נמאס לי מתדמית ה"דתי"

מתנדב

New member
יהל, אני רוצה להאמין כשאת כתבת את

התגובה הזאת כשאת היית עייפה ולא עירנית מספיק... כי זה לא יתכן שאת תקבעי משהו על סמך דעתך ללא הוכחה, וסתם רק בגלל שאת החלטת ככה, היות ואת כתבת "תשמע, הדת שובניסטית, ולא יעזור גם אם תקפצו על הראש ותצעקו לולולו, ולא יעזרו הרבנים הנחמדים שימצאו עוד מיליון ואחד תירוצים, היא תישאר שובניסטית נ-קו-דה!, את פשוט קובעת עובדה והולכת עם הראש בקיר, כי כך החלטת... את יודעת מה יקרה במצב כזה, יקום בן אדם אחד בבוקר שחלם חלום רע, ויחליט שכל החילונים הם ארסים ואכזרים ואנשים הכי רעים בעולם, נ-קו-דה! ולא יעזור לך כלום לא, גם אם את תקפצי לשמיים לא יעזור לך את ארסית ואכזרית, למה? ככה אותו אחד החליט, הבן אדם נעול על זה, ולא צריך הוכחות בכלל, האם זה נשמע לך הגיוני דבר כזה? או שאת תגידי שאותו אחד מטומטם? וזה כפי שכתבתי כמה וכמה פעמים, שישנם כאלו שישמיצו את הדת בכל מחיר, ובפרט אלו שחוזרים בשאלה, כך שיש לי עוד הוכחה ממך שאני צודק...

ואני רוצה להאמין

שבד"כ אתה פחות מזלזל באנשים (כי זה יחזור אליך כמו בומרנג וחבל..). שמע, אמונה זה או שיש לך או שאין לך, ואם אתה מאמין אז אתה עיוור, התורה מבחינתך היא כליל השלמות והדת היא הדבר הכי טוב ונעלה שקיים. ברגע שאתה יוצא מהבועה ופותח מעט את העיניים מתגלה לעינייך אלוהים לא אידיאלי במיוחד, מתגלים בפניך פרשנים שבצורה נואשת מנסים לתקן את כל הטעויות שעשה מי שכתב את התודה, מתגלה בפניך דת שובניסטית, מתגלים בפניך כך הסדקים הצרים והמעטים שהרבנים\חכמים\פרשנים לא הספיקו לאטום. אני לא משמיצה את הדת בכל מחיר. כלל וכלל לא, ניהלתי עם בת יפתח לא מזמן שיחה על כמה שהדת טובה למי שמחזיק בה, על כמה שהיא נותנת לאותו אדם דרכים להתמודד עם החיים, ועל המון ערכים שהדת מחנכת אליהם. אני לא נגד הדת באופן עקרוני, אני נגד הליכה בשיטת העדר באופן עקרוני.

מתנדב

New member
אני לא מזלזל חלילה באף אחד....

אבל דבר אחד ברור אי אפשר לקבוע עובדות על סמך אדם אחד... ואת קבעת פה עובדה נחרצת ללא כל סיבה, כי כך את החלטת....

טיפוסית

New member
במבט ראשון

היהדות בהחלט נראת שובניסטית וגזענית. צריל להכיר את היהדות ממש ממש טוב כדי לדעת שזה לא נכון בכלל. גם לי יש דברים ביהדות שנראים לי שובניסטים וכו' אבל זה בגלל שאנחנו לא יודעים איך להסתכל על זה

מתנדב

New member
בהחלט צודקים.....

ישנם כמה חילונים שהם אומרים שלא איכפת להם שאנחנו הולכים עם הכיפות, או עם הפאות, הם פשוט רוצים שאנחנו נהיה כמוהם, לא נתפלל ולא נלמד, ושלא נקיים מצוות, וכשישאלו אותך אם אתה מאמין באלוקים, תענה להם שיש לך אמונה בלב... שוב, אני לא מכליל את כולם, אבל ישנם ציבור גדול ממגזר החילוני שחושבים כך, ואם תשאל חילוני שחושב כך, אם זה מפריע לו הכיפה או הפאות? הוא יגיד לך שלא, אז מה כן מפריע להם? שאתה יושב ולומד ואנחנו אוכלי לחם חינם, ולא עושים צבא, וכל היום רק מתפללים, וכל שנה אנחנו מביאים ילד, זה פשוט מפריע להם.... וכאן מגיע השאלה הגדולה, אם אותם אנשים מייחלים לחופש במדינה, שכל אחד ואחד יעשה כרצונו ותאוות נפשו, אז מה איכפת להם שאנחנו יושבים ולומדים כל היום ומתפללים כל היום? הרי זה החופש שלנו, ולזה הם מייחלים שיהיה חופש במדינה...

פלסטיק

New member
זה לא מפריע להם שלא יעבדו

מפריע להם שבאים אליהם שיממנו את זה אתה חושב שאם ביל גייטס יתגייר ויפסיק לעבוד זה יפריע למישהו? זה יפריע רק אם הוא ירצה שבגלל זה יממנו אותו

מתנדב

New member
פלסטיק, ומי ממנה אותנו בדיוק?

אנחנו בעצמנו ואף אחד אחר לא...

zelman

New member
תדמית ה"דתי"

שימו לב שבסקר שנערך על ידי תפוז ניתנה האפשרות לבחור בין חרדי דתי לאומי מסורתי וכו' , ומה עם אני דתי אבל לא לאומי? אני לא קיים? אין חיה כזו?

למעלה