם להציץ אפילו על הנשים. למה ? כי גברים מחוייבים על שמירת העיניים, ואם הם יסתכלו על הנשים היצר הרע עלול להשתלט ולהכניס להם כל מיני מחשבות לראש. לטענת יהל, זוהי אפליה כי הנשים לכאורה מסתכלות בהערצה על הגברים ,שלהם יש זכות יתרה להתקרב לספר התורה וכו' והדרגה הרוחנית ושמירת העיניים הם סתם תרוץ מתחמק. אז צריך שתהיה ישיבה מעורבת או שהנשים יהיו למטה קרוב לארון.

mayakol

New member
ישיבה מעורבת???? ../images/Emo2.gif

תגידי לחברתך יהל שלא חסרים בתי כנסת רפורמים וקנסרבטיבים בארץ...

כן, שמתי לב,

שמתי לב למה שכתבתי, המורה שלי הביאה לי פסיקות של רבנים מאוד נחמדים שיוכיחו שהדת היא לא שובניסטית, אבל ברגע שהרב אומר "זה לא שהנשים הן בדרגה רוחנית פחותה מהגברים, להיפך, ולכן התורה שומרת עליהן כל כך מפני הגברים, לכן הקב"ה נתן להם את הזכות הזו להביא ילדים לעולם, ולטפל בהם. מפני שהנשים כ"כ נעלות הקב"ה ברוב טובו נתן להן את האחריות לגורל עם ישראל בעתיד, נתן להן את האחריות להמשיך את זרעו של העם היהודי." על זה נאמר: תודה, אבל לא תודה.. עם כל הכבוד לשם משפחתו של הגבר, אם הוא כ"כ רוצה שיהיה המשך לזרעו ומישהו שישא את שמו בעתיד, שיארגן קומבינה או משהו ושייצור לו ילד לבד, אני לא מוכנה להיות רחם. אם יש נשים שמוכנות שיהיה להן לבריאות. תשמע, הדת שובניסטית, ולא יעזור גם אם תקפצו על הראש ותצעקו לולולו, ולא יעזרו הרבנים הנחמדים שימצאו עוד מיליון ואחד תירוצים, היא תישאר שובניסטית נ-קו-דה! אני מקווה שהבנת עכשיו למה התכוונתי.

למעלה