ללמוד
לומדים בהתחלה מההורים, אחים, משפחה אח"כ מהמורים, חברים, אח"כ מהמפקדים ועוד מכל הקודמים הולכים לאוניברסיטה "ללמוד" לתואר כדי שיהיה מעמד וכסף מתחילים לממש את כל מה שלמדנו מולידים ילדים שלומדים מאיתנו אח"כ מבית הספר חברים וחוזר חלילה...כך גם הם ממשיכים ואז... ככל שעובר הזמן מבינים כמה לא יודעים מרוב ידע, ולמידה מאחרים, שכחנו את עצמינו בדרך לא שמעתי אף פעם שאמרו לי תקשיבי לבטן...תשמעי מה היא אומרת...היא יודעת משהו... היא יודעת אותך... שמעתי שאומרים: אני יודע/ת, אני למדתי ואני אלמד אותך באתי למקום עבודה והבוס ראיין אותי. מצאתי חן בעיניו והוא דרש שאני אדאג לנקיון שולחנו באופן אופטימאלי, אכין קפה בבוקר, ואהיה "יד ימינו. איזה קל, חשבתי, ועוד בשביל כזאת משכורת... והוא עוד אמר, "עם הזמן את תקבלי תפקידים ניהוליים שיתאימו לכישורים שלך, אבל קודם בואי נראה איך זה הולך. או.קיי. הכנתי קפה, ניקיתי שולחן, עשיתי כל מה שאני "יודעת" והשתעממתי עד מוות. מהרגע שהגעתי לעבודה סבלתי משממון ומוות מוחי. אבל, מה לא עושים בשביל משכורת מעולה? פרנסה "בטוחה? ועוד בזמנים האלה... טוב, נתכופף עוד קצת...לא נורא זה יעבור.... איזה לא נורא!! נורא עוד יותר!!! יצא המרצע מהשק בצורה של בוס מריר, כועס, מתפרץ, ומשפיל.השולחן לא נקי, הקפה לא טעים, והסוודר שלבשתי היה לא בצבע מתאים לשולחן... את זה לא יכולתי לשאת עוד. את החוסר בקומוניקציה עוד איך שהוא...אבל צעקות - לא! בשום אופן! היו לנו 4 התקלויות כאלה שבהן אמרתי לו שאני לא מוכנה לשמוע את הצעקות שלו בשום אופן. אחרי הפעם הרביעית, הוא פיטר אותי, ואמר שהוא מצטער. לא שאלתי למה. קמתי והלכתי. מה הייתי צריכה ללמוד מזה? רוב האנשים מסביב שנמצאים באותה הסטואציה, באותו מקום עבודה משפיל ומלחיץ,אמרו לי שהייתי יכולה לספוג את זה. העיקר הפרנסה.ואני לא יכולתי. היה מישהוא שאמר לי שאני לא קונפורמיסטית. אולי. מי אמר שצריך להיות קונפורמיסטי? אמר לי מנהל אחר שסיפרתי לו: שמזכירת מנכ"ל חייבת לאפשר לבוס שלה לצעוק עליה, זה חלק מהתפקיד שלה...גם הוא עושה את זה... הזמן שבו לקחתי את העבודה הזאת היה זמן לחוץ מכל הכיוונים, נפשית כלכלית, משפחתי ועוד. השיקול היה כלכלי בלבד. לפחות שיהיה שקט מהכיוון הזה. כיבוי שריפה אחת. אבל איזה מחיר שילמתי....וואוו... הסביבה מסתכלת עלי כאל "אווטסיידר" "לא שפויה", מישהי שעושה דברים לא "רגילים". אז, החלטתי להתעסק במה שאני אוהבת, להרגיש את הבטן, נתתי לעצמי זמן להתנפש, לחשוב, לבדוק, והיגעתי למה שאני רוצה. וויתרתי על הבטוח לעת עתה, ואני רוצה לממש ולהתפרנס מזה. זה קשה. כל שינוי קשה. כל כיוון חדש, יש לו מתנגדים מכל הכיוונים. כל אלה שלימדו אותי את כל מה שאני "יודעת" רוצים ללמד אותי עוד וכועסים שאני הולכת בדרך שלי... וגם... למה אין בית ספר לבטן? למה מוחקים אותה כל כך חזק, ומלמדים את הילדים איך להיות תבנית של מה שכבר מוכר וידוע? למה הולכים רק בדרך הידועה והרגילה כשכבר יודעים שהיא לא "מי יודע מה..." הרבה למה להערב... תודה שהקדשתם לי מזמנכם. אביבה